Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domaximus
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segitség!
A szitu a következő:
Nemrég vettem itt aprón (egy jó hete) egy Corsair XMS3 DDR3 1600mhz 2x8GB-os ramot, mert úgy gondoltam ami benne volt Hyperx Red 2x4-es, kevésnek éreztem. A helyzet az, hogy mikor beraktam a ramokat, minden oké volt, a legelső dolog a memtest64 és memtest86 futtatás volt. Több órán keresztül, semmi error. Játék alatt is minden rendben volt. Semmi fagyás vagy akármien rendellenes dolog, Egészen tegnapig. Mert tegnap nem tudom mi okból, de elkezdett játék alatt szabályosan kékhalálozni a gép, konkrétan elég volt kb 10-15perc játék és bamm szomorú smiley, hang bekerreg, MEMORY_MANAGEMENT illetve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Erre a kettöre hivatkozott mindig. Ha nem voltam játékban, csak szimplán neteztem, akkor semmi probléma nem volt. Na, kékhalál után lefuttattam egy Memtest64-et, már az 5.perc környékén 3 error.... Ez fasza mondom, mert eddig órákon keresztül eleinte ugye nem volt semmi problema. Mire rájöttem, hogy akkor csinálja ezt mikor két ram van a gépben, teszem az Dual channel, Mind két slotot kipróbálva, bármely ram, ha külön van , azaz csak 8gb van bent a gépben, se errort nem dob a memtest, és nem is kékhalálozik játék alatt. Ez ilyenkor micsoda? Mert vissza rakva a régebbi 2 ramot, 2x4-es HyperX-et azzal nincs gond. De akkor a Corsair ramok se lehetnek rosszak, mert külön-külön nincs velük probléma. De azt se értem h eleinte, egy héten keresztül párban voltak, akkor se volt gond.
- DDU-val vga driver törölve, frissen rakva az új, nem segitett.
- Bios beállitásokban minden automatan van ami azt jelenti hogy mindkét corsair ram egyforma beállitásokon fut, 1333mhz , 1.5volt stb..
- XMP on vagy off tökmindegy, offon volt eleinte, de bekapcsoltam és a gép rohadt tetü lassu lett tőle, és ugyanugy kékhalálozik játék alatt.
- Bios firmware a legfrissebb.Szóval jelenleg csak az egyik Corsair ramot, 8gb-ot használok és nincs probléma. MÉG!
A konfig a következő:
i5 3570k
Corsair ram
GTX950
Gigabyte H61MA-d2v rev2.1Aki tud valami megoldást, kérem irjon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Házimozi belépő szinten
- Futás, futópályák
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- BONTATLAN ÚJ DDR5 RAM VÁSÁR - CORSAIR / G SKILL / KINGSTON / 1X24 2X16 2X24 2X32 2X48 DDR5 RAMOK
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- Hibátlan - SAMSUNG 16GB 2400MHz DDR4 CL19 memória modulok
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
fudi2002