- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz
Hoffer #56208 üzenetére
Szia,
igen, megveheted nyugodtan, viszont csak a lassabb sebességével fog ketyegni a gyorsabb is
Melyik slotokba raktad a két RAM-ot? Az ASRock kézikönyve szerint a CPU felől az első és harmadik slotban kell elhelyezni őket (A1 B1). Ha ide raktad őket, akkor esetleg próbáld meg megemelni a feszt.
-
Chaser
legenda
Tévedsz, ddr2 ára béka nemesebbik fele alatt, ddr azért húzósabb. Talán nézz meg pár árlistát...gondoltad volna, hogy az sd meg a ddr-nél is drágább? Gondolom nem
szerk: #8343 Pubszon : jó ez az elavult szöveg, tegyél p2/p3-ba ddr2-t
vagy ddr1-es/AMD konfigokba ddr2-t..sok sikert
-
Sas madár
őstag
bár így lenne ahogy mondod de én még ilyent nem csináltam igy mindenképp könyörögnöm kell majd valakinek,mert sejtésem sincs ha dosban megáll valami akkor mik a parancsszavak.
Ha uj biost tesznek fel attól még a rendszer ujra menni fog vagy akkor mindent ujra kell telepíteni? -
Sas madár
őstag
Akkor tuti valami beállítási gondom lessz.Most letöltöttem a lap honlapjáról egy az enyémnél ujjab bios-t majd valakit keresek aki rá tudja tenni hátha jobb lesz vele.
Azt esetleg tudod ha a honlapon ez a legfrisseb de vannak korábbi frssítések is azok a legfrissebben mind benne vannak? -
@Mézga@
csendes tag
-
@Mézga@
csendes tag
1.8 a feszkóés Minden MOSTANI nagymemória igényű játéknál, és nem csak ha 4 hanem ha belerakok még egyet szóval 3 gb van benne már akkor kezdi.. de csak ugy szorványosan.. illetve késöbb kezdi nem rögtön van pár perc amig játszható.
Ha mind a 4 együt van akkor egyből kezdi. Egy torz zúgást ad ki a hangkártya és ahogy mozgatom az egeret ugy változik a zúgás mintha szkrecselnék vele -
smisa
őstag
Kérdez bátran csak segíts
Modul neve Samsung M3 78T2953EZ3-CF7
Sorozatszám 4414938Fh (2408780868)
Gyártás ideje 34. hét / 2007
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh -
Hoffer
őstag
Ő az nem jelent semmit, hogy mennyi vent van a gépben mert nekem speciel 8 van(mind ugy van beállítva h a lehető legjobb szellőzés legyen) és így sem volt elég a Tracer-ekhez így kellett vennem egy OCZ aktív hűtőt rájuk, nah így már minden király lett!! Ugyanis az kell h közvetlen hűtse a ramokat valami!!
-
Gyuri27
félisten
Én is ezért linkeltem, mert a goldról nem találtam tesztet.
Most persze felmerülhet a kérdés, hogy ha nem akar később több ramot a geil black dragon 4x1 gigás qaudjával meg lehetne próbálkozni. Ugyanis az alapból cl4-s és ha nem tuningol akkor is 800 cl4 gyorsabb mint 900 cl5. Persze a geil fütést ismerve némi hútés elkelhet. Árban ugyanott van mint a gold.
[link] erre gondoltál? [link] mert akkor inkább ezt javaslom.
-
-
Pero
senior tag
az oké, de mondjuk 900Mhz-n is megy cl4ben?, mert akkor olyat veszek
Gyuri 27, hát szeretném olcsón megúszni, pl a 31 az már nagyon nem szimpi, viszont ha elviszik 10eFt ért a 2Gb akkor még a 26 szóbajöhet., esőnek a kis Geilt néztem, de hamár veszek akkor vmi jót akarok., van más 5leted?
-
-
Gyuri27
félisten
ocz-crucial nem rossz ramok az ocz-k.
-
-
törölt tag
Azt ki mondta, hogy nem melegedne akkor is?
A hűtés lényege a meleg levegő eltávolítása és nem a hideg odajuttatása. A hideg nem tud odamenni, ha ott van a meleg. A légáramláson bordával csak rontani lehet (még kisebb helyre ömlik a kánikula), javítani csak irányított aktív hűtéssel tudod.
Egyébként meg ha a látvány a lényeg, akkor főzd meg a RAM-jaidat. De utána lehetőleg ne a gyártót hibáztasd..
-
Gorneck
legenda
Akkor meg minek panaszkodsz/érdeklődsz, ha ennyire biztos vagy a dolgodban?!
Ha nem közvetlen rá fújnak azok a ventik, akkor majdnem semmit nem ér a dolog...ha meg szabályzott ventikről van szó akkor azok odáig el sem fújnak...pláne, hogy a zalman el is szívja azt a kis levegőt...
De ha szted így jó, akkor maradhat...
-
FehérHolló
veterán
Azt már döntsd el te magad, hogy szükséged van-e 4GB RAM-ra, vagy sem. Ha 2 éven belül nem akarsz RAM-ot bővíteni, akkor szerintem érdemes, de te szerintem nem az a fajta vagy, aki ezt a konfigját még 2 év múlva is használni fogja.
(Természetesen ezt nem sértésként mondom.)Egyébként ha 4x1GB lesz, akkor komolyabb tuninghoz érdemes lesz a MCH feszt 0.1-0.2V-tal megemelni. Ha jól emlékszem még a régi postokra a P5W DH-s topicban, akkor ennyit (+0.2V) még elvisel a jószág.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest