Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gratzner
tag
válasz
fudi2002 #56899 üzenetére
Köszi
Tehát pl. játékon belül stabil magas fps szám mellett mikrolag szerű kis droppok nem ettől vannak, hogy alacsony a ram órajel és nem is attól, hogy 4 modulos a kiépítés?
A másik irány, hogy a 4k-s monitor 2k-n való (tehát nem nativ) használata miatt a monitor megjelenítése miatt van. Talán... de ez már a következő topik lesz.
Köszi még egyszer! -
gratzner
tag
Sziasztok!
Van egy problémám, először a rövidített kérdést tenném fel
3600-as rizsánál milyen jellegű "hibát" produkálhat, ha én 4 x 4 GB 2400-as ramot (Fury) használok pl. 2 x 8 GB 3200-as helyett?
Tudom ez minimum 2 kérdésnek számított.
Válaszhoz iránymutatásként: Mikrolagg szerű jelenség, vagy töredezett játékmenet utalhat erre, vagy más irányban keressem inkább a hibát?Köszi előre is!
-
bankjob
tag
Üdv. Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Gigabyte b450m DS3H + ryzen 5 1600 cpu-m van és ebben egy G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3000MHz-es ram.
A probléma az, hogy a windows memória (ram) méretét 7,95GB-ot látja 8GB helyett.
Ki próbáltam egy másik rammal is, ami egy 8GB-os Kingston HyperX volt és ugyan úgy 7,95GB-nak látja, ha mindkét ram benne van, akkor 16GB-ot lát.
Hogyan lehet ezt orvosolni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Raknék egy ismerősöm laptopjába (kb. 5 éves gép) plusz RAM-ot.
Most csak 1 db 2 GB-os RAM van benne, az lenne a kérdésem, hogy 2X4 GB-osat érdemesebb bele venni, vagy nyugodtan rakhatok bele 1 db 8 GB-os RAM-ot is?
A Win10-nek gondolom mindegy.
Köszönöm a segítséget! -
n3lOk
csendes tag
Sziasztok adott egy ROG STRIX Z390-F GAMING alaplap és 2x HyperX 8GB Fury DDR4 3200MHz CL16 HX432C16FB3/8 ram. Probléma a következő , benéztem a vásárlást mivel ez a lap nem támogatja ezt a rammot , 2400 Mhz felé nem megy fel a teljesítmény, se XMP I-be se II-be .(Gép többi része : táp egy FSP Hyper M 650 , és egy I7 9700K , Gigabyte 1080 VGA ) . Kérdésem akkor ez a ram most kuka számomra vagy valahogyan meg tudom oldani hogy tudjam használni őket 3200-n.
-
Ciccuka
veterán
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Gyereknek beállítottam egy régi gépet tanulásra.
Gondoltam bővítenék RAM-ot. Itt vagyok gondban. Keresem a DDR3-akat, viszont elég nagy a választék. Gondolom a MHz sem mindegy.Milyen kell az enyémbe?
[CPU-Z-ből kép]Köszönöm, András
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
_DiEGO_ #56885 üzenetére
szerintem ez nem b-die-os, hanem hynix a-die
F4-3200C16D-16GTZRaz a baj hogy sehol nem találok hozzá használható 3600 mhzes beálíltást így kútfőből kísérletezni nem sok kedvem van vele
-
_DiEGO_
őstag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
nzsolt77 #56882 üzenetére
Pedig bátran megteheted, évek óta olyanok az alaplapokon a frissítési opciók, hogy NEM lehet elrontani ! De ez tényleg komolyan mondom !
Rossz, azaz a nem a lapodhoz való BIOS-t egyszerűen nem tudsz feltenni, mert előtte beazonosítja és ha stimmel a típus/verzió , akkor ad választ, hogy akkor kezdjük el
Még egyszer: nemlehet elrontani , meg kell várni türelmesen míg befejezi, nem kell idegeskedni sem, amíg ellenőrzi és újra teszteli és csak eztán kezdi el a munkát. Végén saját magát újraindítja, vagy leállítja a gépet- ez a ritka eset. Restart után jelzi, ha kell újra be kell állítani a BIOS-t, mert Defaultra állt a frissítés után, de ez sem mindegyik alaplapra jellemző. Attól is függ, hogy miket is frissített !
Csak bátran! És utána azt fogod mondani, hogy: huhh ez tényleg tök király volt, kár volt pánikolnom.
Legtöbb alaplap még rá is keres hol van a bios fájl és már mutatja isneked csak rákell nyomni, azaz kiválasztani, hogy ezt szeretném
Egy üres penne Fat32-re leformázni és rámásolni, gép start bemész a Flash opcióba és már adja is magát. Ha itt laknál kis városomba megoldanám, azaz csak felügyelném az első BIOS frissítésed -
Kobe
veterán
hi
G.Skill Trident Z CL16 RGB 3200MHz memória hogy bírja a 3600-as OC-t vagy inkább maradjon 3200on ?
ha bírja, mehet xmp-ben vagy manuálisan kéne neki feszt állítnai ? -
Buckey
őstag
válasz
Buckey #56880 üzenetére
Kész, leállítottam. Semmi gond nem volt, szépen ment minden 45 percig.
Levettem a gép oldalát, a RAM-ok melegek voltak, de nem annyira, hogy ne tudjam megfogni őket. Most, normál terhelésen alig langyosak.
Lehet, csinálok egy gyári időzítéses tesztet is, hogy akkor mennyire melegszenek fel. -
Buckey
őstag
válasz
Buckey #56879 üzenetére
Eddig megy.
Meg van nyitva a böngészőben 79 oldal, megy a másolás (69GB) és a tömörítés, szól a zene és megy a memory stress test az Aida-ban. 95% -on áll a RAM terheltsége.
Akkor ezek szerint, ha ezt kibírja kb. 30-40 percen keresztül, akkor stabil lesz a rendszer (proci 100% és 51-53°C).
[kép] [kép] -
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Buckey #56877 üzenetére
Ram freki emeléskor (húzás) kell feszt növelni, ekkor lehet számolni melegedéssel. Késleltetések a gyorsabb reakció-idővallura vannak, azaz minél kisebb a szám annál jobb/gyorsabb az elérési ideje. Ez nem jár + melegedéssel, max restart kékhalál, mert nem bírja , restart után meg visszaállítja magát Defaultra, azt lehet újra tesztelni.
Ott ahol tök stabilan elmegy egy órát játék alatt, az már tuti Stabil is fog maradni. -
Buckey
őstag
válasz
_DiEGO_ #56876 üzenetére
Addig a kb. 10 percig, amíg ment (volt stabilitás teszt is közben), addig nem volt semmi gond, de tovább nem hagytam. Lehet, leveszem a gép oldalát, hogy mennyire melegszenek (ha melegszenek egyáltalán) a RAM-ok, ha az időzítéseket csökkentem.
Gondolom, azért automatikusan megemeli a feszültséget a RAM-nak, hogy ilyen kicsi késleltetésekkel menjen.
Egyel lejjebb (11-11-11-26) már nem tudtam menni, nem is indult el a gép (bátor voltam)
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy [Asrock b250m-hdv] és benne 2x4GB [Kingston HyperX FURY HX424C15FB/4] RAM.
A múltkor kíváncsiságból nézegettem a BIOS-t, és feltűnt, hogy az alaplapot "Sport" módba állítottam valamikor, ami az időzítéseket lecsökkentette, de ezzel együtt a 2400MHz-et is lejjebb vette. Én ezt visszaállítottam kézzel, 2400MHz-re, de az időzítéseket nem, és a gép stabilan futott. Majd a "Sport+" módra raktam, ahol az időzítések 12-12-12-28 -ra csökkentek (a megadott 15-15-15-35), és kézzel ismét visszaállítottam 2400MHz-re a frekvenciát.
A kérdésem, hogy ha így is stabil a gép (talán egy kicsit pörgősebbnek is tűnik), akkor maradjon így (nem lesz neki baja), vagy jó neki a gyári is. Csak alap feladatokra (internet, zenehallgatás, YouTube) van használva.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
_DiEGO_
őstag
válasz
nzsolt77 #56867 üzenetére
Szia !
Látom nincs beállítva a RAM megfelelő órajele, így "csak" 2133MHz-en megyen.
Holott mint a CPU és az alaplap is támogatja a 2400MHz-es ramod !
Csak be kell állítanod, vagy manuálisan 2400MHz-re, vagy bekapcsolni az XMP profilt és az kapásból beállítja neked ! És máris jobb eredményt produkál a konfigod.https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-H310M-K/specifications/ [link]
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/190886/intel-core-i3-9100f-processor-6m-cache-up-to-4-20-ghz.html [link]ELLENBEN BIOS nagyon régi ! 1001 -es ! Frissíteni kellene 2602 verzióra ! 2019/10/31
-
Foley101
tag
válasz
koko52 #56869 üzenetére
Akkor ez az én memóriám: [link]
Az arukereso-n valaki írt a véleményekhez egy ilyet:Hátrányok
2666MHz eléggé megtévesztő, habár legtöbb 3-4-X GHz-es ramok esetében is csak szélsőségesen teljesíthető a feltüntetett sebesség. SPD-je JEDEC DDR4-2400T-re van programozva. ( CL17-17-17, tRC ~46ns). Viszont ezt senki nem fogja érezni játékok során egészen addig, amíg nem teljesítménycentrikus feladatokkal látja el a gépét (fejlesztés, render, grafika, vagy video szerkesztés)Az első hozzászólásban lévő táblázat szerint ennek a RAM-nak 205 a pontja, erről akkor ne is álmodjak valójában?
i9-9820X hajtaná meg, ami 2666-ot támogat.
-
Foley101
tag
Sziasztok!
Ha 128 GB RAM-ot szeretnék vásárolni, és quad channelben üzemeltetni (egy erre alkalmas cpu-val és alaplappal), akkor érdemes gyárilag 8x16 GB ramot venni, vagy úgy is lehet, hogy 2x16-os kiszerelésből veszek 4 db-ot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Sabala
friss újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Jelenleg 2 db 8GB-os RAM duruzsol a PC-ben (G.SKILL 16GB (2x8GB) Aegis DDR4 2400MHz CL16 KIT F4-2400C17D-16GIS), és munkám miatt tanakodom azon, hogy bővíteném még 2x8GB RAM-mal.
A kiszemeltem a 'G.SKILL 16GB Aegis DDR4 2400MHz CL15 KIT F4-2400C15D-16GIS' néven futó RAM pár lenne.
A kettő között különbség csakis az időzítésekben látszik (jelenlegi CL17-ös, míg a kiszemelt CL15-ös).
Utána néztem, az alaplapom (Gigabyte B360M Aorus Gaming 3) 4 RAM slottal rendelkezik, természetesen dual channel támogatással, így én akadályát nem látom annak, hogy ha a megfelelő slot-ba dugom be őket, akkor ne tudnának összedolgozni egymással a különböző a egységek. Sebesség, méret, elrendezés azonos.
Kérdésem az lenne, hogy nektek mi a tapasztalatotok, véleményetek erről? -
_DiEGO_
őstag
válasz
nzsolt77 #56857 üzenetére
Miután eleve csak 2db DIMM foglalat van az alaplapon , így 100% hogy Dual Channel üzemmódban van. Tehát nem lehet elrontani , mint egy 4 Dimm foglalatú alaplapban.
Most már csak a BIOS legyen a legfrissebb, elég sok kiadás volt, csiszolták rendesen
https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-H310M-K/HelpDesk_BIOS/ [link] -
nzsolt77
tag
sziasztok4lenne egy kérdésem .van egy Asus prime h310M-k alaplapom és 8 gb rammal vettem. de kevésnek bizonyult egy két játékhoz,és vettem még egy 8 gb ramot hozzá ugyan olyat.kérdésem az lenne igy dualba megy a memoria?vagy a biosba kell álitani valamit még?
-
Elkezdtem kicsit finomítani a ramjaimon.
Találtam neten is a lapomnak megfelelően egy ruszki fórumon leírást mit állítsak be, megtettem és eddig játékok alatt stabil és az ECC hibákat sem irogatja. Freki 1866mhz, fesz 1.5v fixen.
Azt állítottam be ami a piros érték. CAS9-el is próbáltam ami a gyári értéke de azon nem bootol, CAS10-el még nem próbáltam talán menne. Feszt nem akarok növelni mert így is 50-60 fokosak.
A ramjaim pedig pontosan:
HMT41GV7BMR4A-H9 (very low profile, low voltage 1333-as 8gb-osok)
Kérdésem az lenne hogy mi a bánat az a rohadt nagy érték refresh rate? -
zolip85
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
4x8GB 4000MHz RAM-om van. BIOS-ban manuális időzítés és sebesség megadásával valahogy nem tudom beállítani, hogy működjön megfelelően. 2x8 GB esetén gond nélkül átveszi a 4000MHz-et. De 4x8GB (4000MHz) RAM esetén nem akarja.
Felismeri a 32GB-ot, viszont 2400MHz-re lemegy.
Van valami ötletetek?Nagyon köszi & üdv,
ZoliKonfig:
Alaplap: MSI B450 Tomahawk Max
Proci: AMD Ryzen 7 3700X, 4325 MHz
RAM: 4x 8GB DDR4-4000 DDR4 Team Group-UD4-4000 "Night Hawk"
Videókártya: GeForce RTX 2080 super (8GB) -
_DiEGO_
őstag
válasz
Garsza #56844 üzenetére
Gondolom BIOS-ban az iGPU Radeon HD 6550D részére le van foglalva 4GB a VideoRamnak... Lehet csak 512MB-ot is adni, vagy épp tiltani, ha már van ott egy HD 7950 is, de ahhoz bekell menni BIOS-ba és átállítani az Auto -ről, vagy a fixen megadott 4GB-ról alább venni, vagy tiltani...
-
Garsza
veterán
válasz
temporello #56847 üzenetére
És ez mit jelenthet? Mert van a gépben dedikált VGA.
(#56845) Submarine
Ez a megoldás nem segített, ha nekem írtad. -
-
Mizol29
senior tag
válasz
grizlisandor #56846 üzenetére
Ha D.O.C.P-vel megy rendesen akkor nem érdemes tovább foglalkozni vele. Akkor érdemes kézileg babrálni ha az xmp nem akar megfelelően működni, de ez a megoldás se mindig, hozza el a csodát.
-
Sziasztok!
Jól látom(katt), hogy D.O.C.P. alapján beállította a memóriát rendesen az alaplap? Vagy igaza van a RP's Lair-nak(katt)youtubealert, hogy nem ajánlott ezt használni, mert nem állítja be rendesen, így inkább állítsam be manuálisan?
Üdv.: grizlisandor
-
Submarine
senior tag
Üdv!
Idézet az összefoglalóból:
"Ha nem látja a gép az összes ramot: Vezérlőpult-> Felügyeleti Eszközök -> Rendszerkonfiguráció -> Rendszerindítás -> Speciális Beállítások. Ha a maximális memóriánál van pipa, azt vedd ki és restart." -
frelife
aktív tag
válasz
koko52 #56837 üzenetére
igen, de ezek valóban azonos paraméterek lesznek?
te vagy a topic gqazda azért kérdeztem rá:Mi kell ahoz hogy a Dual Chanel létrejöjjön?
(továbbiakban DC= Dual Channel)
1. DC-t támogató alaplap
2. 2(*) lehetőleg teljesen azonos méretű, feszültségű, szervezésű, és azonos memória chip-el szerelt memória modul (Ilyeneket célszerű úgynevezett KIT ben vásárolni, igaz láttunk már olyat hogy két nem azonos modul is hajlandó volt a DC-re, ám a tapasztalatok 90%ában épp az ellenkezője szokott történni.)
*4 modullal is megvalósítható a DC.
4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, jobban melegszik a CPU gyakori a kisebb mhz-en történő üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken. -
NOOBMASTER
friss újonc
Mit ajánlatok olyan alaplapnak, ami ddr4 est kezel,inteles sockettel, és 3.2 herzes memóriát bírja???
Lehető legolcsóbbat :) -
MegaNorby
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-B250M-DS3H alaplapom amiben van egy HyperX Fury Black HX424C15FB2/8-as ram. Szeretnék venni mellé egy másikat de már nem kapni csak FB3-asat. Szerintetek működni fog a kettő együtt dual channelben?
-
frelife
aktív tag
-
dace90
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy új konfigot a gépösszerakós topik segítségével, de lenne egy olyan problémám, hogy a gépem érzékeli a 16 giga ramot de azt írja, hogy ebből csak 7,93 giga használható. Rákerestem google-ben hogy mi lehet ez a hardware reserved memory, de nem találtam sajnos működő megoldást. A konfig egy ryzen 2700x, asrock b450m pro4 és Corsair Vengeance LPX Black 16GB / 3200MHz C16 KIT. Arra gyanakszom, hogy az egyik memória a kitből, nem működik rendesen, mert önállóan, ha csak az van bedugva akkor be sem bootol a gép, viszont a másikkal simán működik, ráadásul akkor az egész 8 gigát használja. Bármilyen ötletet meghallgatok! Köszi a segítséget! -
NOOBMASTER
friss újonc
Egy Kingstone 8Gb 1333Mhz es ram mellé felesleges egy core i5-2500 3.30 al nem?
Mert a gyengébb ram miatt úgyis lassú lenne? -
rb26dett
aktív tag
Sziasztok! Elég tanácstalan vagyok, történt ugyanis, hogy a gépembe asus p7h55 i5-760 memóriát akartam bővíteni, mert idáig 4gb(2x2) ddr3 kingstonnal ketyegett, vettem mellé még 2x4gb kingston-t. A bios 6 gb-ot ír felhasználhatónak. a Win10 64bit látja hogy 12 van benne, de szintén 6 gb-ot ír felhasználhatónak. Nézegettem 1-2 youtubos vidit, próbáltam msconfigot, de sehogy nem akarja az igazságot. Mit kéne tennem, hogy lássa a gép rendesen az összes ramot? Biosban ram remapping is be van kapcsolva, anélkül meg mégkevesebbet lát.
-
gaara01
tag
Sziasztok. Két kérdésem lenne.
Az egyik az hogy DDR4 3000 MHz-es dual 2x4 GB-os ramom van jelenleg a gépemben. BIOS látja hogy 3000 MHz, de 2133-on megy.
Prime z370-a az alaplap. 2 éve vettem a ramot újonnan 32k Ft körül volt.
Hogy tudom elérni hogy 3000-en fusson?A másik kérdésem az lenne pedig, hogy ezt a meglévő 8 gigát szeretném bővíteni 2x8 GB-ossal. Akkor szintén 3000 MHZ-eseket kéne venni?
-
frelife
aktív tag
válasz
sultansmith #56823 üzenetére
és ha már 32giga. akkor nem ártana 2x2x8G ram kit dual chanel, hacsak a lapod nem támogat nagyobbat. de a 4 féle azonos se annyira jó, mert nem kit, ergo csak vannak de nem együtt dolgoznak.
-
Submarine
senior tag
válasz
sultansmith #56823 üzenetére
Üdv!
Olyat erőltetsz ami nem működik ennél a felállásnál.
Minden manualban leírják, hogy több modul esetén legyenek azonosak, mindenben.
1db, 2db vagy 4db. Működhet 3db, de most nem jött be.
Gigabyte z170hd3p
Szvsz a 2db 8-ast 2. és 1.-es helyre tedd. Legalább dualban fognak menni.
A 16-ost meg add el.
De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. -
sultansmith
senior tag
Hali!
Adott egy gigabyte z170hd3p és 3 Kingston fury ram modul, 2 8 gigás és egy 16-os. Nincs olyan kombináció, amivel a három modullal elindulna...
Nem ad képet a rendszer majd újraindul. A 2 modullal mindegy, hogy 2 8 vagy 1 8 és 1 16-ős van bent, elindul. Hárommal nem.
Mit rontok el? -
Pirate88
friss újonc
Sziasztok!
Van itt valaki aki elérte oc-vel,vagy akár xmp-vel van neki 4000mhz. djr-die rammal?
Mert úgy érzem simán menne annyit.
De nem jutok feljebb 3766Mhznél,mert közbeszól az infinite fabrik .Ugye 3800nál megváltozik az 1:1 arány. Aki sikerrel járt,tudna nekem beállításokat,viszonylagos időzítést küldeni?Hogy kb merre kutakodjak
A proci 3.gen ryzen. -
Gambito
tag
Gtznc
Gtzn
SziasztokKet ugyanilyannak tuno memoria a gskilltol ( trident z neo 3600 mhz cl 16 , 2 db kit) miert kerul az egyik dupla anyiba mint a masik ?
-
Sziasztok!
Van egy gskill aegis rampárom, amiből meghalt az egyik. A kisker nem reagál, gyanítom a fogyasztóvédelem most amúgy is lassú, úgyhogy itthon lehet ezt direktben gariztatni? Ha igen, akkor hol? -
frelife
aktív tag
válasz
Spiritsystem #56808 üzenetére
800 Mhz nem. Tehát 2x1Giga 533mhz.
Max 2Gigáig mehet az upgrade. -
Spiritsystem
csendes tag
Üdvözlök mindenkit! Az lenne a kérdésem, hogy van egy TOSHIBA Satellite L20-100 laptopom, benne két darab 256MB 533MHz DDR2 RAM-mal. Lecserélhetem-e ezeket két darab 1GB 800MHz DDR2 RAM-ra? Tudná kezelni az alaplap? Magyarul működne? Köszönöm!
-
kulfoldi
aktív tag
Hello!
Vett tolem egy vevo 2x 16GB teljesen uj Crucial memoriat, es azt mondja nem erzi hogy javult volna tole a PC-je, ugyhogy nem mukodik a termek amit eladtam neki. Ebayen adtam el, nyitotta is a Doesn't work or is defective case-t. Ez nyilvan mar eleve hulyeseg, de valoszinuleg nincs kepben azzal, hogy ha valamit napokig hasznal akkor annak nincs baja.
Tudom, lehet hogy csak szabadulni akar tole, es az is lehet hogy mar eleve sok ramja volt es az alkalmazas amiben hasznalni akarta (Davinci Resolve - nem ertek hozza) az nem RAM igenyes, es ezt le is fogom irni, de van valami progi amit ha letolt, es lefuttatja a regi memoriajaval es a 32GB-vel, akkor az szamszeru modon kimutatja neki, hogy igen is gyorsabb lett tole a gepe?Tudnatok egy ilyen progit javasolni? iMac-je van, szoval OS X kompatibilis progi kellene.
Koszi!
-
Sziasztok!
Van valakinek a topicban Kingston HyperX HX436C17PB3K2/16 ramja?
Amennyiben igen, érdekelne ki meddig jutott vele tuningban, mert ez még ugye B-Die, de nem nem igazán találtam neten róla semmit tuning szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman N4 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest