- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veréb
tag
sziasztok!
melyiket vegyem A-DATA 2X4G 1600 ? vagy CORSAIR VENGEANCE 2X4G 1600 BLUE KITT? vagy KINGSTON 2X4G 1600? -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Most van 2x2GB DDR 3 memóriám,érdemes lenne még venni egy 2GB-os modult,vagy akkor nem menne dual channel-ben,és nem érne annyit? 8GB-ról azt modják felesleges,játékhoz kéne főleg. (BF3)
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35192 üzenetére
mindegy na, aludtam rá egyet és reggelre működött.
amúgy célzottan abit bd7 post code hiba alapján indultam el keresni, és 3 fórumon is ilyet írtak
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Louloudaki #35186 üzenetére
8 oras BIOS reset... Fejre is allnek, ha minden alaplapnal ki kellene varnom ezt az idot. Elegge "epic fail" hangulataban lehetett az a csoka, aki ezt irta azon a kulfoldi forumon. Meg jo, hogy valojaban a CMOS-nak pont nem ez a lenyege.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Louloudaki #35188 üzenetére
Nem kell 8 óra, elég pár perc is. Vagy a CMOS clear jumpert használod. Vagy egyszerűen a lapon a két tüskét a clr cmos-nál rövidrezárod.
-
válasz
Louloudaki #35186 üzenetére
Ez a 8 órás CMOS Clear elég meredeken hangzik.
-
Louloudaki
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kaboska #35182 üzenetére
A legeygszerűbb ha kiveszed pár percre a gombelemet a lapból aztán visszteszed és kész is a reset.
Louloudaki:
Szia!
A boltba. Ha szemetek akkor elküldenek mondván ők csak (adott esetben) x év garit vállaltak rá. Ha így lenne akkor viszont postával kell elküldened a gyártó honlapján leírt címre. Ők bevizsgálják és ha döglött akkor küldenek helyette másikat.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Szerintetek a mai játékok alatt mennyi ramra van szükség?
Nekem most 2*4gb-van azt mikor kell majd bővíteni és a lényeg hogy ha bővítem akkor ezt adjam el és vegyek másikat,nagyobbat vagy e mellé rakjak be még 2*4-et?
Adataimnál a konfig.... -
Louloudaki
aktív tag
hali!
élettartam garis kingston ramot hova vinnétek vissza úgy hirtelen felindulásból, ha tönkre mentek? a boltba ahol vásárolva lett?
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene!Van 1 MSI K8T-Neo V alaplap benne 2x1Gb Kingston DDR ram
A gépen Xp van.CPU-Z-be látja a 2GB ramot de csak single-be!Mit kellene állítani hogy dualba
menjenek?
Előre is kösz! -
emre33
addikt
válasz
bajnokpityu #35174 üzenetére
Milyen komolyabb hűtő fér el?
SCYTHE Mugen 3
Egyéb javaslat?
kösz
-
emre33
addikt
Gigabyte Z68 (1155) alaplapra szeretnék Scythe NINJA3 rakni.
Kérdésem: 4 darab magas CORSAIR DDR-3 8Gb/1866 KIT Vengeance Blue elfér-e, ha RAM oldalára nem rakok ventilátort?
köszönöm
-
Archer
őstag
Üdv!
Lenne egy gyors kérdésem. Mennyi az esélye, hogy két egyforma ram (ugyanaz a típusszám) menjen dualban annak ellenére, hogy nem kitben veszem?
-
Pubszon
veterán
válasz
#65675776 #35168 üzenetére
Köszi szépen, most már teljesen nyugodt vagyok.
(#35165) bunkomen: Enni nem kér, garancia az élettartam, szóval el áll otthon.
A másik pedig, hogy nem egyszerre kell kiadni majd a pénzt a proci, RAM meg alaplapért, ami nem lesz olcsó.
Illetve lehet még VGA-t is veszek, szóval lesz kiadás. -
törölt tag
válasz
Fla$hly #35160 üzenetére
Biztos, hogy az a 6-6-6-20 időzítési sor jó annak a RAM-nak? Gyanús, hogy túl szűk. Bár ezen az órajelen... Viszont a hibák mindig ugyan ott jelentkeznek, szóval jó eséllyel RAM hiba. Azért nem ártana ránézni a BIOS-ban a memória beállításokra.
Pubszon: Az ECC nem befolyásol semmit ilyen esetben. Simán nem veszi figyelembe az ahhoz tartozó nyolc adatvezetéket a vezérlő.
-
Tombi
őstag
Én is bevásároltam ramból még december végén, egy jó kis kitet Corsair Venga LowProfile 2x4gb ddr3 1600 1.5v (11,5k volt, mostanában ez 15k)
Majd jön hozzá később Ivy Bridge cpu meg alaplap , csak jelenne már meg. Meg persze még kell majd Ház, Táp, és egy SSD is. Remélem pár hónap múlva erősebb lesz a Forint, mert most horror áron van minden...
-
Fla$hly
aktív tag
winyókat lehúztam, egyként se hiszem hogy bármiféle köze lenne a memtesthez, és ugyanez: [link]
-
bunkomen
aktív tag
válasz
Pubszon #35154 üzenetére
Hidd el én örülnék a legjobban ha ki tudnám próbálni
csak sajnos nem nagyon akarnak feltenni apróra i3-2100-et. így proci nélkül nehézkes a próba. amint feltesznek egyet tuti lecsapok már napok óta résen vagyok.
2007 óta ez lesz az első alaplapcsere. már dörzsölöm a tenyerem
neked mi áll a próba útjában?
-
Fla$hly
aktív tag
Estét!
Már 3-4 napja szenvedek a géppel...
Vettem új lapot(Asrock H61M), procit(Pentium G620), memóriát(Geil Enhance Corsa).Windows nemtudok telepíteni, mer folyamatosan megfagy a telepítés, vagy hibákat ír, vagy kékhalál... 1x nagynehezen sikerült feltenni, ekkor ahogy bejött a windows rögtön kékhalál, előtte a drivereket is alig bírtam felszenvedni a friss winfosra.
Tehát bárminemű telepítésről van szó, nem akarja a gép.
Na mondom akkor nézek egy memtestet, memtest ahogy elindul, folyamatosan pörögnek a ramhibák, megabájtonként...Ez akkor biztos hogy ram hiba, vagy esetleg a processzor memóriakezelése is lehet a gond, vagy ugyanez az alaplapnál?
Előre is köszi a segítséget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bunkomen #35147 üzenetére
Error Correction Code: Egy hibajavító algoritmus, ami ellenőrzi a ram tartalmát, kijavítva az esetleges hibákat. Inkább csak szerverekben használják, ezért csak a szerver lapok/szerver procik kezelik őket (attól függ, hogy hol "lakik" a memvezérlő,az NB-ben vagy a cpu-ban).
Ez a folyamat persze valamelyest lassítja a ram sebességet (ugye több melót ró az ellenőrzés a memvezérlőre) de a szerverekben inkább az adatbiztonság a fontos és amúgy sem a ram sebesség a szűkkeresztmetszet jellemzően.Természetesen ha egy nem ECC-s memvezérlő mellé teszünk ECC-s ramot akkor mivel nincs hibaellenőrzés semmivel sem lassabb mint egy azonos non-ECC-s ram.
-
Pubszon
veterán
Ó már a víz kivert, hogy nem fog menni, mert olvastam már minden félét.
Egyébként ez az olcsó, 7k-s iponos memória, csak azért mondom mert más is vett innen ilyet és ha már ő használja beszámolhatna róla.
Neked meg köszi Qru.Itt az van, hogy az LGA1155-ös chipsetek nem támogatják.
Most akkor mi van?
Csak az ECC nem fog menni, vagy maga a RAM sem? -
Pubszon
veterán
Hali.
Na megjöttek a memóriák, konkrétan ez, ebből 2 KIT.
Rendeléskor nem volt feltüntetve, hogy ECC lenne, de átvételkor egyből szembesültem vele.
Ez mennyire hátrány vagy előny?
Egyáltalán használható lesz Ivy Bridge-el?
Tuningolni nem akarom majd.Crucial CT2KIT51272BA1339
8GB Kit (4GBx2), 240-pin DIMM, DDR3 PC3-10600 memory moduleNagyítható!
-
Qru
MODERÁTOR
-
waithEard
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, ami talán evidencia, de nekem nem világos.: A mostanában megjelent 4 csatornás ramok fizikailag is különböznek a dual ramoktól, vagy nem?
Tehát ha pl. 4 db 2gb-os dual ramot járatnék egy x79-es lapban, akkor az quad módban menne?
Köszi! -
sityu22
csendes tag
-
stomp
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, eladóvá vált egy :
Geil Black Dragon 3x1GB DDR2 RAM PC2-8500
Típus: GB24GB8500C5QC
1066MHz DDR2
CL 5-5-5-15
3X1 GB
2.2-2.4VMennyiért tudnám és hol eladni ahol még reális árat is kapok érte? Előre is köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #35122 üzenetére
Mind a kettő jó bele.
-
gyík001
csendes tag
válasz
jim_raynor70 #35119 üzenetére
Igen akkor működnek.
ASRock... pontos típusát fogom majd írni.
-
bajnokpityu
félisten
asrock extreme3 gen3ba vennék hyperx ramot.
kingmax weblap szerint
KHX1600C9D3K2/8G a megfelelőasrock szerint a
KHX1600C9D3K2/8GXmelyiket vegyem?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
dobost #35118 üzenetére
Megeri, mert nem sokkal dragabb az 1333-asoknal (durvan 1000-1500 Ft). Mondjuk sok kulonbseget nem fogsz erezni, maximum latni a benchekkel, de azok se esnek tulzasba.
(#35117) gyík001: nem tevedsz. Ha kulon-kulon rakod be a memoriakat, akkor mukodnek? Es milyen alaplaprol van szo?
-
gyík001
csendes tag
Sziasztok!
Van 1db 1GB-os és 1db 2GB-os RAM.
Dual channel-es alaplap, a memóriák jól berakva.
Dualchannelben nem fog menni az 1GB és 2GB elvikleg, vagy tévedek?Viszont Single-ben kellene hogy menjen vagy nem?
Ha igen, akkor mér nem indul el a gép és akad meg ott hogyF2 Setup
F11 Boot
Single memory mod???
-
dewil666
őstag
válasz
adam432 #35112 üzenetére
"AIDA64 -el egyébként azt jelzi, 8-8-8-22-re beállt 1218MHz-re... elvielg ezt még lehetne húzni 9-9-9-25-re, 1333Mhz-ig?"
8-8-8-22-re ha beállt az jobb mint a 9-9-9-25! De próbáld beállítani 1333Mhz 9-9-9-25-re. Memtest86+ ezzel a progival le tudod tesztelni. Az USB-s teszt az elég egyszerű azzal próbáld.
-
adam432
tag
Beraktam a gépbe a 2x2gb kingston hyperx 1600mhz cl8 xmp ramokat, és mellé 2x2gb kingston 1333mhz cl9 -es ramokat. Egyelőre müködik, Intelburntest, dirt3 fut szépen. Nem tudtok esetleg vmi memória tesztelő programot, amivel megnézhetem, stabil-e a rendszer? AIDA64 -el egyébként azt jelzi, 8-8-8-22-re beállt 1218MHz-re... elvielg ezt még lehetne húzni 9-9-9-25-re, 1333Mhz-ig? Pls help
Vagy ne parázzak, és minden rendben van? -
po1son
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy a gép, amit összeraktam hétvégén a hivatalos 4096 Mb helyett csak 3960 Mb-át lát? Win 7 64 bit van fent és a memóriák le lettek ellenőrizve memtest-el.
Itt a ram.
Várom a segítségetek. -
törölt tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy elegendő-e egy csak játékra használt gépbe 4gb ddr3-as ram vagy egyre inkább szükséges a 8gb?Tudom,hogy alacsonyak a memória árai,de az a helyzet,hogy most tervezek komplett gépcserét,és ha nem muszáj a 8gb ram akkor inkább egy jobb vga-ba vagy prociba fektetném a pénzt.Előre is köszi.
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
Van 2*2gb gskill memóriám. Összesen 8 gb szeretnék érdekelne,hogy árulnak itt a ph-n " G-Skill GT1 2x2Gb 2000Mhz CL 9 " ha szerintetek ez menne egy Asrock p55 extreme lapban? Vagy hagyjam a fenébe adjam el és vegyek 2*4gb 1333mhz-est mert az proci csak ennyi tud úgyis.
Előre is köszi a választ.
üdv Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Formula-1
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-book olvasók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Assetto Corsa EVO
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest