- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
acidflux #36299 üzenetére
Igen, a North Bridge-re gondoltunk MCH alatt, tehat azzal a feszultseggel kell probalkoznod.
Eloszor emelj rajta 0,05V-ot, majd tesztelj. Ha kifagy, emelj rajta megegy fokozatot, majd ujra teszt.
Ha nagyon melegedne a chipset, tegy a kozelebe egy kulso ventilatort.
Ha a minimalis riziko ellenere sem mernel belevagni, akkor termeszetesen ne tedd, de szerintem megerne. Lehet, csak ennyi hianyzik ahhoz, hogy stabilan menjen mind a negy modul. Persze, a kockazat az kockazat.Szerk.: ha a ket fekete DIMM-be teszed a ketoldalasakat, a narancssargakba meg a ket egyoldalast, akkor sem tolt be a Windows?
-
acidflux
csendes tag
válasz
04ahgy #36295 üzenetére
Azt hiszem férreértés történt. 2db rammal megy az XMP, de ha berakom az új ramokat, akkor a 4db -nál ha be akarom kapcsolni az XMP -t akkor a Profile névre azt írja,h disabled és nem Profile #1. 1féle képpen betölt a rendszer a 4rammal, de akkor durván kifagy. (2old - 1old - 1old - 2old a jelen felállás. Ha másképp rakom akkor a Windows indítása felirat megjelenik és máris restart.) Meg kell hagyni,h gyári chipset hűtő van rajta ami tud kicsit melegedni így is, de közel sem veszélyes. A mellékelt képen talán látható vmicske. A kérdésem az volna,h a NB -re gondolsz?? (Gondolom az a North Bridge) mert azt 1.1 -ről tudom állítani 1.25 -re max. Viszont amit még fontosnak tartok,h nem csak a ramok hanem a lap is garanciális még. Érdemes vagy ajánlott ennek ellenére húzni annyira,h működjön is rendesen 4rammal és ne füstöljön el a picike vagy inkább hagyjam az egészet ha jót akarok magamnak?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
acidflux #36293 üzenetére
Szamit es eleg sokat tud szamitani a memoriavezerlo szempontjabol, ezert is annak kell plusz kakaot adni elsodlegesen, nem pedig a memoriaknak. Ket, harom lepcsot (0,1-0,15V) nyugodtan emelhetsz rajta, ha 1,1V az alap, ha jol emlekszem. Es tenyleg figyelj ekozben a hutesere, mert azt sem hiaba irtak Neked!
-
FrezeR
senior tag
válasz
04ahgy #36296 üzenetére
Megfogadtam én csak több és bővebb infóra volt szükségem ma már amit most meg is kaptam tőled és újra köszönöm.
Amúgy MSI P55 GD65-ös alaplapom van 8 GB memóriával 2-2 párban és mióta beraktam a 2 újat azóta tapasztalok kék halálokat. A memóriák amit utólag vásároltam 2x DDR3 1600MHz 4GB PC12800 GEIL EVO KIT2 CL9-es. A már korábban meglévő ramok pedig 2x GEIL Evo One 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
FrezeR #36294 üzenetére
Már rég válaszoltam: [link]. A tanácsot nem fogadtad meg. Így jártál.
Tehát: minden modult vegyél ki, és csak egy modult tegyél vissza egyszerere. Azon fusson egész éjjel a teszt. Ha nem hibázik, következő éjjel a következő modulon. Pl. öntapadós ragasztószalag darabkával, és arra filctollal sorszámot írva meg tudod a modulokat jelölni: 1-2-3-4.
Amelyikkel nem hibázott, azzal napközben használhatod a gépet.
Az együttes teszt akkor jó, hogy ha a modulok külön nem hibáztak, akkor kiszűrheted így a memóriavezérlő instabilitásából, terheltségéből adódó hibákat.
Nálad pl. lehet, hogy egy kis járulékos VCCSA és VTT fesz elegendő lenne. (Vagy AM3 esetén CPU_NB_VID emelés.) A lényeg, hogy az IMC-t kell kicsit feszelni. De igazándiból azt sem mondtad, milyen rendszered van... (Az Intel MCH-kat is lehet feszelni.)
HGyu
-
FrezeR
senior tag
#36282-re valaki?
-
acidflux
csendes tag
Jelenleg most XMP -vel megy 2db, 1.5V feszt kapnak.
jim_raynor70:
BIOS -om friss. Nincs jártasságom a finomhangolásban, annyit tudok,h mit hol kell állítani. Amitől a legjobban félek,h nem tudom amekkora lépcsőkkel emeljem vagy csökkentsem a feszt. 0.05 amit a BIOS "felajánl".
Mit és mennyit számít ebben az esetben ha 1modul 1oldalas vagy 2oldalas??
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
acidflux #36289 üzenetére
Memtest86+-szal kellene letesztelni, hogy hibaznak-e a RAM-ok. 4 modul eseten gyakran fennallhat a memoriavezerlo leterheltsege, amit talan lehet orvosolni egy kis tobbletfeszultseggel, az idozitesek lazabbra vetelevel, a mukodesi frekvencia csokkentesevel, vagy ezek kombinaciojaval. Esetleg ajanlott BIOS-t frissiteni. Ha viszont minden beallitast vegigzongorazva tovabbra is akad problemas modul, akkor azt ki kell cserelni.
-
acidflux
csendes tag
Annyi kimaradt és a szerkesztésről is lecsúsztam,h a lap Pro ill. az utólag vásárolt RAM -ok Kingmax FLGE85F-C8KL9A típusúak. Méretre, időzítésre, órajelre stimmel minden.
-
acidflux
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Van 1 ASUS P5P43TD alaplapom, benne E8400 -as proci és 2×2GB DDR3 1600MHz -es Kingmax modul, FLGE85F-B8KJ9A (Everest szerint.) Bővítésen gondolkodtam így vettem belőle még 2db -ot. A gondom az,h így random újraindul a gép. Mit tudok tenni e jelenség elkerüléséért? Köszönöm előre a válaszokat, tanácsokat, tippeket.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Igaz hogy tegnap választ kaptam szinte minden kérdésemre most csak egy lenne:
Végül is nem sikerült 2x1GB ramot szereznem hanem 2x512-őt. Namármost amiket szereztem 2x512MB cl 2.5 ös ramok amik vannak pedig 2x256MB cl3 hogy járnák jobban?
Ha csak a 2x512 raknám be dualba vagy rakjam mellé a 2x256 ot. Mondjuk úgy tudom a gép automatikusan a lassabhoz álitja be az időzítéseket viszont win7 et használnék a gépen és nem tudom a több jobb is-e?Üdv
-
FrezeR
senior tag
Egész éjszakás teszt után elsőre 4 modult teszteltem egyszerre és végül 2 pirossal jelölt hibasor jelent meg test 6-7-nél count 1 és 2 egymás alatt. Ebből a pár számból mit lehet megtudni? Lehet sejteni melyik modulnál van a hiba? Ha most ez után egyenként tesztelem a modulokat az mennyi ideig fusson? Kell valami külön beállítás hozzá a progiban? memtest86+
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
#65675776 #36241 üzenetére
Na ja. Es volt olyan, ami 2,8-2,9V-ot kert, illetve erezte jol magat 600 MHz korul, mint a TCCD chipes Vitestak. Akadt Hynix D5-os RAM-om, de nagy oromomre mind kinyirtam 3V felett.
Az utolso ilyen kiserletem egy Patriottal tortent, amin nem remlik, milyen kiszereles foglalt helyet, de azzal sem jartam 3,5-3,8V-nal, szoval esetleg a Winbond BH5/6-okrol tudom elkepzelni, hogy mentek ennyin jegeles nelkul. Ami persze, kimaradt az eletembol...(#36242) 04ahgy: "Mi a probléma?"
Nekem aztan semmi az eg egy adta vilagon. -
jerry311
nagyúr
válasz
04ahgy #36256 üzenetére
Lusta vagyok es nem szereltem szet az egesz gepet, hogy a procihuto levadaszasa utan kiszedhessen a RAM modulokat.
Inkabb beleturtam magam a BIOS lelkivilagaba.
Ket feszultseg allitasi lehetoseget talaltam: Vcore es Vram. Ennyi.
Szoval feszemeles BIOS-bol kizarva.
Viszont...
Kezzel 1600-ra allitva. Kotelezoen egy frekire allitva a 4 slot-ot (nem is ertem ez mi akart lenni, kulonbozo modulok kulonbozo frekin hajtva? WTF?). Es a csodas 9-9-9-24-et is kezzel beallitva, hajlando a mukodesre.
Ja, es a Vram-ot is inkabb kezzel beallitottam 1.5 V-re.Stability test in progress...
Thx megeccer!
-
Qru
MODERÁTOR
A 6-6-6-18 és az 5-5-5-18 ezek a ram időzítéseit jelentik. A kisebb érték számít gyorsabbnak. Ha elrérő időzítésű ramok pakolsz a gépbe, akkor a bios automitukusan a leglassabbhoz állítja be az összes modul időzítését, hogy stabil maradjon a gép.
Ettől függetlenül a SPD-ben ugye a gyári 5-5-5-18 érték lesz de valójában CL6-ban fog ketyegni.Az órajel az gondolom tiszta, minnél nagyobb órajel minnél kisebb időzítések mellett az a leggyorsabb.
mod:
Rank/banks: ez pedig a memória chipek elrendezését írja le. Fontos, hogy csak akkor megy Dual-ban a ram ha azonos felépítésűek, időzítésűek, sebességűek a modulok. Utóbbi kettő állítható az nem lényeg, de a felépítése nem változtatható meg ugye...
-
Dekko
tag
Ja az a szó kb olyan mint az aláírásod
bekilefelmegelátráideodaszétösszevisszaMivel tőlem veszed (az egyiket) én azt kell mondjam működni fog
De pontosabbat én sem merek hozzáfűzni, hátha nem úgy vanMivel van két egyformád, azért én azt javasolnám hogy azokat tedd párba. Azonos színre vagy hogy mondjam, az alaplapokon általában nem egymás mellett vannak a párok hanem keresztben ahogy a színezés jelzi.
Üdv -
akoska23
aktív tag
Akkor marad a 2x1GB gondolom elég lesz nem kell ennek a konfignak 4 GB és a szavaidból azt vettem ki hogy ha Dual-ba rakom a 2x1GB ot akkor olyan mintha több lenne. Még az időzítésekről irhatnátok egy picit. A kevesebb tényleg jobb?
Tuningolni is akarom és nem akarom hogy megsüljenek a mostani ramjaim 200 helyett 266MHz-en mennek tuning alatt de nagyon melegszenek.(tapintásra) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
akoska23 #36263 üzenetére
2X1GB ezek a régebbi cuccok még érdemben gyorsulnak a Dual Chanel-től, főleg ezek a P4-es cuccok, akár +70%-ot is gyorsulhat adott esetben.
Tuning szempontból is érdemes 2x1GB-ot venni, mert 4x512 esetén a 4 modul már nagyon megterhelő a memvezérlő számára így csökken a tuningpotenciál, több fesz kellene...
-
jerry311
nagyúr
válasz
akoska23 #36263 üzenetére
manualbol:
• ECC nem tamogatott
• Max. 4GB
• Dual channel DDR266/333/400MHz vagy jobb, de nyilvan az is csak max 400-on vagy a tuningolhatosag keretein belul megy majd..
• 128 MB - 1 GB /slot.Ha nem tuningolsz, felesleges a borda.
4x512 lesz a legolcsobb szerintem, de 2x1-et is megeszi.
Viszont 2 GB-os modulokkal nem boldogul, szoval az kiesett. (volt egyaltalan 2GB-os DDR1 modul?) -
H0bi
tag
Sziasztok!
ASUS P8H67 lap + i5-2320 + Kingston hyperx 1600Mhz 2*4Gb.
Milyen feszültség és Mhz beállításokat javasoltok a ramhoz? (a lap 1333mhz-t tud, fog menni 1600-on?)
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. ebbe a lapba milyen ramot ajánlanátok. Jó azt tudom hogy ddr 400 as kell bele de egy kicsit tuningolni akarom és pontosan nem tudom mennyi a szerepe a hűtőbordáknak .Érdemes-e bordás ramokat venni? Az időzítésben mit nézzek melyik a jobb? Lehet nem mai techanika de nekem szörfölgetni próbálkozni a tuningal megfelel válaszokat köszönöm. Ja és mégegy kérdés: 2GB ot akarok hogy járnák jobban? 4x512,2x1 vagy 1x2GB?
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Lenne 4 darab Kingmax DDR2 1 gigás ramom. ( gigabyte ep45-ds3 lapom van ha számít vmit )
Egészen pontosan:
-2db KLDD48F-A8KB5 (Modul mérete: 2rank, 4banks, időzítések 400MHz-en: 5,5,5,18)
-1db KLDD48F-B8KY6 (1rank,8banks, 6,6,6,18)
-1db KLDD48F-B8KU5 (1rank,8banks, 5,5,5,18)Mostanság kiokosodtam vga-ból, prociból és most azt hiszem a ramokon a sor, amikről semmit ne tudok, de érdekelne pár alapvető dolog. Csak ahogy elnézegettem AIDA-ban ezeknek a ramoknak az adatait, kb mindegyik eltér vhol, semmi rendszert nem látok benne
Szóval első kérdésem, az lenne, hogy ezek az adatok, ha kicsit is számítanak, akkor mit jelentenek, oda kell-e rájuk figyelni, illetve, ha ezek így mind 100%-osan kompatibilisek egymással, akkor esetleg figyeljek-e vmire, hogy melyiket melyikkel kössem párba a 4 slotban, vagy teljesen mind1, hogy milyen sorrendben teszem be őket?!Előre is köszönöm az infókat!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
FrezeR #36258 üzenetére
Persze mindig csak egy modul legyen a gépben, és úgy futtass memtesztet, mert nem írja ki, melyik a hibás, ha több van egyszerre.
- modulonként legalánn 4-5 óra Memtest86+ futtatás.
- ha egyik sem hibázott, akkor együtt behelyezve a modulokat is futtathatsz rajta még tesztet. Ez legalább egy éjszaka legyen.HGyu
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Hogy tudnám letesztelni azt, hogy esetleg melyik memóriamodul okozhat folyamatos "kék halált" a gépemben? Van valamilyen tesztprogram vagy megoldás amivel megnézhetem a modulokat, hogy jól működnek e?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jerry311 #36251 üzenetére
Manuális beállítással a következő sorrendben próbálkozz:
- minden modult kiveszel, csak egy marad a lapban, aminek 1600MHz-es az XMP-je.
- VTT 1,1V és VCCSA 1,1V-ra beállít, save & exit.
- Memóriafrekvencia egy modullal 1600MHz-re és az időzítések 9-9-9-24-re beállít, save & exit.
- Egyenként hozzápakolod a többi modult, mindegyik után megnézed, indul-e.
Ha minden OK, kikísérletezheted a VTT és a VCCSA értékeit csökkentve a legkisebb stabilat.- Memtest86+ futtatás utána legalább egy éjszaka hosszan ajánlott.
HGyu
-
Dekko
tag
Rendicsek megpróbálom.
Amúgy valamiféle mókolással nem összehozható, hogy mégis mondjuk 4-ből 1 működőd össze lehessen hozni?
Az tényleg nem lehet a baj, hogy szerver ramok, és emiatt nem megy másik gépben?kicsit elkeseredtem, de mindegy meglássuk van még egy gépem amiben ki tudom próbálni. Ma esete megnézem akkor azt majd visszajelzek! Köszi a segítséget Qru
Üdv
-
Dekko
tag
Hali.
Ez meg is történt, néztem a biosban néztem a "screen" mögött és mindenhol csak azt a ramot mutatta amelyikkel alapból megy a gép.
Az normál 512-es DDR ram, ezekkel viszont nem ment.
4ből egy sem 5.-el sem viszont pl az 5. darab meg nagyon felmelegedett.... Lehet csak szimplán hibásak?
Köszi a segítséget. -
jerry311
nagyúr
Korulmenyek:
Core i7 2600k,
16 (4x4) GB Mushkin Enhanced Blackline Frostbyte #993995, 1600, 9-9-9-24, 1.5V,
MSI Z77A-G43.A problema: 1600-as RAM frekvencian nem indul a gep. 5x probalkozas utan, ahogy kell visszaall a BIOS default-ra es prboalkozhatok uj beallitasokkal.
Probaltam kezzel az 1600-at, probaltam XMP-vel is, de nem akarja. 1.5V-ot mindig megkapja a RAM.
Ami meg feltunt, hogy az elso slotban levo memoria XMP beallitasai 1866-os frekit mutatnak, masik 3 viszont 1600-at.
Mas beallitasokhoz nem nem nyultam.Otlet?
-
Dekko
tag
DDR 1-es széria, ahogy mutattad igen abból a z eresztésből van! Nem hiszem hogy nem működnek. igazából az érdekel hogy szerver ram más-e mint amit normál gépekbe van ram?
Még csak pár darabot próbáltam ki. Lehet nem működnek, lehet igen?
Én DDR1-es gépben próbáltam. Ahogy írtam ha másik ramot teszek mellé akkor megy a gép, csak olyan mintha nem lenne benne több ram csak az ami megy alapból is akárhányat teszek mellé mintha halott lenne. Lehetséges az, hogy a server ramok másmilyenek?
Mert azt is hallottam róla hogy ezek szerver ramok.
Üdv -
Qru
MODERÁTOR
válasz
neil_mullen #36246 üzenetére
Post screen ki.
Bios-ban ki kell kapcsolnod és akkor kiírja, vagy ha megnyomod a tab gombot (ha jól emlékszem) akkor kihagyja a Giga logot és mutatja a proci mennyin megy, mennyi ram van a gépben, milyen órajelen és DC vagy SC módban fut-e.
-
Dekko
tag
Hali.
Kellene egy kis segítség valakitől.DDR1 es rammal kapcsolatos hibák után hol érdeklődnék.
Hibajelenség 1 hosszú utána 2 rövid pittyenés a biosz be sem jön nincs kép, másik rammal meg megy a gép.
A Pittyegéseket a végtelenségig képes csinálni...
512-megás, és nem lehet tesztelni sem, mert nincs vagyis nem látja a normál gép.
A gyanúm az, hogy szerverram, és a normál gépek nem is láthatják.
Egy oldalas, és ez van ráírva: Infineon HYB25D512800DE-5
Üdv -
Qru
MODERÁTOR
válasz
neil_mullen #36243 üzenetére
Rögtön amint elindul a gép kiírja, hogy dual-ban vagy single-ben megy-e. Vagy a cpu-z amit a Kolléga ajánlott előttem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
neil_mullen #36243 üzenetére
A CPU-Z a Memory fülön írja, hogy single vagy dual.
HGyu
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! Honnan tudom hogy dual channelbe mennek a ramjaim? gigabyte h61-2s-b3 + kingston k1n7hk-elc.
köszi -
04ahgy
nagyúr
válasz
jim_raynor70 #36239 üzenetére
Ő csak ennyit kérdezett:
"Sziasztok!
Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz KHX8500D2K2/4G. 1066 MHz. Ezekből mi az amit kilehetne hozni tuning szinten?"Válaszoltam rá? Igen. Odaböktem neki egy MHz-et paraméterek nélkül, vagy részleteztem? Részleteztem.
Mi a probléma? Mert szerintem ő kérdezett túl általánosan. Nem adott meg számára kívánatos, tuning közben fennálló hőmérséklet tartományt, nem adott meg alaplaptípust, miben hajtaná, milyen CPU és milyen memóriavezérlő mellett. Nem adott meg egy maximált feszültséget, amit adna a RAM-nak, és még azt sem specifikálta, hogy a gyári hűtője körül lenne-e egyáltalán légáram vagy sem.
daa-raa: "04ahgy: Nem annyira CPU, mint inkább alaplap függő a dolog. Hiába kezelné az IMC, ha a lapon nincs is bevezetékezve az a +8bit." - Ebben viszont abszolút igazad van.
HGyu
-
törölt tag
válasz
jim_raynor70 #36235 üzenetére
Á, DDR1 korszakban a 2,5V teljesen alap volt, és minden lap 2,6V-tal táplálta alapértelmezésben a RAM-okat. Viszont egyes chipekkel fel lehetett menni akár 3,5-3,8V-ig is.
04ahgy: Nem annyira CPU, mint inkább alaplap függő a dolog. Hiába kezelné az IMC, ha a lapon nincs is bevezetékezve az a +8bit.
-
jim_raynor70
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
Nem is értem, miért megy a RAM-ok feszültségén ilyen huzavona típusú vita a fórumon... Más csíkszélességgel készülnek a RAM-ok, más feszt lehet nekik megengedni.
Egy első generációs Micron DDR3 chip még léggel is kaphat 2,3V-ot, egy második generációs Elpida Hyper meg 2V-ot.A harmadik generációs, alacsony csíkszélességű chipeknek meg eleve nem érdemes 1,7-1,8V felett adni, mert ugyanúgy nem skálázódik a feszültséggel, ahogy a SandyBridge sem.
Szóval tegyünk már egy chiptípust a feszültség mellé az általánosítás helyett...
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tartósan nem tesz jót neki de megfelelő hűtéssel 1-1 teszt erejéig ok.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
-60°C hőfokon miért lenne meredek? A hűtést se hagyd figyelmen kívül. Ilyen hőfokon a Micron D9GTR (DDR3) is lazán kaphat 2,5V-ot (!!!). Itt meg 2,15V-ot kapott a PSC: [3120.2MHz].
HGyu
-
jim_raynor70
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#65675776 #36225 üzenetére
Használtam 72 bites RAM-ot egy Opteron 1214 (Santa Ana) CPU-val, sima, mezei desktop AM2-es lapban. Ment. Emlékeim szerint a 939-es CPU-k sem figyelmen kívül hagyták, hanem kezelték az ECC-s modulokat, de ebben már nem vagyok biztos. A S754 az teljesen más kérdés, ott elképzelhetőnek tartom, hogy egyáltalán nem kezeli az ECC-s kiépítést (természetesen a fölös 8 bit figyelmen kívül hagyásával).
(#36227) kovecses: Az a nagyon rendes srác annyira rendes volt, hogy nem tudta, hogy a Sandy Bridge esetén nem szerencsés megnövelt VTT esetén a VCCSA-t eltérő értékre beállítani. (Sandy Bridge E esetén meg a VCCSA, VTT és a 2nd VCCSA is jó, ha egyezik, főleg tuning alatt.)
Természetesen ez alól kivételt képez a VTT/QPI és a VCCSA gyári állapotban nagyon kicsit eltérő értéke. Aztán majd ne csodálkozz, ha a nagyon rendes srác segített ledegradálni a CPU-d.
Az időzítésre, RAM frekvenciára meg: SuperPi 32M alatt bizony-bizony erősen kimutatható, de a valós használat során előforduló alkalmazások egész egyszerűen nem memóriasávszél és -késleltetés limitáltak.(#36229) kaboska: Szárazjeges hűtéssel, 2,6-2,7V környékén 1400MHz körül. Szerintem az szép eredmény lenne.
(#36231) jim_raynor70: Sajnos valóban nem tuningosak a HyperX 1066MHz-es modulok, de én legtöbbször 2,2-2,3V-ossal találkozok. Szóval a HyperX tuning 2,5V körül kezdődik. Továbbá egy teszt egy pár moduljából nem sok következtetést lehet levonni a kolléga RAM-jaira vonatkozóan.
HGyu
-
Apollo_21
addikt
válasz
gáspár lászl #36230 üzenetére
Nemtudom? miért offolsz?
miaz h ruter gondok?
-
kaboska
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #36231 üzenetére
Hát sajnos tényleg nem.A tapasztalataim alapján az én konfigomba már 1100 fölött nem stabil
a rendszer! -
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok!
Kingston HyperX 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz KHX8500D2K2/4G. 1066 MHz
Ezekből mi az amit kilehetne hozni tuning szinten? -
kovecses
aktív tag
Egy nagyon rendes srác segítségével tovább finomítgattuk az itt kapott beállítási értékeket.
Jelenleg a Corsair Vengeance 1866MHz CL9 (2 modul) ramom a Z68XP-UD3 lapban a következő értékekkel szépen muzsikál:
XMP profile 1 (no CPU enhance)
VTT=1,080 V
SA= 0,950 V
Dram = 1,530 V
A többi feszültség alapértéken. -
Süni 1985 F
senior tag
Miért van az,hogy ha a ramot 1333 fentem viszem kék halál aztán az ssd-n lévő win7 be is hal ?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kovecses #36203 üzenetére
Komolyan mondom, nem tudom, hogy jutottál el az őstag szintig. 3 percenként írsz, a szerkesztés gombot nem használva, priviben bombázod a másikat a szakmai kérdéseiddel, a RAM-hoz közelebbi bajod a Gigabyte topikba írod, a lap BIOS-ában található feszültségeket meg a RAM-os topikba...
EGY topikban próbálj segítséget kérni egyszerre, mert így a többféle javaslat hatásába ebbe is belekapsz, abba is belekapsz, és megint nem fog menni normálisan a RAM. Aztán meg azt fogod elkezdeni (saját sikertelenséged miatt), hogy fos Corsair meg fos Gigabyte...
Tehát: fokozatosság elve (vagy legalább a rá törekvés), és türelem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Magicrat #36210 üzenetére
Nekem volt mindkettő. Az 1600/CL8-as az 1866/CL9-es időzítéseivel ment 2000MHz fölött is.
(#36211) Normi01: A RAM-nak azon része hibázott (az a picike), ahol a Memteszt kernel helyezkedett el, így összeomlott a program. Cseréld fel a két modul helyét és futtasd újra, legalább egy éjszakát (célszerűen lefekvés előtt idítva).
(#36209) ceaser: szinte biztosan hibás. Ha még egy eltérő lapban is le tudnád tesztelni, és rossz, akkor szerdán már viheted is vissza gariba.
HGyu
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Próbáltam egy memtestet futtatni az új ramjaimon és ezt történt 1óra 55perc után,megállt,de nem tudom,hogy ez most mi...
Köszi előre is!
-
Magicrat
tag
válasz
04ahgy #36159 üzenetére
Hali!
Ezek közül választanék ASROCK Z77 Extreme4 + I5-2500K konfighoz:-Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB PC3-12800 Kit 1600 mhz CL8
(CMZ8GX3M2A1600C8)
-Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB PC3-15000 Kit 1866 mhz CL9
(CMZ8GX3M2A1866C9)Árban az 1600 CL8-as kicsit drágább, de nem nagyon.
Melyik lenne a jobb választás?
Most még biztosan nem fogom húzni, majd esetleg később...Ha meg sehogy nem tudom megoldani a magas ramot akkor marad a
Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB PC3-12800 Kit 1600 mhz CL9 LowProfile (CML8GX3M2A1600C9)Köszi
Magicrat -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem egy Corsair Vengeance (4x4Gb) kit-et, 1600MHz,CL9
Pontos típus: CML16X3M4A 1600C9B
A problémám az, hogy az egyik modul nem akar "indulni".
Előszőr amikor beraktam mind a négy modult, akkor alapból nem boot-olt a gép.
Akkor csökkentettem kettőre, egyből gond nélkül. Biosban beállítottam a frekvenciát 1600-ra, feszt. 1.5V,ra időzítés: 9-9-9-24 2T-re.
Minden gond nélkül működött. Az alaplapon frissítettem biost (P8Z77M-Pro)
Vissza a négy modul - megint hiba. Ekkor próbáltam végig single módban egyenként a modulokat, és az egyiknél sehogy nem akart elindulni a gép. Halkan sípol, villog, vagy folyamatosan világít a ram ledje (alaplapon), többször újra indul, látszik, hogy "erőlködik".
"Mem Ok" gombot többször megnyomva, sem bírja elindítani a gépet. Egyszer viszont elindult ezzel a modullal is, és 1066MHz-re lőtte be 1.55V-tal. Ha már 1333V-ra állítottam, 1.5V-tal, akkor megint nem idnult el...
A többi modullal elsőre indul a gép, majd elsőre veszi az 1600MHz, 1.5V-os beállítást, szépen működnek.Kérdés: Az említett modul valószínű hibás? Visszavihetem, vagy tudnátok valami ötletet mondani, lehetne életre kelteni?
Köszönöm szépen!
-
kovecses
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #36207 üzenetére
Azt megköszönném.
kovecses@gmail.com
-
kovecses
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #36205 üzenetére
Gigabyte Z68XP-UD3
-
kovecses
aktív tag
válasz
Süni 1985 F #36199 üzenetére
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim.
Én 1866-ost lőnek be de csak 1333-on hajlandó muzsikálni. -
kovecses
aktív tag
Elnézést kérek ha bárkinek beleléptem a lelkivilágába azzal hogy a kérdésemet több topicban is feltettem, azt hittem szabad ilyet tenni és így előbb jutok használható információhoz.
Nem találtam a biosomban CPU IMC és VCCSA beállítási lehetőségeket.
Az alábbi értékek vannak beállítva most nálam:
QPI/VTT = 1,050 V
CPU PLL = 1,800V
CPU Vcore = 1,275 V
System Agent Voltage = 0,920 V
Graphics Core = 1,080 V
Dram Voltage = 1,5 VKöszönöm mindenkinek a segítséget és elnézést ha valakit zavartam a kérdéseimmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- E-roller topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Milyen notebookot vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- 0perces !Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest