- Pánikbetegség, szorongás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
04ahgy #34896 üzenetére
G.SKILL F3-12800CL7D-4GBECO
ez a pontos típusa most ebből van 4x2 GB a gépben
1.35 volton megy tehát kis fesz és cl7 es időzités kis időzétssel párosítva és 2120mhz ig huzható ..mikor vettem az első 4GB ot belőle kb 2 hétig jártam utánna külfödi forumokon és ez volt a legjobb választás tehát szerintem a lehető legjobb ddr3 memória
-
kaboska
aktív tag
válasz
buddymajki #34895 üzenetére
Hát tudtommal csak a teljesen ugyan olyanok mennek dual-ba!
Azonos márka,tipus,órajel!Tehát két egyforma!04ahgy Nekem is sikerült 15-ért 2x2 Gb kingston DDR2-es 1066-as kitt szerintem jó ár!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dvd_R+ #34887 üzenetére
Jó, de kicsit konkrétabban milyen G.Skill?
Lehet olyan, ami atomjó vétel volt 4GiB/16k áron, és lehet olyan, amivel meg jól lehúztak. Erre vagyok kíváncsi.
(#34890) buddymajki: Sose fog 400-on menni, de nem is igazán számít. Valós alkalmazásokban a memóriakapacitás bővítéséből sokkal többet profitálsz, mint a sebességből. Sőt, utóbbi csak elenyésző tényező.
HGyu
-
kaboska
aktív tag
válasz
buddymajki #34892 üzenetére
Így van az nem baj ha alacsonyabb órajelen megy! Főleg ha 266MHz-ig kezeli a lap
akkor nem nagyon lehet vele mit csinálni!Viszont még egy 1 Gb-ost betehetsz mellé
lehetőleg ugyan olyat!Akkor valószínű hogy dual-ba mennek és az azért javulást jelent. -
buddymajki
csendes tag
válasz
buddymajki #34892 üzenetére
Más márkájú, de ugyan olyan méretű-órajelű (1GB/400MHz)-es RAM-ot bepakoljak még a mostani mellé?
-
buddymajki
csendes tag
válasz
kaboska #34891 üzenetére
Nem! A régi kettőt kivettem, és most csak az 1 db 1GB-os 400 MHz-es van bent.
De valószínűleg az a kulcs, amit feljebb írtam, hogy mit találtam az Intel honlapján... hogy ez az alaplap csak 266MHz-ig viszi a Ramokat... Gondolom akkor ezen a bios frissítés sem segít... Közben a másik kérdésemre megtaláltam a választ, hogy ha a RAM nagyobb órajelű, de kisebb frekin fut, az nem tesz neki bajt, csak nincs kihasználva teljesen...
-
kaboska
aktív tag
válasz
buddymajki #34890 üzenetére
A régiek mellé tetted az újat?
-
buddymajki
csendes tag
válasz
buddymajki #34889 üzenetére
No most találtam meg, hogy ami nekem pontosan van a gépben: 852GM Chipset Intel® 852GMV Chipset
annál a supported mem types: DDR 200/266.
De a kérdések továbbra is fent állnak. Fel lehet e húzni az órajelet, vagy jó ez így ahogy van!? Bele tehetek e még 1 db 400-as 1GB-os ramot...
-
buddymajki
csendes tag
válasz
buddymajki #34888 üzenetére
Az Intel honlapján ezt találtam: Supports up to 2 GB of DDR 333/266/200 memory technology
-Szóval akkor sose fog menni 400 MHz-en?
-Bajt azért remélem nem okoz neki a 400-as RAM!?
-Hogy lehet elérni, hogy legalább 333-on menjen?Elnézést, ha hülye kérdések vannak, csak még sose foglalkoztam ilyennel...
-Érdemes akkor betenni még1 db 400-as 1GB-os RAM-ot a mostani mellé?
-
buddymajki
csendes tag
Sziasztok, nem tudom, hogy volt e téma, de nem találtam.
Van egy Packard Bell R4622-es INTEL Montara-GML i852GM(V)-s laptopom. 2*256 MB RAM volt benne eddig, de most sikerült beletennem 1GB-os ramot (felismeri, megy).
Az everest szerint:
-effektív órajel: 267 MHz
-valódi órajel: 133 MHzElvileg a RAM 400 MHz-es...
Hogy lehet gyorsabb működésre bírni? BIOS frissítés megoldja a problémát?
Amúgy érdemes betenni még 1 GB RAM-ot a mostani mellé?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pubszon #34881 üzenetére
X64-es win esetében az x64-es exe a kijelölt 1600MB-ot 3-5 másodperc alatt. 2000MB fölé csak custom beállítással tudsz menni, az is hamar lefoglalja. Azért a fizikai RAM-nál kevesebbet adj meg, mert ha többet adsz meg, akkor csak swapel.
(#34880) dvd_R+: Nem sok a differencia játékokra, de a jövőállóság miatt, és mert nem drága, célszerű a 8GB.
(#34879) Tarill: Nem lesz gond az 1600-assal sem. Valószínűleg fog is annyin menni, ha az alaplap támogatja.
HGyu
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
mekkora külömbség van ha egy gépben 4GB DDR3 1600MHZ vagy 8GB van ?miben vélhető fel a külömbség? játékokban ? és mennyire? érdemes e venni 8GB-t
-
Tarill
őstag
sziasztok! i3 2100 mellé ha 1600 as ddr3 ramot teszek az jó úgy? tudom h a proci csak 1333-at tud de később jobb procival nem kéne újra ramot venni ami 1600-ast.
Vagy inkább 1333-ast tegyek az i3 mellé mert úgy tuti?köszi
-
swoody
senior tag
válasz
jim_raynor70 #34877 üzenetére
Csak ezzel játszok.
Mostanába próbáltam Team Fortress 2-t de ott nem jött elő ilyen probléma bár nem sokát toltam.
-
swoody
senior tag
válasz
jim_raynor70 #34875 üzenetére
Nem hiszem, hogy vga és cpu kevés lenne cs-hez.
-
swoody
senior tag
Igazából 100fps megvan csak néha leugrik 1-2 fps-t megvan, hogy beszaggat a játék 1 pillantársa és nem tudok már másra gondolni, hogy mi miatt lehet ez.
Intel E8400
Ati 4850Már csak a ram jöhetett szóba.
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Hol tudom megnézni milyen mhz futtnak a ramjaim?
csx 2gb 2*1 1066mhz ddr2Illetve ha 800-on fut és megoldható lenne az 1066, lenne lényegi különség?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Bagira01 #34860 üzenetére
A Win látja az összes RAM-ot? Hát CPU-z Memory fülön mit ír? CPU-Z SPD fülön ellenőrizheted, mindegyik modult látja-e rendesen az alaplap.
Továbbá ha a játék exe fájlja 32 bites, akkor ugyanúgy 2GiB a max. RAM mennyiség, amit birtokolhat, 64 bites host oprendszeren is.
Alaplapi BIOS-od melyik verzió?
HGyu
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Lenne egy Asus P5N7A-VM lapom benne 2x2Gb Kingston Low Profile ddr2 800Mhz-es modul, olyan érzésem, van, hogy nem megy a két modul együtt, vagy valami hibás. L.A noire játékban max 1,94Gb memóriahasználat van feladatkezelővel és más játékokban se lépi túl. Külön futtattam mindkét modulra fél óra prime blend-et, de nem jelzett hibát. -
04ahgy
nagyúr
válasz
#65675776 #34853 üzenetére
Nem kijavítani szeretnélek, csak kissé árnyalni az általad mondottakat.
Alapórajelen (1333MHz JEDEC szabványidőzítés mellett) nincs semmi gond, de a nagyfrekvenciás viselkedése (2000-2400MHz effektív fölött) nagyon más minden chipnek, és az sem mindegy, milyen CPU mellett van.
A Micron D9GTR AMD AM3 IMC-vel például közel s távol sem megy olyan jól, mint P45 MCH / Bloomfield IMC mellett, még akkor sem, ha más chippel szerelt RAM-mal kitesztelt, és a D9GTR-rel elért érték felett jóval képes üzemelni.
Az OCZ-nek is volt anno a CL6-8-6-22-es 1600MHz Platinum RAM-ja, az istennek nem ment AMD-vel, Lynnfield-del azonban mint a kisangyal. Persze az OCZ rossz példa, mert elég szutyok RAM-jai voltak DDR3 téren. De ott a Geil, és az ADATA is (utóbbinál főleg a PSC chipes, de az még a Sandy-t sem szereti).
Továbbá anno nekem az ADATA support azt írta (MSI és Gigabyte lapon kívül, AsRock és ASUS lapban, Sandy Bridge mellett még 1333MHz / CL9 esetén is spontán fagyásaim vannak az aláírásomban szereplő Elpida MGH-E Hyper chipes RAM-mal, Gulftown-nal hibátlan, Bulldozerrel hibátlan, Lynnfield, Bloomfield laza neki, csak a Sandy kurváskodik vele), hogy a Hyper által a stabilitáshoz megkövetelt jelkarakterisztika (felfutási él, stb.) nem a legszerencsésebb a Sandy Bridge mellé.
Ezt fórumokon (Pl. XS) megerősíteni találtam, más márkájú, Hyper chipes RAM-ok esetén is (Mushkin RedLine, Corsair Dominator GTX2, Kingston HyperX 2000MHz / CL8 T1, stb.). Xtremesystems-en azt olvastam, hogy szerencsére Sandy Bridge EP esetén nincs ilyen gond a Hyperekkel.
HGyu
-
janos1994
csendes tag
sziasztok most vetem ramot Geil Enhance Corsa 4GB 1600MHz PC12800 CL9 DDR3 RAM (GEC34GB1600C9SC) 4GB DDR3 Memória ilyet és 1066 ment most felvetem maxra 1600 mhz és sokan azt mondják nem támogatja a amd ez a fajta amd procci AMD Athlon(tm) II x2 240 mhz processor azt akarnám tudni téleg igaz ez a mondás nem támogatja egy órájavetem fel edig semmi baja és azt akarnám tudni így nem e teszek bene a kárt a gépbe semmibe és téleg igaz az,hogy nem támogasa a 1600 mhz memoriát ez a proci?
-
törölt tag
-
kanál01
tag
köszi, valamelyik külföldi oldalon láttam is róla tesztet, dual, try, és quad channel x79-nél, és alig volt különbség a legtöbb program esetében..
viszont több gyártó oldalán láttam, nézegettem a ramokat, Geil, G.skill, Corsair, és a ramok mellé ki van írva, hogy egyik pl. csak P67 és Z68, az újak pedig csak x79-hez ajánlottak, és fel is sorolnak egy csomó alaplapot mindegyikhez
azt nem tudom, hogy pl.: a mostani ramokat majd x79-be bele lehetne-e tenni, vagy az elég, hogy DDR3-as ram és biztos jó lenne bele, mire az Ivy Bridge-E 8ból 6magos butított verzió emberi áron kijönne kb. egy jó fél-egy év múlva
köszi előre is segítséget!
-
kanál01
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg GEIL 8192MB EVO CORSA DDR3 2133Mhz CL10 KIT van a gépembe, Z68-hoz.
később ezt lehetne x79hez is használni, 2-őt belőle, 4x4Gb-ban? vagy csak amiket kiadnak új, 4channel-es csomagok jó oda? csak elméleti a kérdésem, közel se állok hozzá, hogy x79-em legyen mostanában..
-
KvPt
tag
válasz
04ahgy #34757 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát.
A két elvileg tök egyforma modul mégsem egyforma, ugyanis, miután megcseréltem őket, működtek a dual channel variációk. Ezt előtte csak a sinlge-nél csináltam meg, ott persze mindenhogy működött (a második channelben is), így a dualnál akkor ezzel nem is próbálkoztam, mondván "mit számíthat, ha fel vannak cserélve", meg igazából már elegem volt a gépszerelésből is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
frenetic_chi #34840 üzenetére
Bios-ban a QPi fesz mennyi?
Tarill: Jó lesz bele, a lap gyártók nem tesztelik le az össze piacon lévő ramml a lapjaikat azért nincs benne.
-
carlos06
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. (Elnézést,ha hülye kérdés)
512DDR RAM-ot cseréltem le ma 2x1GB Kingston DDR-re. Be is raktam az alaplap rajzának megfelelően. (intel d865 perl) Elsőre nem ismerte fel,aztán második indításra sikerült,megy dualba szépen. Az XP indulása lassabb lett,miutan betölt viszont minden gyorsabb.
A probléma az,hogy ha kikapcsolom a gépet huzamosabb időre és újra bekapcsolom,akkor nem tölt be az XP,csak egy fekte képernyőn villogó kurzor van. Reset se segít,akkor a villogó képernyőig sem jut el. Kikapcsolom és újra be,akkor bejön a windows inditására vonatkozo kérdés,h csökkentett vagy normál mode. Kiválasztom a normál mode-ot és akkor betölt és megy minden prímán.
Tehát lényegében kétszer kell bekapcsolnom a gépet,h jó legyen.Tippek?
-
frenetic_chi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, ugyanis én ehhez a memória beállításokhoz nem nagyon értek.
Van egy ASRock X58 Extreme alaplapom, 6 memória helyem, melyben 5 már foglalt (Mindegyik KINGMAX 1333MHz 4x2gb és 1x4gb), de sajnos csak 10gigát lát a 12 gb helyett. Valakinek valami ötlete? Win 7 64bit-es az oprendszer.
Everest ezt mutatja:
[IMG]http://i43.tinypic.com/2lljzx4.png
Ha kell még valami más infó, szóljatok és már írom is!
Köszönöm!
-
Szajo
őstag
DDR3 1333MHz és 1600MHz között nagyon észrevehető a különbség? Vagy sokkal jobb az 1600 as?
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
A következő igen egyszerű kérdésem lenne felétek ( nem értek igazából a RAM-okhoz):
MSI PT890 Neo v2 (MS-7258) alaplapom van, ami a következő memóriatípusokat támogat:
DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM, DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM
illetve a következő FSB sebességeket támogatja:
FSB400, FSB533, FSB800, FSB1066Kissé összezavarodtam és nem tudom, hogy kompatibilis-e ehhez a laphoz a következő memóriamodul (2db-t szeretnék belőle):
2GB-os DDR2 800MHz Kingmax memóriamodulSzerintetek ezt a 800MHz-s memóriát vinne 533Mhz-n a lap? Vagy valamit nagyon összekevertem, és semmi köze egymáshoz a kettő adatnak ?
Köszönöm előre is a válaszokat
-
5000watt
aktív tag
Corsair Vengeance CML8GX3M2A1600C9 LowProfile 2x4GB 1600MHz 1.5V CL9 ddr3
Most van egy ilyen a gépembe és szeretem valahol meglesni hogy pontosan hány mhzém ketyegnek . hol tudom ezt megnézni ?
Bioszba beállítottam hogy 1600 mhz és 1.5 volton menjenek de a windosba csak 7.4 et kapott mint az előző a Geil ddr 1333mhznél is 7.4 volt .(2*2gb)
-
RoBos
senior tag
Annyi info még hátha segít a válaszban, h a bios-ban autora volt állítva az időzítés (7-7-7-24) az 1 GB-osoknál és mikor betettem a 4GB-ot ez is maradt. Lehetséges, h a 4 gigásoknak nem jó ez az időzítés? De akkor miért nem állt át a bios mikor érzékelte az új ramokat?
Vagy rossz irányba gondolkozom, és ez az időzítés 7-7-7... jónak kellene lennie mind2 ramnak (1GB, 4GB)?! Ill. ha esetleg ez lenne a gond, h a 4gb-os ramokat 9-9-9be kellene futtatni, de az 1GB-sat meg 7-7-7be, akkor h lehet összehozni azt, ha én 2x4 + 2x1GB-ot szeretnék a gépbe, vagyis össz. 10GB-ot?Remélem érthető volt a kérdésem! Előre is köszi a helpet, h mi lehet az összeomlás oka az új ramokkal!
-
zozz12
tag
válasz
M_o_g_y_i #34826 üzenetére
Ma már nagyon volt izgalom, hogy nem működik az új 8GB RAM (mellesleg van mégegy 8GB -os kit, tévedésből) és még az előző 4GB RAM -ból is 2GB -ot csináltam.
Jeleleg csak alapfeszes tuning van, később ha szükséges lesz, kap a CPU és a VGA komolyabbat is. Konfig az az adatlapomon (amúgy Asus P7P55D). Floppy az nincs, marad a pendrive ill. a szervíz.
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom 2x4GB 1600MHz -es Corsair Vengeance RAM -hoz. Ma nekiálltam, beszerelni, nem indult el a gép. El se jutott a BIOS -ig. Az alaplapon a DRAM_LED világított, a MemOK! funkció sem segített. Mi van ilyenkor? Hogy tudom működésre bírni?
Ráadásul, amikor visszaraktam a régi 2x2GB -os RAM -okat, először csak 2GB -ot látott, többszöri próbálgatásra (más slotokba raktam át, stb) sikerült visszahozni azt a 4GB -ot.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #34817 üzenetére
Az OCZ sorsára jutott.
-
válasz
M_o_g_y_i #34814 üzenetére
Senkit nem akarnék megbántani, de nekem a Kingmax az Kín-Max. Folyton kékezett vele még az előző gépem, pedig ugyanolyan modulok voltak benne. Nálam a memória kizárólag a PQI vagy Corsair csak azokat meg már nem lehet kapni sehol, így marad a Kingstone.
S ezzel felelek kedves Qrunak is, PQI eltűnt a piacról, sajnos.
Kaboska, köszi, megnézem!
-
kaboska
aktív tag
válasz
Hegyirabló #34808 üzenetére
Nézz be ide:
http://www.cellcom.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=97&Itemid=105 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #34812 üzenetére
Akkor vegyél 800-asat vagy 667-eset. Volt PQI 667-essel dologom, lazán ment 800MHz fölött.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Mi a bajod az 1066-os Kingmax memóriával?
Nálam több gépben (4-5 féle alaplapban, AMD és Intel procival egyaránt) f@xán üzemelt és jelenleg is a lány gépében duruzsol. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #34810 üzenetére
Mindegy milyen gyorsat veszel a gyors gond nélkül megy mindig a lassabb órajelen. Fordítva szokott csak gond lenni.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Semmi. Megy 800-on az 1066-os is.
-
Sziasztok!
Mi történik akkor, ha a 800-as DDR2 RAM-jaim mellé magasabb órajelűt rakok? Azért kell ezt a hülye kérdést feltennem, mert egyszerűen nem lehet kapni nekem való 800-as 1GB-os memóriamodult, csak Kín-Maxot, az meg nem kell.
Köszi!
-
dzsanni94
csendes tag
lenne egy olyan problémám hogy nem rég vettünk egy MSI K9VGM-V alaplapot és proceszort is hozzá elvittük egy szaküzletbe kipróbáltuk és miután hazaértünk beraktam a házba elindítottam és elfüstölt a memória utána kivettük az alaplapot és beraktuk az új memóriát elinditottuk és semmi sem jön be de csipog néhányszor.
Erre kérném a választ hogy mi lehet a baj a memória jó hozzá mert elmondtuk a szaküzletben hogy milyen típusú alaplaphoz kell
-
5000watt
aktív tag
1333Mhz és a 1600 mhz között van különbség?Ha a Cpu csak 1333 mhz kezel .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pánikbetegség, szorongás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Parfüm topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest