Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
po1son
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy a gép, amit összeraktam hétvégén a hivatalos 4096 Mb helyett csak 3960 Mb-át lát? Win 7 64 bit van fent és a memóriák le lettek ellenőrizve memtest-el.
Itt a ram.
Várom a segítségetek.[ Szerkesztve ]
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
po1son
addikt
válasz sityu22 #35131 üzenetére
és hogy kell kernelt frissíteni? egyébként már a biost azt frissítettem, de nem javult a helyzet.
megnéztem egyébként, ha csak 1 ram van bent, akkor csak a fele megy le vagyis 1975 MB lát a gép...
integrált videó vezérlő ki van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
po1son
addikt
Sziasztok!
Ha ebből a ramból kettőt veszek, akkor fog működni kitként? Köszi előre is a segítséget.
-
po1son
addikt
Sziasztok!
Összeraktam egy ryzen gépet és sajnos a ramokat nem tudom belőni, hogy 3000 mhz menjenek.
Szóval kéne egy kis segítség? XMP profilra (profile 1 biosba) kék halál, újraindulás, feketeképernyő, ha valami komolyabb alkalmazást elindítok (képet csatoltam az értékekről)... Gyári beállításokon vígan megy, de nem 2133 mhz szeretném használni értelemszerűen.
Gondolom elsősorban az időzítéssekkel lehet a probléma.konfig:
2400g
G.skill aegis 16gb (2x8gb) ddr4 3000mhz f4-3000c16d-16gisb
Gigabyte Aorous B450M (legfrissebb bios)[ Szerkesztve ]
-
-
po1son
addikt
válasz Albigator #55440 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ha stabilan megy, akkor érdemes kipróbálni 3200on? Papíron annyit bír az alaplap, a memóriák G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB.
Több helyen is olvastam, hogy elméletileg bírnia kéne, de kárt nem akarok okozni a gépben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)