- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
csokisbugyi #11299 üzenetére
már nem akarlak elkeseríteni de nincs 1066-s spd-je a ramodnak...
amúgy a mostani 400helyett 533-n kellene mennie h valós 1066-t kapj. -
csokisbugyi
tag
sziasztok!
a heten vasaroltam egy uj gepet, Q6600-as procival,EX38DQ6 os lappal Kingston HyperX DDR2 8500/1066 MHZ (4*1GB).
De a biosban a ramot 800 mhznak allitotta be magatol.
Neztem CPU Z vel, ott pedig azt irja hogy 400Mhz
Hogy kellene beallitani hogy 1066 mhzn menjenek a ramok ?
készítettem cpu z-bol kepeket: [link](masik kerdesem az lenne hogy : erdemes inkabb 1066 on jaratni a ramot ? eszreveheto kulonbseg lesz ? )
-
whited
addikt
erre vki????(#11293)
-
paavo
csendes tag
hellosztok
következő lenne a gondom
elég régi memóriával szenvedek de ez van
2×512MB DDR400Mhz Twinmos
pár hónapja tönkrement az egyik addig simán működött a 2, nemrég vettem hozzá egy ugyanilyet, de most vmiért összeakad
próbáltam külön-külön ugy működött, de amikor betettem mind2t, egy ideig működik, de ha vmi nagyobb dolgot kell bírnia (game) lefagy a gép és újraindul
hallottam ilyet h időzítések, h mikor használja az egyiket, a másikra nem tud áttérni....
most: 5 3 3 3T -n vanconfigom:
amd barton 2.8+
radeon 9600xt 128mbtippeket várok időzítésre, stb
-
toldy
őstag
Üdv, a nagyon közeli jövőben szeretnék egy új gépet magamnak és a memóriát nem tudom eldönteni h milyet.Amit találtam az
1, Kingston HyperX 2048 MB (2x1024MB) KIT 800MHz CL4 ez 17e a másik pedig
2,Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 (TWIN2X2048-6400C4) ez pedig 12e lenne. Szerintetek meiket lenne érdemes. Még annyit h tunung az lenne , de nem megszállot szinten. köszi -
whited
addikt
Hello
Bocsi a láma kérdésér de ezt hogy kell felrakni????
és ehhez a ramhoz elég lesz:STT 2x1 T800 4-4-3-8 ebből 4gigához???
http://www.pc-cooling.de/VGA-Chipset/RAM-Cooler/100000149/OCZ+XTC+Memory+Cooler.html#top -
Bagira01
veterán
Erre valaki : #11273
Olyan 1200-on szeretném járatni, feltéve ha megy annyit értelmes feszen
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mit érdemes használni RAM-tesztre, a sima memtest86-ot, a memtest86+-t, vagy mást, és miért?
(Mi a különbség a két memtest között? Úgy tudom, hogy az utóbbi (a + -os) a simán alapul, csak valamit változtattak rajta, nem tudom, mit.Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Daemon09 #11257 üzenetére
Nem működik az általad linkelt kép. Így csak a lényegét nem értettem meg a mondanivalódnak.
Egyébként meg reakció nélkül hagytad azt, hogy tulajdonképpen minek is kell 800 MHz-es csillivilli RAM, amikor egy-két pont plusz az eltérés a 667/675 MHz-eshez képest - mint a linkelt tesztből látható. -
whited
addikt
hello
STT 2x1 T800 4-4-3-8 - 14k ez jonak tünik???? -
sihu
tag
elolvastam az iponon lévő tesztet, asszem kingmax lesz belőle
és akk 1066-os??? ezzel eltudnék érni az E8400-ammal 3,8 4 ghz-et????(tome z sok mindentől függ, de kb)
-
sihu
tag
eyg e8400 húzásához mien ramot ajánlanátok????
-
Bagira01
veterán
Ezzől tud valaki info-t
ORSAIR Dominator TWIN2X2048-8500C5D. Jobban mehet mint az a-data 800+ EE?
-
Tosee
őstag
Hello!
A gépemben van 2*1GB A-data DDR memória.
Van úgy, hogy videofájlok lejátszásakor (Windows media plaer 11-el, (avi...stb...)), az a bizonyos kék képernyő fogadott a következő feliattal:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, meg volt még alami hibaüzenet ezen kívül, de arra nem emlékszem.
Mivel szoftveresen és az IRQ kiosztásban nem találtam hibát, így csináltam egy memória tesztet (memtet86+ 1.65)
[link]
Az lenne a kérdésem, hogy most melyik ramot vegyem ki a gépből
Én úgy gondoltam, hogy a (képen is látható), hogy a "Failing Address" nél az 1072,1 MB-nél volt a hiba, és eltávolítottam a 3. DIM foglaltban lévő memóriát.
Jól gondoltam, hogy az 1024 MB utáni vagyis a 3. DIM foglalatban lévő memória lehetett a hibás? -
ent
őstag
hi
Lehet lami a kérdés, de felteszem. Tönkretehet egy táp egy rampárból egyet? (feszültség)Szerk: ha igen, hogy tudok rájönni, hogy ténylegesen a táp a bibis?
-
kem
addikt
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van 1-2 fölösleges DDR és DDR2 laptop ramom.
Nem lehet ezeket begyűrni valami bővítőkártyába hogy hasznomra is váljanak?
Asztali gépbe gondoltam. -
FireFoxer
tag
biztos sokan kérdezték már, de valaki megtudja mondani mit állítsak be ,hogy 1066Mhz en mennyen a Kingmax Mars ramjaim? /Gigabyte ...DS3- as lapon./
köszike előre is -
Daemon09
őstag
válasz
Sk8erPeter #11255 üzenetére
Jah, igen a corsair csinál ilyen érdekes mhz-s ramokat... Akkor nézd meg ezt. Nekem ennyi 950mhz-n a 800as crucial.
De mondom, ez sokmindentől függ. -
HERR Z
veterán
újra
CORSAIR DOMINATOR TWIN2X2048-8500C5D
erről a ramról van vakakinek konkrét tapasztalata?mert egész kellemes az ára.... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Daemon09 #11252 üzenetére
Nem 667, hanem 675 MHz-es.
Itt van egy PH!-s teszt, amiben jól látható, hogy a 667 és 800 MHz-es RAM között csak néhány pontos eltérés van teljesítményben, említésre méltóbb különbség csak a memóriaolvasás terén van. Akkor meg minek 800 MHz? -
Daemon09
őstag
válasz
Sk8erPeter #11245 üzenetére
10k ért nem volt sok. De csak 667Mhz-s. 15kért van 800as crucial, ami bírja az 1200mhz-t is.
Grószfater: Én ebben nem lennék olyan biztos. 400-at lehet, hogy elbírja, de többet nem biztos. Ez sokmindentől függ. -
ent
őstag
sziasztok!
orthos alatt semmi gond 2 óra után sem, memtest86 meg hibát ír ki. Más tesztprogit tudtok még? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kelvin #11246 üzenetére
És ez a RAM jónak mondható? Feljebb ez volt a kérdésem, csak aztán kisiklott a vágányról a téma...
Grószfater: ha emelem a feszt, akkor úgy tudom, hogy csökken az adott alkatrész (akár RAM, akár proci) élettartama. Nem így van?Még egy: szeretném tesztelni a RAM-jaimat, hogy rendben vannak-e, mert sajnos a RAM-csere során - mint utólag észrevettem - nem nyomtam rendesen a helyére az egyik RAM-modult. Ezért érthető módon a Windows rövid működés után kékhalállal leállt, memóriaproblémára hivatkozva. Remélem nem tettem komolyabb kárt a RAM-omban...
Azt hiszem, erre a memtest86 progi a legalkalmasabb - ez floppyról bootolandó progi, ugye?
Viszont nem tudom, mi a különbség sima Memtest86 és Memtest86+ között? Melyiket használjam? -
whited
addikt
Hello
Ha veszek 2x OCZ DDR2 ATI 800 Dual 2GB kit RAM
tehát 2x1024ki+2x1024kit és berakom a gépbe akkor az ugy jó lesz???és 27ért megéri???OHS-nél van ilyen -
Grószfater
csendes tag
válasz
Ha csekélynek tartod a 333-at,akkor próbáld emelni a a RAM szorzót a Biosban .
A Corsairok elég jól bírják ha, adsz neki mondjuk +0.4 v körüli túlfeszültséget,sakkor simán el fog menni 400-on is! -
Kelvin
őstag
válasz
Nem csekélyke mivel ha megszorzod 2-vel akkor látod,h minden ok.pc-5400-es ramod van!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11244 üzenetére
Mekkora ÖKÖR VAGYOK!!
Utána egyértelműen le van írva, hogy az azonos színű slotokba kell berakni a RAM-okat, hogy Dual Channelben menjenek. Vagyis neked volt igazad, az 1-es és 3-asba kell rakni. Ezek szerint rendesen félreértettem.
Ebből is látszik, milyen szinten amatőr vagyok RAM-kérdésben.Itt a képen vannak az új eredmények. A Dual az OK, de azért a frekinek a 333 MHz elég csekélyke, nem?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Daemon09 #11243 üzenetére
"aránytalanul drágák a corsair ramok" Én ezt a RAM-párt 10k-ért vettem. Szerintem egyáltalán nem volt drága.
De javítsatok ki, ha tévedek.
Az alaplap könyvében szó szerint így van: "The four DDR2 memory sockets (DDRII1, DDRII2, DDRII3, and DDRII4) are divided into two channels and each channel has two memory sockets as following:
Channel 0: DDRII1, DDRII2
Channel 1: DDRII3, DDRII4"Ez alapján a Channel 0-ba raktam mindkettőt. Vagy akkor rosszul értelmeztem?
"Attól hogy a supportban nincs benn, attól még támogathatja. De most benn van a lapodban, nem? Akkor mi a kérdés? " Igazából arra gondoltam, hogy talán így optimálisabb a kihasználtsága, vagy vmi ilyesmi érvényesül... -
Daemon09
őstag
válasz
Sk8erPeter #11241 üzenetére
Attól hogy a supportban nincs benn, attól még támogathatja. De most benn van a lapodban, nem? Akkor mi a kérdés?
Melyik slotokba raktad a ramokat? A könyvébe le van írva, hogy pl az 1. és a 3. slotba kll rakni, hogy dual channelben mennyenek. -
Daemon09
őstag
válasz
Sk8erPeter #11241 üzenetére
Én is azt akartam venni elöször és lebeszéltek róla, persze normális indokokkal és tesztekkel. "aránytalanul drágák a corsair ramok". Kérdezd pl Ősembert és ő bővebben el tudja neked mondani, hogy mi a baj a corsair ramokkal.
Üdv! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Daemon09 #11240 üzenetére
Már megvettem.
Szóval birtokában vagyok, most ne lebeszélni próbálj róla, hanem kíváncsi voltam konkrét véleményekre ezzel kapcsolatban.
Egyébként mi bajod a Corsairrel?Miért írja a CPU-Z, hogy Single-ben mennek a RAM-ok? Vagy inkább mi lehet az oka, hogy single? Ez elvileg egy kit. Nem értem.
-
Daemon09
őstag
válasz
Sk8erPeter #11239 üzenetére
Helló!
Ha ramot akarsz venni, akkor szvsz ne corsairt vegyél. Ha igazán jót akarsz, akkor pl Crucialt. Keresd Ősember kollégát neki vannak jó ramjai. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hali! Mi a véleményetek/tapasztalatotok a Corsair TWIN2X2048-5400C4-ről? (PDF)
Nem találtam róla teszteket...
Előre is köszi...Szerk.: egyébként a RAM-ot nem találtam meg az alaplapom memory supportjában. Lehet, hogy kiszúrja a szemem.
Ez jelent vmit?
-
vukikutya
csendes tag
Hello!
Szerintetek ha legnagyobb részben játékra használom a gépemet,akkor a ramjaimat [link]2x2 gigás változatban(5-5-5-18)
megéri-e elcserélnem 1az1-ben 2x1 Giga Team Extreem (3-3-3-4)
időzítésű ramokra????A mennyiség,vagy a minőség a fontosabb???
köszi mindenkinek!
Csaó -
whited
addikt
hello
Ocz-nál van ez a ati ram kitben 2gigás???
Van vmi jelentősége annak h "ati"????
Csakmert épp most váltottam nvidia kártyára. -
Hi all!
Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam semmit: mit jelent, mire jó a vakram? Köszi -
whited
addikt
hello
mushkin 2x2 em-6400 5-5-5-15 22k-ért
sztetek ez jo ram????
9600gt gainward gs,e6600 alá kellene, ősember ezt ajánlja ti mit gondoltok??? -
HERR Z
veterán
DOMINATOR TWIN2X2048-8500C5D
erről a ramról van vakakinek konkrét tapasztalata?mert egész kellemes az ára
-
törölt tag
-
whited
addikt
hello
Szeretnék venni 2x2gb ramot de nem tudom miet:S800mhz-es kéne
ősembertől kérdeztem és ezt mondta mushkin 800 5-5-5-12 22k-ért, meg lesz ballistix 800 cl4 25-ért, ezek jó ramok????
És ti miet ajánlanátok??? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #11094 üzenetére
Ne beszélj kérlek valótlanságokat. Inkább egy kicsit olvass vissza, vagy kereső: A lefoglalt win kernelmemóriát semmilyen win alatti programmal nem fogod te egy kósza pillanatig sem, még akár csak olvasni sem. Nemhogy írni. Mert akkor kékhalál. Mi van, ha pont ott van a hibás terület? 100-150M allokált kernelmemóriánál pedig, ha van 1GB RAM-od, akkor az 10%-nál is több.
Kettő: win alatt a programok védett módban futnak. A kernel vezérli a memóriahasználatukat, és nem is férhetnek hozzá a RAM-hoz fizikailag, más alkalmazás memóriaterületéhez sem. Ha ezt megpróbálják, megint csak kékhalált kapsz.
Három: én sehol nem emlegettem DOS-os memtestet. Én a bootos Memtest86 és Memtest86+ megoldásokat emlegettem csak. Elfoglal 170kB-ot a memóriából, paraméterezheted, hogy hova töltődjön be, stb. Mellesleg assemblyben íródott, és bitenként tud bármilyen memóriaterületet megcímezni. Nem a kernel által allokáltban szenved. A memtest86 felfogható egy mikrokernelnek, ami a memória legelvetemültebb féle címzésétől-másolgatásától különböző ténykedést NEM csinál.
Megyjegyzés: jó néhány hibát kijelző memtest86 futtatás után is láttam én stabil gépet, stabil windowst futtatni. Mert a memtest hibakonzol egy hozzáértőbb embernek mesél. Csicsergi a megoldást.
Megjegyzés2: ha neked valami, ami boot után elindul, és szöveges ekvivalens a DOS-szal, az már rég gond. Innen a többiek is láthatják a szakmai relevanciát. De hogy szó ne érhesse a ház elejét, felkínálok egy lehetőséget: adott egy rendszer. Te futtatsz wines memtestet, én meg a memtest86-ot. Utána megnézzük, melyik fizikai címen volt a hiba, paraméterezünk egy Linux kernelt a hibás cím(tartomány) ignorálására, majd futtatunk egy Linux alatti nyúzásos tesztet. Nagyon kíváncsi lennék, a wines memtested hogy bírkózik meg a feladattal.
Köszöntem a figyelmet: HGyu
UI.: valaki hozzáértőbb (daa-raa, Gyuri27) igazán állást foglalhatna már, főleg az ilyen win-alatt-memót-tesztelek-emberkék ellen.
-
Thrawn
félisten
válasz
Sztrogacsev #11220 üzenetére
A nevéből adódik DDR = Double Data Rate.
Egy órajel alatt kétszer annyi adatot tud megmozgatni. Azaz 200 MHz-en annyi adatot visz át mint egy 400MHz-es SDRAM. -
Motar
tag
Hali!
Érdeklődnék h memsettel nyugodtan lehet próbálkozni az időzitések csökkentésével? Esetleg el is szállhat tőle a gép, vagy csak egyszerüen nem indul el?
thx a választ előre isÜdv
-
Sztrogacsev
csendes tag
-
Thrawn
félisten
válasz
Sztrogacsev #11218 üzenetére
Annak 200-nak is kell lennie.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Sztrogacsev #11216 üzenetére
Everest elindítod Alaplap>SPD>Memória sebessége elvileg itt ki kell írnia a ram sebességét
-
Domike84
csendes tag
Sziasztok!
Tudom ez a kérdés már sokszor volt, de sajnos nekem mégsem ok!
Miért nem 4GB a 4GB???
2x2GB Geil kit van egy p5b deluxe lapban! Külön-külön ok! Everest látja egyben slotonként a 2GB, windows nem de az a 32bit miatt van!!
De a biosban miért nem látja????Tudtommal a 64bitnek semmi köze a bioshoz!!
Segítsetek pls!
Köszi!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sztrogacsev #11210 üzenetére
Mert az 200MHz a valós órajle, a 400Mhz az effektív órajlet jelzi. Everest vagy CPU-z progival megtudod nézni, ott kiírja, hogy 400MHz-en megy effektíve a ramod.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
nebulo5 #11209 üzenetére
Úgy érzed kevés a ram órajeled? Szűk keresztmetszetnek érzed? Egyébként pont jó lenne a 400-as FSB-hez. 3-as ramszorzónál pont 1200MHz-en ketyegne a memó. Ha van rá pénzed és nem akarsz hamarosan DDR3-at venni (1év múlva már olcsóbb lesz mint a DDR2) illetve foglalatot váltani akkor érdemes váltanod.
-
Sztrogacsev
csendes tag
Miért csak 200 Mhz-en látja a gép a 400 Mhz-es RAM-ot, ha az alaplap elvileg támogatja a 400 Mhz-eset???
Alaplapom: Asus A7N8X-X (NVidia N-Force 2)
Memoria: 1 gb Kingston DDR, 400 MhzMit lehet tenni?
-
nebulo5
senior tag
Helló Ramguruk!
Lenne itt egy (számomra) fontos kérdés:
Lehetőségem lenne rá, hogy a jelenlegi 2*1GB Geil Black Dragonjaimat elcseréljem 2*1GB CSX Diablókra. Kellene még + 15.000 fizetnem.
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=264&z=3
Szerintetek megéri ez a csere? Igaz, jelen pillanatban nem tudnám gyümölcsöztetni a +frekit, de a későbbiekben még jól jönne. Viszont az időzítéseit tudnám hasznosítani: 3-3-3-12.
Lehet, kérdésem túl láma, de (annak ellenére, hogy a napokban átolvastam néhány rammal kapcsolatos cikket-topicot) nem tudom eldönteni, hasznos csere lenne-e?
Esetleg (konfigom az adataimnál) figyelembe véve gépem összetevőit, tudnám vajon a jelenlegi 400-as FSB vel az arányt úgy állítani, hogy a memók 1000MHz-en fussanak?
(márha érdemes cserélni...)
Előre is kösz az okítást! -
whited
addikt
hello
Szeretnék venni 2x2gb ramot de nem tudom miet:S800mhz-es kéne
ősembertől kérdeztem és ezt mondta mushkin 800 5-5-5-12 22k-ért, meg lesz ballistix 800 cl4 25-ért, ezek jó ramok????
És ti miet ajánlanátok??? -
Zotti
tag
HI all!
Hány %-ig megy fel a memtest mérése??? -
pyos
csendes tag
Sziasztok!
Hallott már valaki a Buffalo RAMokról bővebbet?
Itt olvastam egy tesztet, jónak tűnik, de nekem csak 1GB/800MHz kéne.
Az ára nem rossz, élettartam garis, de haszált már vki ilyet?Köszi
-
szeva000
addikt
valaki találkozott oylan jelenséggel,hogy a CSX ramok összeakadnak az nVidia VGA-val??Nem is eggyel,hanem hérommal próbáltam,ha ati chipes kártyát nyomtam a gépbe,ment minden rendesen.Hameg a ramot cseréltem(kingmax),akkor ment az nvidia is.
Sajnálnám eladi a CSXramokat,mert qrva gyorsak amúgy(1000MHz-en símán mennek alapfeszen),de valamit lépnem kéne erre
Új hozzászólás Aktív témák
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Nintendo Switch 2
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest