Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
owen23
tag
Hellosztok!
De 512MB DDR RAM PC400 Kingston CL3 és egy 1024/400 DDR Kingmax-ot ezt a kettőt akarom össze rakni a 256-ost eladom!
Igy müködne együtt a kettő?
Sziasztok! -
kem
addikt
Sziasztok!
Valakinek vannak tapasztalatai ilyen DDR ramokról?
Kingston HyperX PC3200 KHX3200AK2/2G 2GB Kit
Az érdekelne, hogy ezeklet a chipeket mennyire szabad feszelni, és mit várhatok el tőlük egy DFI-ben egy Opteron mellett.
2,66V-on megy 2-3-2-6on 400on,
de szeretném kihasználni az opteront is,
ami meg megy 9*250-et.
9*250 CL3-nál tényleg jobb a CL2 9*200? -
ToBeY
nagyúr
válasz
Elite Master
üzenetére
Igen én csak ezeket állítottam a többi auto
-
Elite Master
tag
Hi. mik a beállításaid? Minden ídőzítést át állítasz vagy csak a : Tcl:5 trcd:5 trp:5 tras:15 cmd:2T a többi autó??? 2v-on 5 5 5 15 most!
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Elite Master
üzenetére
Próbáld meg de az időzítést 5-5-5-18-ra állítsd 2V-ra, mert a kingmax oldalán ez ajánlás.
Aztán lehet játszadozni fesz-el időzítéssel,ha van kedved. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Elite Master
üzenetére
Nálam giga lapban 2V-on 5-5-5-15 tökéletesen megy.
-
Elite Master
tag
Hi! Kingmax Mars DDR II 1066Mhz Cl5 2*1GB ramom van!! mi az alapfesze? 1066Mhz cl5 be
5 7 7 24 CR2-be ! Mi az az időzírés amit birnia kell 1066Mhz -en + mekkora feszt kell hozzá adni? -
dregpeter
tag
hi!
Dual chanelbe van 2 db 1 gb os kinmax ramom, 1066 mhz en mennek, de ha huzok rajtuk akkor a gép elindul majd ujra indul mig vissza nem áll a rendes alapbeálitásra, miért van ez?
-
Elite Master
tag
Hi! Kingmax Mars DDR II 1066Mhz Cl5 2*1GB ramom van!! mi az alapfesze? 1066Mhz cl5 be
5 7 7 24 CR2-be ! Mi az az időzírés amit birnia kell 1066Mhz -en + mekkora feszt kell hozzá adni? -
-xXx-
tag
vki megtudná mondani h milyen időzitésű a kingmax 1066 ??
-
-
lorior
csendes tag
Tanács DDr2 800Mhz ügyben? Melyik lenne jobb? Nem csak ez a két lehetőség lehet
1. Geil Black Dragon [2x2Gb] (20k)
2. CSX - tegnapi teszt miatt elbizonytalanodtam, ezért kéne a segítség -
Telefunen
őstag
válasz
strebacom
üzenetére
Mikori everest? Ki KELL hogy jelezze. Teljes? Ha régebbi akkor +2.5V alatt keresd a ramfeszt (tehát nem vDimm néven) a Számítógép/érzékelő fül alatt. A CPU-Z csak az SPD-ben tárolt info-t olvassa ki, tehát a ram CL5-ös alapfeszét (az az 1.8V)
mod: HWmonitor kell neked, az szépen kiírja a DDR sorban a ramfeszt.
-
Mans20
addikt
Hi
Néztem a cpu z be a memóriánál a DRAM freqvency t és 160.0MHz nél mozgolódik,nem 200 at kéne mutatnia?,most 3x512/400 ram van a gépbe,a biosba meg auton van.Valaki mondhatna valamit.
-
Skodry
aktív tag
kingmax 800mhz-s ramnak mi az az időzítés amit szeret ,maitől jobb és még stabil, kérdezem ezt mhz-ra is
.Mindíg be van kapcsolva a gép stabilitás fontos. -
Telefunen
őstag
ramfesz a legritkább esetben droppol, vagy ha mégis akkor többnyire elhanyagolható (kivéve kombó lapok, ill. Gigabyte DS3/R rev2-től fölfelé). Az ő ASUS lapja annyit fog adni amennyit beállít. Az everest pedig tuti hogy megmondja neki a VDimm-et, ez a mai lapoknál alap (egy X38-as lapja van..)
looser: Bármelyiket megveheted, legfeljebb a CL4-es CL5-ben fog csak menni (de nem igaz, csak hivatalosan az Intel nem akarja odaírni hogy támogatja a CL4-et, valójában be lehet állítani a BIOS-ában CL4-et is)
-
Gyuri27
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
[link] kérdezz rá

-
looser
addikt
Hahó, nagyon lúzernek tűnhet a kérdés, de felteszem (hogy felteszem
)
Szóval egy Intel DP35DP alaplap vásárlását tervezem (nem lesz tuning, s az Intel lapokat megbízhatónak tartják), melynek kézikönyve azt mondja a RAM támogatásra, hogy:"Unbuffered, non-registered single or double-sided DIMMs, Non-ECC DDR2 memory".
A "Type/Timing"-hoz pedig: DDR2-800 5-5-5 or 6-6-6 only
Na most amit kinéztem mellé ramot, abból két fajta van, az egyik CL4, a másik CL5 jelöléssel (CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX). Ugye jól értem, hogy a CL5-öt vehetem csak meg ehhez a laphoz? S egyúttal ő a lassabb is, nem igaz?
-
Sziasztok!
Newegg.com szállít Magyarországra? Csak mert egész neten csak náluk találtam minőségi(G.Skill) CL4-es 667Mhz-es 2x2Gb-os notebook RAM-ot
Vagy esetleg valaki tud Mo-n is hasonló minőségű, gyors CL4-es 667Mhz-es 2(x2)GB-os notebook RAM-ot? -
KMT
addikt
válasz
strebacom
üzenetére
Nem biztos, hogy azon megy, ugyanis minden lapnál "droppol" a feszültség, azaz kevesebbet kap, mint amennyit beállítasz.
Ha netán mégis tud ilyet a lap, akkor az everest "érzékelő" részénél lehetne megnézni. De valszeg nem lesz ott vdimm. Multiméterrel ki lehet mérni. Ha van topikja az alaplapodnak, akkor ott kérdezd meg, hogy hol vannak ezek a pontok.
-
-
dregpeter
tag
melyik a legjobb 3 tuningram most a piacon ddr 2 es kategoriában?
-
strebacom
senior tag
Hali megint egy láma kérdés, beállítottam azt irt idözitéseket és feszültséget a biosban, melyik progival és hol tudom megnézni, hogy mennyi is most a ram fesz...mert az Everest továbbra is 1.8V-ot ír????
Köszi!!

-
dregpeter
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy ismeröstől 2*1 db 1 gb -os Kingmax ramokat, neki ment Dual channalbe, nekem meg nem megy, miért nem? valamit bekéne állitanom? (konfigom a adatlapomban)
-
Kelvin
őstag
[link]
Ezt olvastátok már?
Ezen milyen chip lehet marha kevés fesz kell neki!
szerintem nagyon ott van! -
Pubszon
veterán
válasz
danee91
üzenetére
Kösz hogy azért mondod
, de én is rendeltem már tőlük kb 400K Ft értékben, csak arra vagyok kiváncsi hogy nem e elírás.
(#11835) Rusher Ha az enyémet el tudnám passzolni, egyből vennék eggy KIT-et, mert tudnám akár 1.2Ghz-en is hajtani a mostani 890Mhz helyett
, ha egyáltalán bírná. 
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Thrawn
üzenetére
Biztosan menni fog neki. Az NF8 alaplapban csak két memslot van.
Ha abba hármat belegyömöszöl, akkor már semmi nem fog menni.
Az 1024MB és az 512MB méretű moduljai persze szépen szaladnak majdan együtt, szabályos, külön slotos behelyezés esetén. Mindkét résbe beleteszi, hehe.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
benedekco
üzenetére
Igen, az Athlon 64 CPU kezeli, azonban a proci csak meghajtja a memóriát. A RAM vezérlő beállító regiszterei tulajdonképpen még a PCI buszon ülnek. Vannak progik, amikkel a Command Rate és a CAS Latency kivételével windows alól is lehet állítgatni. Csak azt sajna nem jegyzi meg következő indításra.

HGyu
-
Dex_5
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezek venni egy Gigabyte DS3R alaplapot a E4400 alá és szeretném tuningolni is 3GHz-re (10x300Mhz).
Ezek mellé milyen ramot éredemes vásárolni, ha leginkább játékra használom a gépet?
Néztem ezt:
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT
Ez jó lenne a tuninghoz? Mást összeállításban lenne jobb inkább (4x1)?
Vagy esetleg elég lenne a 667es is?Előre is köszi.
-
owen23
tag
várom az ötleteket!
-
Rusher
őstag
válasz
strebacom
üzenetére
Hát a gyártó szerint nem, de azért nemtudom.....hosszú távon...próbáld meg 2.3v-al elindítani sztem menni fog, ha nem akkor 2.4v és hasonlítsd össze, hogy 800-on CL3 vagy CL4 mennyivel előnyösebb..mindezt 2.1-2.15v-al
Érdemes a 24/7 beállításodat lestesztelni és akkor nem ér meglepetés 
-
strebacom
senior tag
Köszi mindenkinek, de baja nem lesz ha 2.4V-on jár gondolom....

Ja és akkor felesleges tesztelni is igaz??

-
owen23
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy Abit NF8-as alaplapom és van benne két memória!
Az egyik egy 256MB-os DDR-RAM 400mhz és egy 512MB DDR RAM PC400 Kingston CL3 és venni szeretnék egy 1024/400 DDR Kingmax-ot 7000Ft az ára ez szerintetek jó ár érte és hogy 512MB DDR RAM PC400 Kingston CL3 ezzel a memóriámmal ez a Kingmax menne együtt?
Privátba irjatok ha lehet!
Köszi sziasztok! -
strebacom
senior tag
Sziasztok, egy láma kérdés a hozzátok profikhoz...a ramok oldalán levő matricán mit jelent a pl: a 2.4V hogy erre állitsam be a biosban a ramfeszt, vagy ez a maximum amit a ram biztonságban elbir...légyszi válaszoljatok....Köszi!!

-
Mans20
addikt
Futattam fél óráig a memtest35 öt egy modullal és nemvolt hiba a gép se kapcsolt ki
a weboldalra is feltudztam jönni normálisan.Utána próbáltam a másik ramot egymagába és
rögtöm hibát jelzett,amikor leokéztam utána rögtön jött a többi.Hiába okéztam le csak a feladatkezelőbe tudtam leállítani.Gondolom akkor ez a ram okozza a rebootot ha mind a 4 ramot berakom meg akkor is ha a kettő újjat.egymagába a hibás ram nem rebootolt csak a memtestbe volt szar meg a weboldal fagyott ki mindig.
Tegnap vettem gondolom kicserélik majd. -
epidemic85
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, tudom nem meglepő!
Vettem egy 800MHz-es memóriát, de az alaplapom csak 667MHz-ig kezeli. Ma megnéztem a BIOS-t mert tuningolásra adtam a fejem, és ott a frekvencia auto-n van, de everest szerint 533-on fut. Manualban 533 és 667 között lehet választani a BIOS-on belül, mivel 800-as nyugodtan felvehetem 667-re nem? Elvileg meg sem kottyan neki!? -
Pubszon
veterán
Ez tényleg ennyibe kerül? Nincs elírva?
[link]
-
Gyuri27
félisten
válasz
kornel8585
üzenetére
Állisd be kézzel a biosban 400-ra.
-
Thrawn
félisten
válasz
kornel8585
üzenetére
Milyen alaplapot használsz és milyen procit?
(Ezt a 333 vs 266-ot abszolút nem értem
) -
Telefunen
őstag
válasz
kornel8585
üzenetére
Mert az az effektív órajele.
"A DDR memóriák ezt úgy érik el, hogy az órajel mindkét (fel-le) ága hordoz információt, így az SDR-hez képest azonnal duplaakkora a sávszélesség. Ezért is duplázódik az effektív órajel, azaz 200 MHz-es DDR memória esetén DDR400-as modulokról beszélünk"
-
Mans20
addikt
Most próbálgatom egyesével az új ramokat.Elöbb csak a 2 új volt bent de kihalt a gép úgyis,most egy darab 512 van bent az újjonnan vettből,eddig még jó.De lehet hogy felgyújtom az egészet.
-
Thrawn
félisten
válasz
kornel8585
üzenetére
200 MHz-en.
-
kornel8585
tag
sziasztok,a pc3200as ramok hány mhz-n pörögnek?mert vettem 2 olyat az van ráírva h 400mhz,de a bios-ban csak 266mhz-t ír ki és zárójelben ddr 333mhz?int vga-t használok,lehet azért?
-
Mans20
addikt

-
válasz
04ahgy
üzenetére
Most 229-en megy

jó ez a lap, stabil és olcsó (ez volt a legolcsóbb lap a környéken), de nem tuningra tervezték, a max megadható órajel 232
feszültséget nem is lehet állítani, csak a memóriájétmás kérdés, hogy lehet, hogy a ram-om 5-5-5-18-22-es(crsair twin2x) és most mégis 5-6-5-18-23-on megy... erre esetleg ötlet? sajna bios-ban semmi lehetőség ezeket állítgatni (nem úgy mint a jó öreg NF2-ben lehetett, az volt az utolsó értelmes lapom még otthon)
-
Mans20
addikt
Feljöttem a másik gépről,mert már kékhalált halt a másik :stop
000021a helyrehozhatatlan rendszerhiba,a rendszerfolyamat váratlanúl félbeszakadt állapot C0X000000005 C0X00000000
C0X00000000 a rendszewr leállt. utana még bebootolt rendesen de kiírta hogy a rendszer leáll 30 másodperc múlva.A biosba az advanced/jumperfree configurationba az AI overclock tunerbe találtam
a ramos voltaget ,standardról manualba raktam és ott van hogy DDR reference voltage
ami Auto n van. meg lehet választani 2.55V 2.65V 2.75V 2.85V. Az hogy mennyit ad autómatikusan azt nemtudom,de a hardver monitornál láttam hogy mozognak a Voltok
lehet megkéne néznem megint. -
válasz
csokisbugyi
üzenetére
A DDR2-höz teljes platformot kell cserélnie

-
ToBeY
nagyúr
válasz
csokisbugyi
üzenetére
Mivel az ASUS A8N-E DDR1-es így nem valószínű hogy lenne értelme DDR2 venni hozzá.
Bár ha szép színes a hűtője,jó lesz dísznek az asztalon.
-
Mans20
addikt
Ez gáz

-
Mans20
addikt
Helosztok
Eddig 2x512 400mhz es kingmax volt a gépembe,a piros nyákos két oldalas,
tegnap betettem még 2x512 kingmaxot ami egyoldalú kék nyákos és piros kis chip van mindkettőn.A kérdés hogy lehet a ram miadt az hogy újraindúl a gép?Volt már hogy a üdvözlőképernyő se jött fel,hanem röktön megint újraindúlt.Amikor meg sikerült betöltenie akkor kiírta hogy súlyos hiba után állt helyre a rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair Vengeance Pro RGB 2x8GB 3200mhz DDR4
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- Kingston Fury Beast 4x32 GB DDR4 RAM 3600MT/s CL18
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

az a csx ami ment 1300-at az ujfajta micron chipes volt. most adták ki nemrég, gyárilag 1066 1.8v cl7... szerintem ez a megoldás kulcsa

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

000021a helyrehozhatatlan rendszerhiba,a rendszerfolyamat váratlanúl félbeszakadt állapot C0X000000005 C0X00000000
fudi2002