- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi˘
addikt
válasz
Thunderzolee #12396 üzenetére
Ha valami jobb féle ram akkor érdemesebb 2×2gb-t venni, mert a 4×1-hez jo lap is kell ami rendesen tud nekik feszt adni (a ds3 tudtommal nem a legjobb ramfesz téren). Nálam igaz csak 2×1gb és 4×512mb volt (van). Tuningnál annyi különbség van csak hogy nb-nek kell egy kis plusz fesz. És kb. ugyanazt tudják, ill a 4×512 nálam jobban is megy. (mostani memoim 4×512 super talent t1066, előtte 2×1gb crucial ballistix 1066 volt)
-
válasz
Thunderzolee #12396 üzenetére
Tuningba talán jobban menne a 4×1GB, de ez is sok mindenen múlhat 2×2GB is lehet nagy jó
-
Halee!
Kérdésem lenne: mi a jobb, 2×2giga ram, vagy 4×1giga?
Illetve teljesen mindegy?
Azonos gyártó, azonos típusú, azonos minden, csak ezek felsőbb kategóriás árú ramok, és nem mindegy, h kiadok két gigára X ezret, aztán veszek még 2 gigát ha ismét lesz pénzem, de kiderül, h inkább 2×2gigát kellett volna elsőre is venni.. -
törölt tag
válasz
#54715584 #12394 üzenetére
Igen, DC, mint Dual channel. A RAM órajel és a DC pedig nem függ össze jelen esetben.
Azt viszont nem értem újonnan miért pont ezt a lapot vetted, bőségesen elavult. Minimális töbletkiadással már egy Gigabyte GA-MA69VM-S2-t is vehettél volna.
Mondjuk csereként én lehet a RAM-ra próbálnék rá, de nem Kingmax-ra.
-
törölt tag
válasz
FehérHolló #12390 üzenetére
hat ez nem semmi...
de nem ertem pontosan most a dolgot...
akkor nem fogom tudni hasznalni igy dualban a 2 memoriat ezzel a procimmal?
mit tehetek? -
törölt tag
sziasztok,
masik topicban mar irtam a problemamrol
de kozben everesttel megneztem a memoriaimat, es a 800 Mhz helyett csak azt irja, hogy 357,1 Mhz-en fut...
a voltot es az fsb-t megtalaltam a biosban, de ha fsb-t emelek, akkor a proci orajele is emelkedik...nem tudok "tuningolni", nem is akarok, idozitest sem tudok allitani, de nem tudom, hol allithatnam 800 Mhz-re a memoria orajelet
lehet ezert instabil a rendszerem?
valaszokat elore is koszi
-
Abri
senior tag
CSX DDR2 2x1Gb/1066 MHz PC8500 DUAL KIT fém hűtővel 13 800 Ft
DOMINATOR TWIN2X2048-8500C5D 14 900 Ft
DDR2 1066MHz 2GB 5-5-5-15 REAPER HPC EDITION 14 300Ft
DDR2 1066MHz 2GB 5-5-5-15 NVIDIA SLI READY EDITION 12 400 FtNa így ?
-
Abri
senior tag
Hy all.
E8200 meg Giga GA-EP35-DS3P alá melyik ramot ajánljátok:
DDR2 2x1Gb/1066 MHz PC8500 DUAL KIT fém hűtővel
DOMINATOR TWIN2X2048-8500C5D
DDR2 1066MHz 2GB 5-5-5-15 REAPER HPC EDITION
DDR2 1066MHz 2GB 5-5-5-15 NVIDIA SLI READY EDITION -
TROG AIR
aktív tag
itt a -sandra progi- általi ddr-memom leirása : 512 ddr-type ,technology: 16x(32mx8),speed:pc3200 u ddr-200 standard,standard timings: 2.5-4-4-8 2-0-0-0, memory dc line: 2.50v, set timing 200mhz,:2.5-4-4-8 2-0-0 bocs ha láma vagyok de ez ddr2? thx.
-
evitiguF
senior tag
válasz
TROG AIR #12375 üzenetére
The two memory slots are integrated right next to the socket and support 2GB of DDR400, DDR333 and DDR266 modules.
Vagyis DDR2-es memót ne vegyél, mert az nem fog belemenni! Neked sima DDR kell abból pedig 400-as, és maximum 1Gb méretű.szerk.: mire megírtam, válaszoltak
-
TROG AIR
aktív tag
Üdv.Abit kv8-pro alaplapom van,2db 512 ddr 2-vel /400mhz-ek,ezeket cserélném 1 gigás ddr 2-esekre de ezek sokféle mhz-számmal kaphatóak,azt sehol nem találom hogy ezekböl bármelyiket berakhatom-e,vagy csak max 400asokat? elöre is kösz...
-
mr.saint
tag
Hello! Kérdésem az lenne egy giga p35 ds3r lapot vennék! Ami támogatja az 1066 mhz na most érdemes venni olyan memoriát? megy majd 1066-on? Ha igen akkor mondhatnátok egy két jobb ramot milyet is vásároljak! Meg ha esetleg kicsit tuningolni is szeretném
A proci egy 8400 lenne. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Fr@ps
tag
helosztok!!!
van még egy kérdésem..láttam az aqua.hu-n egy CSX ramot...nos ezaz-->[link]
az amelyik kék (csak egy van szoval eltéveszthetetlen)
és az lenne a kérdés, hogy ez nem ugyanaz ezzel??
-->[link]
mert az van a neve mellett hogy "CEC"..(ezért gondolom hogy nem egy dologrol van szo..hanem két különbözöröl..
mert olvastam ph-n hogy ezt a CEC-t kb 10k-ért megkapom...de akkor mi értelme lenne ennyiért adni ha boltban megkapom 7500-ért...? -
duplaa
tag
lama kérdés:
Az alábbi kettőből melyiket érdemesebb venni? (tuningot nem fog látni az tuti)Corsair Dominator Twin2X DDR2 2 Gb 1066 MHz KIT CL5 ---> kb. 15K
vs.
Corsair TwinX DDR2 2 Gb 1066 MHz KIT CL5 ---> kb. 21K
-
zszszs
tag
Szia!
Alaplapod kézikönyvében nézd meg, hogy melyik mem. foglalatba kell helyezni a modulokat. (Általában színekkel is megkülönböztetik az alaplap gyártók.) Ha jó helyre raktad, semmit nem kell állítanod a BIOS-ban, a dolog automatikusan történik, és kiírja a dual-módot (128 bit).
-
pulpo
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kéne. Van 2 db teljesen ugyanolyan 512-es Kingston 400Mhz-es DDR ramom, mégis a bios csak single channel-ként ismeri be. Mi lehet a probléma?
Alaplap: Asrock 775165G, proci: Intel P4 dualcore 2,8 Ghz.
Előre is köszi a segítséget! -
Fr@ps
tag
császtok!!
láttam most nemrég a CSX-ramokat...nagyon jot mentek ugy hallottam...nem tudjátok hogy merre lehet venni...
mert én látam egyet az aqua.hu-n..csak nemtom hogy az e egyáltalán..
a segitségeket elöre is kösz!! -
Boriszláv
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy:
a gépemben van 2x512MB Kingston DDR1 RAM. ha veszek bele mégegyszer ugyanennyit, ugyanebből a márkából, fogok e tapasztalni gyorsulást?
(csak mert hallottam egy pár helyen hogy a régebbi lapok nem szeretik a 4 modult)
egyébként az alaplapom: 939 Asus A8N SLI Premium
Előre is köszi a segítséget! -
Kis zöld izé
senior tag
THX az infót mindenkinek!
A probléma még továbbra is probléma,de csak azért,mert még nem volt időm arra,hogy megpróbáljam megoldani.
-
Daemon09
őstag
válasz
wens33 #12350 üzenetére
Bírják, nincs velük gond. Ha ugyanazzal a chippel van szerelve, akkor gondolom minimális különbség lehet köztük. 2-3hónapja van meg. Ha jól meghúzod őket, akkor melegszenek, mivel a +fesz hőt termel általában. Rosszat még nem hallottam róla.
Ez tipikus előbb vásárolok, utána kérdezek... -
KMT
addikt
Hát ez jó. Elég kemény lenne, ha egy elem kivétellel rönkre lehetne vágni egy alaplapot.
-
wens33
csendes tag
válasz
FehérHolló #12351 üzenetére
"Egy (hosszú) idő után magától törlődik, ha kiveszed az elemet."
Igen, én is így tudtam, de akkor ez csak az aktuális beállításokat törli, nem az egész BIOS-t, mert ROM, ugye?Én meg azt hittem a BIOS-t is törli....
Köszöntem szépen!***
[ Módosította: Racecam ]
-
FehérHolló
veterán
válasz
wens33 #12349 üzenetére
BIOS kódja EEPROM-on, a változtatható beállítások vannak CMOS-SRAM-on. Utóbbi tartalmát tudod módosítani, vagy visszaállítani alapra. Egy (hosszú) idő után magától törlődik, ha kiveszed az elemet. Ezt a folyamatot lehet meggyorsítani a jumperrel. Kis zöld izé pont ezt akarta.
ROM-ot általában szekvenciálisan szoktak olvasni, nem véletlenszerűen.
Elvileg kell lennie valahol magyar kézikönyvnek is.
-
wens33
csendes tag
válasz
Daemon09 #12348 üzenetére
Most rendeltem Nándikától - csak, h népszerűsítsem
- egy 2X1GB-os DDR2-es 800-as kitet, elvileg holnap jön meg.
Csupán az érdekelne hogy bírják a gyűrődést, mennyivel gyorsabbak a hasonló D9GMH chipes memóriákhoz képest? (bár ez utóbbi tesztekben is benne van, de nem találtam kifejezetten ilyet)
Esetleg leír6od, h mióta van meg. Vagy olyat is hallottam , h melegszenek nagyon, ez igaz?
Meg úgy ilyen-olyan visszhangokat ír6sz, ha hallottál...
Köszi! -
wens33
csendes tag
válasz
FehérHolló #12347 üzenetére
Üdv!
Azt már végigolvastam, csak nem magyar volt, hanem angol és nem értettem meg mindent.
Hát akkor minek van benne az az elem, nem a BIOS-hoz?
A kedvedért utánaolvastam és ezt találtam: "CMOS-RAM:
A ROM-BIOS-ban lévő programok egyike az ún. CMOS-SETUP program. Ennek segítségével a rendszerkonfigurációt (dátum, idő, lemezegységek típusa stb.) kis fogyasztású, akkumulátorral táplált, CMOS technoloógiával készűlt RAM-ban tárolják, így tartalma kikapcsolás esetén is megmarad. (amíg az akkumulátor vagy újabban Lítium elem bírja szuflával)."
"ROM:
Csak olvasható tárú memória. Tartalmát a gyártó az előállítás, gyártás során rögzíti, később tartalma nem módosítható. Szintén véletlen hozzáférésű, mint a RAM típusú memória, de áramkimaradás esetén is megtartja tartalmát."
Tehát akkor itt ellentmondás van?
Kérlek világosíts fel, ha vmit ebben rosszul írnak!
Legalább akkor ma sem keltem fel hiába.
Természetesen igazat adok Neked, csak írd meg mit tudok rosszul! -
FehérHolló
veterán
-
geza01
csendes tag
Nekem nem ártott még sosem az elem kivét!
-
wens33
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #12337 üzenetére
DEHOGYIS!!!
AZT KI NE VEDD!!!
Ha azt kiveszed vége a BIOS-nak, elveszik. Azért van benne, h ha nincs bekapcsolva a gép, meg egyáltalán nincs fesz. alatt a gép akkor vmi kraft kell neki, h tárolni tudja. Meg gondolom az máshoz is kell...azt hiszem
Annyira nem vagyok szakértő, de remélem nem mondok sok zöldséget.
Egyébként megkeresheted a BIOS-nak a jumperjét az alaplap kiskönyvében is, és kis szerencsével ott magyarul is benne lesz, hogyan kell csinálni.
Sok szerencsét hozzá! -
Arnoux
tag
válasz
Gyuri27 #12343 üzenetére
A negyedik képen ott van a memory-.-, de itt van egy memorys kép teljesen külön
-
Arnoux
tag
-
Arnoux
tag
válasz
Gyuri27 #12339 üzenetére
Na, megnéztem 2.2ghz-en és 2.8ghz-en is mindkettőn ugyan az. Képfeltöltésre felraktam egy screenshot-ot
Megnéztem bioszban a haladó beállításokat és a cpu tuningnál minden AUTO-n van csak a processzor sebességét tudom beirni (255). A feszültség is auto. Lehet az a baj, h ahogy emelem a cpu sebességét ugy megy fel a fesz és ezért instabil a rendszer? Az a baj, h nem tudom a normális értékeket. Próbáltam a legkisebb feszt beállítani de ugy sem sem indult a gép -
Arnoux
tag
Üdv!
Kb 1 hónapja vettem egy gépet e4500-as proci van benne (2.2 alap, 2.7-re emeltem) emellett 2*1giga 800mhz kingmax ram. Érdekes dolgokat csinál a gépem mondjuk pár óra játék után megáll a gépem(ventilátor marha hangosan zúg de kép nuku). Elindításnál meg mindig 3szor kapcsol ki-be. Visszaraktam 2.2ghzre a procimat és a 3-szori kibe kapcsolás megszünt mostmár elsőre elindul.
Hallottam h a kingmaxok nemjók tuningra, én nem is tudtam, h ha procit emelek akkor a ramom mhz-e is emelkedik. Amiket leirtam előbb azok RAM problémák lesznek? Mien 2*1gigás 800mhz-es ramot ajánlotok hogy a procimat nyugodt szívvel tudjam min 2.7-re de akár 3ghzre is húzni (alapfeszen, gyári ventilátorral, semmi plusz ventilátor)
-
wens33
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #12331 üzenetére
A "Load Optimal Bios Settings default" az, ha jól fordítom akkor betölti az optimális BIOS beállításokat, pontosabban alaphelyzetre állítja az optimális/jelenlegi beállításokat.
A biztos a hardveres nyúka-piszka. -
wens33
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #12331 üzenetére
BIOS reset az alaplapon van, egy jumpert kell levenni kb 10 mp-ig vagy átteni, mert 3 tű van és alapból vmelyik szélen van, összesen 2 tűt köt össze. Szóval azt vagy leveszed, vagy átteszed, nem tudom AsRocknál hogy van.
Világ életemben Abit lapom volt, azon (C)CMOS(1) felirat van annál a bizonyos jumpernél.
Remélem ez segít. -
Lőre
tag
Kérdés a nálam okosabbakhoz!!
Mi lehet az oka annak,hogy 4db 1GB os Crucial memót egy gépben a windows és az everest is darabonként rendesen egy gigásnak lát de egyben csak 3,5 Gb nak ismeri fel???
Az alaplap egy Gigabyte P35-DS4 es legújabb BIOS-al
-
wens33
csendes tag
válasz
Kis zöld izé #12328 üzenetére
Ugyan nem tudom milyen alaplapod van
, de 1. lépésként én megpróbálkoznék egy BIOS reset-tel aztán addig cserélgetném amíg nem lesz Dual Channel.
-
Kis zöld izé
senior tag
Nem tudja vki megmondani,hogy a memóm DC-ből miért állította vissza magát SC-re?Eddig tök kira volt és 1xerűen nem tudom hogy mi a gyík van vele.Próbáltam minden féle módon cserélgetni a memókat a slotokban de csak SC-ben hajlandó működni
Eddig simán ment DC-ben és nem nyúltam hozzá...Esetleg tudna vki vmilyen megoldást a problémára?
-
Ősember
őstag
válasz
Kelvin #12326 üzenetére
azért azt ne felejtsük el, hogy ezek 2x2 gigás kitek és sehol máshol nem találsz ekkora kiteket 1066 felett
ez egy nagy ugrás elöre és én azt hiszem tudom is hogy mi tette ezt lehetövé
valoszinü uj chip van a láthatáron 2 gigás kiszerelésben is. legalább is crucial weboldalon talált infok is ezt sugallák
amugy tényleg az ocz elég erös marketingbende ez a kit kategoriáján belül elsö, és azt mindig meg kell fizetni
-
evitiguF
senior tag
válasz
wens33 #12324 üzenetére
Crucialról Ősembert kérdezd!
-
wens33
csendes tag
Üdv!
Crucial Ballistix 2X1GB DDR2 800Mhz-ről vkinek van esetleg tapasztalata? (BL2KIT12864AA804)
Örülnék, ha írna rá vki.
-
wens33
csendes tag
Ez ennyire melegedne vagy csak a sokpénzes emberkéknek csinálnak ilyet?
Sztem a sima -Flex XLC-s - hűtő is elég, én még csak ezt láttam, de lehet erre sincs szükség. Oké, h tuning memó, de itt úgy látom mind2 oldal külön van hűtve. Nem semmi... -
Ősember
őstag
láttátok már ezeket? OCZ DDR2 PC2-9200 Flex II 4GB Series
gyárilag 2x2 1150 -
Lenry
félisten
válasz
tommy-gear #12316 üzenetére
szvsz semennyi hátrányt nem jelent, sőt, az is lehet, hogy az alaplapod bekapcsolva hagyja a dual channelt, csak átvált úgynevezett aszinkron dual channel módba...
az aláírásoddal vitatkozva: nem minden Core 2 DualCore, úgyanis van Core 2 Quad proci is, ami négymagos -
tommy-gear
tag
Hali!
Van nekem 2*1 gb kingston 800mhz-es ramom dualba, ehez szeretnék még venni 1 gigát...ugyebár így már nem lesznek dualba, az lenne a kérdésem hogy ez mennyi hátrányt jelentene ha jelent egyáltalánt?
Előre is köszi!
-
Kelvin
őstag
Sziasztok Micron E-ről valakinek valami infója?Milyen minőségű chip?
-
Mert elég ritka RAM fajta, főleg most, hogy a DDR modulok gyártási kapacitása jelentősen csökkent. Mien rendszerbe menne a memó? Szinte biztos, hogy menni fog DDR400-assal is, mivel a lapok specifikációjában nem nagyon van DDR466-os RAM kikötve. Ha tuning miatt kellene a gyorsabb memó, akkor egyszerűbb, ha DDR500-ast veszel, mert az még talán kapható is. Érdemes lehet szétnézni az Apróban is, elég jó áron szokták adni a DDR modulokat.
-
ggx
tag
Sziasztok,
Megkértek, hogy vegyek 1gb pc3700 ddr466 cl3-as memóriát.
Körbe néztem a boltok honlapjain, de nem nagyon találtam ilyet, csak ddr400-asakat.
Miért van ez?
Illetve elképzelhető, hogy ddr400-as memóriával is menni fog a rendszer? -
wens33
csendes tag
Üdv emberek!
Nos, egy hetes ram nézelődés, válogatás után döntés előtt állok, ugyanis lecserélem a 2X1GB DDR2 800-as Kingmax-om, mert szeretnék tuningolni, meg picit gyorsítani.
A legutolsó kinézatt memó, amire most esett a választás Crucial Ballistix DDR2 800Mhz 2X1GB kit, száma: BL2KIT12864AA804.
Mindenképpen Micron chipeset szeretnék, méghozzá D9GMH chipeset, és olyat amin 16 db chip van.
Ha vki tud nekem jobbat ajánlani, akkor kérném, h tegye, vagy ha tapasztalata van crucial-lal vagy bármi mással kapcsolatban, írja meg!Az keret kb 15k + posta...Sajna ennyim van rá, de sztem ebből még éppen ki lehet hozni egy jó 800-as kitet.
(Ezek között válogattam: Corsair, A-Data, Crucial, Super Talent, gyári Micron, CSX, TeamGroup. Transcend meg Cellshock forgalmazót nem találok.Illetve Transcend van, a hrp.hu. Más gyártó 800-as, esetleg 1066-os memóriái nem igen érik el ezek teljesítményét, és nem ennyire tuningbarátok, ha jól tudom.)
Legyetek szívesek segíteni, ha tudtok!
Köszönöm! -
Chaser
legenda
Ha intel alá veszed elég a cl5-ös, AMD-nél jobb a cl4. Mint nemrég írtam, valueval vigyázz, ultrában én még nem csalódtam, azok cl4-esek. BD-ról rosszat nem hallottam, Kingston hyperX-ek jók, engem most a kingmax meglepett, nem számítottam ennyire. Na meg a nagy kérdés, tuningolni akarsz-e? 20k alatt újan megkapod a 2x2GB kingmaxot, BD-t is, sztem nem érdemes már 2x1GB-os kitet venni.
szerk: jah látom, tuningolni nem akarsz, akkor meg 1értelműen kingmax, mert az a legolcsóbb, csak olyan helyen vedd ahol 3 év garit adnak rá, ha azután behal már oly mind1...
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Megpróbálom röviden összefoglalni a kérdést:
Geil (Value, Black Dragon vagy Ultra?), Corsair, Kingmax,
Kingston HyperX, A-Data, Transcend JetRAM (esetleg, más)?
Elég a 800MHz vagy érdemes 1066MHz-est venni? Ha jól tudom, a CL4-es időzítésű jobb, viszont 1066-osból csak CL5-öst láttam.
Elég jelenleg a 2GB, netán érdemes egyből 4GB-t venni?
Nincs szándékomban tuningolni és kb. 20.000.- lenne rá.
Előre is köszi! -
Chaser
legenda
válasz
dave118 #12302 üzenetére
Geil ultrát nyugodtan vehetsz.
Múlt héten próbálgattam pár ramot, gondoltam megosztom veletek a tapasztalatokat. Volt egy kingmax 2GB-os modulom, típusszámot sajnos nem írtam fel, az 2.1-en 1000 fölött orthos stabilan hasított. Becseréltem Geil value 2x2GB kitre, míg az eladó srác a számlát intézte, nézegettem a dobozát, CL6-nak volt felüntetve..mondom a srácnak ez nem faxa, nézzen már utána. A Geil honlapján csak cl5-ös volt ebbeől a kitből, jó mondom kipróbálom, ha mégse jó visszacsere. Kipróbáltam..mikor kivettem a dobozból a ramok matricáin virított a 6-6-6-24...ehhe mondom
Cl5@800-on 2.1-en se indult, visszacseréltem kingmaxra, de ez már más típusú volt, dobozos, de nem Mars, KLDE88F-B8KB5 a típusa, 2.1-en DC-ben mennek 1000+ cl5-ön.
-
dave118
senior tag
sziasztok! 10k ig milyen ramot tudnátok ajánlani(2Gb dual)?? geil vagy csx ramokon gondolkodom. csx nek nagyon kecsegtető a 10 év gari. tuningban tök amatőr vagyok de tervben van
(giga p35 ds3 E2180) előre is kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest