- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
válasz
Kelvin #13626 üzenetére
Tápom körülbelül 9 hónapos. Szóval próbálom azt hinni, hogy nem az a gond.
Jah, van egy kis tuning. Kb 1 éve megy a proci 2460 mhz-n. Az alap 1.65 helyett 1,85 V feszültséget adtam neki. De jól volt hűtve, 60 fok fölé nem igen ment. A ramjaim 400mhz-sek, de nem tudtam őket kihuzatni addig, mert a proci nem viszi őket annyin. Ugye alapon 333 mhz-n mentek, aztán azt húztam 392-ig. Minden szép és jó volt, aztán kb 2 hónapja a 3dmark-ok nem futottak le, kiléptek hibaüzenettel, vagy újraindult a gép.
Memtest86-tal ellenőriztem is a gépet. Vmi 4100 hibát talált. Aztán a ramoknak nagyobb feszültséget adtam meg picit nagyobb késleltetést, aztán akkor hibátlan volt a teszt, a játékokból nem fagyott ki , viszont a 3dmark-oknál továbbra is fennált a hiba. Aztán 2 hete újra kezdődtek a problémák a játékoknál is. Visszavettem picit a proci órajelet , így a ramokét is (2375/380). De a problémák most is jelentkeznek. -
törölt tag
válasz
Kelvin #13192 üzenetére
Nem e teljesítménybeli elvárások miatt tettem fel a Vista x64-et. Viszont tapasztaltam, hogy a natív x64-es alkalmazások teljesítménye összehasonlítva azok 32 bites változtával jobb. Legalábbis amit néztem, azzal ez volt a helyzet. Lehet tisztában vagy a programozással, de ez az én gépem sebességét semmilyen formában sem befolyásolja.
pisztoly: A memória sebességének befolyása a rendszer teljesítményére elenyésző. Pl K8 és C2D esetén a DC mindössze 2-5%-ot dob a teljesítményen, pedig a memsávszél ~90%-kal nő meg. Mindez DDR1 esetén. DDR2-vel a teljesítménynövekedés aránya még kisebb. Ennyire sokat mond az Everest. Semmit.
-
törölt tag
válasz
Kelvin #13175 üzenetére
Milyen értelemben "kevesebb a progi és a driver választék"? (A rossz fogalmazásról már ne is beszéljünk.) Érdekes módon nekem egyikkel sincs gondom. Natív 64 bites alkalmazás tényleg kevesebb van, mint 32 bites (amik egyébként mennek x64-en is), de erről nem a MS és nem is a processzorgyártók tehetnek. Ami van, az viszont általában jóval gyorsabb, mint a 32 bitesek. És bizony játékok között is vannak ilyenek.
pisztoly: Az Everst mindenre jó, csak egy gép teljesítményének meghatározására alkalmatlan totálisan, ahogy a mindenféle 3DM-ok.
-
tabrev
aktív tag
válasz
Kelvin #13163 üzenetére
Nem értelek, miért lenne felesleges? Ha proci stabil (prime95, Orthos alatt). A memória is stabil Memtest és Orthost 1xre ráeresztve csak prime95-el
ÉS ami a legrosszabb, hogy mindent alapon hagyva is kifagy.
Amit érdekesség képpen megfigyeltem, hogy prime95 a ramokat 100%-ra terheli - amint a szabad memória 0 lesz a gép lefagy. Ezzel szemben Memtest 96%-ra terheli a ramokat és fut boldogan. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Kelvin #13019 üzenetére
A 2x1gb és a 2x2gb memókat nem lehet összehasonlíani.
Azt hittem hogy a tied is 2x2. 2x1-ben mindegyik megy 1200-at mí 2x2-ben egyik se nagyon.Amig 2x1 bírja a 2,3-2,4v is, addig a 2x2 max 2,2v bínak.Szóval tök más a jellemző mindkét modulra. 2x2 1180mhz tökéletes lenne, de félő hogy ezt csak az 1150mhz-es KIT tudná, annyit viszont meg nem ér amennyiért adják.
ui: lehet ha az adatlapodat kitöltenéd nem lennének ezek a félreértések...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Kelvin #13016 üzenetére
Lehetetlen....OCZ honlapján is szerepel azt hiszem.
Te mennyiért és hol vetted a 2x2gb 1066-os OCZ-ket? És mi a pontos tipusa? Nagyobb fesszel nézted a végét?
Mert a mostani G.Skill-jeim csak 1130-at mennek max., és kicsit visszafogják a procimat.Ezért gondoltam a 2x2gb OCZ-re, csak nagy rizikó hogy menni fog e minimum 1150mhz-et X38 Maximus-ban.Ha menne akkor lehet lecserélném...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Kelvin #12544 üzenetére
Köszi!
Mint írtam, nem normális a jelenség ekkora FSB mellett. Az összes többi RAM-ot is ezen az FSB-n futtattam, tehát a teszt környezet egyforma volt. 10% jobb ez az eredmény (nem csak a késleltetés számít) az az a memória olvasás,írás,másolás mint a többi tuning ram esetében (Ballistix 2x1gb 1066mhz,Supert Talent 2x1gb 1000mhz) .
-
m4rc!
őstag
válasz
Kelvin #12514 üzenetére
Kelvin és lipi67:
Csak 6k lenne a plusz 2x512 mega ram, azért nem akarok 4 gigát, mert azt úgysem látja a 32bites oprendszer, 64 bitest meg nem akarok (mindig kicsit le van maradva a32-eshez képest).
Viszont Vista mellé kevés a 2 giga, szóval marad ez a 3 gigás megoldás... -
Ősember
őstag
válasz
Kelvin #12326 üzenetére
azért azt ne felejtsük el, hogy ezek 2x2 gigás kitek és sehol máshol nem találsz ekkora kiteket 1066 felett
ez egy nagy ugrás elöre és én azt hiszem tudom is hogy mi tette ezt lehetövé
valoszinü uj chip van a láthatáron 2 gigás kiszerelésben is. legalább is crucial weboldalon talált infok is ezt sugallák
amugy tényleg az ocz elég erös marketingbende ez a kit kategoriáján belül elsö, és azt mindig meg kell fizetni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kelvin #11246 üzenetére
És ez a RAM jónak mondható? Feljebb ez volt a kérdésem, csak aztán kisiklott a vágányról a téma...
Grószfater: ha emelem a feszt, akkor úgy tudom, hogy csökken az adott alkatrész (akár RAM, akár proci) élettartama. Nem így van?Még egy: szeretném tesztelni a RAM-jaimat, hogy rendben vannak-e, mert sajnos a RAM-csere során - mint utólag észrevettem - nem nyomtam rendesen a helyére az egyik RAM-modult. Ezért érthető módon a Windows rövid működés után kékhalállal leállt, memóriaproblémára hivatkozva. Remélem nem tettem komolyabb kárt a RAM-omban...
Azt hiszem, erre a memtest86 progi a legalkalmasabb - ez floppyról bootolandó progi, ugye?
Viszont nem tudom, mi a különbség sima Memtest86 és Memtest86+ között? Melyiket használjam? -
Devildriver
csendes tag
-
-
Ősember
őstag
válasz
Kelvin #10898 üzenetére
(#10893) .Anakin.
Sosem állítottam h nagyszám.
Jééé, a corsair meg a supertalent megveri.
tehát az állitás szerint a supertalent megveri a kingmaxot
(#10895) KMT - válasz a fentiekre
Miért verné az ST-t?
ennek a kérdésnek semmi értelme igy
(#10896) Ősember
a fent irt problémákra akartam rávilágitani. tényleg ilyen bonyolult a nyelvtan?közben leesett, hogy mi lehet a probléma. az ST-t röviditést lehet supertalent-nek olvassátok simán, viszont több mint valoszinü, hogy supertalentet-nek kellene olvasni
a márkák összehasonlitásába meg nem fogok belemenni. felesleges. corsairnak vannak enyhén szolva lightos ramjai, mint az minden nagy gyártohoz illik, supertalentnek is vannak gyengébb "value" sorozatai. esetleg ha konkrét ramokat vetünk össze akkor abba szivesen beszállok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest