- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
válasz
dangerzone #13625 üzenetére
Vagy táp......
A ramokat nézd meg memtest+ -el, ha van elfekvőbe vagy havernak próbáld ki azokkal.
Alapon használod a gépet vagy van egy kis tuning is? -
-
Kelvin
őstag
válasz
Tomczyk #13251 üzenetére
Nekem is van friss 2008-as feketenyákos ocz reaper 1066-os ramom 2×1gb.
És az eddigi legjobb ramjaim... 1150 5-5-5-15 és csak 2.05v kell nekik.
Nekem is asus p5k (sima) lapom van.
Talán a lapod bios-a régi v valami beállítás nem stimmel....
írd le, h a ram miként van beáll ítva a biosban... -
Kelvin
őstag
válasz
#65675776 #13186 üzenetére
Lehet, h a fogalmazásom nem volt a legjobb DE megértetted ahogy látom. 'Ami van, az viszont általában jóval gyorsabb, mint a 32 bitesek' na ez nem igaz
És ez a legnagyobb hüleség, h valaki azért tesz fel 64bit-es os.t mert azt várja, h jóval gyorsabb lesz.....Nemrég felhúztam egy tiszta 64bites linuxot mindent megoldottam 64 bites alkalmazásokkal. Talán picit dinamikusabb volt de elhanyagolható ellenben volt vele munkám....Tisztában vagyok a 32 és 64 bit-es programok készítésével, nehézségeivel. Nem tudom miért írtad, h nem ms és a proc gyártók tehetnek róla..
(szervereknél persze más a helyzet) -
Kelvin
őstag
válasz
Beowulf_78 #13020 üzenetére
Ebben igazad van, h vannak különbségek a 2×1 és a 2×2gb között de azért nem akkora.....és a 2×1gb-osnak se adnék tartósan 2,2v nál többet...persze ezt is chipje válogatja.
ui.: lehet
-
Kelvin
őstag
válasz
Beowulf_78 #13018 üzenetére
Nekem 2×1gb-os kit van most a gépemben.
[link] és itt vettem.Ugyanaz mint a honlapon nem csak a hűtőborda fekete hanem már az egész nyák is (régebben zöld volt).
Feljebb is linkeltem még egy olcsó helyet de Dubmaster-ék nél áll az élettartam gari és nem kell postázgatnom külföldre.
Sajna kicsi az fsb-m 380 körül ezért nem nagyon nézegettem 1160 v 80-ig mentem 2.15v-tal a ram stabil volt csak a procim nem..... -
Kelvin
őstag
-
Kelvin
őstag
válasz
Mustangjones #13002 üzenetére
a kisebb modulokat jobban lehet húzni, akkor 4x1
Ez így nem jó, minnél több modul van a gépben annál nehezebb húzni.
Ha veszel és 4gb-ot akarsz akkor csakis 2×2gb-ot éri meg. Bár egyedül csak a pistának kellhet 4gb.....de akkor már 64bit és az már übersz×r a négyzetenAz OCZ reaper tökéletes, nekem is ez van most a gépben 2,05v-al 1150-en szaladgál!
-
Kelvin
őstag
válasz
Beowulf_78 #12542 üzenetére
Szép
De ez a normális elvileg ekkora fsb mellett
Nekem p35-ben 380-as fsb mellett 1140-es ram 9300e késleltetés 53.
Sajnos a proci miatt nincs értelme tovább piszkálnom a ramot, pedig menne(OCZ Reaper 1066)
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,
megjöttek az új ramjaim, OCZ reaper 1066
Nagyon szuperek, nem tudom milyen chip-et pakoltak bele mert a ramlis oldalt a minap frissítették : PC2-8500 Reaper HPC Edition / 5.0-5-5-15 @ 2.3V /
Micron D9GMH (B6-3) (only if produced before 2008)
és ezt találtam.
Nem volt sok időm de a lényeg, h egy p5k-s asus alaplapban 1140-en 2,05v-al 5-5-4-12 / 3-25-3-3-3 és a szerényke 380 fsb ellenére 9e feletti olvasás és 53-54-es késleltetés produkált. Kíváncsi vagyok, h mire megyek 2.3v-al. Amúgy 2.35v-ig van rá élettartam gari, ha valakit érdekel akkor dobok majd képernyőmentéseket mindennel ami kellhet -
Kelvin
őstag
OCZ Reaper amit írtál nagyon jó áron van, nézd meg máshol pl.: ohs-nél
Most Corsair ramom van 800-as cl4 2.1v-al.2v-al járatom 1066-on és 2,2v 1150-en használtam még.Csak most a procim fsb-je nem úgy megy ahogy kéne.
Ja és most 10e körül van.
OCZ Reaper 2 haveromnál süví t már vagy 2 éve (lehet,h picit kevesebb). 2,35v-ig van rá élettartam gari.Azért ez is elárul valamit.
Ha minden igaz nekem is holnap megjön és akkor majd dobok pár tesztet ide. -
Kelvin
őstag
Sziasztok Micron E-ről valakinek valami infója?Milyen minőségű chip?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok valaki tudna dobni nekem egy ramlist oldalt?
Sajna http://ramlist.ath.cx/ddr2/ nem jön be már pár napja -
Kelvin
őstag
[link]
Ezt olvastátok már?
Ezen milyen chip lehet marha kevés fesz kell neki!
szerintem nagyon ott van! -
Kelvin
őstag
válasz
Sk8erPeter #11245 üzenetére
Nem csekélyke mivel ha megszorzod 2-vel akkor látod,h minden ok.pc-5400-es ramod van!
-
Kelvin
őstag
válasz
Devildriver #11194 üzenetére
Szerintem az pc-6400.Elősször is 2,15-2,2v-körül adj neki, 900-ig elmegy cl4-ben de az 1066 cl5 gyorsabb és ugyanannyi fesz kell neki.Az egész attól is függ,h a procid mekkora fsb-én járatod.....
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,van valami rangsor a ramokon lévő chip-ek között?Melyik mennyire húzható,melyikkel jár az ember a legjobban?Esetleg ez nem ennyire elhatárolható mert az egyik ebben a másik abban jobb?Örülnék ha valaki hozzáértő válaszolna
(Szerencsére van itt pár)
-
Kelvin
őstag
Az orthos cpu stress progi azaz túráztatja a procidat és így gyorsan kiderül ha valami nincs jól beállítva feszültség ilyesmi.[link]
Van sok ilyen stresstest progi prime....stb.
Szedd le ezt amit linkeltem és futtasd le 1óra.Beállíthatod,h csak a cpu-t v csak ramot teszteljen v mindkettőt.Célszerü először csak a procit mert arra gyanakszunk. -
Kelvin
őstag
válasz
Maotun #11058 üzenetére
Kifutottam az időből
[link]
[I]'Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen.
A következőképpen szúrjuk be a kapcsolót a Boot.ini file-ba (példa):[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT=''Windows XP Professional'' /3GB'
[/I]
ollie -
Kelvin
őstag
Akkor ezek szerint az a megfontolt tuning ha mondjuk az ember belő egy még egészséges feszt a ramnak és azon belül hozza ki a maximumot belőle (addig emeli a sebességét v csökkenti az időzítést,stb...)? Ezek szerint így nem is lehet baja....? (persze márkás 'tuning' ramokról beszélünk)
Gorneck23 Meg ha rásüt a nap
-
Kelvin
őstag
Igen,én is ezért az áremelkedés 'hír' miatt kérdeztem
Azzal tisztában vagyok,h az 32bit-es oprendszer mennyit tud megcímezni,az elméleti része ok.De a gyakorlatban,mondjuk játékok alatt..ad valami pluszt?És az igaz,h 4×1g (persze azonos)ramot nehezebb tuningolni?Meg olyat is olvastam,h ront a ramok sebességén a 4g.
Nem igazán tudom,h mi a helyzet valóban.Pedig már egy ideje olvasgatok a témában. -
Kelvin
őstag
Sziasztok,az lenne a kérdésem,h 4g ramnak van értelme win xp-alatt v bőven elég a 2g?
Elég jó áron jutnék hozzá ezért gondolkozom rajta.Szerintetek? -
Kelvin
őstag
Sziasztok,most vettem észre,h a ramom elindul 1t-n is az új biossal
Érdemes ezt erőltetni?vagy kényesebb téma ez?ha nem adok túl sok feszt a ramoknak akkor elvileg ki se nyírhatom őket,nem?
-
Kelvin
őstag
Egy ramnál mit jelent az,h ati cf v nv sli (kit)?Az,h milyen alaplapot támogat?(mint a videókártyáknál)
-
Kelvin
őstag
[link]
Szerintetek a teszt végén a 20c fok körüli eltérések reálisak?Mert akkor nagyon durva....ez a ram hűtés -
Kelvin
őstag
Sziasztok Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 memóriám van 900-on megy 4-4-4-8-as időzítéssel.2.15v kellett neki adnom.Szerintetek nem sok ez?Hosszútávú használatra szabad ennyit?Vagy a gyári kis hűtője helyett érdemesebb feltenni valami komolyabbat.Van értelme lecserélnem egy másik ram hűtőre,hoznak annyi pluszt?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,elolvastam a topik elején belinkelt dolgokat meg gugléztam is,h képbe legyek de van pár kérdésem.Adott corsair2×1g 800,4-4-4-12(TWIN2X2048-6400C4)ram.Most én ebből h tudom kihozni a legjobb teljesítményt.persze nem egyszeri alkalomra hanem állandó használat mellé.Mi a jobb ha mondjuk 800-on fut 4-4-4-10v8-at vagy ha 900-on vagy afölött de lazább időzítéssel??Vagy esetleg arany középút?A procit most úgy húztam fel,h fsb:ddr 4:5 arányban van és így 800-on fut a ram a fenti időzítéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest