Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hi all!
Jövőre szeretnék új gépet venni, viszont nagyon olcsók most az 1gbos ddr2es 800mhzes ramok az aqua-ban! A kérdés hogy érdemes most venni 5200Ftér Kingmaxot vagy ez is bőven lesz olcsóbb? Köszi szépen! -
őstag
Hi all!
Van az aqua computerben most akciósan 1gb 800mhzes ddr2es kingmax ram 5300Ftért! Azt szeretném kérdezni hogy ezt érdemes-e megvenni, tehát hogy jó minőségű-e? (tuningolás nem lesz) Van aki azt mondja hogy ez minden második lapban instabil lesz Köszi -
őstag
Hi all!
Jól látom hogy a ddr2es ramok megint drágulnak? Az aqua computerben már 5k egy 800mhzes Kingmax. Drágulás várható? Ha igen milyen mértékű? -
őstag
Hi all!
Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam semmit: mit jelent, mire jó a vakram? Köszi -
őstag
válasz tomee87 #13670 üzenetére
Sajátgépre jobb klikk-->tulajdonságok-->speciális fül-->teljesítmény-->beállítások-->legjobb teljesítmény. EZzel az opcióval gyorsabb lesz a géped, de klasszikus témára állítja. Ezen kívül csinálj néha lemez-töredezettség mentesítést, és nem tudom milyen vírusírtód van, de ha nagyon nagy a memória igénye akkor azt is érdemes lecserélni mondjuk egy nod32-re.
-
őstag
válasz WOLF1stein #13683 üzenetére
Már nem azért, de szerintem nem kell hogy tök ugyanolyanok legyenek... Tesóm gépébe 2x256 ddr400 van, egyik Kingmax, másik Infinenon, tök mások, mégis hibátlanul működnek...
Szóval szerintem más a probléma...Mindkét RAM foglalat tuti jó? Láttam már olyan hogy egy lapon csak az egyik volt jó...[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali!
1066mhzes Kingmax ramot ha beleteszek egy lapba ami csak 667mhzes RAMokat kezel akkor a memória képes csak 667mhzen működni vagy ez így nem fog működni. Köszi
mod: ASUS P5LD2 SE alaplap[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hi!
Azt szeretném tudni hogy miért jó ha egy P4es gépben ddr1es, de rambus ram van? gyorsabb lesz a gép? Mik a rambus előnyei hátrányai? Köszi -
őstag
válasz Sziszifeca #17425 üzenetére
Hát lehet hogy baromságot mondok de szerintem 2.0V simán kell neki. Több nem, de annyi igen.
-
őstag
zzz85: Jó lenne tudni milyen processzor, mekkora videokártya, HDD és táp van a gépedben, kérdés egyátalán érdemes-e rákölteni, vagy el kell adni és venni egy újat. Ha gyenge a processzor is, nem érdemes, nézd meg milyen. (Everestben számítógép, összegzésnél, mindent kiír)
Más:
Adott egy HP gép 2x256Mb DDR memóriával. Lefuttattam egy memtestet és 10 perc alatt kb 70 error keletkezett. Kivettem az egyik modult, majd újraindítottam a tesztet. Egész éjszaka ment, 78 pass 0 error. Megcsináltam ugyanezt külön a másik modullal is 100 passig jutott el 0 error mellett. A modulokat minden slotban kipróbáltam, ahol minimum 10 passig jutottak el, kizárva ezzel az alaplapi hibát.
Arra következtettem, hogy mindkét memória hibátlan, az alaplap is rendben. Az 1es és a 3as slotban együtt hibáznak, nem szeretik egymást. (Dual Channel) Ha azonban a 2es és a 4es slotban vannak úgy néz ki nem hibáznak. (jelenleg is megy a teszt, de már 15 passnál jár)
Hogyan lehetséges ez?ervine: Van olyan, hogy a két modul nem szereti egymást. Ha külön külön jók akkor ennyi a probléma. Próbáld eladni az egyiket, és találni egy olyan ami szereti a másikat, vagy add el mind a kettőt és vegyél két teljesen egyformát. Az alaplapi slotok hibáját úgy tudod kizárni, hogy azt a memóriát ami hibátlannak bizonyult végigpróbálod az összes slotban. Ha egyik slotban sem jelez hibát a memtest és mindenhol kifogástalannak találja akkor valószínűleg hibátlan az alaplapod.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ervine #26780 üzenetére
Véleményem szerint mindegyik slotban el kellene indulnia egy memóriának is. Mint láthatod nekem is megvan a saját kis problémám, amit az előző hozzászólásban leírtam. Én 1db, korábban hibátlannak bizonyult modullal végig tudtam tesztelni mind a 4 slotot, mindegyikben elindult és hibátlanul működött. Így -elvileg- az alaplappal nincs gond az én esetemben.
Nincs mit
-
őstag
válasz Rover623 #26783 üzenetére
Természetesen én is el szoktam olvasni a leírást, de eddigi tapasztalataim alapján ha nem is az az ajánlott slot azért elindult a memória.
Nekem nincs ekkora tapasztalatom, nyilván igazad van és én is tévedhetek. Segíteni próbáltam ha már ilyen kihalt a topic...
Köszönöm a javítást, számomra csak az a kérdéses, miért nem lehet ezt finomabban, kicsit kedvesebb stílusban megtenni. De lehet ez is csak az én hülyeségem -
őstag
válasz Rover623 #26786 üzenetére
Lehet, hogy csak így a fórumban, írásban így jön lenne nekem, de lehet, hogy ilyen vagy, mindegy, köszönjük a segítséget
Ha már 2 és fél évtizedes tapasztalatod van, esetleg valami ötlet a HP féle Dual Channel problémára?
daa-raa: Köszönöm, ebből is tanultam, lehet nincs még nagy tapasztalatom, szeretném növelni[ Szerkesztve ]
-
őstag
Rover623: Köszi, nem rossz ötlet, megpróbálom valami AGP-s csodával.
zzz85: Igen, ezzel a képpel legalább az alap dolgokat megtudtuk. Valóban, a gépedben a többi alkatrészhez képest kevés a memória. Ha semmiképpen nem szeretnél új gépet venni talán még egy 512Mbos memóriát lehetne bele venni, így összesen 768Mb lenne ami érezhető teljesítmény növekedés lenne.
Ha nem elég ez a gép számodra én a helyedben memória váráslás helyett új gépet vennék. Az új gép nem kell, hogy 100-150ezer Forintos kategória legyen. Kb. 20.000Ftos ráfordítással talán ki tudsz fogni egy első generációs kétmagos gépet E2xxx processzorral, min. 1, de talán 2Gb rammal, ha a 80Gb körüli vinyó illetve a 128Mb-os videokártya elég lenne. Ez már tényleg nagy előrelépés lenne egy Celeron gépről.
Viszont, hogy őszinte legyek rosszabbra számítottam. Ez a gép elhiszem, hogy nem gyors, de azért ennyire nem kellene lassúnak lennie, mint ahogy azt Te leírod. Firefox és Word közötti váltáshoz azért nem kell erőmű. Tálcára helyezés szintén nem egy nagy dolog. A sok "nem válaszoló program" lehet sima szoftveres gond is, lehet nem éppen egy teljesen legális, megbízható windows van a gépen, hanem valami módosított csoda. Nem ártana hardveresen is átvizsgálni a gépet mielőtt bármit veszel bele. Pesti vagy amúgy? -
őstag
válasz Ren Hoek #26794 üzenetére
Így van, a vírusirtó, tűzfal is nagyon lelassíthatja a gépet. 512Mbos ramot még talán találni 2 és 3 ezer Forint között, de 1Gb már 6000Ft körül lenne. Ennyi pénzért akkor már szerintem inkább eladás. 15.000Ft körül elmenne talán, 25.000 körül meg már P4 3ghzes 1Gb ramos 80Gb HDD-s gépet ki lehet fogni ami processzor téren is kisebb előrelépés lenne.
Én a helyében maximum még 512Mb ramot vennék ha nem szeretne új gépet. Persze ez csak az én véleményem -
őstag
Szoftvereket legegyszerűbben a Start, Vezérlőpult, Programok telepítése és törlése lehetőség alatt tudod átnézni.
Hardveresen pedig ajánlott lefuttatni a merevlemez gyors tesztelésére egy HD Sentinelt. Ingyenes magyar program, 2 perc alatt kiírja merevlemezed állapotát %-ban is és szövegesen is értékeli. Akár erről is küldhetsz képet, bár nem igazán ebbe a topicba tartozik már.
A jelenlegi ramodat letesztelheted MEMTEST-tel. Kiírod CD-re, bootolsz róla és hagyod menni legalább 5 passig, akkor talán rendben.
Windows pucolásra jó lehet a Clean and Cleaner is, vagy az Ashampoo Win optimizer.
Ha minden rendben egy 512Mbos modul mehetne még bele, 3000Ftnál ne adj érte többet, lehetőleg 400Mhzes legyen. -
őstag
-
őstag
válasz Rover623 #26816 üzenetére
Van igazság abban amit mondasz, csak ugye a célod ezzel az volt, hogy "ne csak negatív legyek". Ehhez képest a "ha nem értek vmihez, nem égetem magam azzal..." mondattal sikerült ezt elrontani
De mondom, tényleg van igazság alapja, ha most azt írja, hogy gyerekek fog menni a 400as ram 333Mhzen? Habozás nélkül írja mindenki, hogy igen, persze. Az "úgy tudom technológia váltás miatt" rész valóban elbizonytalaníthat egy csomó válaszadó jelöltet,akik megijednek, hogy húha lehet mégsem, csak én erről nem tudok?
Maradjunk annyiban, hogy a helyes az lett volna ha megkérdezi simán, hogy működik-e, majd utána miútán rábólintottunk megkérdezheti a biztonság kedvéért, hogy nincs valami technológia váltás ami megakadályozná ugye?
A kérdés az, miért csinálunk ebből ekkora ügyet? Jó az úgy, ne foglalkozz vele, vagy valahogy finomabban, hogy tényleg "ne csak negatív" legyél
Szigorúan szvsz -
őstag
Szerencsére ismét előrébb vagyunk, mint Te is olvastad PIO módban van a vinyód. Először próbáld meg a következőt: eszközkezelőben lemez meghajtók, majd kiválasztod a vinyódat, jobb egérgomb, uninstall.(eltávolítás) Ezután az XP újraindításával nagy valószínűséggel visszaáll UDMA módba.
Ha a gond nem szűnik meg, vagy ismétlődik akkor valószínűleg az adatkábeleddel van gond. Először próbáld meg újra csatlakoztatni, hátha csak érintkezési probléma, ha így sem jó akkor csere. Nem egy drága dolog max 500Ftért bármely számtechboltban megkapod.Először oldjuk meg ezt a problémát, aztán jöhet a memtest. Az lehet, hogy nő vagy, de hogy megérted amit mondunk és ügyesen csinálsz mindent, az biztos Nem fog problémát okozni egy memtest kiírása. Ha esetleg van egy pendrive-od amit fel tudsz használni a célra még egyszerűbb.
Igazán nincs mit, szívesen segítek, ha tudok.
howey: Igen, kis guglizás alapján az alaplap 100 illetve 133Mhzes SD ramot eszik, elvileg nem lesz gond a működéssel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Ren Hoek #26856 üzenetére
A vinyó mindenképpen okoz lassúságot, kérdés milyen lesz a gép teljesítménye ha a vinyó rendesen működik. + 512Mb ram akkor sem fog ártani az biztos
Igen, kíváncsi leszek én is a sebességre, de azért nem hiszem, hogy fogja egy Raptor szintjét hozni
mod: Igen, vigyázz mit írsz, mert megjön a kígyó és szétoffoljuk a topicot[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz PunkZoli #26904 üzenetére
100%-os program nem létezik, de nagyon megbízható program, népszerű, PC szervizesek is használják, megbízhatsz benne. Ha nem talál hibát akkor nincs gond, de futtasd 2-3 órán át, hogy elmenjen kb 10 passig, akkor talán megnyugodhatsz.
Ha jól értem 4Gb ramodat 2-re csökkentetted. Nem lehet, hogy csak másik slotba kellene átraknod? Eddig gondolom Dual Channel volt, most Single, lehet, hogy nem a legstabilabb slotban van, de természetesen először memtest.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz drachos #27000 üzenetére
Nem mondhatod 100%-ban hogy memória. Nekem már volt olyan esetem, hogy memtest hibákat dobott és hosszú tesztelések után kiderült, hogy az alaplap volt a gond.
Próbáld egy modullal több slotban is, nézd meg úgy is dob-e hibát. Egyébként CD-ről bootolva ajánlott memtestet futtatni, nem windows alól, nem annyira biztonságos. -
őstag
Sziasztok!
Van pár ilyen RAMom gyári HP gépből: [link]
24 órás memtest alatt 20 körüli pass-al és 0 error-al átmentek a teszten. Ha gyári HP gépekbe rakom őket (DC5750 SFF) akkor tökéletesek, viszont ha olyan alaplapba ami nem HP, hanem mondjuk Foxconn, ASUS, vagy pl egy DELL 745ös gépbe, akkor kisípolja őket, mintha nem is lenne benne RAM. Mi lehet ez? -
őstag
válasz MaxxDamage #43477 üzenetére
Köszi a választ. Ilyen létezik? Ha típusszámot beütöm nem tűnik konkrét HP gyártmánynak. Majd nézz rá kérlek ha időd engedni, érdekelne a véleményed, nagyon köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos autók - motorok
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Eladó új bontatlan 16GB-s Kingmax ramok
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest