- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
Lehet vásárolni direkt erre a célra hővezető ragasztót: Arctic Alumina Adhesive
De házilag is meg lehet csinálni: FBS ragasztóval kell a normál pasztát összekeverni, de nem tudom milyen arányban. -
Gyuri27
félisten
Meg a lap is jobban szereti. Meg a levegő is jobban jár 2 modul között. Azért vannak előnyei.
QuToR: adtam egy linket. Légyszi oda írd le a történetet részletesen. A ragasztást első körön azrt nem javaslom, mert ha már ez baja akkor lehet más is. Ill így talán bizonyitható a szar ragasztás.
-
Tomate
veterán
-
barii86
tag
sziasztok!
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 800Mhz CL5 QUADKIT
vagy
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KITugyan azon az áron? ti mit választanátok?
kérhetek egy kis indoklást?Kköszi
barii -
QuToR
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Vettem Corsair Dominátor DDR3-as modulokat, és az egyikről kicsomagolás közben "leesett" a hűtőborda. Milyen ragasztóval lehet azt visszaragasztani?
Előre is köszi a segítséget.
-
ToBeY
nagyúr
Ez alapján én úgy gondoltam a Vista 8GB-nál többet is tud kezelni,de lehet hogy akkor nen..
Windows XP Home: 4GB
Windows XP Professional: 4GB
Windows XP X64 Edition: 128GB
Windows Vista Home Basic: 4GB
Windows Vista Home Basic 64 bit: 8GB
Windows Vista Home Premium: 4GB
Windows Vista Home Premium 64 bit: 16GB
Windows Vista Ultimate: 4GB
Windows Vista Ultimate 64 bit: 128GB*forrás winportal.net
-
BekeVon
tag
tudtok ajánlani ddr2 2gb(2x1gb)kitet 15000 ft-ig, játékra,filmnézésre,PS re lesz használva a gép
-
törölt tag
adjatok légyszíves tanácsot
van egy msi k9n lap, amiben 2x1GB egyoldalas ramok vannak, vennék hozzá még 2x1-et, talán még ugyanaz a széria lenne is, de kétoldalasak. a mostaniak CR1-ben mennek, de attól tartok, ha a másik kettő modul, kétoldalas lesz, akkor csak CR2-ben fognak menni.
Kingmax DDR800 ramokról van szó -
sweethomest
csendes tag
válasz
FehérHolló #12869 üzenetére
köszönöm a segítségedet!
akkor a corsair dominator lesz a befutó.
proci tekintetében elolvastam a ph!-s tesztet és megvárom amig a q9300 emberi árban, kb. a q6600 jelenlegi árában lesz kapható, mint tőlünk nyugatra...
-
FehérHolló
veterán
válasz
sweethomest #12865 üzenetére
Az egyértelmű ebben az esetben, hogy minél több memória, annál jobb neked, erre nem térek ki.
Ha a munkádhoz kell, akkor a tuningot zárjuk ki.
Q6600 egy jó kis proci, egyetlen egy baja van: 266MHz-es a rendszerbusza (quad pumped -> 1066MHz). A két összedrótozott kétmagos rész egymással a rendszerbuszon keresztül tud csak kommunikálni, így eléggé szűk keresztmetszetté válik. Másrészt a te esetedben, ahol egy adaton keveset kell dolgoznia a procinak, viszont sok adatot kell felhozni a memóriából, megint probléma lehet, hogy a két résznek csak egy viszonylag keskeny sáv áll rendelkezésére a memória irányába, és ezt a sávot egyszerre akarnák használni.
E8400 ezzel szemben 333MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, 6MB-os cache-el és nagyobb az órajele. Tehát: gyorsabban éri el a memóriát, több adatot tud cache-elni (ez a te esetedben nem számít annyira, legfeljebb az előre felhozatal miatt) és gyorsabban képes ugyanazt a műveletet elvégezni az adatokon. Hátránya, hogy nem 2x2 magos, de mit ér a 2x2 mag, ha nem tudod folyamatosan etetni mindet? (lásd: PH-s tesztek)
Az általad említett RAM-okról:
Geil Ultra ugyanaz, mint a Black Dragon, csak más köntösben.
Corsair Dominatorban van egy kis tuningpotenciál, de ez számodra semmi teljesítménytöbbletet nem hoz.
CSX-ről nem tudok értelmeset mondani, kb csak a tesztekig jutottam vele kapcsolatban.
Kingston majdnem kottára pontosan azt tudja, ami gyárilag rá van írva. Neked ez bőven elég, bármelyik procit választod a kettő közül.
(Kingmax = Suzuki auto) -
nygma
addikt
válasz
sweethomest #12865 üzenetére
4*1 GB Geil Ultra ....
Q6600 G0 egy jó hűtővel 3 ghz-re húzva alapfeszen...
-
sweethomest
csendes tag
válasz
FehérHolló #12864 üzenetére
full hd filmnézés, video szerkesztés/tömörítés, zene szerkesztés/tömörítés, nem játszok. ja és néhanapján photoshop.
miért legyen inkább e8400 mint q6600? 24/7-ben nem húznám.
-
FehérHolló
veterán
válasz
sweethomest #12863 üzenetére
Mire fogod használni a gépet?
-
sweethomest
csendes tag
válasz
FehérHolló #12861 üzenetére
már a hsz írása előtt megtettem, de nem lettem határozottabb. a kingmax pedig nincs a listámban.
-
nygma
addikt
válasz
sweethomest #12860 üzenetére
Geil Ultra...
E8400-as proci..
-
FehérHolló
veterán
válasz
sweethomest #12860 üzenetére
Ötlet: Olvass vissza 10 hozzászólásnyit.
-
sweethomest
csendes tag
hali.
gigabyte ga-p35 ds4-hez vennék ramot. amik eddig szimpatikusak voltak (mindegyik 2x1gb kit, ddr2 és 1066mhz)
- corsair dominator 17,4eft
- kingston hyperx 14,6eft
- geil ultra 15,2eft
- csx cec fankit 15,7eft
- geil black dragon 16,1efta proci e8400 vagy q6600 lesz. melyik legyen? vagy egyéb ötlet?
köszönöm!
-
Speederer
senior tag
válasz
FehérHolló #12841 üzenetére
Elég tömör a válaszod.
Szóval felesleges a gyorsabb memóriára költeni? Ja, akkor már talán inkább vga, ugye? Csak így + nehezebb lesz eladni a régit, de majd csak +oldom. -
Sky85
tag
Az új gépemben vennék majd memoriát!
GEIL Ultra 2048Mb /2*1/ DDR2 1066Mhz KIT 15,5eHUF
GEIL Ultra 4096Mb /2*2/ DDR2 1066Mhz KIT 35eHUFKérdésem az, hogy megéri-e megvenni a 4GB-ot?
NO TUNINNG!!!
Vista Ultimate 64bit-et használok majd és gépet szinte mindenre használni fogom! -
törölt tag
válasz
FehérHolló #12849 üzenetére
Nyilván. De az általános gyakorlat ez.
-
Theodolit
tag
hehe ezt figyeljétek:LINK 99év garancia
-
Speederer
senior tag
1 kissé buta kérdés:
Nemrég cseréltem alaplapot + procit is (P5K + E6850), de a memória még a régi, vagyis Samsung 2*1GB DDR2 667MHz. Érdemes ezeket lecserélni gyorsabbra? Igazából a 2gb ram eddig még elég volt. De gyorsulna tőle a gép, ha mondjuk 1066-os ramokat raknék bele? Bár feltételezem igen, na de mennyivel? Érdemes lecserélni? Ha igen, akkor mit ajánlatok? Húzni nem akarom. (Max nagyon picit, de inkább nem) -
SimonYana
addikt
válasz
#65675776 #12834 üzenetére
Erről én sem halotam.
Akkor nagyon sokminden el van K@rv@.
Azt is olvastam,hogy a Seagate 5 év garit válal.
Mutass egy boltot,vagy nagykert aki ad 5 év garit.
Szerintem csak az van megszabva,hogy minimum 1 évet kell válaljon X érték felett.
A gyártói garanciát elég kevés helyen kapod meg.Beleértve a nagykereket is.
Én legalábis úgy gondolom.
És akkor ne menj messzire csak az Aquaba.Már lassan a winyókra gari sem lesz.
egyre kevesebb garral árulják. -
wowmaster
csendes tag
Sziasztok!
Az új memóm (CSX 4GB (2x2GB) 800MhZ CEC FAN Kit) mintha állandóan dolgozna, "ciripel". Ez sajnos nem tudom természetes-e mert régebben nem hallottam, bár nem is ilyen volt a gépem.
Egyébként 960MhZn mennek most per pill 7-7-7-21-gyel(ami érdekes mert nem erre volt beálítva) És (E8200) procihoz 3500GhZ-n milyen SPD-tz javasoltok? (Most 3200MhZ)
-
Theodolit
tag
hello!
Melyik lenne a jobb egy e8400 as procihoz:
-Super talent ddr2 800mhz 128*8 vagy
-Kingmax Tinybga ddr2 1066mhz 64*8??
mindkettöböl 2gb-ot vennék egyenlöre xp alá. -
fiftyke
tag
Egyik haverom vett egy CSX CEC 2*1024 GB 800Mhz DDR2-es ramot. Rá van írva: Xtrem Overclocking.. az baj ha 840mhz-t már nem bírja ?
2.2V-on se megy
-
SimonYana
addikt
válasz
doejoh1 #12821 üzenetére
Hát ha E8400-as lesz akkor mindenképpen 1066-ost,bár ha tuningiolni akarod,majdnem hogy azzal sem tudod a proci végét.De te tudod.Nem azt írtam,hogy 800-ba hajtsd,hanem azt hogy abban akarod akkor abban is megy CL4-ben.De szerintem sokkal jobb 1066 vagy a felett mint 800-ban.Ha belejösz úgyis nagyobb lesz belőle,mert a 800-as az kicsi az E8XXX procikhoz.
-
_ATi_1
senior tag
Üdv!
Ha nem jó helyre írom, szóljatok, de nem találtam neki jobb helyet
Van valakinek tapasztalata Crucial RAM garizatásáról?? Cserélték már valakinek?? (gyártói gariról van szó)
Nemrég vettem egy kit-et és hibázik memtest alatt az egyik modul. -
doejoh1
csendes tag
válasz
SimonYana #12817 üzenetére
Szia!
De akkor ezt úgy értem, hogy vegyek cl5-ös 1066osat mert azt tudom futtatni cl4-en 800asként. Akkor viszont szerintem nincs értelme 1066osat venni, ha úgyis 800asként fogom futtatni.
Tehát akkor ezek alapján a kérdés úgy látom inkább ez:
alaplap támogatja az 1066ot és E8400as cpu-m lesz, ehhez melyik a jobb ram?
CL5ös 1066os vagy a CL4es 800as?
Ezt nem kötözködésből, hanem tudatlanságból írom és ha hülyeséget írtam akkor bocsánat. -
SimonYana
addikt
-
Toika
tag
Sziaszok!
Ram vásárlás előtt állok, de nem tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb a Giga DS3 lapba.
A lehetségesek:
1. 2 x 1Gb A-Data DDRII 800 MHz(?-?-?-?) - 2x3860Ft
2. 2 GB (2 x 1 GB) Geil Ultra Dual Channel Kit, 800 MH (4-4-4-12) - 9.960 Ft
3. 2 GB (2 x 1 GB) Geil Black Dragon Dual Channel Kit, 800 MHz (4-4-4-12) - 10.680 Ft
4. 2 GB (2 x 1 GB) Corsair TWIN2X2048-6400C4, 800MHz (4-4-4-12) - 11500 Ft
5. 2 x 1 GB Kingmax KLED48F-A8KI5 1066MHz (CL5) - 2x 4000 FtA további kérdésem, hogy ezek közül elképzelhető valamelyiket nem támogatja a lap? A Geilek közül az Ultra, vagy a Black Dragon a jobb? Köszi a helpet!
-
doejoh1
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a fórumon és nyilván nagyon noob kérdésem is lesz, meg biztos volt már erről szó, elnézést érte, csak irdatlanul sok itt a hozzászólás.
Szóval egy ASUS P5K alaplapot fogok venni és hozzá egy E8400 CPU-t és azt szeretném kérdezni, hogy melyik ram ajánlottabb? Mindkettőből 2×1 gigáról lenne szó.
Corsair 800 MHz XMS2 DHX CL 4-4-4-12
Corsair 1066 MHz Dominator DHX CL 5-5-5-15
Bár annyira nem értek hozzá, de ha lehetséges legalább alapvető szinten írja is le valaki, hogy miben jobb, vagy rosszabb az általa ajánlott, hátha valamit megértek.
Illetve játékgéphez érdemes több ramot venni 2 gigánál? Meg játékon kívül csak munkámhoz kapcsolódóan irodai szoftvereket használok ahhoz meg biztosan elég.
Köszönöm a választ! -
kisqqcs
csendes tag
Sziasztok!
A következő (valószínüleg elég noob) kérdésem lenne.
Tervezem, hogy veszek egy ilyen alaplapot: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
A kérdés az, hogy mivel AM2-es, ezért érdemes bele ramkit-et vásárolni, vagy mivel ott úgyse nagyon változik a teljesítmény, ezért megfelelnek a modulok külön-külön is. Igazából 2 db ilyet szeretnék venni: Kingmax 1024 MB DDR2 800MHz.
Mivel a PC nem játékra lesz, hanem inkább HTPC-be, ezért elég-e ez a RAM, vagy keressek inkább valami jobbat? -
Gyuri27
félisten
válasz
HarryPotter #12809 üzenetére
Nem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
HarryPotter #12807 üzenetére
Talán nincs. A cpuz az utolsó, friss?
-
HarryPotter
őstag
nem értek valamit: a gigabyte 790x ds4 alapalpom van, benne 2x1 gb ram. négy slot van, ebből logikusan kettő foglalt. az alaplap leírásának megfelelően a foglalt slotok jobbról az első és a második, azaz ezek az elsődlegesek a giga leírása szerint. namost a cpuz nem így látja: eszerint az 1-es és a 2-es slotok üresek, és csak a 3-as és a 4-es foglalt. most akkor kinek van igaza? van ennek egyáltalán bármilyen jelentősége?
-
vagamo
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis tanács!
Készülök a WinXp32-bit-es OPt lecserélni! Ami biztos hogy Vista lesz az még kérdéses, hogy 32 v. 64 bites verzióra esik majd a választás! (64 felé húz inkább a szívem a több ram miatt!)
A kérdés a következő:
HA 64 bites lesz érdemes bele 8 gigát belepakolni? 4X2g
Vagy bőven elég 4g, ha elég milyen formában 4X1g vagy 2X2g?
Ja és milyen ramokat? Fontos a tuning, megbízhatóság, sebesség, és a jó időzítés, Ősemberbazárjában nézelődtem! Tőle szívesen vennék ramot azt beszélik nagyon jók!
(konfig: P5K pro, C2D 6850, 8800GTX)
Köszi a válaszokat -
emre33
addikt
Kisebb feszültségel (cpu,ram) most fogom kiprobálni.. Hátha elég neki kevesebb is
Crucial Tracer RED 2x2 GB Special Edition 1120MHz, 5-5-5-15, performance level (trd) 6
2,1 volt
Memtest 1000% stabilEverest 4.50.1330 Olvasás - 8982
Everest 4.50.1330 Írás - 8902
Everest 4.50.1330 Másolás - 9002
Everest 4.50.1330 Késleltetés - 58.8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest