- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nygma
addikt
válasz
jedimesterek #13098 üzenetére
Biztosan mennek ebbe a DR2-es ramok 1066-ig 100%..
..ha nem is gyárilag,de BIOS frissítéssel igen...
-
jedimesterek
csendes tag
Még egyszer és lassan mondom hogy mindenki megértse SLI-s alaplap intel platformhoz!!! Az intelt zárójelbe tettem hogy jelezzem nem AMD-s alaplapot keresek! Sajnálom,ha ez nektek nem világos!!! Az ajánlást köszi de ez 680i-s lap ez nem támogatja 9xxx-es 4 magos procikat és biztos vagy benne,hogy mennek benne a Kingmax 1066-os Ramok?
-
nygma
addikt
válasz
jedimesterek #13096 üzenetére
SLI-s intel lap nincs ,ahogyan a kolléga mondta...
-
jedimesterek
csendes tag
Max.40K-t.Szerintem van olyan hogy sli-s intel cpuhoz,mivel nem AMD cpuhoz kell az alaplap,mégha a chipset nv is.Egyébként GF8800GT-ket akarok bele egy 4 magos procival.
-
nygma
addikt
válasz
jedimesterek #13093 üzenetére
Mennyit szánsz rá maximum...?
-
jedimesterek
csendes tag
Hello!
Kérdésem lenne ! Keresek olyan sli-s,(intel) alaplapot amelyikben a meglevő 4X1GB Kingmax 1066-os ramjaim elmennek.Ha valaki tud alánlani,megköszönném!
-
nygma
addikt
válasz
Lespaulka001 #13091 üzenetére
Ezek már elég normális eredmények...
-
nygma
addikt
válasz
Lespaulka001 #13087 üzenetére
Csinálj egy BIOS resetet és utánna próbáld.
-
_ATi_1
senior tag
válasz
Lespaulka001 #13088 üzenetére
Ez tényleg nagyon kevés...Talán próbáld meg másik slotba átrakni a modulokat. Vagy próbáld meg csak 1 modullal. Többféle variációt is próbálj.
-
Lespaulka001
csendes tag
válasz
Lespaulka001 #13087 üzenetére
JA az alaplap Gigabyte EP35-C
-
Lespaulka001
csendes tag
Hello!
A problémám a következő:
Észrevettem, hogy a régebbi gépemhez(1.8amd athlon+ 1,5 G DDR1 333mhz ram) valamiért lassabban tölti be a programokat az új gépem (E6550, 2x1G Kingmax 1066, de 800-on mennek 5-5-5-18as időzítéssel)
Csináltam egy everest tesztet és a memória olvasás a béka segge alatt van (2415 MB/s)
A késleltetés pedig 213,4 ns. Ahogy látom ez ilyen P3-as szint.
Mit kell állítani a biosban?
Előre is köszi a segítségeteket!
üdv -
Cuco
tag
Asus P5K Premiumban próbálta már valaki a Kingston KHX8500D2/2 2GB DDR2 1066MHz (Non-ECC CL5 5-5-5-15 2.25V) modulokat?
-
Kiskutyák
aktív tag
Szevasztok!
Érdeklődnék,hogy milyen ramot ajánlanátok!
Az alaplapom ASUS M2N-E (BIOS-1304) max memnek adható feszültség BIOSban 1,95V!!!!Mindenféleképpen kitet szeretnék venni,hogy dualban szakitson mint az állat hehe 2GB!
CSX-et néztem ki, de nemtom ,hogy annak mennyi fesz kell?
Várom a válaszokat!
Köszi!
Csumi
-
gardener
senior tag
válasz
Thrawn #13078 üzenetére
Belerakva simán elindul az xp telepítés. Megformázza vinyót,majd mikor elkezdi másolni a fileokat 30-40%körül megáll vele és azt mondja nem tudja másolni x.y file-okat. Aztán hiába próbálja újra nem akarja. Kivesz berak másik ram és simán felmegy az xp.
Gondolom az inkopatiblitási hibát csak egy másik noteba is belerakva tudnám kiszűrni. -
gardener
senior tag
Ha egy Ram (DDR1 Corsair Noti ram) memtest szerint is hibás,az lehet inkompatibilitási hiba vagy egyszerűen rossz a ram?
-
nygma
addikt
-
viktor82
őstag
-
-
nygma
addikt
válasz
dangerzone #13051 üzenetére
Akkor itt az ideje a váltásnak...
-
Mikey666
csendes tag
Hali! Az lenne a kérdésem hogy van egy GEIL ultra dual kitem 800mhz 4-4-4-12 2x1GB és ha emellé a dual mellé berakok még egy teljesen ugyanilyen kitbol egy 1GB os modult akkor jobban járok vagy lassabb lesz az időzítés?
-
Des1gnR
őstag
válasz
dangerzone #13045 üzenetére
2,7V
azt sztm ne hagyd állandóra csak max 1-2 rövid kis teszt erejéig
-
Thrawn
félisten
válasz
dangerzone #13042 üzenetére
Próbáld ki, ahogy írtam.
-
dangerzone
addikt
-
Thrawn
félisten
válasz
Calibos #13040 üzenetére
Azokat meg sem próbáltam cáfolni
dangerzone: Próbáld meg a két azonos ramot a 2-3-as foglalatba tenni, a harmadikat meg az üresen maradóba (1). Az időzítések közül a CAS Latecy-t manuálisan állítsd be 3-ra, és kapjanak 2.7-2.8 körüli feszt. Utána mehet a Memtest ha elindul a gép. -
Calibos
addikt
válasz
dangerzone #13036 üzenetére
Aláírásodban ez szerepel:
2x256 mb PQI 1x 512 mb hynix pc3200@392mhz -s ramokAkkor meg is van az "ok" a hibákra.
1. eleve nem a legjobb kiinduló pont 3db memória használata
2. különböző márkák
3. ha húzva is van ne végkép csodálkozzEgyébként a választ a kérdésre magad is leírtad. Külön a bűvös szó.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Elég érdekes mostanában a gépem. Szóval 3dmark-os teszteléseknél egy adott videó után mindig újraindul a gépem.Prcival semmi gond, a vga-val sem. Na mondom ez akkor RAM-hiba. Le is futtattam a memtest86-ot. Nem nagy meglepetésre talált is 4106 hibát 1 teljes tesztben. Aztán ma lefuttattam külön-külön is a rammodulokon a tesztet. Aztán egyetlenegy hibát sem talált a teszt 6x lefuttatása után sem. Akkor most mivan?
-
Des1gnR
őstag
Szerintetek mi lehet a gond?
Nem indul a gépem nah mondom fasza nyomok rajta egy cmos resit..nyomtam utána sípol induláskor..pff mondom ez memcsi lesz kiveszem az egyik modult ugyanúgy sípol..kicserélem a másikkal nem sípol csak nem jön be kép
Javaslat? -
balazs_t
tag
Üdv mindenkinek!
Kérdésem, hogy szerintetek DDR3-ból leszámítva az árát, melyik a jobb és mennyivel. Super Talent 1800 CL7 vagy Ballistix... 2000 CL9?
Lehet, hogy hülye kérdés, de tudja valaki pontosan milyen összefüggés van a freki vs. késleltetés és a tényleges teljesítmény (pl. adatátvitel) között. Esetleg ki lehet számolni valahogy egy freki értékből és egy késleltetésből az elméleti átviteli sebességet???
Köszi.
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78 #13023 üzenetére
Cl4-et 1000 mhz-en szerencse kell hozzá...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Laraxior #13022 üzenetére
Ez evidens.
Ezért lettem félrevezetve, mert azt hittem 2x2 OCZ-ről van szó.
2x2-be nem is hiszem hogy van olyan ami tudná a CL4-et 1000mhz környékén. 2x1 meg rendszerint tudja, Crucial még 1070mhz-en is tudja.Az én G.Skill-jeim a CL4-et max. 900mhz viselik el.A feszt pedig rosszabbul viselik mint a 2x1gb KIT-ek. -
Kelvin
őstag
válasz
Beowulf_78 #13020 üzenetére
Ebben igazad van, h vannak különbségek a 2×1 és a 2×2gb között de azért nem akkora.....és a 2×1gb-osnak se adnék tartósan 2,2v nál többet...persze ezt is chipje válogatja.
ui.: lehet
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Kelvin #13019 üzenetére
A 2x1gb és a 2x2gb memókat nem lehet összehasonlíani.
Azt hittem hogy a tied is 2x2. 2x1-ben mindegyik megy 1200-at mí 2x2-ben egyik se nagyon.Amig 2x1 bírja a 2,3-2,4v is, addig a 2x2 max 2,2v bínak.Szóval tök más a jellemző mindkét modulra. 2x2 1180mhz tökéletes lenne, de félő hogy ezt csak az 1150mhz-es KIT tudná, annyit viszont meg nem ér amennyiért adják.
ui: lehet ha az adatlapodat kitöltenéd nem lennének ezek a félreértések...
-
Kelvin
őstag
válasz
Beowulf_78 #13018 üzenetére
Nekem 2×1gb-os kit van most a gépemben.
[link] és itt vettem.Ugyanaz mint a honlapon nem csak a hűtőborda fekete hanem már az egész nyák is (régebben zöld volt).
Feljebb is linkeltem még egy olcsó helyet de Dubmaster-ék nél áll az élettartam gari és nem kell postázgatnom külföldre.
Sajna kicsi az fsb-m 380 körül ezért nem nagyon nézegettem 1160 v 80-ig mentem 2.15v-tal a ram stabil volt csak a procim nem..... -
Beowulf_78
addikt
válasz
Kelvin #13016 üzenetére
Lehetetlen....OCZ honlapján is szerepel azt hiszem.
Te mennyiért és hol vetted a 2x2gb 1066-os OCZ-ket? És mi a pontos tipusa? Nagyobb fesszel nézted a végét?
Mert a mostani G.Skill-jeim csak 1130-at mennek max., és kicsit visszafogják a procimat.Ezért gondoltam a 2x2gb OCZ-re, csak nagy rizikó hogy menni fog e minimum 1150mhz-et X38 Maximus-ban.Ha menne akkor lehet lecserélném...
-
válasz
butcher eu #13004 üzenetére
értem... tehát:
-Abit AW8-MAX-al, illetve AW9D-vel biztosan kompatibilis, másban nem próbáltam, de gondolom minden normális DDR2-es lapban jól menne
-tuningolni nem próbáltam, de tudtommal komoly potenciál lapul bennük
-teljesítmény? - Dual Channelben 12800MB/s 800MHz-en... más teljesítményt nem tudok... nem lassabb mint az összes többi, de nem is szalad sokkal gyorsabban semmi tőle, mint az elődje alatt (Samsung 2x1Gb/667-es)
-melegedés - nah most megfogtál, eddig nem tapogattam meg soha, most meg épp nem volt bekapcsolva az a gép, de bekapcsoltam, 15 perc Orthos után sem volt szobahőmérsékletnél melegebb (hozzá kell tenni, hogy elég nagy a légmozgás abban a gépben, úgyhogy közvetetten hűtve is voltak)
-fesz: 1.85V-on megy stabilan, ezt az alaplap állította be, úgyhogy alapfesz... -
Kelvin
őstag
-
nygma
addikt
válasz
Beowulf_78 #13012 üzenetére
DDR2 1150 mhz 2*2gb OCZ?
Milyen árban?
-
ProdyG
őstag
1066-os kingmax ramok mennyi feszt bírnak el max?
2.3V már sok? nem akarom h megsüljön -
nygma
addikt
válasz
Mustangjones #13002 üzenetére
OCZ 1000 mhz Reaperbe csak 2*2gb-os kit van...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Ha visszaolvastál volna, nem is olyan sokat, nem kérdeztél volna.
Egyébként pedig 2x2 az optimális.
-
Kelvin
őstag
válasz
a kisebb modulokat jobban lehet húzni, akkor 4x1
Ez így nem jó, minnél több modul van a gépben annál nehezebb húzni.
Ha veszel és 4gb-ot akarsz akkor csakis 2×2gb-ot éri meg. Bár egyedül csak a pistának kellhet 4gb.....de akkor már 64bit és az már übersz×r a négyzetenAz OCZ reaper tökéletes, nekem is ez van most a gépben 2,05v-al 1150-en szaladgál!
-
Mustangjones
csendes tag
Csá!
P5K premium lapba, 8400as proci mellé kellene ram. Tuning lenne, ami belefér.
OCZ reaperre gondoltam, 4GB 1066-os cucc lenne.
Az egyetlen kérdésem az lenne, h 4x1 v 2x2 GB legyen?Mert ugye a kisebb modulokat jobban lehet húzni, akkor 4x1
de a lap meg inkább a kevesebb modult tudja jobban lekezelni, akkor 2x2.Szóval akkor melyiket?
Köszi
-
válasz
butcher eu #13000 üzenetére
igen. jók. szépen világít rajtuk a piros LED. húzni nem próbáltam. mit lehetne még mondani egy RAMról?
nem kóstoltam, és nem is nyalogatta még meg. de biztos rossz az íze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest