Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6501) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Nem tudjátok, BP-en honnan lehetne normális karót, támasztékot (Y végűt) szerezni? Barackfa alá kéne nagyon, de mindenhol csak ez a hülye bambuszrúd van. Nem értem, azzal mégis hogy lehetne kitámasztani egy faágat :F JÖn egy nagy szél, vagy nő a barack, elhúzza az ágat, és le is fordul a rúdról. Kertészetekben néztem, de ugyanaz van.

(#6502) inf3rno válasza lemmy71 (#6495) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is inkább a légyre koncentrálnék a gombaölők helyett. Én úgy vettem észre, hogy ami nyüves lesz, az kezd el berohadni és utána jönnek a gombák és fertőzik le az egész fát. Szóval ha a légynél meg tudjátok állítani, akkor a gombaölőt sem biztos, hogy kell használni, vagy elég a kisebb mennyiség is belőle.

Buliban hasznos! =]

(#6503) inf3rno válasza body007 (#6498) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A bio kertészet szerintem hosszabb távú gondolkodást igényel és inkább a megelőzésről vagy a természetes egyensúly kialakításáról szól, itt meg azonnali megoldások kellenek olyan helyzetben, amikor már kész a baj. A legyet is le lehet állítólag fóliázni mielőtt lemegy a talajba, vagy amikor kikel a talajból és felszállna vagy esetleg lecsalizni feromonokkal, de még nem találkoztam olyannal, aki ténylegesen meg is próbálta volna.

Buliban hasznos! =]

(#6504) Szevam válasza body007 (#6498) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Éppen csalánt rohasztok :DDD. Ennek a levével szándékozok locsolni, amitől azt várom, hogy erős és ellenálló növényeim lesznek.

Nadálytővel is érdemes állítólag.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#6505) Jaded válasza lemmy71 (#6487) üzenetére


Jaded
senior tag

Rendben, akkor marad az őszi ültetés. :R

vendingo: a dísz rész még átrágás alatt van, beírom amit ajánlottál. :R

Renault Megane IV Limited

(#6506) fulton válasza lemmy71 (#6475) üzenetére


fulton
addikt

Ezt használtam: rendben van így szerintetek?
Score 250 + Microken a barackra.
Spilan + Signum a cseresznye es szilva fara (tele van ilyen fehér meg fekete kis tetuvel)

(#6507) lemmy71 válasza DonThomasino (#6496) üzenetére


lemmy71
őstag

Lehetőleg ne várd meg a hétvégét, csináld meg minél hamarabb :K Ahogy írták a mospilan felszívódó szer és elméletileg eljut mindenhová, de azért törekedj arra hogy lehetőleg minél nagyobb felületen érje a szer, az a leghatásosabb ha minél jobban a levelek alá tudod fújni. Ha most lekezeled akkor már nincs vele több gondod, esetleg lombhullás után novemberben érdemes egy bordóilés kezelést adni nekik. Nem kötelező de hasznos ;) tavasszal meg a szokásos metódus és ha mindent megcsinálsz akkor nem lesznek ilyen problémáid.
Én a nagyobb lombos fákat (dió - barack - cseresznye) motoros géppel fújom, persze így több vegyszer kell, de 90% -os a hatás, nincs is gondom a kártevőkkel. Persze egy nagy csőhosszabbítóval meg létrán állva is meglehet csinálni, de nekem az már macerásabb.

#6498 body
Ha lenne ilyen bevált megoldás a szabad "bio" kertészetre akkor én is úgy csinálnám, nem szórakozásból dobok ki komoly pénzeket vegyszerekre gépekre na és maga a ráfordított idő és munkáról már nem is beszélve. De ez sajnos nem így működik, max egy fólia vagy üvegházban esetleg a kertben egy törpe barack stb. Kint a szabadban több fánál vagy zöldség kultúráknál ez már nem megvalósítható, csak a mesében. Az hogy egyesek írják hogy sosem volt metszve és vegyszerezve amit az "őseik" gondoztak és rengeteg finom dolog termet. Arra az a válaszom, aha igen persze, mert nem látta hogy hogyan is gondozzák és hogy mennyi munka is van vele. Persze idős öreg fákat már nem igazán metszünk, ebben van némi igazság bár essem fedi teljesen a valóságot.
De ha van biokertészettel vagy csak egyféle növénnyel valami tapasztalatod akkor oszd meg, érdekel a dolog néha én is kísérletezek vele, kisebb nagyobb sikerrel.
Fel is teszek egy kérdést (mindenkinek) pl. a csemegekukorica. Én dísznek és hogy ne lásson át a szomszéd, közvetlen a drótkerítés tövébe két sort szoktam ültetni a hobbikertbe. Na ha nem kezelem akkor a szép nagy zöldhernyók gyönyörűen felzabálják, gondolom nem sokan szeretik úgy megfőzni :DDD Sajnos már szinte érett állapotban is vegyszerezni kell, erre tud valaki valamilyen bio alternatívát :F

[ Szerkesztve ]

(#6508) lemmy71 válasza inf3rno (#6502) üzenetére


lemmy71
őstag

A "gombafertőzés" és a cseresznyelégy két külön kategória, de együtt is kezelhető. Ha már elkezdte a kezelést akkor fejezze is be, nem viccből ajánlott a "háromszoros" kezelés.

#6505 Jaded
Az a jó időszak az ültetésre :K Érdemes már ültetés előtt kiásni az ültető gödröket és egy egy vödör vizet önteni bele és ne legyenek ki pocfészkek nagy gödröket áss aminek az alja jó laza legyen. Ha tudsz akkor egy félapát érett marhatrágyát is tegyél a gödör aljába földel megkeverve, meghálálja a fa. Ami még lényeges, a csemeték gyökerének a talpra metszése.

#6506 fulton
Mik voltak a tünetek a baracknál? Varasodás Tafrina Lisztharmat Levéllyukacsosodás esetén a Score 250EC is elég, főleg ha három alkalommal 8 - 10 naponta elvégzed a kezelést. Az is jó amit a többi fára fújtál, bár legközelebb inkább mospilant vegyél, az valamivel hatásosabb.

(#6509) DonThomasino válasza lemmy71 (#6507) üzenetére


DonThomasino
veterán

Milyen motoros géped van ha szabad kérdezni ?
Pénteken megpróbálom elintézni.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6510) lemmy71 válasza DonThomasino (#6509) üzenetére


lemmy71
őstag

Egy régi stihl -m van, az egyik ismerősömtől kaptam ő már nem bírja el. Előtte egy straus motoros gépem volt, de aki jót akar magának az nem vesz olyat, az a legalja nem is minősítem, valami borzalom :W

(#6511) velizare válasza DonThomasino (#6496) üzenetére


velizare
nagyúr

a sárga papír indikátornak jó, nem elhárítasra. ha kapás van rajta, akkor kell elkezdeni permetezni a légy ellen. kirakod április végén, és figyeled.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#6512) Brandynew válasza body007 (#6498) üzenetére


Brandynew
őstag

Nekem is az tűnik fel, hogy az itt hozzászólók zöme több vegyszert eszik meg, mint gyümölcsöt, zöldséget. És mivel kevés az, aki igazán ért hozzá, érti az arányokat és a fejlődési szakaszokat, és még megfelelő technológiája is van hozzá; valószínűleg sokaknak több vegyszert tartalmaznak a terményeik, mint a boltban kaphatók. És amennyi vegyszert elfújkálnak egyesek, anyagilag sem biztos, hogy megéri, ha a belefektetett munkaórákat is beleszámoljuk, akkor már biztosan nem. Akkor miért? Gondolom, szórakozásból, de elég káros egy szórakozás.

Értetlenül állok a jelenség előtt, nekem hogyhogy vegyszer nélkül is van gyümölcsöm, zöldségem? Szerintem a legtöbben azt sem tudják, hogy mi történik egy levéltetves bokorral, ha nem kezelik: ledobja a levelit, majd újakat növeszt és rendbe teszi magát. És az ökoszisztémát sem rombolod, adsz esélyt pl. a katicáknak, amiből tudjuk, milyen kevés maradt. Ha meg néha kiveszik egy növény, kell ültetni helyette másikat.

[ Szerkesztve ]

(#6513) velizare válasza Brandynew (#6512) üzenetére


velizare
nagyúr

de te sem arról írsz, ami őt érdekli (Sokkal szívesebben olvasnék pl.: növénytársításokról, vegyszermentes "ős" kertekről), hanem csak a flameet gerjeszted. :(((

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#6514) Jaded válasza lemmy71 (#6508) üzenetére


Jaded
senior tag

“Ami még lényeges, a csemeték gyökerének a talpra metszése.”
Ez most nem esik le, ne haragudj :) kifejtenéd?

Renault Megane IV Limited

(#6515) lemmy71 válasza Gabesz87 (#6501) üzenetére


lemmy71
őstag

Mezei cserépléceket használok, két 100 -as szeget beverek a végébe aláteszem az ágnak és joccakát. Néha raffiával az ághoz rögzítem, nem a legszebb de a célnak tökéletesen megfelel. Én csak az őszit és az almát szoktam alátámasztani, a többi vidáman megtartja magát, a szilvát már eleve úgy metszem hogy ne kelljen alátámasztani.

(#6516) lemmy71 válasza Jaded (#6514) üzenetére


lemmy71
őstag

A gyökérzetből visszavágunk egy két centit, a nagyon vékony hajszál gyökereket nem bántjuk. De ha visszalapozol tavaly őszig akkor ott rátalálsz a témára, még ábrát is tettem fel. De ha nem világos akkor majd az őszi ültetésnél átbeszéljük, biztos lesz más is akit majd érint ez a téma.

(#6517) Jaded válasza lemmy71 (#6516) üzenetére


Jaded
senior tag

Rendben, ősszel visszatérünk rá. De ha lesz időm visszakeresek :R

Renault Megane IV Limited

(#6518) fulton válasza lemmy71 (#6508) üzenetére


fulton
addikt

Rendbe köszönöm.

(#6519) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Én kiültettem az előbb a mentát, a labdarózsát és a körömvirágot. Pont jött a zápor, és mire befejeztem el is kezdett zuhogni. Hoztam egy tormát itthonra, ledugtam azt is, hátha osztódik.

Buliban hasznos! =]

(#6520) simico válasza inf3rno (#6519) üzenetére


simico
aktív tag

Mentával vigyázz, mert brutál módon terjeszkedik. Ládába vagy cserépbe rakd, hogy ne tudjon terjeszkedni. Kb. két éve kirakott a feleségem egy picit egy cserépnyi helyre, ősszel alig győztük írtani. Következő évben már a 200 nm2-es veteményes minden pontján feltűnt. Most is a kert minden pontján felbukkant.

[ Szerkesztve ]

(#6521) body007


body007
addikt

6 éve költöztem falura, azóta minden évben van "kiskertem". Elején kezdtem paradicsommal (a legegyszerűbb, leghálásabb gyümölcs - mert gyümölcs ;) ) a termés beindulta után elvitte az egészet a gomba, vmi bogár hadsereg, vakond :DD - pedig jártam serényen a "parasztboltba" mindenféle szerért.
A következő években egyre tudatosabban (informáltabban) vágtam neki a kertnek, tavaly pl. már semmi szert nem használtam: magaságyásban vannak a parik, paprikák van mellettük mentaféleség, citromfű, bazsalikom még büdöske is :K
Növényvédő Növények
Van a földön is sok minden: padlizsán, patisszon, uborka, tök, borsó, karfiol (persze mindenből csak pár db, kis hobbikertről van szó). Ezenkívül bogyós cserjék: málna, szeder, ribizli, pöszméte, áfonya (a legtöbb idei ültetés), 2 tő szőlő, halom fűszernövény. Gyümölcsfa az nincs.
2 vegyszer maradt itthon: a csigaölő (idén még nem használtam de lehet inkább a lentebbi csapdás módszert fogom alkalmazni), a másik a gialka (azzal meg azt a tövises fát kellett kiirtanom ami a kert közepén kezdett kinőni a régi gyökérzetéből), egyébként nem használom más sehol.
Paradicsomokat, paprikákat magról névelem (az előző évről), de veszek/kapok/cserélek mindig pár palántát. Egyébként olyan ízes paradicsomot nem lehet sehol kapni mint nálam terem :D
Még egy cikk akit érdekel a téma:
A paprika társnövényei a konyhakertben: tanácsok a bölcs párválasztáshoz!
A családba (nagyszülöknek, szüleimnek) volt "kiskertjük" soha semmit nem vegyszereztek, igaz nem volt olyan szép a paradicsom mint a bolti de tuti egészségesebb volt - szerintem :B

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6522) Szilágyi84 válasza body007 (#6521) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Ez az hajrá sok sikert és kitartást az állandó jellegű kihívásokkal,de ha van kedv nincs akadály csak így tovább próbálgatni ,hogy mi vállik be.

(#6523) Szevam válasza simico (#6520) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Én tervezek majd gumikerékbe mentát és citomfüvet ültetni. Vajon így is szétszaladnak?

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#6524) Dorian válasza Szevam (#6523) üzenetére


Dorian
félisten

Ha alul a gyökérzet megtalálja az utat, akkor igen.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6525) Szevam válasza Dorian (#6524) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Hmm... Akkor házon kívülre teszem őket. :DDD

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#6526) Dorian válasza Szevam (#6525) üzenetére


Dorian
félisten

Nekem mondjuk egész hatékonyan sikerült kiirtanom a veteményes-kertből: felástam az egészet :DDD
A virágoskertből kihúzkodtam amit láttam, az is sikerült 95%-ban, de ott még bujkál, néha kidugja a fejét ;]
A mentát és a citromfüvet végül 1-1- virágos-ládába telepítettem.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6527) inf3rno válasza simico (#6520) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát örülnék, ha ez lenne. Egyelőre leraktam a patak partjára, aztán meglátjuk, hogy szétdobja e magát. Azért itt 2000m2-es kertről beszélünk. Elfér benne, meg sok is fog kelleni a mojitohoz. :DD

Buliban hasznos! =]

(#6528) inf3rno válasza simico (#6520) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ohh, ha már szóba került, milyen típusú a ti mentátok? Tudnál küldeni fényképet? Esetleg el tudnál postázni belőle? A mostaninak keresek párt, mert ez meg lassú növésű, de nagyon jó az íze.

Buliban hasznos! =]

(#6529) Szevam válasza Dorian (#6526) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

"de ott még bujkál, néha kidugja a fejét ;]"

Le kell kaszabolni és azonnal teát kell főzni belőle. :K

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#6530) Dorian válasza Szevam (#6529) üzenetére


Dorian
félisten

Mentát simán ahogy van, ásványvízbe szoktam tenni, jó ízt ad neki.
A feleségem meg a citromfűvel próbálja nyugtatni magát :DDD

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6531) inf3rno válasza body007 (#6521) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt a fát ki lehet úgy is irtani talán, ha tüzet raksz fölötte. Aztán akkor egy szalonnasütést is lehet rendezni. A csiga egy idő után megszűnik, nálunk most szinte egyáltalán nincsen. A szentjánosbogár a természetes ellensége, az viszont rendesen elszaporodott, olyan helyeken is látok, ahol sosem volt előtte. Az utóbbi két év aszálya sem kedvez a csigáknak. Magaságyásra én csináltam 9V-os csigapásztort, az is távol tartja őket, de az acél drót berozsdál és réz vagy alu kell helyette, mai miatt viszonylag drága. Azt megfigyeltem, hogy a steviat utálják, úgyhogy talán abból is lehet permetszert csinálni, de sosem próbáltam. Lehet kapni stevia növényt, és nem is nehéz a gondozása.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6532) body007 válasza inf3rno (#6531) üzenetére


body007
addikt

Csigát én se láttam már egy hónapja - amit meg láttam azt fogtam és átdobtam a szomszédnak :DDD
Nekem a magaságyásra inkább macskapásztor kéne, a cuccus állandó jelleggel belekakkant :W

[ Szerkesztve ]

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6533) DonThomasino válasza body007 (#6532) üzenetére


DonThomasino
veterán

Azért mennek hozzád a csigák,
mert ők tudják melyik a finom BIO cucc. :)

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6534) inf3rno válasza body007 (#6532) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jóban kell lenni a macskával, akkor tiszteletben tart, egyébként mindig vissza fog járni.

Buliban hasznos! =]

(#6535) Dorian válasza body007 (#6532) üzenetére


Dorian
félisten

Én tavaly a szüreti ládába ültettet epreket letakartam madárhálóval, mert mindig oda szartak a szomszéd macskák, ráadásuk ki is kapartak néhány palántát. 1 hónap elég volt, aztán már leszedhettem, elszoktak onnan.

Erre idén mit látok: Áll a kutyám az egyikben és zabálja le a félig érett epret. :(((

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6536) body007 válasza inf3rno (#6534) üzenetére


body007
addikt

A macskával jóban vagyok mivel saját :D
De nagyon szeret a jó puha, porhanyós földbe csinálni - nem kell sokat kapirgálnia :K

#6535Dorian:
Egyik magaságyás körül van nekem is csirkeháló, oda nem megy. Meg az új veteményesrészt is körbevettem hálóval, oda se. De nem akarnék mindent körbevenni, úgy fog kinézni a kert mint valami elektromos erőmű (a fém hálók miatt) :U

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6537) Cheesy


Cheesy
őstag

Még leírni is butaságnak tűnik, de egyszer élünk :)

Van egy kerti kutam. Idén kicseréltem az egész kútfejet, békaszelepesre. Van rajta egy DAB JET-102M szivattyú, kiegészítve egy DAB Smart Press 1,5HP áramláskapcsolóval. Így tudunk róla úgy locsolni, hogy ha a locsófejet elzárjuk (pl. arrébb húzzuk a slagot más területre) a szivattyú leáll és megnyitásnál folytatja.
A kert folyamatosan épül, bővül, de jelenleg egy hosszabbítóval üzemel a kút, amit kényelmesebb lenne mindig benne hagyni az aljzatban.

Kérdésem: a szivattyút tartósan nyomás alatt hagyni (tehát az áramláskapcsolóra hagyatkozni) mennyire káros a szivattyúra nézve? Időnként ráindít, hogy a nyomást fenntartsa.

Adalék: a szivattyú jelenleg egy 40-es PVC tokos könyökidommal csatlakozik a kútfej 40-es PVC csövére. Bizony előfordult már, hogy az áramláskapcsoló közbelépése után pár másodperccel a nagy nyomás lelökte a szivattyút erről a csonkról. Erre is keresnem kell egy stabilabb megoldást...

[ Szerkesztve ]

www.vakbelmutet.hu

(#6538) vendingo


vendingo
veterán

Gaz elégetve, a nagyon gazos részek gyomírtózva, és a lényeg, áll a kerítés. :)
Kicsit csálé, de stabil, őzbiztos. Hétfőn megyek kertészetbe konténeres fákért: cigánymeggy, ringló, alma, körte, dió... 3000/db, hely van. Hétvégén hozok faluról mindent ami mozdítható, ültethető, viszem itthonról a fügét, tiszafát, dinnye csemetéket, cukkinit, uborkát. Víz nincs, öntözve nem nagyon lesznek, csak a fák. Ha sikerül kicsapnom a csallánt, akkor hozzáférek a közeli patakhoz.
Most már lehet grill, kertibútor, fészer is. Járhatok bringával mert a szerszámokat is kint lehet hagyni.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6539) inf3rno válasza body007 (#6536) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálam elég, ha csúnyán nézek rá, akkor elkezd nyávogni, aztán 5 perc után feladja, és keres másik helyet. :D

Buliban hasznos! =]

(#6540) Csabroncka válasza Cheesy (#6537) üzenetére


Csabroncka
addikt

Több dolgot érdemes megfontolni, de a vége ugyan az végül, kell egy normális hidrofor rendszert kiépíteni.

A legolcsóbban úgy tudod megoldani a problémát, hogy a könyökidom és a jet közé beraksz egy visszacsapó szelepet (rugós, az megfékezi a vízkapalapácsot, az veri le a csövet), akár műanyagot.
A szivattyút nem befolyásolja, hogy nyomás alatt van, normál esetben a hidrofor rendszerben is ugyan így építed ki, hogy a szivattyútest nyomás alatt van.

A szívóoldalt KPE csőből kellene megoldani és feltenni egy előszűrőt, hogy a járókerék ne kopjon.

"in medias res"

(#6541) daninet


daninet
veterán

Sziasztok!
Szerintetek miért nem indulnak, bokrosodnak a paprikáim? Némelyiken már termés is van de ilyen kis nyeszledt bokrok. Magaságyásban vannak, prémium termőföld és marha pellet van köréjük szórva. Locsolom őket keményen.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#6542) vendingo válasza daninet (#6541) üzenetére


vendingo
veterán

Lakásban virágzott az összes palánta, amióta kint vannak, azóta se virág, se fejlődés, csak vegetáció. Szerintem egy árnyékolás sokat segítene. Én húzok föléjük hálót.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6543) Dorian válasza vendingo (#6542) üzenetére


Dorian
félisten

Türelem. A paprika lassan indul meg. Tavaly én is azt hittem nem lesz belőlük semmi, azán 1,5 m-esre nőttek, soknak olyan vastag szára volt, h az őszi szanáláskor a metszőolló nem vágta el.
Amúgy nincs túlöntözve? Vagy közvetlen öntözés utáni a kép?

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6544) daninet válasza Dorian (#6543) üzenetére


daninet
veterán

Öntözés utáni. Este kapnak egy kanna vizet. Akkor türelmesen várok. Kíváncsi leszek mi leaz belőle

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#6545) dkaro válasza daninet (#6544) üzenetére


dkaro
őstag

Nekem a paradicsomok se akarnak nőni, meglátjuk mi lesz belőlük :)

(#6546) lemmy71 válasza vendingo (#6538) üzenetére


lemmy71
őstag

Én a helyedben nem erőltetném most a gyümölcsfa ültetést, még ha konténeres is :N
1, jóval drágább mint egy őszi csemete
2, több esélyed van hogy kimegy
3, semmivel nem vagy előrébb, mintha ősszel ültetnéd, mert úgysem indul meg mint egy őszi ültetés, talán még a leveleket is ledobja, plusz feleslegesen kerülgetheted őszig :K
De te tudod, én csak a tapasztalataimat osztottam meg most, amúgy sok sikert hozzá ;)
Maximum örökzöldet és virágokat ültetnék most, a műveletlen részt mélyen beszántanám és őszig csak rotálgatnám. Nyár végére egy gyönyörű tiszta területed lenne, amit ősszel lehetne füvesíteni, később meg fásítani, ennek ez a természetes menete.

(#6547) vendingo válasza lemmy71 (#6546) üzenetére


vendingo
veterán

3000ft egy fa, pár darab belefér. A telek "nagy", kerülgetés nem zavarna.
Őszig nem szántatok az tuti, rotálni se tudnám, mert ahhoz kéne egy rota, amit amúgy nem használnék a továbbiakban.
A meglévő cserepes növényeimet kiültetem a zöldségekkel együtt, illetve veszek pár konténerest. Ilyen áron nem nagy veszteség, ha esetleg tönkre is mennek, csak ne legyen ennyire sivár a kert. Kíváncsi leszek anyukám milyen még ültethető csemetékkel, dugványokkal tud szolgálni a hétvégén. Kocsinak is lesz lugas a maradék oszlopokból, kerítésből. Kiwivel tervezem befuttatni.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6548) Barret001 válasza dkaro (#6545) üzenetére


Barret001
addikt

Ki vannak ültetve?

(#6549) Brandynew válasza daninet (#6541) üzenetére


Brandynew
őstag

Szia,

Biztos nincs túl sok víz a földben? Kép alapján nehéz megállapítani, de nekem a túlöntözött növényeim jutnak eszembe a kissé sárgás és kókadt levelekről. Kiszárad a föld felső 5 cm-e, mire megint kapnak vizet? Az állandó víz nem tesz jót a gyökérzetnek, és ha mindig van víz a felső pár centis rétegben, akkor nincs motiválva a gyökér, hogy lejjebb menjen, ami nyilván az egész növény fejlődését visszaveti.

[ Szerkesztve ]

(#6550) daninet válasza Brandynew (#6549) üzenetére


daninet
veterán

Szerintem kicsit alul is vannak öntözve. Most éppen locsolás után fotóztam. Paradicsomokat ugyanígy öntözöm mellette, azok duplájára nőttek már

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.