Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6451) lemmy71 válasza DonThomasino (#6437) üzenetére


lemmy71
őstag

Háromszor, március elején Olajos rézkénnel megcsináltam a lemosást, virágzás vége felé kapott egy Chorus - Thiovit jet mixet és most a kedden Mospilán és Topas keveréket. Remélem hogy nem kell már fújnom, de most hogy hirtelen ilyen meleg lett az esők után, pillanatok alatt megjelentek a tetvek. Van egy Lindám és egy Katalin fám, aki jövőben cseresznyét akar ültetni az nagy ívben kerülje a Lindát. Macerás egy fa, gyenge gyümölcshozammal, lehet hogy ősszel én is kicsapom és még egy Katalint ültetek. Az egy bő termésű finom roppanós csemege, lekvárt mi nem főzünk belőle csak befőttnek tesszük el. Hüvös napfénymentes helyen akár 8 - 10 évig is eláll :K

(#6452) lemmy71 válasza Dorian (#6438) üzenetére


lemmy71
őstag

Nem rossz a korona szerkezet, pofás kis fa lesz, de ahogy írták jövőre vissza kell vágni. A levél sodródásra figyelj oda és esetleg a beteg terméseket leszedheted.

(#6453) lemmy71 válasza Intruder2k5 (#6447) üzenetére


lemmy71
őstag

Érdekes egy szerkezet, bár ahogy mondtam én a hect -t nem ismerem. Kellemes kerti munkát kívánok hozzá ;) Én a helyedben legyomirtóznám azt a füves részt amit rotálni akarsz, mert ha nagyon gazos akkor millió darabra vágod a gyökereket és ha jön egy eső akkor újra kihajt.

#6448 Csabroncka
Szépek a barackjaid :C Nekem is a Champion a kedvencem, annál finomabb őszi nem létezik :D

(#6454) inf3rno válasza Brandynew (#6445) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálunk is van ilyen sárgabarack. Sőt a régi magról kelt sárgabarackjaink közül egyet se metszettünk, csak az újakat, amiket kertészettől vettük. Vannak, akik egyáltalán nem metszik a csonthéjasokat. Nálunk nagyon sérülékenyek, belevágsz, aztán elfertőződik és elkezd vérezni a fa. Talán a szilva, ami a legellenállóbb ilyen téren, de azt se szokták metszeni. A barack nem igazán bírja ezt a klímát, túl hideg neki, főleg az őszibarack, ami nagyon nem működik itt. A cseresznye, meggy is sokszor vérzik, de azok elvannak. Az Alföld más, ott szokás metszeni a barackot is, főleg nagy ültetvényeknél, mert gondolom jobban terem orsó formára vágva.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#6455) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Öntözőrendszert szeretnék az udvarunkban kiépíteni. Saját magam építeném (látva a piaci árakat). Kerticsap már az udvarban van, locsolómérő telepítése folyamatban. 300 m2 telekrészről van szó, ami nem túl nagy, viszont tagolt. Gardena eszközök jó minőségűek?
Merre induljak? Gondolok itt az öntözőfejek típusaira (süllyeszthető, szórási átmérő).

[ Szerkesztve ]

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#6456) Thocy a ZAGY válasza sharp4 (#6455) üzenetére


Thocy a ZAGY
tag

A Gardena nem olcsó, de gyakorlatilag hülyebiztos (én is azért választottam) és iszonyú egyszerű összerakni. Az időt igazából a terep felmérése és a tervezés veszi el, az összerakás-próba-beásás már a bulis része.

Itt talász útmutatót: [link] és a Youtube is tele van ilyenekkel (a Gardena honlapján van kinyomtatható segédlet, sőt nemrég frissített webes tervezőprogram is [link] ), ahol bemutatják az egyes szórófejek működését. Igazából még a vezérlés kiépítése lehet nagyobb falat, de itt is van több lehetőség. Én az új bluetooth-os szelepeket választottam talajnedvesseg érzékelővel (ha esett az eső, akkor nem indul be a program), mert nem kellett kábelezéssel bajlódni, az meg nem érdekelt, hogy fél bolygóval arrébb tudom-e vezérelni a rendszert. Úgy csináltam meg, hogy a föld alatti esővíztárolóról és a kerti csapról is lehessen működtetni, itt egyelőre még manuális a váltás.

Sok kerti cuccom Gardena, én csak ajánlani tudom őket, átgondoltan tervezték mindegyiket.

Amúgy van még 2-3 féle ajánlott rendszer a Gardenán kívül is, de pl. süllyesztett négyszög esőztetőjük csak nekik van szerintem, ami sok helyre praktikusabb (mondjuk a szelet nem annyira szereti) a köresőztetőknél.

[ Szerkesztve ]

A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.

(#6457) Dorian


Dorian
félisten

Tehát a felfelé nyúló ágakat kell majd visszavágni?
Sajnos nem tudom az enyém milyen fajta, a cetli már leesett róla. Valamilyen vörös húsú őszi.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6458) velizare válasza lemmy71 (#6451) üzenetére


velizare
nagyúr

katalin mellé nem kell egy pollenadó fajta is?

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#6459) lemmy71 válasza velizare (#6458) üzenetére


lemmy71
őstag

Ez egy érdekes téma jó hogy szóba hoztad. A nagykönyv szerint igényel porzó párt, bár nekem kint a hobbikertben a Katalin cseresznyém egymagában áll és szépen terem. Cirka 70 méterre a szomszédos kertekben vannak még cseresznyék de fogalmam sincs milyenek, az biztos hogy az enyém kimagasodik az összes többitől, hatalmas fa. Itthon Lindám van, de nem vagyok vele megelégedve, a szomszédban van valami Gelmerzdolfi szóval az tudja porozni ha szükséges.
Porzópárok esetén a körték és az almák a legkényesebbek a tapasztalataim szerint, ott alaposan ki kell választani mit mi mellé ültetsz. 2017 ben ültettem egy nemesített NM47 Starkingot és úgy néz ki hogy idén bemutatkozik. A környékemen nincs más almafa, elméletileg ennek is kellene porzópár bár erről is megoszlanak a vélemények :U
Cseresznyére visszatérve, itthon anno Gelmersdolfim volt de 20 éves korában elkezdet belülről "mézgásodni" és nem tudtam kikezelni. Fokozatosan vágnom kellett a koronáját mert elszáradt, ez valami belső betegség, kicsit hasonlít a tűzelhaláshoz csak hosszabb ideig tart. Szép termése volt de ízben szerintem a Katalin felülmúlja, legalább is nekem jobban ízlett. 7 éve ültettem helyette a Lindát de mára nagyon megbántam, szerintem ősszel kicsapom és Katalin lesz helyette.

(#6460) inf3rno válasza Dorian (#6457) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A termődárdákra figyelj! Ha nem értesz a metszéshez, akkor könnyű elkövetni azt a hibát, hogy levágod őket.

Buliban hasznos! =]

(#6461) Zolabol


Zolabol
tag

Sziasztok.

Udvarunkban van egy hatalmas díszfa, talán díszcseresznye. (kb 6 méter magas)
Iszonyat mód ellepték a levéltetvek, zöld levéltetű.

Alapesetben lefújnám Spilan-al, de túl közel van a házakhoz, kutya, macska, gyerek, szomszéd, szóval sűrű a környezete :D

Létezik ellenük valami kíméletesebb megoldás, amit tudok fújni?

köszi

(#6462) gabe_


gabe_
őstag

Sziasztok
Ezek a palánták szerintetek kiültethetőek, vagy inkább várjak még vele?

Sovány szakácsban sose bízz!

(#6463) Szilágyi84 válasza Zolabol (#6461) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Díszcseresznyének van tavasszal a legszebb virágzása vilagos rózsaszín. Majd egyszer remélem én is csodálhatom a sajátom ,ha lesz hely .

(#6464) vendingo válasza gabe_ (#6462) üzenetére


vendingo
veterán

Én tegnap űltettem ki őket. Ha naphoz vannak szoktatva, akkor egyből mehetnek a helyükre, nem lesz már fagy.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6465) justmemory válasza gabe_ (#6462) üzenetére


justmemory
senior tag

Mi kb. 1 hétig szoktuk szoktatni őket a kinti körülményekhez - elsősorban napsütés/UV -, volt ennél kisebb parink is, ami kikerült, él és virul.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#6466) gabe_ válasza justmemory (#6465) üzenetére


gabe_
őstag

Köszi, egy hete már az erkélyen vannak, így ma kiültetés lesz :)

vendingo: köszi a választ

Sovány szakácsban sose bízz!

(#6467) Toobee válasza Toobee (#6309) üzenetére


Toobee
veterán

Hétvégén összeszereltem és lenyírtam vele az 1800 m2+utcai részt (Stihl FS490). Hát, ez nem kérdez. Olyan igazi jó 2T hangja van, az ex krosszmotoromra emlékeztetett. Örülök, hogy ezt választottam! A finom részleteket is nagyon értékeltem, ez azért egy jobban átgondolt gép, mint a két kölcsönbe kapott Oleo Mac. Totálisan megértem az árkülönbséget. Nagyjából fele annyi idő volt lenyírni az udvart, mint a 730T-vel. Mivel nagyon kevés időnk van, gyakorlatilag a szombat, meg egy vasárnap délelőtt, ezért ez egy nagyon fontos szempont nálam.

Kiástam szombaton a kutat is a lábszelepig, elvágtam a régi csövet, kapott rá egy újat + beüzemeltem a szivattyút is, szóval végre öntözni is tudtam (vetés óta először). A kaput is lefestettem kívülről egy rétegben, ez kap majd még egyet jövő héten + a belső oldalt is megcsinálom, de ott tele van merevítéssel, az nem ennyire haladós csiszolás ügyileg.

Közben a bodzafa is szép virágokat hozott, egyelőre csak annyit szedtünk le, ami nekünk kell, de meg se látszik, hogy piszkáltuk a fát. A háztető vonaláig ér már, szerintem minimum 25 éves. Bejártuk ez elmúlt 2 évben a környéket, de ilyen szép termést hozó bodzafát nem láttam még. Picit meg kell majd gyéríteni, mert nyomja el az ólak tetejét, de ezen kívül sokat nem szeretnék belőle levágni.

A füge a szélvédett, de napsütéses helyeket szereti, ugye? A bodzafa mellé terveztem a komposztálót összepattintani, mellé meg elférne a két fügefa, amiket kaptam. 3 oldalról lenne így védett a széltől és napfényt is sokáig kapna (főleg, ha picit igazítok a bodzafán).

A kukorica igényelne némi törődést. Két szomszéd kertje gyönyörű, de hívhatom kopárnak is. Ott nincs más, csak kukorica, nálam meg gazdagon erőre kapott a gaz is. Én nem permeteltem, ez az ok. Tolikapával estem neki, ez egy jó kis szerkezet, csak bele kell kapaszkodni rendesen. Ezen a hétvégén lesz időm átmenni vele az egész kerten. Figyelni kell nagyon, mert a kukorica picike még, a gaz meg fölé tornyosul.

https://barbieripnk.hu/

(#6468) dkaro


dkaro
őstag

Sziasztok!
Néhány hónapja már kérdeztem gyeppel kapcsolatban, hogy mit kezdjek vele.
Sajnos nem nyert, nagyon trén néz ki. :(
Át lett szellőztetve rendesen, néhány helyen ahol teljesen el volt sárgulva a fű, felszedtem a földet 10cm mélyen és pótoltam OBIs gyepfölddel, felülvetettem és kapott new grass tápot.
De sajnos így néz ki. Sárgul/barnul. Van ötlet mit kezdhetnék vele? (Ahol friss föld van ott még nő a fű ott nem sárgul barnul).

(#6469) vendingo válasza dkaro (#6468) üzenetére


vendingo
veterán

Nincs valami állatod? Nálunk a kutyának van pár kedvenc pisilős helye, ott kiégett a fű.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6470) dkaro válasza vendingo (#6469) üzenetére


dkaro
őstag

Nincs és nem csak 1-2 folt van hanem sok. Ráadásul a szomszéd részén már full barna néhány folt nem ilyen sárgás/barnás mint nálam de szerintem csak idő kérdése, hogy nálam is olyan legyen.

(#6471) vendingo válasza dkaro (#6470) üzenetére


vendingo
veterán

Árnyékold egy kicsit, hátha renbejön, vagy cserélj vastagabban földet. Pl 20-30cm. Utána árnyékold hálóval és rendszeresen öntözzed. Nálunk a gázolajos földnél sárgult/elhalt minden.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6472) dkaro válasza vendingo (#6471) üzenetére


dkaro
őstag

Én is a földre gyanakszom. Cserélni most nem akarom, megnézem őszre hogy néz ki ott ahol cseréltem. Ha jó akkor jövőre lehet cserélem mindenhol ha addig nem unom meg a szenvedést vele. :D
De addig hátha van itt valakinek ötlete.

(#6473) fulton


fulton
addikt

Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott 2 cseresznye es egy barack fa. Azt tudom hogy nem voltak permetelve semmivel, mivel tudnék rajtuk segíteni? Pontosan mivel kellene leszórni? Előre is köszönöm.
Csináltam róluk képet.
[kép] [kép] [kép]

(#6474) Barret001 válasza Toobee (#6467) üzenetére


Barret001
addikt

Mi lesz a bodzavirágból?

(#6475) lemmy71 válasza fulton (#6473) üzenetére


lemmy71
őstag

A barackod szerintem tafrina fertőzéses, a cseresznye pedig varasodásos de a tűzelhalás is hasonló látványt produkál. Ha tízelhalásos akkor egy két héten belül lekopaszodik, akkor gyorsan kivágni ne hogy lefertőzzön mást is.
Amit most tehetsz Score 250 EC és Mospilan keverékével kell permetezned, a gombaölő szerrel való kezelést Score 250 EC 8 - 10 nap után meg kell ismételni kétszer, így megmenthetők a fáid. A lehullott levelet szedd össze, ne hogy vissza fertőzzön.

(#6476) Dorian


Dorian
félisten

Van itt gyorshelp?

Sajnos csak most tudnék permetezni.

Egyik cseresznye full gáz, talán moniliás: elszáradt, lekonyuló ágvégek, éretlenül rohadó termés. Leszarom, ilyenkor már gobdolom úgysem tudok mit kezdeni vele.

A másik csak tetves, viszont épp érik. Ha lefújom mospilannal, 2 hét várakozás miatt idén nem ehetünk belőle. Baj, ha tetves marad?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6477) fulton válasza lemmy71 (#6475) üzenetére


fulton
addikt

Koszonom :R

(#6478) inf3rno válasza Dorian (#6476) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Felesleges levéltetűre permetezni. A katicák pillanatok alatt szétkapják majd, a cseresznye érését meg nem befolyásolja annyira.

Buliban hasznos! =]

(#6479) Jaded


Jaded
senior tag

Sziasztok!
Van 6db meggyfánk, úgy néz ki “tűzhalál” elviszi lassan mindet :W kb 10-15évesek lehetnek (még az előző tulaj telepítette őket), a termés sem az igazi az elmúlt 2-3 évben, úgyhogy úgy döntöttünk hogy menniük kell.
Viszont nem csak gyümölcsfát tennénk a helyükre, hanem “díszfát” is. Lenne 2 japán fűz, 1 gömbszivar, 2 cseresznye és egy alma vagy barack (kopasz, sárga, őszi - majdnem mindegy).
Kérdések:
Mennyire tűnik ez elvetemült ötletnek? Külön sorban lennének a gyümölcsök és külön a díszek.
Júniusban lehet ezeket ültetni még? Nem szívesen hagynám őszre ha lehet.
Van-e valami teendő az ültetés előtt? Vagy régi fa ki, új be? Lehet ugyanoda ültetni vagy inkább hagyjunk el valamennyi helyet a régiek helyétől?

Renault Megane IV Limited

(#6480) Barret001 válasza Jaded (#6479) üzenetére


Barret001
addikt

Jó nagy gödröt áss,alulra trágya,rá pár centi föld.Mehet bele a fa,az oltás rész ne legyen a normál földfelszín alatt.Gyakran kell öntözni,ha erős a gyökere,megmarad.Bár ilyenkor már jobb a konténereseket választani,erősebb a gyökerük.

(#6481) lemmy71 válasza Dorian (#6476) üzenetére


lemmy71
őstag

Ha már annyira érett hogy két hét és ehető akkor már nem igen tudsz mit csinálni a gombafertőzéssel. Amúgy neked a moniliára szerintem Topas kellene és azt is minimum kétszer 8 naponta. Időbe kellett volna kezelned :K
A tetveket megfújhatod Karate Zeon -l.

(#6482) Toobee válasza Barret001 (#6474) üzenetére


Toobee
veterán

Szörp

https://barbieripnk.hu/

(#6483) lemmy71 válasza Jaded (#6479) üzenetére


lemmy71
őstag

Lombhullatót már ne ültess, majd novemberben :K Most még konténeres örökzöldet lehet ültetni ha rendszeresen tudod öntözni. Amúgy ilyenkor már, normális gyümölcsfát már nem is kapsz. Egy valamire való kertész ilyenkorra, az el nem adott csemetéit eltüzeli :DDD

(#6484) Jaded válasza lemmy71 (#6483) üzenetére


Jaded
senior tag

Azért ódzkodom kicsit az őszi ültetéstől, mert pár éve próbálkoztam tujával (igaz kicsit más téma), hiába locsoltam amíg nem voltak fagyok, tavaszra az összes kiveszett :U

Renault Megane IV Limited

(#6485) vendingo válasza Jaded (#6484) üzenetére


vendingo
veterán

Ültess konténerest, más lehetőséged nincsen.
A repertoárba érdemes lenne bevenni a gránátalmát. Inkább bokor mint fa, de nevelés kérdése. Gyönyörű virágzáskor, és még termést is hoz. Dísz fa/bokorból nekem a magnólia a favorit.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6487) lemmy71 válasza Jaded (#6484) üzenetére


lemmy71
őstag

Az ősz vége tél eleje a legoptimálisabb a lombhullatók és örökzöldek ültetésére ;) Az hogy neked kipusztult, azt okozhatja a rossz alany, rossz föld, vagy eleve rosszul ültetted. Az örökzöldeknél kaptak rá a tavaszi ültetésre, ok az akkor még elmegy de annak is jobb az őszi ültetés.
Én konténeres növényekkel nem foglalkozom, max valami kisebb kecskerágó vagy cukorsüveg amit akkora lenvászonba csomagolt földlabdával adnak, mint egy nagy vödör :D Esetleg még a rózsa, de azt meg szigorúan erdei földbe szoktam ültetni.

(#6488) inf3rno válasza lemmy71 (#6487) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A rózsát miért erdei földbe szoktad ültetni?

Buliban hasznos! =]

(#6489) lemmy71 válasza inf3rno (#6488) üzenetére


lemmy71
őstag

Mert sokkal jobban fejlődik benne a gyökér, cirka fél lapát földbe teszem amikor ültetem.

(#6490) inf3rno válasza lemmy71 (#6489) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Mitől ennyire jó? Ennyi erővel lehetne az erdőbe is rózsát ültetni.

Buliban hasznos! =]

(#6491) DonThomasino válasza lemmy71 (#6481) üzenetére


DonThomasino
veterán

Hasonló cipőben vagyok, cseresznye eddig sikerült megfogni látszólag
ellenben nekem fogalmam nincs mikor érik majd meg a cseresznye.
Már szépen látszik apró és zöld.
Eddig két mospilant- topast kapott, de még egyet szeretnék a hétvégén.
Hogy tudom ezt eldönteni hogy még belefér e az érés előtt?
Germersdorfi a fajtája.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6492) velizare válasza DonThomasino (#6491) üzenetére


velizare
nagyúr

az júniusi érésű, nem korai fajta. a topas cseresznyés é.v.i.je 7 nap, azaz ha betartod az adagolást, akkor a permetezés után legalább 7 napnak el kell telnie. a mospilané ha jól tudom, hosszabb, az helyett talán más kéne, rövidebb felszívódású. de majd a szakik megmondják, régen foglalkoztam már ezzel.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#6493) DonThomasino válasza velizare (#6492) üzenetére


DonThomasino
veterán

A mospilannak tudtommal két hét ahogy Dorian is írta.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6494) Dorian válasza lemmy71 (#6481) üzenetére


Dorian
félisten

A szerintem-gombás még nem érik, de közvetlenül (összeérnek a koronák) mellette van, ami már viszont igen (ami tetves).
Ami gombás azt én úgysem szeretem, valami német nevű nem teljesen pirosra érő, és nem túl édes fajta, azt most hagyom a fenébe.
Amúgy eleve kevés van rajtuk, virágzásnál is sejtettem, mert furcsán csak a kb. fele virágzott mindkét fának.
Most néztem, a Karate Zeonnak csak 3 nap a várakozási ideje, ez jó lesz!

Virágzáskor úgy alakult, h a cseresznyék csak 2x kaptak gombaölőt, az egyik Topas volt, másik Chorus. A korában mindig full moniliás megyfa kapott 3x , az 98%-ban rendben is van, sosem volt ilyen szép.
A kis növendék körtéket lefújtam mospilannal, mert a tetvek sorban nyírták ki a friss hajtásait.

Az almát meg Thiovit Jettel, mint 2 hete, mert megint lisztharmatos.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6495) lemmy71 válasza DonThomasino (#6491) üzenetére


lemmy71
őstag

A cseresznyelégyre kell odafigyelned, mert ez már az az időszak amikor támadja a zsendült termést és képes az egész fa termését tönkre tenni. A Germersdorfi érdekes egy fajta, mert pl. a szomszédomé már május végén ehető volt az enyém meg júniusban. Ha még pici zöld a termés, akkor még belefér a permetezés mospilannal, de minél hamarabb csináld meg akkor. Hozzá keverheted a topast is, ha nincs kint sárga papírod vegyél gyorsan egyet és tedd ki a fára, abból legalább látod hogy van kártevőd.

(#6496) DonThomasino válasza lemmy71 (#6495) üzenetére


DonThomasino
veterán

Ma volt pont egy hete az utolsó szórás.
Hétvégén tervezném a következőt, ha még beleférne ez lenne harmadik.

Sárga papír fölösleges, mert tele van vele mindig.
Eddig nem volt permetezve, és ehetetlen volt sajnos, pont ahogy írtad.
2 hét a várakozási idő cseresznyénél. [link]

Egy kérdés lenne még a gyakorlatban ez úgy működik, hogy ha nem jól
permeteztem azaz nem jutott el mindenhova a szer,
ott simán megjelennek a kártevők, ahol érte ott meg nem ?

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6497) Dorian válasza DonThomasino (#6496) üzenetére


Dorian
félisten

Mospilan nem kontakt, hanem felszívódó szer. Úgy olvastam, hogy már az is elég lehet ha a felét le tudja fújni az ember, de gondolom azért jobb törekedni minél nagyobb fedésre.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6498) body007


body007
addikt

Nincs véletlen Bio kertész topik? Már bocsánat - de komolyan összehányom magam a sok vegyszertől - persze mindenkinek a maga dolga milyen zöldséget eszik. Sokkal szívesebben olvasnék pl.: növénytársításokról, vegyszermentes "ős" kertekről.
Senki ne vegye magára légyszíves csak ez nagyon nem az én terepem :R :R :R
A gépekkel kapcsolatba jó ötletek jöttek, ezért megérte itt informálódni :R

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6499) DonThomasino válasza Dorian (#6497) üzenetére


DonThomasino
veterán

Én úgy próbáltam, de marha nagy a fa.
Jó amit mondasz, mert erről nem tudtam.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6500) Toobee válasza body007 (#6498) üzenetére


Toobee
veterán

Engem is érdekel ez az irány, de szerintem kevesen művelik így a kertjüket, elég melós dolog. Meglátjuk majd mi is az első év tapasztalatai után, hogy merre indulunk, de én is úgy vagyok vele, hogy a vegyszerezett élelmiszert a boltban is meg tudom venni.

https://barbieripnk.hu/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.