Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10001) Rive válasza Dorian (#10000) üzenetére


Rive
veterán

...ha a talaj mélyebb rétegei emiatt nedvesek maradnak...

Igazság szerint a relative vizes tél és a mostani esők ellenére a mélyebb rétegek az ország nagyrészén továbbra is vizhiányosak még a sok éves korábbi aszályok miatt :(
Akkor is, ha több helyen már elég esett egy kiadós belvizhez....

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10002) H-Zol válasza Dorian (#10000) üzenetére


H-Zol
senior tag

Így van , tavaly ijenkor még sokat néztünk ki a kukoricákból , már jó derékig érték gyönyörűek voltak akkor keztdtük várni az esőt , ami augusztusban ért ide , de késő volt , akkora a kukoricák szabájosan ki száradtak .

(#10003) Chris0321 válasza Dorian (#10000) üzenetére


Chris0321
addikt

Most meg a túl sok eső miatt pusztul majd ki minden, nálunk is napok óta esik és még egész hétre esőt mondanak.

(#10004) H-Zol válasza Rive (#10001) üzenetére


H-Zol
senior tag

Itt a délkeleti alföldön a télen is kevés volt most is szinte semmi :N
Itt a méj rétegben soha nem látott víz hiány van !!
Vannak ismerőseim akik ásó gépeken dolgoznak , az egyik idősebb szakember , de ő ijen száraz földet ezelőtt nem látott !!
Kanálisok ahol még két éve horgásztak , soha nem voltak ki száradva és most porzik :K

(#10005) H-Zol válasza Chris0321 (#10003) üzenetére


H-Zol
senior tag

Én a túl sok esőtől nem félnek :D csak esne , itt minden vizet el nyelne a föld .
Valamelyik nap néztem , komoly repedések jelentek meg a földeken , repce , búza földön .

(#10006) hiperFizikus válasza body007 (#9998) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

akácfa ? => kivágni a francba !
:((

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#10007) Dorian válasza Chris0321 (#10003) üzenetére


Dorian
félisten

Mi pusztul ki egy hét esőtől?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#10008) H-Zol válasza Dorian (#10007) üzenetére


H-Zol
senior tag

Itt [link] se félnének , a pusztúlástól .
Van itt baj több helyen , sajnos !

(#10009) BullZeye válasza Barret001 (#9992) üzenetére


BullZeye
veterán

Van egy fa aminek 10 méteres gyökerei vannak emiatt fúrtam a tönkjébe 5-6 lyukat, 3x töltöttem bele gázolajat, 2 hete elkezdett kihajtani belőle 3 gally, mostanra kb 180cm magas, szarik rá, sőt élvezi is.

(#10010) totron válasza hiperFizikus (#9952) üzenetére


totron
addikt

Errefelé még azt is magyarázni kell, hogy a pangó, állott víz több életet tartalmaz, mint az anyaföldből frissen felszippantott. Tök jó alapvetésekért hülyének kikiáltottnak lenni.

(#9992) Barret001, a munka végeztével meg felhajtottatok jóízűen 1-1 kupica akkumulátorsavat? Nem abban áll a szakértelem és környezetvédelem hogy 99 rész károsság mellett eszközölsz 1 rész "tartós hatást". Olyanról is tudok, aki a gázolajat saját belső küszöbén alkalmazta, az mégjobb.

(#9960) H-Zol, ez annyira szomorú és tényleg ez a trend. A tetejébe kijött új földtörvény a parcellák oszthatatlanságáról, így aki kisebb gazdaságot vinne géppark nélkül, már is ellehetetlenült. Vagy kultúrnövényt teszel az egészbe támogatással vagy támogatás nélkülire jelented be tetszés szerinti felosztással, viszont gyom nem lehet, hiszen szántó, amit művelni kell, hiszen szarrá büntetnek, ha gyommagot termelsz, amit terít a szél (jogos, helyes). Viszont II.: gép nélkül, kézzel nem tudsz megművelni egy egész parcellát, ami lehet hektáros kaliber is (aminek tizedét is embert próbáló kapálni). Vagy legelőállat vagy takarónövény/gabona a fennmaradó rész gyomtalanul tartására, de ez csak papíron ilyen egyszerű, más ötletem mindenesetre nincs.

A "vesd be mással a maradék részt" is csak elrugaszkodott varázsige, hiszen annak is van költsége, illetve ugye hova adod el.. Mert az nem alapértelmezett ám, hogy az csak úgy elmegy majd a szezon végén vagy hogy nullszaldóra kijön legrosszabb esetben is, hát nem az a legrosszabb eset.

Eddig megoldható volt, hogy a tetszőleges részt kihagytad ilyen értelemben és támogatottan meg volt tárcsázva, szabadon lehetett legózni. Már nem. Ötletek jöhetnek. Kellene zseton, meg egy kis fennforgás sem árt. De ne legyen ám veszteséges, mert az egy csúf állapot. Ötletelés közben amúgy még fel-fel is csillan a remény, hogy van itt opció, de a végére kijön az, hogy dehogy.

(#10011) totron válasza BullZeye (#9966) üzenetére


totron
addikt

Tarackot sem utolsó móka felszedegetni akarni kézzel. Egyes vélemények szerint a kacsa kiszedi a földből, de az is csak tüneti kezelés, nem a gyökerénél fogja meg a problémát. Vagyis hát nem a gyökér aljánál. Ja. Sajnos. Pedig a kacsaállatot is imádják teljes megoldásként emlegetni. Nem az.

Fóliával való takarással mint a terület mulcsosításával már több esélyt látok. Átalakul a talajélet, a giliszták és a kiindulóállapothoz képesti eltolódott mikroorganikus rendszer talán kevésbé kedvez a taracknak. Elvégre is az erdőben, televényekben sem sokszor látjuk. Ez is csak kis területre ötlet, nagyobb volumenben a termesztett növény elnyomhatja az adott szezonra, de ne legyenek illúzióink. Más gondolatok szerint bojtos gyökérzetekkel lehet szembe menni vele, de ez is csak árnyalatnyival hoz jobb eredményt, mint halottnak a csók. A parlagfű elbújhat az inváziós listán mellette.

(#10012) totron válasza cOxeR (#9996) üzenetére


totron
addikt

Nagy szerepet játszik a hő, ebben úgy viselkedik mint az alma. A tavalyi őrület mellett 1 növényt sem tudok hibáztatni. Kis termésirányítással is besegíthetsz neki: míg a temérdeket könnyebben ledobja magáról, egy mérsékeltebb számú nagyobb eséllyel marad meg. Locsold ahogy írták, takard is a töve környékét.

(#10013) hiperFizikus válasza totron (#10010) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Én nem értek hozzá távolról sem ennyire . Hanem akkor mi a helyzezet a öröklődéssel, már mint ha meghall a paraszt, akkor mi hogyan van ?
:F

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#10014) ncc1701


ncc1701
veterán

Kint lett hagyva egy rakat palánta ilyen műanyag palántázó tálcában, 5cm magasak. Színig állt benne a víz, ergo legalább 5cm esett tegnapról mára. Bevittem mindent a fóliába, mert még mondják nagyon az áldást.

(#10015) totron válasza hiperFizikus (#10013) üzenetére


totron
addikt

Először is aki meghalt annak már jó, nincs tovább gondja, ezt irigyeljük. Az örökösödési illetéket nem tudom, nem örököltem még, de rémlik olyan, hogy ingyenes mire oda kerül a dolog, tuti nem lesz már az, de lehet, hogy ez csak ajándékozásra áll, de ha csak arra is, az sem utolsó dolog, mert a külterületi birtok- és földszerzés és kezelés az egy külön műfaj. 300 hektárig lehet örökölni egyeneságon ebből a keretből való kitekintgetés valahogy nem fenyeget. Ja, szintén újdonság, hogy testvérek között nem felosztható a földvagyon, tehát vagy az egyikre száll vagy a másikra. Ezek így nagyjából fixek, de ha akármelyik föld- vagy erdőtörvényt unalmasnak éreznéd csak helyezd Natura 2000-es környezetbe és már is felhatványoztad a legnyúlfarknyibb vonatkozást is. Sok kötelezvény van, cserébe nem sok semmi. Csak a bejegyzett szerepe szerint használhatod fel a földed.
Ha erdőd van és elért egy bizonyos romlottsági fokot, akkor ki kell termelned, annak a díját te állod és az eladás nem biztos, hogy visszahozza a kötelező befektetést. Ezt követően újra is kell telepíttetned - anyagi vonatkozásában ez mégrázósabb fázisa a történetnek - létezik támogatás, de mire elszámolásra kerül az egy rakat idő és menet közben hajlamosak tömődni a zsebek, olyanok, amik nem a tieid, meg ugye a bürokrácia maga, nem is látom át teljesen. Vagyis nem feltétlenül érdemes meglévő szántót erdővé alakíttatni, utána ott csak erdő lehet. Ezért nem hülyeség erdőbe költözni még ha ami körbevesz nem is a tied, tutira nem fog melléd új tulajdonos sem építkezni/Tesco parkolót felhúzni, legalábbis amíg ez a törvény. Piactól és fafajtától függő egyébként, hogy mennyire lehet rentábilis egy ilyen befektetés -- 30 év múlva. Szántóval meg lásd H-Zoli megénekelt esetét, az nem az ő ügyetlensége miatt van úgy, a legtöbb mindenki ilyen dilemmákkal, kimenetelekkel küzd az ágazatban és persze ez végtelenül lesújtó, de EU-ban vagyunk, jelen állam égisze alatt vagyunk, nem tud mit tenni a kisember.
A jelenlegi elővásárlási jogrendszert és felvásároltsági szinteket figyelembe véve kijelenthető, hogy egyre nehezebb körön belülre kerülni, legyen az föld vagy tanyahely, legalábbis mezei halandónak. Más kérdés, hogy a legtöbben nem is vágynak ilyenre. Aki ki szeretne költözni városból, az komoly falba ütközésekkel nézhet szembe.
Na persze ez sem hozzáértés, csak ragadt rám valami.

(#10016) hiperFizikus válasza totron (#10015) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Örülök, hogy van egy-valaki, aki ennyire tájékozott mint te ♥
:)
Nem kellene ezt annyiban hagyni, fel kellene politikailag lépni ez ellen, ez a keresztény Orbán Viktor jóhiszemű kormányának műve . Nekem nem kell az újkori nyugat, de gondolom ez a topic nem a politizálás helye .
:W
Ezért várom a javaslatokat, hogy a politika csoportban milyen új név alatt nyissunk neki új topicot ?
:F

Fórumok /Társadalom, közélet /:
:K

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#10017) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Van egy Stihl FS 120 -as fűkaszám és most szombaton lenne majd az első beindítása :D
Elolvastam a használati útmutatóját és lenne néhány laikus kérdésem:
A 28. oldalon azt írja, hogy:
"Az első begyújtást követően az indítócsappantyú forgatógombját állítsa állásba".
Na már most, mit jelent az, hogy begyújtás, honnan fogom észrevenni, hogy ez megtörtént?
Mire való ez az indítócsappantyú? Mi az amit megváltoztat a motor működésében amennyiben hidegen, melegen indítjuk?
A 19. oldalon a "Szerelje fel a kést" szekcióban mire való ez a "kés"?

Köszönöm a válaszokat.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10018) hiperFizikus válasza pvt.peter (#10017) üzenetére


hiperFizikus
aktív tag

Keres róla videót a NET-en, talán a YouTube -én van valami róla !
:)

A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !

(#10019) totron válasza pvt.peter (#10017) üzenetére


totron
addikt

Csappantyú: benzincsap. A jelzett állásba taszajtva lehetőséget biztosítasz a motormanna áramlására. Felkészül: elektromos csellentyűcske.
A kést a vágófelülettel bíró elemre szokták érteni, itt: damilfej. Fül- és szem/arcvédőt mindenképpen javasolnék.

(#10021) eldoble válasza pvt.peter (#10017) üzenetére


eldoble
aktív tag

indítócsappantyú: ezzel a levegő mennyiséget szabályzod, ha hideg a motor, akkor a levegőt elzárod, dúsabb keveréket kap, ha meleg a motor akkor, ezt nyitod és már a üzemi keveréket kapja.

A kést olyan helyeken használják, amikor már a damil nem viszi el a vastagabb vágandó növényeket.

(#10022) H-Zol válasza eldoble (#10021) üzenetére


H-Zol
senior tag

Ez így igaz :K pont ilyen a permetezőm !!
Felkel pumpálni a benzint , utánna a forgató csapoantyut rá tekered a második állásba max ra és be rántod , ha már meleg a motor és újra inditod a csapoantyút csak az első állásra kell tekerni és a lényeg aki nem tudja ahogy meghúzod a gázt a csapoantyú vissza ugrik !
Próbáld ki csavard rá a csapoantyút húzd meg a gázt és figyeld hogy vissza ugrik , ezt a Trabantos világba szívatónak neveztük :D de azt vissza kelett tolni !!

[ Szerkesztve ]

(#10023) Chris0321 válasza pvt.peter (#10017) üzenetére


Chris0321
addikt

Hello.
Az első mikor hidegen beindítod csak idiótán fogalmaznak. Beindítod, kicsit melegíted majd átállíthatod. Ha még hideg és hamar átnyomtad akkor azt észre fogod venni, mert az istennek nem akar felpörögni. Hidegen nem fog beindulni, csak ha a leírásnak megfelelően indítod. Melegen elég ha berántod.
Általában elég a damil is, ha vastagabb növényzeten kell átvágnod magad arra jó a kés. Nagyon figyelj rá, hogy jól rögzíted-e nehogy elszálljon. Plusz üt is ha nincs jól a helyén. Nem árt a munkavédelmi cipő ha azt használod, biztos ami biztos. Én mindig használtam fülldugót, mert elég hangos az a vacak és arcvédő pajzsot. A pajzsból a hálóst érdemes venni, a plexi alatt megőrülsz olyan meleged lesz. Úgy vedd fel a válladra a hevedert, hogy kényelmes legyen. Nekem egy idő után elzsibbadt tőle a kezem.

(#10024) eldoble válasza Chris0321 (#10023) üzenetére


eldoble
aktív tag

Valószínű nem kell visszanyomni, mert mint a kolléga írta: "ahogy meghúzod a gázt a csapoantyú vissza ugrik".

(#10025) Chris0321 válasza eldoble (#10024) üzenetére


Chris0321
addikt

Évekkel ezelőtt használtam, erre pontosan már nem emlékeztem. A Ladában mindig vissza kellett tolni a szivatót, nekem ez maradt meg.

(#10026) H-Zol válasza Chris0321 (#10025) üzenetére


H-Zol
senior tag

Nem , nem kell vissza nyomni , de a permetezőm ilyen újszerű, tavaly vettem és ki permeteztem belölle újra töltöm a motor meleg de ha nem teszem az első fokozatra az istené nem indul be , de ezt mutatták , és mondták is az üzletben , mert ott is be lett indítva !
A láncfűrészem régebbi annak csak ki meg be van és kész nincs két fokozat azt csak ha hideg akkor használom , de utánna rántom és megy , és a fukaszám is az Kawasaki de azon is csak egy fokozat van !

(#10027) H-Zol


H-Zol
senior tag

Ma néztem, hogy szinte minden körte, alma fámon utó virágzás van
[kép] [kép] [kép] nem a legjobb képek :D de a lényeg látszik , olyan egy egy , hogy egy száron van több virág és elágasidik mint egy fa !
De van amelyik egyedül van .
Ez normális dolog :)
Szerkesztve , a második képen van az ágas bogas :D

[ Szerkesztve ]

(#10028) ncc1701


ncc1701
veterán

Szivatóra gondoltak. De kb az összes kis kézigépet ugyanúgy kell indítani, üzemeltetni.

(#10029) H-Zol válasza ncc1701 (#10028) üzenetére


H-Zol
senior tag

Igen csak itt azt magyaráztuk , hogy a régebbiket vissza kell kézzel nyomni ez meg automata , meghúzod a gázt és vissza ugrik , ez meg ráadásúl, hogy ne legyen olyan fapados :D két fokozata van és meleg motornál is rá kell csavarni az első fokozatra csak úgy indul , hideg motornál a másodikra !

[ Szerkesztve ]

(#10030) Stylewars_kp válasza totron (#10010) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Mi ez az új törvény? Hol van róla egy értelmes összefoglaló?

(#10031) totron válasza Stylewars_kp (#10030) üzenetére


totron
addikt

Ennyit tudok amit leírtam, a vonatkozó hivatalban mondta az ember.

(#10032) pvt.peter válasza Chris0321 (#10023) üzenetére


pvt.peter
őstag

Köszi a válaszokat.

#10018 hiperFizikus: igen, ez már megtörtént, vannak hasznos "unboxing", "first start" videók :)

#10019 totron, #10021 eldoble: köszi a választ, most már értem (sajna pont a lényeget és a miértet hagyják ki a leírásból :D).
Ez a kés, nem azt a kést jelenti sztem, itt egy kép róla, használati útmutató 19. oldal alja:

Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy ez miféle "kés" és mire való? :D

#10022 H-Zol: szinte biztos vagyok benne, hogy ennél a modellnél nem áll vissza automatikusan ez a csappantyú. A videó (02:25) alapján és a használati útmutató alapján is ez egy manuális tekerentyű, legalábbis a 28. oldal alján ezt "Az első begyújtást követően" szekciónál.

#10023 Chris0321: köszi a jótanácsokat.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10033) Rive válasza pvt.peter (#10032) üzenetére


Rive
veterán

...ez miféle "kés" és mire való?

Ez vágja le a túl hosszúra szaladt damilt.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#10034) pvt.peter válasza Rive (#10033) üzenetére


pvt.peter
őstag

Óóó és tényleg :D Pedig próbáltam kitalálni, hogy ez mit vághat le, mert gazt az biztos, hogy nem :D

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10035) eldoble válasza pvt.peter (#10032) üzenetére


eldoble
aktív tag

Ez a kés a damilt vágja a megfelelő hosszra (ha hosszabb a kilógó damil, akkor ez vágja méretre). Ja, közben már megválaszolták.

[ Szerkesztve ]

(#10036) Chris0321 válasza pvt.peter (#10032) üzenetére


Chris0321
addikt

Nincs mit. Nem tudom 95-ös vagy 100-as benzint használsz-e, én mindenben átálltam a 100-asra. Még a fűkaszánál 95-öst használtam, tavasszal nehezen indult hiába volt kijáratva amennyire lehetett és azóta sokkal rosszabb lett a 95-ös ilyen szempontból. Legalább az utolsó alkalommal 100-ast raknék bele, azzal mindig gond nélkül indul a fűnyíróm is.

(#10037) totron válasza pvt.peter (#10032) üzenetére


totron
addikt

Bocs hogy hülyeségeket írtam.

Szerk., mindenki: Mennyiben indokolt egy ilyen fűkasza? Fűnyírót is lehet használni keményebb történetek esetén is, fel kell emelni az elejét elsőnek amivel átjut az ember a tű fokán, majd duplán ha kell, triplán áttolva a terület felett lehet haladni, nem lassabban, mint a fűkaszával.

Ha tudtok mondani bevált, rövid tenyészidejű paradicsomfajtákat azt megköszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#10038) eldoble válasza totron (#10037) üzenetére


eldoble
aktív tag

Általában a fűkaszát nagy fűre használják, a fűnyírót meg a gyep pár centis vágására.

(#10039) Stylewars_kp válasza totron (#10037) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Lenyírja a fűnyíró is magasabb fokozaton, de erőlködni fog. Illetve a húsosabb fű hamarabb eltömíti a fűnyíró házat. Mekkora területről van szó?

(#10040) eldoble válasza Stylewars_kp (#10039) üzenetére


eldoble
aktív tag

30 centis füvet miért vágnál fűnyíróval (már úgy általában, nem egyes esetben, ha nincs más)...

(#10041) ncc1701 válasza eldoble (#10040) üzenetére


ncc1701
veterán

Én azért "szoktam", mert az van. Egyszerre nagyon vékony csíkot tudok vele vágni, venni kellene rendes fém pengés kaszát, de spúr vagyok, ritkán kell magas füvet vágnom.

(#10042) pvt.peter válasza Chris0321 (#10036) üzenetére


pvt.peter
őstag

100 -ast fogok tankolni bele, mástól is hallottam, hogy az E10 nem biztos, hogy jót tesz neki, köszi ismét.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10043) eldoble válasza ncc1701 (#10041) üzenetére


eldoble
aktív tag

Persze, mint írtam is egyes eset ok., de a kérdés általánosan szólt ("Mennyiben indokolt egy ilyen fűkasza? Fűnyírót is lehet használni keményebb történetek esetén is ...").

(#10044) ncc1701 válasza pvt.peter (#10042) üzenetére


ncc1701
veterán

Nem a jóttevésről van szó, mert elmegy vele. Ha e10-et tankolsz, akkor nem hagyhatod benne 3-6 hónapnál tovább, mert szétesik az üzemanyag. Azaz tipikusan télre ki kell üríteni belőlük. Prémium esetén meg leteszed a gépet, és előveszed, mikor kell, és menni fog.

(#10045) Stylewars_kp válasza eldoble (#10043) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

30 centis füvem nincs nagy területen, csak az utcán van egy kis rész, amit a 280 wattos damilos szegélyvágóval szoktam lecsapatni. Vagy előveszem a kaszát és néhány suhintással kész is. Azért kérdem, hogy mekkora területről van szó. 3 nm-re ne vegyen 300 ezres stihl fűkaszát.

(#10046) Chris0321 válasza eldoble (#10043) üzenetére


Chris0321
addikt

A fűkasza valamivel kényelmesebb nagy területen, mert nem a fűnyírót kell tologatni. Én nem szeretem, mert nyomja a vállam és elzsibbad tőle a kezem egy idő után. Nekünk is nagy a kert, inkább a fűnyíróval tolom le. Az idei első nyírás 9 óra volt összesen, fűkaszával gyorsabb lett volna.

pvt.peter: El fog menni 95-össel is, a beindítással lesz gond hosszabb állás után. A tavalyi nyár is nagyon meleg volt, hamar le kellett tenni a fűnyírót majd későn megint kellett ősszel. Nem kellett aggódnom az esetleg megromló benzin miatt, ami megmaradt fűnyírásra vett benzin azt simán beleöntöttem a kocsiba mivel nem keverék volt. Nem érdemes sok benzint megkeverni előre, max. egy 5 literes kannával és ha elfogy akkor megint.

(#10047) eldoble válasza Stylewars_kp (#10045) üzenetére


eldoble
aktív tag

Persze, ez így van, csak másra való a kerekes fűnyíró és másra a fűkasza.
"előveszem a kaszát" régi szép idők ..., nekem egyébként még itt a Budapesti kertvárosban is, úgy, hogy van benzines fűkaszám is, a faházamban ott lóg a hagyományos kasza ...

(#10048) pvt.peter válasza Chris0321 (#10046) üzenetére


pvt.peter
őstag

100 -as benzint ami bevan keverve a fűkaszának azt meddig lehet megtartani?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#10049) Chris0321 válasza pvt.peter (#10048) üzenetére


Chris0321
addikt

Nekem most csak MZ-ben van keverék, az működött az előző nyári benzinnel de az nem olyan kényes. Szerintem ha idén elhasználod nem lesz vele gond. Mennyit kevertél be?

(#10050) totron válasza Stylewars_kp (#10045) üzenetére


totron
addikt

Belőlem tuti nem élnek meg, utálom a fűkasza winnyogását. A fűnyírónak jóval egyenletesebb a zaja, azon belül is elektromos a preferált ha csak lehet, de azt is csak füldugóval és kihagyásokkal, ~96dB ütős azért még így is.. Egészségesebb, kevesebb védőfelszerelést is kíván a fűnyíró. Bár az indítókérdést más adta, nekem jött a kérdésed, kiszámoltam, 10500 m2 amit le kell tologatni. Április II. fele - május időszakban lehet berregni rendesen. Később lentebb nyugszik az őrület, a nyár II. felében a kullancshelyzet is jobb.

EÜ percek:
Nem értelmezzük ugye fülvédőnek a 800Ft-os pirost, afölött már lehet érdemi gyártmányt beszerezni. Nem érdemes spórolni rajta túl sokat, 1 garnitúra hallásunk van, nincs a boltban több.

Mezítláb azért a hosszabbítók földeléséhez se nyúlkáljatok ki tudja milyen látens kacifántot rejt a rendszer, valamelyik héten majdnem átlátogattam a túlvilágra. A nap végén is voltak még random izomgörcsök, alattomos jószág egy ilyen mértékű elektronfolyam.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.