Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6701) Brandynew válasza Vezu (#6699) üzenetére


Brandynew
őstag

Értelmét nem látom mérget enni, és még fizetni is érte, de nyilván mindenki a saját életének/egészségének kovácsa. Én nem használok semmilyen vegyszert, mégis teli vagyok gyümölccsel és zöldséggel.

(#6702) vendingo válasza Brandynew (#6701) üzenetére


vendingo
veterán

Nekem is tetves a kiwi, paradicsom. Biztos nem fogom permetezni. Pár növényről van szó, kézzel letörlöm őket.
Volldünger linz-et használok egyedül, nekem ez bevált.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6703) Brandynew válasza vendingo (#6702) üzenetére


Brandynew
őstag

Sokan ki sem próbálják, mi tortenik, ha nem csinálnak semmit a leveltetves novennyel. Ha szerencsed van felzabaljak a tetveket a katicak, es ezzel is hozzajarultal ahhoz, hogy ne tunjenek el vegleg a foldrol. Ha nincs szerencsed, idővel ledobja a tetves leveleket es ujakat noveszt, tehat sajat magat gyogyitja meg, neha meglepo gyorsan. Legritkább esetben pusztul el a noveny olyankor meg uleltsz egy másikat es kesz. Nekem meg nem pusztult el leveltetu miatt novenyem. Jobb, mint magadat es a kornyezetedet mergezni.

[ Szerkesztve ]

(#6704) Dorian válasza bacsis (#6698) üzenetére


Dorian
félisten

Node melyik tápanyaghiányra vonatkozóan?

Nekem 3 sor paprikában gyakori, h alul sárga, felül zöld, a többi sorban nincs ilyesmi, lehet, h típusfüggő is. Meg az egyik illatos lonc egységesen nem sötétzöld csak sárgászöld: nyomorultat beton rézsűelemek közé ültettem, gondolom így kevesebb táphoz jut. Bár virágzik, mint állat. Kerítésre takarásnak javaslom, mert nő mint a gomba és nagyon finom illatúan virágzik.
Wuxal van itthon, meg keserűsó, ki kell kombinálnom melyiknek miből mennyit.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6705) lemmy71 válasza Vezu (#6699) üzenetére


lemmy71
őstag

Engedd el, az ilyen zöldeket úgy sem lehet meggyőzni, szerintem egy két itteni bejegyzéstől, még Bálint gazda is forog a sírjában ;] De ezen a wuxálos storin most én is jót röhögtem :DDD jelzem hogy használom már harminc éve, permetszerhez adagolva és tápanyagént az öntözéssel kijuttatva.

(#6706) Brandynew válasza lemmy71 (#6705) üzenetére


Brandynew
őstag

Ha már így általánosítunk, akkor hadd mondjam el, hogy részben a generációd és az előtted lévő néhány generáció az, aki lepusztította a bolygónkat. A hozzád hasonlóan gondolkodók miatt tűntek el komplett fajok és megy tönkre a termőföldünk egyre nagyobb része. Te az a tipikus old school háztáji földműves vagy, aki azt gondolja, tud valamit a mezőgazdaságról, és próbálja rányomni mindenkire az idejétmúlt "tudását". Gazra Glialka, tetűre méreg, sárgulásra műtrágya, vakondra méreg, csigára méreg, gyepre műtrágya. Permet tél végén, tavasszal, nyáron, ősszel. Munkagépből is csak a benzines, minél jobban püfög, annál jobb. Nem bírlak, és nagyon szomorú vagyok, hogy vannak még ilyen felfogású emberek, akik miatt szívni fogunk nemcsak mi, de az utódaink is.

[ Szerkesztve ]

(#6707) vendingo válasza Brandynew (#6703) üzenetére


vendingo
veterán

Miattam mindenki azt csinál amit akar. Én próbálkozok vegyszerek nélkül, vagy csak a végső esetben nyúlok hozzájuk. Vegyszeres van a boltban is, ezért is termesztgetek magamnak amit tudok. Én se vagyok szent, glialkázok, tápsózok, de nagyobb arányban használok természetes anyagokat pl. komposzt, trágya. Az, hogy a másik fórumtárs mit használ, mit eszik az nem ránk tartozik.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#6708) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Már egy ideje küzdök a gyorscsatlakozókkal, valami okból kifolyólag néhány hét után már olyan nehezen lehet széthúzni őket. Van márkás illetve nem márkás is. Viszont a szélesített verziót használom hogy a vízátfolyás nagyobb legyen. 3/4"-os tömlők vannak az udvaron illetve kertben.
Megelégeltem a dolgot és elkezdtem kicsit kutatni. És végül Gardena körmös réz csatlakozókat vettem. Első blikkre hibátlannak tűnnek. Remélem a hosszú távú tapasztalatom is ilyen lesz vele. Van aki otthonra ilyet használ?

Illetve szeretnék méretre venni tömlőt. Van olyan hely ahol méterre megadom hogy mennyi kell és annyit kapok? Jobb minőségű érdekelne mint pl. a Gardena. Nekem azzal az égvilágon semmi bajom nincs. De ha tudtok jobbat esetleg hasonló áron akkor szívesen meghallgatom.

Köszönöm!

iPhone 13 Pro Max

(#6709) mauimagic válasza Brandynew (#6706) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Te vagy az Gréta? Ölelj meg egy fát, az segít :))

(#6710) Vezu válasza lemmy71 (#6705) üzenetére


Vezu
csendes tag

Mi is használjuk már generációk óta, már nagyapám is használta a barackosban, szedresben és a szőlősben, apám is használja, és én is szoktam használni. Szerintem teljesen jól megfér egymás mellett a kontrollált; tudatos növényvédelem, a mesterséges kiegészítők használata és a természetes tápanyag utánpótlás. A gyümölcsösömbe minden második ősszel hozok az egyik barátom marha telepéről érlelt marhatrágyát, amit berotálok a gyümölcsfák tövébe, de e-mellett nyugodtan használok lombtrágyát is. Kvázi méregnek beállítani a lombtrágyát vagy egyéb mesterséges kiegészítőket egyszerűen ostobaság és nem igaz. Ja és komposztálunk is, amit tudunk. De, ha van bármilyen tanulmánya, kutatási eredménye a kollégának a forgalomba kapható lombtrágyák mérgező hatásáról, én nagyon szívesen elolvasnám és tanulnék belőle. :R

Brandynew: ez a stílus, ahogy válaszoltál lemmy71-nek szerintem fölösleges és túlzó, már majdnem bunkó, kicsit vissza vehetnél. Nekem például elektromos, és kézi hajtású háti permetezőm van, az még belefér vagy miattam is pusztulunk ki 50 év múlva?

[ Szerkesztve ]

(#6711) lemmy71 válasza Brandynew (#6706) üzenetére


lemmy71
őstag

Nincs TG. na de mindegy majd egy moderátor kicsapja ezt ha nem tetszik neki.
Már ne haragudj, de te beszélsz itt fajok megmentéséről tudatos kertészetről stb. akinek az az elve hogy ne használjunk kemikáliákat és metszést, mert a természet majd úgy is "kirúgja" magát, ha meg nem akkor ültetünk másikat. Tisztában vagy te egy kertész vagy mezőgazdász elhivatottságával, akinek a növények megmentése és az egészséges fejlődése az egyetlen célja. Szerintem nem, mert fogalmad sincs az egészről, csak a magad kis beskatulyázott világában látod a világot :K
Másrészt ha már felhoztad a generációt, amivel most magadnak rúgtál egy öngólt, akkor elárulok valamit. Agrár családból származok, már a nagyapám is nagyban gazdálkodott (nem egy zsebkendőnyi területen) a kenyér gabona az állati takarmány mellett természetesen a zöldségek és a borhoz való szőlő ne meg a cigaretta dohányt is maga termelte.
Apám agrármérnökként tevékenykédet, két tucat szövetkezetben szaktanácsadó feladatot látott el. Felkérésre, egyetemeken előadásokat tartott (biztos azért mert tönkretette a termőföldeket), erdőt telepített ami a mai napig szépen áll. Hobbyból egy új kukorica fajtát nemesített, amit a tengerentúlon elismertek és a mai napig termelik, hadd ne soroljam tovább. Én más pályát választottam, de rengeteg mindent megtanultam és a rám maradt földeket közösen a lányommal műveljük, természetesen a környezetünkre is nagy hangsúlyt fektetve. Szóval ennyi lenne a mondókám számodra. Ha te ennek a töredékét feltudod mutatni és tovább tudod adni az utókornak, akkor én megemelem előtted a sapkám.

(#6712) lemmy71 válasza Vezu (#6710) üzenetére


lemmy71
őstag

Én cirka háromévente szoktam a gyümölcsösbe érett marhatrágyát vinni, akkor kistraktorral be is szántatom jó mélyen utána meg szépen átrotálom. A gyökérzetre kell csak figyelnem mert a kajsziknak eléggé fent vannak a gyökerei, néha néha meg is akasztok egy kettőt. Ősszel meg a lehullott levelek nagyrészét összeszedem a maradékot meg szépen berotálom a földbe, kivéve a diókat, bárt ott amúgy is "fű" van alatta.
Mulcsot és friss komposztot - nyesedéket sosem teszek a gyümölcsfák tövéhez, beizzad és könnyen melegágya lehet bármilyen nem oda való baktériumnak, én nemszeretem :N
Komposztot csak itthon csinálok, mert elég nagy a füves területem, 3 - 4 zöldkukányi füvet vágok egyszerre. 4 raklapot összeállítottam és abba teszem a levágott füvet, amire mindig ráteszek cirka 15 centis földréteget és belocsolom. Persze árnyékban van és kövezkező nyírásra már szépen összeesik, két évig gyűjtöm benne az anyagot utána csak lehúzzuk a raklapot és egy nagy kocka tömbé áll össze a humusz [1m³]. A szomszédok viszik mint a cukrot, virágcserépbe friss ültetésekhez kiváló anyag.
A metszési nyesedéket mi kévébe kötjük és következő évben megy a csempekályhába vagy a kemencébe. Egyedül a levelet nem használom fel, azt egy mély árokban gyűjtjük, amit 3 - 4 évente elviszi egy termelő. Káposztával foglalkozik és nagyon megtetszett neki ez az anyag, cserébe ellát minket káposztával :D

"De, ha van bármilyen tanulmánya, kutatási eredménye a kollégának a forgalomba kapható lombtrágyák mérgező hatásáról, én nagyon szívesen elolvasnám és tanulnék belőle."
Gondolom ezt nem nekem írtad. Persze van, ha valaki figyelmetlenül (észnékül) használja akkor könnyedén leperzseli a növényt.

(#6713) Vezu válasza lemmy71 (#6712) üzenetére


Vezu
csendes tag

Nem neked szántam ezt a részt, lehet félre érthető voltam.

(#6714) inf3rno válasza Vezu (#6710) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem mindkettő egy szemellenzős, remekül kiegészítik egymást. ;]

Buliban hasznos! =]

(#6715) body007


body007
addikt

Azért én örülök, h vannak itt bio gazdák is :R

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6716) simico


simico
aktív tag

Ezt a marhatrágyát annyiszor írtátok már, hogy idevetnék egy gondolatot. Magyarországon a marhák kb 90%-a tejadó. Ezek túlnyomó többségét nagyüzemi körülmények között tartják csarnokokban, nem pedig kint a legelőn. Hogy ne legyenek a tartási körülmények és a fejés miatt állandóan betegek, folyamatosan telenyomják őket antibiotikumokkal és egyéb gyógyszerekkel. Ezek maradványai a trágyában is kimutathatóak. Biogazdálkodásban abszolút nem is javasolt emiatt marhatrágya használata (kivéve ha garantáltan legelőn tartott húsmarha trágyáját szedte valaki össze).

(#6717) Szilágyi84 válasza simico (#6716) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Ezért keres jól a helyi tehenész még a sz@rból is pénzt csinál 🤣

(#6718) body007 válasza simico (#6716) üzenetére


body007
addikt

Az a baj ha belegondolsz (végig vezeted) már kb. semmi nincs amiben ne lenne kemikália :(
Kezdve a vízzel - mindegy, h fentről jön vagy a talajból esetleg a közműből... Annyit tehet (akit érdekel), h a sajátját megpróbálja minél kevésbé "szennyezni" ilyesmivel

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#6719) Brandynew válasza lemmy71 (#6711) üzenetére


Brandynew
őstag

Pontosan erre értettem, amit írtam. Úgy gazdálkodsz, ahogy azt tanultad. Amit nagyapádék használtak szereket, azoknak a 90%-át már betiltották, annyira károsak. Te magad is ajánlottál itt betiltott szert. Nagyapád és az előtte lévő néhány generáció tette tönkre a termőföldeket, mert ész nélkül szórták a kemikáliát, nem volt még meg a megfelelő tudásuk, nem tudták, mit miért csinálnak. Sajnálom, hogy a te generációd még mindig ezt csinálja. Sorra írod ezeket a teljesen idejétmúlt, káros dolgokat, pl. ez a traktorral mélyen beszántás is egy teljesen idejétmúlt, káros dolog. Felborítod a talaj természetes, biológiai egyensúlyát, és csak annyit érsz el vele, hogy legyengíted a növényeidet. #nodig

[ Szerkesztve ]

(#6720) lemmy71 válasza Brandynew (#6719) üzenetére


lemmy71
őstag

Látom veled nem lehet értelmesen beszélni, légy szíves a jövőben mellőzd a kommentjeimhez való hozzászólásaidat. Köszi ;)

(#6721) Brandynew válasza lemmy71 (#6720) üzenetére


Brandynew
őstag

Sajnálom, hogy úgy látod, hogyha valaki nem a nézeteidet vallja, akkor nem lehet vele értelmesen beszélni. Ez így valóban elég egysíkú.

(#6722) fecus


fecus
őstag

Bevált merülő szivattyú típust tudtok ajánlani?
Örökölt, ásott kútba, 8-10 m mélyről. Csak kis kert, kb. 100nm fű és zöldségek.

[ Szerkesztve ]

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#6723) Brandynew válasza fecus (#6722) üzenetére


Brandynew
őstag

Szia,

Nekem két éve ez van, és még nem volt vele semmi gondom (pedig elég homokos a víz), napi használatban van: Elpumps VP-300 20M

Van belőle 10 méteres és 20 méteres kábellal is, neked nyilván az utóbbi kéne.

(Vicces, hogy én ezt még 14 ezerért vettem, konkrétan duplázódott az ára 2 év alatt.)

[ Szerkesztve ]

(#6724) lemmy71 válasza simico (#6716) üzenetére


lemmy71
őstag

Ebben azért tévedsz. Az hogy a tejelő marhák nem kint legelésznek attól még természetes takarmányt kapnak. Nálunk két "bio" szarvasmarha telep is működik, az egyikből Olaszországba szállítják a tejet a másikból hazai felhasználókohóz kerűl a tej. A hazai felhasználású tehenészetnek az én földemen is termelünk lucernát, csomagolt szénázs bálákat visznek tőlem a telepre. Szóval ezek a "bocikák" nem olyanok mint a városi testépítők, akik szteroidokon nevelkednek :DDD

(#6725) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Ez a gyomszedő ér valamit, vagy waste-of-money? Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#6726) fecus válasza Brandynew (#6723) üzenetére


fecus
őstag

Köszi. Szerintem kell a szintkapcsoló is a szárazonfutás ellen. Ennek olyan nincs. ugye jól látom?
A közös használat miatt félek nem fognak rá figyelni.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#6727) achilleuss válasza fecus (#6726) üzenetére


achilleuss
tag

Sziasztok! Érdeklődök, hogy ismerős e valakinek az a növény, hogy Balzsamkörte/keserű uborka, keserű dinnye, karela, momordica charantia, Bitter Melon, /. Ennek a csíráztatás módszeréről érdeklődök. 10 magból egy se kelt ki. Ha valakinek lenne balzsamkörte palántája eladó, vevő lennék rá.

(#6728) Barret001 válasza Brandynew (#6723) üzenetére


Barret001
addikt

Ilyet vettem én is,már elporladt.Enyémet spiáterből gyártották...

(#6729) Barret001 válasza mauimagic (#6709) üzenetére


Barret001
addikt

Ennyit krétáról és a csapatáról: "Annyira aggódnak a klímacsúcs résztvevői, hogy 400 magángéppel érkeztek Glasgow-ba"

(#6730) Dorian


Dorian
félisten

Na, palántázás, meg kiültetés bzzeg... :DDD
Most meg random brutális mennyiségben kel mindenhol ki a tavaly elpottyantott magokról a paradicsom, uborka. m2-ként vagy 10-20. Sajnálom őket kiirtani, de nincs mit tenni...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#6731) Barret001 válasza Dorian (#6730) üzenetére


Barret001
addikt

Kiirtod őket,és a maradék leelőzi a pátyolgatott palántákat.

(#6732) achilleuss válasza Dorian (#6730) üzenetére


achilleuss
tag

.

[ Szerkesztve ]

(#6733) achilleuss


achilleuss
tag

akkor itt senki nem hallott még a balzsamuborkáról?

(#6734) simico válasza lemmy71 (#6724) üzenetére


simico
aktív tag

Nem tévedek, sajnos az a jellemző amit írtam. Nem a takarmány a lényeg, hanem az egész nap beszorított, állandóan fejt állat. De nem is én állítom ezt, hanem olyan agrármérnök aki sokáig vezetett nagy tehenészeteket, ma már biogazdaságot vezet és biogazdaságoknak ad tanácsokat. Egyébként jómagam is voltam nem egy tehenészetben, naposcsibe farmon, tojásgyárban. Szomorú ami a többségében megy és sajnos a kis családi üzemek sokszor még rosszabbak is a nagyoknál (hiszen a család megélhetése múlik a dolgon, a hatósági állatorvos meg pénzért a tudvalevőleg szalmonellás tojásra is rányomnja a pöcsétet, majd úgyis megmossa a háziasszony).

(#6735) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Szőlő kötésnél, minden olyan ág levágható amin nincs fürt?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6736) föccer


föccer
nagyúr

Sziasztok!

Kertészethez értek annyit, mint tyúk az ÁBC-hez. Viszont van egy szép cseresznyefánk. Ellenben túl sokan lakják és még albi díjat sem akarnak fizetni, így a kilakoltatás mellett döntenék.

2-3 nap és leszedem a cserkókat, és utána valamivel el kellene takarítani a bentlakókat.

Egyáltalán mik ezet és hogyan lehet ellenük fellépni?

köszi!

üdv, föccer[kép] [kép] [kép] [kép]

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#6737) Szevam válasza föccer (#6736) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

Bodobács lárva?

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#6738) Prémvadász válasza föccer (#6736) üzenetére


Prémvadász
tag

[link]

Nem bűn a lustaság.

(#6739) Szevam válasza Prémvadász (#6738) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog (1)

+1

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#6740) Barret001 válasza DonThomasino (#6735) üzenetére


Barret001
addikt

Igen,kivéve ha az a venyige kell majd jövőre! És ha csak 3 venyige van,egyiken sincs fürt,nem vesszük le :D Figyelni kell arra is,hogy maradjon elég levél!

(#6741) Barret001 válasza Prémvadász (#6738) üzenetére


Barret001
addikt

+1

(#6742) lev258 válasza föccer (#6736) üzenetére


lev258
veterán

Az katica lárva (3-as kép) gubója (1-es, 4-es kép). Nem azok okozzák a gondokat a 2-es képen.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#6743) Barret001 válasza lev258 (#6742) üzenetére


Barret001
addikt

Azt eszik,ami a kettes képen lévő elváltozást okozza.

(#6744) Csabroncka válasza DonThomasino (#6735) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem ennyire nem egyszerű! Kordonos esetén befűzöd a kordonba, hagyományosnál fel és összekötöd a karóhoz (rögzíted a termő hajtásokat)! Levelet és hajtást csak az alsó (vadról hajtott) és középső részen a termő karok alatt szedd le.
Tetőzés Péter-Pál környékén, bár idén szerintem 1-2 héttel előbb kell.
Fogd úgy fel, hogy a levél értékes, mert az termeli meg a gyümölcshöz az energiát és cukrot, ritkítani csak az érés során szabad a fürtök körül, vagy a beteg leveleket.

"in medias res"

(#6745) Csabroncka válasza Brandynew (#6719) üzenetére


Csabroncka
addikt

Fingod nincs a fenntartható gazdálkodásról, pedig naponta előadod itt a Zöld barátot!
Apropó, ha már ennyire véded a bolygót, nem kézzel kellene húzni a vizet a kútból, vagy kannával öntözni?
Egyébként pontosan annyira város káros a környezetre, mint én vagy más (gondolom használod az emberi infrastruktúrát és nem barlangban élsz, ha már netezel is). Kemikáliára visszatérve ezekről is butaságokat írsz, érdemesebb lenne csöndben maradni.

"in medias res"

(#6746) DonThomasino válasza Csabroncka (#6744) üzenetére


DonThomasino
veterán

Én levágtam a többségét azoknak az ágaknak ahol nem volt fürt,
így valahol kb 1-2 főág maradt. Ez nagy gond ? :B

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#6747) raverke


raverke
tag

Sziasztok!

Egy kb.400nm-es elhanyagolt (nyaraló), kissé agyagos területre keresek olyan gyepszellőztetőt ami képes a mélyen letapadt tűleveleket összeszedni. Itt kérdéses, hogy a tobozt is képes-e felszedni vagy az acéltüskés hengernek az már sok lenne?

A Riwall pro 3215-öt néztem ki (elektromosat keresek)
Ahogy néztem ez már 40k körül kapható így ez lenne a felső összeghatár is.

Ki mit tud ajánlani, illetve mik a tapasztalatok? Első sorban a tüskés hengert használnám, a talaj lazítót kevésbé.

(#6748) Csabroncka válasza DonThomasino (#6746) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem nagy gond, de lehet eldobja a termést...

"in medias res"

(#6749) föccer válasza Barret001 (#6743) üzenetére


föccer
nagyúr

Egészségükre!

Viszont ha a jóétkű vacsora után is marad a kevésbé szép rovárból, akkor kell/érdemes valamit tenni?

Idény nyilván már nem gond, ma-holnap leszedjük a cserkót. Egyébként böszme nagy és finom. Gondoltam, hogy néhány magot lerakok hátha sarjad és ajándékozok belőle rokonságba, hátha másnál is jól érzi magát.

Erről bármit tudni? Vagy csak rakjam cserépedénybe, sima virágföldbe és várja 1-2 év , mikorben azért locsolgatom esővízzel?

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#6750) Barret001 válasza DonThomasino (#6746) üzenetére


Barret001
addikt

Okosok szerint 1 kiló remek minőségű szőlő kineveléséhez 1 négyzetméter összfelületű levél kell.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.