Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Firefox 5-10 percenként (néha gyakrabban is) "Firefox nem válaszol"-felirattal (pár másodpercre) lefagyogat. Eleve elég sok memóriát (400-450 MB-ot) használ, de nem valószínű, hogy a (4GB) RAM kevés neki, mert a laptopomon, a Sync-emmel bejelentkezve (ahol 8GB-os a RAM) ugyanez a hibajelenség. Frissítettem, de nem múlt el a probléma. (Pár kiegészítőt használok.) Van valakinek ötlete?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
headhunter
addikt
Gmail-nél változott a bejelentkezés vagy a kiegészítő "avult" el?
Addon Bar-on megjelenik a Gmail Manager ikon és dupla kattintással egyből belépett eddig a fiókba.
Adott a Gmail Manager kiegészítő és belépés helyett, ezt a szöveget hozza fel tegnap óta:
"Bejelentkezése nem sikerült
A Google nem tudta beazonosítani Önt, így egyelőre nem jelentkezhet be fiókjába.
Próbálkozzon újra később, vagy segítségért használja a fiók-helyreállítási funkciót.
Ugrás a visszaállítási folyamathoz
Bejelentkezés másik fiókkal"
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
Megjelent a legújabb verzió: 48.0.1
Ajánlott a telepítése, sok hibát javítottak: [link]FlashDisable
Eszköztárról tudjuk ki-be kapcsolni a Flash Playert: [link]about:performance
Új about: aloldal a Firefoxban. Kiterjesztések és az oldalak erőforrás használatát tudjuk vele figyelni. Érdemes használni, ha lassulást tapasztal valaki. (Nálam az Indexes oldalak szoktak problémát okozni, elég magas a processzorhasználatuk.) -
veterán
válasz Matthewus #47761 üzenetére
Nem is akartam, csak vicces
Viszont a Firefox nem szeretheti a Windows 10 Anniversary Update-t, mert azóta 2 gépen is (asztali + laptop, konfig adatlapon) hardveres gyorsítás mellett se a görgetés, se a kezelőfelület nem működik megfelelő sebességgel, "szaggat"
Csak így meg furcsák a betűk, eddig még sosem volt kikapcsolva[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
vlevi
nagyúr
válasz Archttila #47750 üzenetére
Ja.
Csak tekerj lejjebb egy kicsit, a háttérfolyamatokhoz.7 megnyitott PH fórum lap:
Ez a különbség, hogy a mostani FF még egy processben foglalja az össze lap memóriáját, míg a külön processben futtatott böngészők (Chrome, Edge, Opera, ésatöbbi), processzenként, laponként elkülönítve. Ami elvileg jobb, mert egyik lap nem borítja össze a másikat, de végülis több memóriahasználatot jelent, mert az egyébként közös dolgokból is jópár dolgot laponként újra kell létrehoznia.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azert igy olvasgatva a hsz-eket nem egyeduli a problemam. El is kezdek migralni az Edge-ra aztan amint lesz ra wot meg noscript mar itt sem vagyok. Pedig pont ket honapja adtam 2000ft-ot a firefoxnak. Kenjek a hajukba!
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Archttila
veterán
Nalam akkor is csak fele annyi ramot zabal (1 lappal) es erezhetoen gyorsabb az Edge.
Noscript? Egyelore meg az ABP sem mukodik rendesen sot nalam az FF bookmarkokat sem importalja be, persze ettol fuggetlenul erdemes odafigyelni ra.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
válasz Archttila #47769 üzenetére
Igen, Sync már van másik böngészőben is, de ez az RSS olvasós megoldás nincs, legalábbis én nem találtam. És az nálam a prioritás, a Sync meg ráadás.
Az alternatív FF böngészőket nem próbáltam még, lehet azokban is így működik, de azokról meg nem tudok semmit, és csak több éves cikkeket találok, így nem biztos, hogy azokat meg frissítik. -
veterán
Ha már itt méricskéltek, én is megnéztem nálam mi a helyzet, és hátha valaki másnak is érdekes adatok
Firefox Developer Edition 50.0a2 x64, multi process bekapcsolva, about:config-ból állítva a process szám max 8-ra (általában nem használok ennél több nyitott fület), Win10 Pro az op.rendszer.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
headhunter
addikt
válasz headhunter #47758 üzenetére
Mindenkinél jó a Gmail Manager kiegészítő?
-
Matthewus
őstag
válasz headhunter #47772 üzenetére
Ha erről a kiegészítőről van szó, akkor ismert a hiba, a vélemények között és az add-on Github oldalán is jelezték már.
-
Matthewus
őstag
válasz headhunter #47774 üzenetére
Amit linkeltél 5 éve nem frissítették, szerintem nem is fogják.
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Akadt egy olyan problémám, hogy a mozzillába összeszedtem a olyan keresőt amit nem tudok eltávolítani...Trotux a neve...
hiába állítom ár a Google keresőre hogy azzal keressen, mindig át rakja erre a másikra...
Moziillát újra raktam, amit csak tudtam le takarítottam...de eddig hiábaWOT: kissio
-
Kékes525
félisten
Ezt lefuttattad: AdwCleaner?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Ez a program a legjobb az ilyen kéretlen alkalmazások eltávolítására a Firefoxból. A HitmanPro és az Malwarebytes Anti-Malware mellett a 3. szükséges kiegészítő a komplett védelmi rendszer (tűzfal + vírusirtó) mellett.
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Firefox 5-10 percenként (néha gyakrabban is) "Firefox nem válaszol"-felirattal (pár másodpercre) fagyogat. Eleve elég sok memóriát (400-450 MB-ot) használ, de nem valószínű, hogy a (4GB) RAM kevés neki, mert a laptopomon, a Sync-emmel bejelentkezve (ahol 8GB-os a RAM) ugyanez a hibajelenség. Frissítettem, de nem múlt el a probléma.
Elég sok about:config-beállítás is módosítva volt. Nem tudok jobbat, törölném az egészet, aztán újratelepítve egyesével (tesztelgetve) rápakolgatnám a kiegészítőket.
Légyszi segítsetek, hogy a RevoUninstall-os törlésen kívül milyen mappákat kell még törölnöm, hogy az új telepítés semmit ne "vegyen át" a jelenlegiből! Köszi!“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
vlevi
nagyúr
válasz newmoonlight #47788 üzenetére
Nem kell revo bhockodni. A FF uninstallaskor megkérdez, törölje-e a profilt.
De előtte én feltwnnék egy portable változatot, kiegészitők nélku, és megnézném úgy.
Másik, hogy elkezded gyesével letiltogatni a kiegészitőket, mert valószinübb, hogy valamelyik kieg okozza, semmint az alap firefox. -
*VARJU*
tag
Hello!
A Firefox böngészőben hogyan lehet, a földrajzi hely adatainak elérését tiltani?
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Már tényleg szinte mindent letiltottam, de mégis kínlódik. Most is (nézem a feladatkezelőt) 460-480 MB memóriát zabál. Ez normális? Mellette fut a Chrome, az meg 160-170-et.
Ezt a portable-változatot megpróbálom.
Legutóbb, amikor töröltem nem emlékszem, hogy felajánlotta volna a profil törlését. Melyik mappákat kell (és honnan) manuálisan eltávolítanom?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Archttila
veterán
válasz newmoonlight #47791 üzenetére
Igen, sajnos normalis.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz newmoonlight #47791 üzenetére
Hardveres gyorsítás letiltása? Flash ask to activate-re állítása?
Szerintem a Chrome többet eszik, csak egy folyamatot nézel. (Meg gondolom semmilyen kiegészítőt nem használsz Chrome-ban).
Meg esetleg megnézheted egy új, üres profillal vannak-e gondok. -
newmoonlight
senior tag
válasz EmptyParadox #47793 üzenetére
Letöltöttem egy teljesen szűz portable-változatot. Nem tettem rá a profilomat, még a könyvjelzőket és jelszavakat sem. Elindítottam, közben folyamatosan néztem a feladatkezelőt. Kb. 170-180 MB-tal indult, aztán ahogy feltettem rá pár dolgot (Classic Theme Restorer, UBlock origin, Black skin) szépen felkúszott 340-350 MB-ra.
Chrome-on is van pár kiegészítő. De igazad van, a feladatkezelőben több Chrome-folyamat fut, ha ezeket összeadom, lehet, hogy összejön annyi, mint a Firefox-nál.
Hardveres gyorsítás le van tiltva, a Flash-sel nincs semmi gond.
Már arra is gondoltam, hogy nem-e a túl sok könyvjelzőm miatt (kb. 8000 ) baszakodik.
Ezt most a régi (problémás) FF-ról írom, holnap még tesztelem a fapados portable-t.
Azt megnézné valaki, hogy a Port.hu-n másnál is "lefagy-"e az oldal (azaz -a következő csatornák képe helyett ez jelenik meg), amikor sorra az újabb és újabb oldalra léptetek? Köszi!
-
Kékes525
félisten
válasz newmoonlight #47794 üzenetére
A port.hu nálam tökéletesen müködik. A szokásos köröket lefutottad (HitmanPro, Malwarebytes Anti-Malware, AdwCleaner)? Lehet, hogy összeszedtél valamit, ami kihat a Firefoxra is. RevoUninstall szerintem mindent kiszed, ha jól kezeled. Esetleg Wise Registry Cleaner-t is kipróbálhatod, a biztonsági tisztítása nem szokott gondokat csinálni. A CCleaner is jó.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Kékes525 #47795 üzenetére
CCleaner: volt
Registry kitakarítás: volt
ESET online scanner: volt
Panda antivírus (teljes gép átvizsgálása): volt
Revo uninstall: volt
Testüregmotozás: volt
Újratelepítés: volt
Imádkozás: volt
Káromkodás. voltBiztos, hogy a Firefox-szal és nem az asztali géppel (C2D, 4GB RAM, HDD, 32 bit) van a gond, mert ugyanezzel a Firefox-profilommal a notebook-om ugyanezt csinálja. (Azon meg i5, 8 GB RAM, 64 bit és SSD van.)
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz newmoonlight #47796 üzenetére
Testüregmotozás, káromkodás. és imádkozás a legfontosabb. Már nagy baj nem lehet. Azért még azokat a víruskergetőket is futtasd le, amit írtam, mert azok speciálisak, direkt a fő védelmi rendszerek mellé fejlesztették ki. Az ESET mellett én is szoktam használni őket. Lehet, hogy a kis gonosz nem a Firefox profilban van -de utálja a Firefoxot - és ugyanattól a laptól fertőződtél meg a notebookodon is.
Esetleg rendszer visszaállítást is csinálhatsz, olyan időre, aminél biztosan tudod, hogy még minden OK volt.
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
válasz Kékes525 #47797 üzenetére
Rosszul írtad. A káromkodás az imádkozás után volt.
Rendszer-visszaállítási időpontom sajnos nem volt. (Valamiért spontán törlődni szoktak.)
Nem vírusra gyanakodok, hanem valami bug-ra. Vagy valamelyik kiegészítő akadt össze egy másikkal, vagy a sok about:config-módosítás közül egyik üti a másikat.
Valószínűleg az lesz, hogy holnap csak a most letöltött portable-verziót használom. Ha pedig az nem fagy, akkor csontra letörlöm a jelenlegi FF-ot és tisztán újratelepítem, a kiegészítőket pedig óvatosan (egyenként) pakolgatom rá.
Aztán imádkozás, stb-stb....
-
Kékes525
félisten
válasz newmoonlight #47798 üzenetére
"Rosszul írtad. A káromkodás az imádkozás után volt." Bocs, a sorrend tényleg fontos.
"Rendszer-visszaállítási időpontom sajnos nem volt. (Valamiért spontán törlődni szoktak.)" kevés a szabad hely?
"valamelyik kiegészítő akadt össze egy másikkal, vagy a sok about:config-módosítás közül egyik üti a másikat." A kiegészítőket gyorsan le tudod csekkelni. Kapcsold ki az összeset és utána egyesével vissza, vagy egyenként kikapcsolva lehet ellenőrizni. A beállításokkal kapcsolatban a hibakeresési információból másold be ide a "Fontos, módosított beállítások"-at. Kiértékelésében itt biztosan sokan tudnak segíteni. Másrészt ezt is egyenként a default-ra visszaállítva le tudod ellenőrizni. Persze ezzekkel a kölcsönhatásokat nem lehet ellenőrizni, mert azt minden kombináció lecsekkelésével lehet. Azonban nem hiszem, hogy ennyire bonyolult, ritka hiba lenne.
Az nem derült ki számomra, hogy az újratelepített Firefoxod még szüzen jó volt e? Ha igen, az csökkenti a Firefoxon kívüli okok valószínűségét.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Trump vagy Harris
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest