Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
sesz
csendes tag
Nekem 3 kérdésem van (3.6.16-ot használok):
1.: Amikor töltés közben kiírja alul, hogy éppen miket tölt, akkor nem írja ki a teljes címet. Így semmi haszna. Hogyan lehet beállítani, hogy a teljes címet kiírja?
2.: Olyan kiegészítő kéne, amivel beállíthatom, hogy minden megnyitott új lap az aktuális lap mellett nyíljon meg, ne az összes lap végén.
3.: Létezik olyan kiegészítő, ami blokkolja ezeket az alert csapdákat amik itt vannak?
Itt a csapda -
Face8814
őstag
Üdv!
Hogy tudom megcsinálni hogy a pirossal bekarikázott rész is átlátszó legyen?
Az előző verzióban olyan szépen be volt nekem lőve ez, de a 4-esre frissítés után kicsit bajban vagyok.....
[link]
Köszi előre is.Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
Stomil
csendes tag
válasz Matthewus #19151 üzenetére
Szia!
Ez igen érdekes, amit mondasz, mert nálam csak az alpértelmezett téma van telepítve.
-
Stomil
csendes tag
válasz WonderCSabo #19159 üzenetére
Szia!
Jó a meglátásod. Valóban más a téma, Vista-Aero és használtam is az előző FF verziónál, a 3.6-nál. De mivel ez a téma nem kompatibilis az új FF4 - el, ezért akkor töröltem is és csak az alapértelmezett téma maradt egyedül. Erről tettem is be képet.
Közben aztán mostanra megoldottam ezt a problémát, mert nem igazán szeretem a köztes megoldásokat. Letöltöttem az FF 4-et és ráindítottam egy újbóli telepítést. Ekkor a telepítés elindítása után FF jelezte, hogy kisebb hibajavítás végez, majd amikor újraindult már megjavulva tette. Most már jók a fülek és ott vannak a kis X-ek is. Lehetséges, hogy valami bent maradhatott abból az előzőleg használt témából (bár nem értem hogyan) és amikor egy hete felfrissítettem a négyesre, az óta az a maradék szivatott.
Köszi a segítséget mindenkinek.Mondjuk ez a megoldás előbb is eszembe juthatott volna és akkor nem kellett volna kérdeznem. Én is előbb kérdezek, mint gondolkozok és cselekszem.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz WonderCSabo #19121 üzenetére
Firefox hírek:
És akkor végül a Kraken test:
Fx Nightly:
Chrome 12 Dev:
Opera 11.50 Alpha:
IE 10 Platform Preview:
Úgy tűnik a TI+JM-val sikerül majd befogni a Chrome-ot, TI+JM+TM-el pedig lehagyni.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz WonderCSabo #19162 üzenetére
Nightly nem sokat gyorsult a stabilhoz képest (ezen a teszten):
Firefox 4.0.1: 7587.5ms +/- 0.8%
Nightly (2011-05-11): 7505.8ms +/- 1.7%
-
WonderCSabo
félisten
Hmm, érdekes. (Andreas Gal a JS Compartments fejlesztője) (egy régebbi magyar vonatkozás )
-
huskydog17
addikt
WonderCSabo, nyomon lehet követni valamelyik oldalon a hard, illetve a soft blockerek listáját, mint a FF4 esetében?
Amúgy én úgy gondolom, pontosabban van egy olyan érzésem, hogy a FF5 semmiképpen nem fogja tudni utolérni a FF4-et a letöltések száma szempontjából. A FF4 már 153 millió felett jár.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #19165 üzenetére
Egyelőre nem.
Valszeg nem fog, de nem is baj, lényeg, hogy frissítsenek rá.
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #19166 üzenetére
Értem, kösz.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Steelmanus
addikt
Most ugy oszinten kit erdekel a Chrome sebessege, nekem mar most is eleg gyors az FF.
Bolondot csináltak a Google Chrome-ból
Jo a video. -
HZoli87
veterán
válasz Steelmanus #19169 üzenetére
Nálam is hasonló.
-
Llew
senior tag
Mióta frissítettem a 4.0.1.-re azóta a külön lapok fülei a címsor alól fölé kerültek, és eltűnt a frissítés meg a stop gomb. Ezeket hogy tudom vissza csinálni?
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #19169 üzenetére
Llew: Egyrészt első hsz, másrészt jobb gomb az eszköztárra -> testreszabás, és oda húzod a gombokat ahova akarod. A reload és a stop gomb mellesleg egyesült, ott van a címsor jobb szélén.
(#19168) Steelmanus: Hát ez elég, gáz. A "legbiztonságosabb".
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Az új about:memory oldalon lesz 3 gomb, amivel manuálisan el lehet indítani a Garbage Collectiont és Cycle Collectiont!
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Szeretném örömömet kifejezni, hogy usque 50 nap után - minden addon és manipuláció nélkül - én is használhatom a 4-es Firefoxot. Most már rendesen működik a NIS jelszókezelője, tudok bankolni és szinte minden úgy működik, mint a 3.6-nál.
Azért szinte, mert egy kivétel azért van: a betűk, pl. olyan helyen, ahol mondjuk, kék alapon fehér színűek, nagyon gyatrák, elmosódottak. Próbáltam már az 1. hsz-ben leírt okosságokat, de egyikre sem változott, javult a kép.
Van-e még valami az ott leírtakon kívül, amit megpróbálhatnék? -
egykori
őstag
válasz WonderCSabo #19178 üzenetére
Szia WonderCSabo!
Köszi a javaslatokat. A Fx6 egyenlőre messze van (nekem), a gfx-es tuning sem hozott eredményt.
Linkeltem egy képet, hogy lásd miről beszélek:Az 1. hsz-ben ajánlott "Anti-Aliasing Tuner" addont felraktam, állítgattam, de semmi nem történt, se javulás, se további romlás. Esetleg, ha tudsz ajánlani beállítási opciót erre a hibára - hátha.
Köszi
-
Steelmanus
addikt
-
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #19180 üzenetére
Nem, nem változik.
-
HZoli87
veterán
válasz Steelmanus #19180 üzenetére
Ezen dőltem a röhögéstől:
"és az jobb, mait a Mozilla csinál? Visszalassították a 3.6-ost a frissítések során és amint 4-re váltottam újra szállt a FF. A nevetséges az volt, hogy a visszalassított sebességet mérték össze a 4-es értékeivel, holott az új változat nem lett jelentősen gyorsabb, mint a "teljes sebességű" 3.6-os. ... gratula..."
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #19181 üzenetére
Egy kicsit csodalkoztam en is, hiszen akkor ebben a topikban is megjelent volna rola hir foleg Tőled hiszen jartas vagy a FireFox vilagaban.
(#19182) HZoli87 Na akkor mar megerte belinkelni, en is legorgoztem a lap aljaig es olvastam is amit ideztel, az eredmeny azonos volt a Tieddel.
(#19183) WonderCSabo Latod ennek meg utanna sem neztem pedig az Aurorat en is arrol a linkrol toltottem le amit most is beirtal.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz pete_21 #19185 üzenetére
Köszönöm Neked is a javaslatokat.
WonderCSabo fórumtársunk ezúttal téved, mert nem vagyok tökéletesen tisztában a probléma okával, ugyanis, a D2D ki van kapcsolva, az a változó sem oldotta meg a hibát, amit beírtam. A nagyítás meg a hibát is nagyította. Nightlyhoz most nincs ingerem, örülök, hogy most ez 4-es a betű-ügytől eltekintve nagyon jól szuperál.
Úgyhogy marad a kompromisszum, ezzel élek a 6-os Firefox megjelenéséig -
WonderCSabo
félisten
válasz egykori #19188 üzenetére
Biztos ki van kapcsolva a D2D? about:support szerint is? Mert Fx6-ban a változó beírásával szinte egy az egyben olyan lesz a szöveg, mint D2D off-al. Azaz mint Fx3.6-ban.
Viszont van 2 lényeges különbség a D2D teljes lekapcsolása és az Fx6+ cleartype params használata között:
- az utóbbival továbbra is DW-vel rendereli a szöveget, így D2D-t használ, teljes HW Accot
- mivel DW-vel rendereli a szöveget de whole pixel render módot használja, így a szöveg kinézete a régi GDIs, viszont a szöveget transzformálva az élsimítás szép DWis lesz (sub-pixel AA) -
pete_21
addikt
válasz egykori #19188 üzenetére
Az a változó csak a nightly verzióban működik, tudomásom szerint a 4-esben semmi hatása nincs.
Ahogy WonderCSabo kolléga is írta: about:support-ban nézd meg, hogy le van-e tiltva a D2D. Ha ugyanolyan homályosak a betűk, akkor tuti, hogy nincs letiltva.MOD: Azt hiszem a gfx.direct2d.disabled változót kell true-ra rakni, de majd a kolléga kijavít.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #19191 üzenetére
Igen, azért jó, hogy írod, mert én a force enabled-et nem írtam, mert ugye alapból le van tiltva. De biztos, ami biztos, jobb így, hogy letisztáztuk.
Lassan szerintem mehet a gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode;2 parancs is első hsz-be, leírva mellé, hogy a hardveres gyorsítás előnyeit használva visszakapjuk a GDI-s betűket. -
WonderCSabo
félisten
válasz pete_21 #19192 üzenetére
Majd ha Fx6 béta státuszba ér, beteszem.
Egyébként, ahogy az előző hszekben is fejtegettem, ez nem GDIs renderelés. (mármint HW acc on, és beállítás gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode;2 ). Ezzel továbbra is a DW rendereli a betűket, és pont ezért működhet vele a D2D. Csak ezzel a DW azt a renderelési módot használja, amit a GDIs is használt, a Whole pixel renderelést. Az általatok homályosnak mondott renderelés pedig a Natural renderelés.
Szóval lényegében itt nem GDI vs. DW dolog van, hanem Whole pixel renderelés vs. Natural renderelés. Ezt nagyon szépen leírta egy srác itt, angolul.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #19193 üzenetére
Múltkor elolvastam azt a hsz-t, tényleg elég jól leírja. Ezért nem értettük, hogy az MS miért nem ad ki javítást, illetve miért dobta így piacra a D2D-t... Mert ugye természetéből adódóan így működik. Ha az IE is szebb betűket akar, akkor az MS is ugyanazt a megoldást fogja használni, mint a Mozilla fejlesztői? Tehát ők is whole pixel renderelést?
-
HZoli87
veterán
Megjelent a stabil 10.3-as Flash Player. - Link
-
egykori
őstag
válasz WonderCSabo #19191 üzenetére
Kedvesek vagytok, hogy próbáltok segíteni, de mivel ez a renderelés és egyéb grafikai cuccok nem erősségem, így betettem két képet a beállításaimról (én nem tudom minden sorrol megállapítani, mi a rossz, mi a jó beállítás):
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz egykori #19197 üzenetére
Üdv!
Amint Te is olvashatod, a D2D ki van kapcsolva. Ahogy látom a karid egyébként is blacklisten van, szóval nem is műkődne egyáltalán, és alapból kikapcsolja az Fx. A ceartype_params rendering mode változó pedig az Fx6+ -on működik csak, és csak bekapcsolt D2D és DW esetén.
Tehát jelenleg a betűid egy az egyben olyanok, mint Fx3.6-ban.Milyen téma ez?
-
egykori
őstag
válasz WonderCSabo #19198 üzenetére
Hali,
Tehát jelenleg a betűid egy az egyben olyanok, mint Fx3.6-ban.
Sajna, nem olyanok. Ezt már prezentálni nem tudom, mert már nem állnék vissza a 3.6-ra.Milyen téma ez?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest