- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
imibogyo #31263 üzenetére
Igen, nagyon hasonlít a Te koncepciódra.
Azt mondjuk nem értem, hogy az arany színűn hol van az a 120mm-es venti?
Ugyanott, ahol a rózsaszínen az oldalablak?Előre igazán betehettek volna egy 120-140mm-es ventihelyet.
Meg fekete/ezüst színben is árulhatnák, mert ez az arany/pink azért kicsit gáz. -
törölt tag
válasz
imibogyo #31009 üzenetére
31014 látja mire gondolok, az is igaz hogy az ott lévő venti nem keretes, és a semmin keresztül van hozzácsavarozva az előlaphoz.
...mert kapok az arcomra.
Na ilyen, itt nem lesz
(#31011) viperabácsi:
Nincs a táp vezérelt csatlakozójára kötve venti. Az alsó venti a cpu hűtővel(táp felett) van lepárhuzamosítva. Terhelés 300-350W körül lehet, és 620W-os a táp, szóval pont a tőle telhető legnagyobb hatásfokot 84% tudja produkálni.
Folyamatos terhelés után, egyedül az egyenirányítást-hűtő-borda lehet 45-50C° körül (tapintva kb 8-10 sec után kellemetlen), az összes többi alkatrész léghőmérsékletű.
A 140-es venti ad bőven légáramot, nem lehelő üzemben megy, a doboz cső kialakítása miatt nem is tudná kikerülni az alkatrészeket, és a táp nyákja fölött is el tud áramolni felgyorsult levegő, ahol a bordák kiterjednek.
Amíg alatta volt a hőcserélő aggódtam miatta /lekorlátozta a légáramot/, de nélküle teljesen jól érzi magát -
jim bcs
nagyúr
válasz
imibogyo #30978 üzenetére
(#30978) imibogyo
Macho 90-et ne, 0-a helyed marad a ramokhoz, helyette inkább True Spirit 90M Rev.A és nyertél 10mm-t is.(#30979) Duracellm...
patent
-
törölt tag
válasz
imibogyo #30898 üzenetére
Van com-port-os motorvezérlő: [link],[link]
PC-vel még nem próbáltam, fénypult RS232-es kimenetéhez volt illesztve, /egy prorektort kellett mozgatni sínen, követni a látogatót, közben a képméretet és a zoom-ot mindig az adott távolsághoz állítani/ de szerintem fel vannak erre is készítve a PC-s CNC-s szoftverek is
-
Pete55555
addikt
válasz
imibogyo #30404 üzenetére
Közben rákerestem én is, és én is csak ezt találtam (jó tudom szóismétlés, kövezzetek meg).
Innen én sem rendelnék...
Alpefohn Peter2 ? -
Archttila
veterán
válasz
imibogyo #28809 üzenetére
És én még azt hittem, hogy a közös szekrényben lévő közel 50 darabos mágneses csavarhúzkészlet tönkreteheti a tőle kb félméterre fekvő 3TB-s HDD-t.
Ahogy elnézem a videókat ehhez nemhogy egy mágneses csavarhúzókészlet, de még a készletnek megfelelő tömegű színtiszta mágnes is kevés lett volna.
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #28815 üzenetére
(#28816) mintAdarab: "...etázsba préselt fülekkel..."
Ezt a részt nem igazán értem."Alulnézetben a furnérban lévő furatok eléggé a szélén vannak, könnyen kiszakad egy-egy réteg."
A süllyesztés helyett végül is lehet sima átmenő furat is, míg a lencse helyett lapos fejű csavar.(#28817) Duracellm...: "De a sarkokban van holt tér, amit ki kellene használni: akár műagyanyagból/ kemény fából is meg lehet oldani hogy illeszkedjen a sarkokkal, és a végére beleüljön a mágnes."
Megfontolom, köszönöm.================================================
Elegance by MetallicAcid - [link]
================================================
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
imibogyo #27656 üzenetére
Csak a szememet zavarta
~2x-es névleges teljesítményű, minőségi tápegységet szoktam választani új gép összerakásánál. Így a fut a legjobb hatásfokkal terhelés alatt, legkisebb a zaj, és a működési hőmérséklet. Esetleges kevésbé ésszerű bővítésnél is van tartalék.
Mióta itx-en vagyok, adott feladatra lettek a gépek optimalizálva. Így nincs vágy házat/hűtést/vga-t/tápot cserélgetni, vagy a zajjal harcolni. Nekem így a legkevésbé erőforrás igényes, hosszú távra...
-
Gaben01
őstag
válasz
imibogyo #27656 üzenetére
Az utolsó bekezdéssel maximálisan tudok azonosulni én is.
Nekem már egy jó ideje overkill a tápom (BeQuiet! Straight Power 400 E9) a konfigomhoz (H87I+i3 4330+2x4GB 1600 ram + 1 ssd+ 2x 3,5 HDD+ODD, a ház elején 1db Coolink swif2), de nem igazán zavar a dolog. Az előző konfigomból megmaradt, szinte új volt még és ki tudja mikor kattanok be és veszek valami combosabb vga-t. Nem hajkurászom a wattokat, ha a táp miatt 5-10W-tal többet eszik a gép, mint egy paneltáppal, az nem igazán zavar, így se egy áramtemető a gép. -
janos666
nagyúr
válasz
imibogyo #27138 üzenetére
Valakinek van esetleg listája arról, vagy emlékezetből meg tudja válaszolni, hogy melyik Intel vagy AMD CPU/SoC-al integrált ITX alaplap-on van >=3, közvetlenül a SoC-ból vagy a CPU-hoz tartozó SB-ből, nem külön (Jmicron, Marvel, stb) PCI-E vezérlőből kivezetett SATA port, avagy melyik a legkisebb fogyasztású AMD/Intel SoC/chipset, ami ilyen?
Ahogy én nagyjából kivettem, Az Intel-nél az NM10 SB (gyakorlatilag az összes Atom-os ITX lap D2700-ig bezáróan) és a J1800 féleségek is csak 2 SATA portot adnak, ahogy az AMD Kabini SoC is, így csak a Brazos marad (esetleg valami még régebbi, >40nm-es AMD CPU).
Kihagytam esetleg valamit?Vagy ha nem ITX-et, akkor miket kéne nézegetnem DIY NAS-hoz, ami viszonylag olcsó és >2 portos SATA vezérlője van? Láttam már, hogy jöttek új generációs Atom-ok is, csak nem nagyon láttam, hogy csinált volna valaki velük integrált SoC-os alaplapot.
Amúgy is csak rosszat olvasni a Jmicron vezérlőkről, az pedig még extra csavar nekik, ha egy tömbhöz tartozó HDD-k két vezérlő közt vannak szétszórva, így bár egyformák a HDD-k, mégsem teljesen egyformán viselkednek, mindig a lassabbra vár az egész kötet...
-
válasz
imibogyo #26985 üzenetére
Értem, akkor nem rossz megoldás.
Hát igen, ördögi kör.
Nekem is azon fő mindig a fejem, hogy kevesebb fájdalommal, olcsóbban, és nem sokkal nagyobb méretben jobban járnék egy mATX házzal, pl. egy olcsó, hangszigetelt Silverstone PS09-cel... Jó az ITX, de ha valaki fájlszerveren, multimédiás HTPC-n (Kabini rulz) kívül többet akar, akkor talán jobban jár mATX-szel.Lehet én is váltok. Most passzív Athlon 5350-es rendszeren gondolkodom, talán egy passzív R7-240-essel, ami nagyon szimpatikus lenne, de mindig oda térek vissza, hogy kevés lenne az erő.
-
válasz
imibogyo #26980 üzenetére
Szép, láttam is már ilyeneket, de én külső notiadapterre gondoltam.
Ha megint a házban foglalja a helyet (és termeli a hőt), akkor kenhetem a hajamra.Csak azt nem értem, hogyha...
- úgyis a házban van a tápod,
- nem mersz szellőzés nélkülit venni,
... akkor miért szenvedsz panel/pico táppal, miért nem hagyatkozol simán egy SFX-re, vagy TFX-re? -
Carver77
csendes tag
válasz
imibogyo #26562 üzenetére
Miért nem gyártanak,föggőleges,henger alakú pc házat?Alul-felül ventilátor,a kémény-hatást kihasználva,elvileg ideális szellőzés,hűtés.?Bár jelenleg egy collermaster elite 130-as van képben,de a jövőben szeretnék egy ilyet készíteni.Munkám,munkahelyem okán "minden" szerszám és anyag a rendelkezésemre áll.Ha elérek odáig,nyitott lennél némi brainstorming-ra...?
Lehet h hülye kérdés,de nézd el nekem-eddig csak laptopot használtam,a vga elhelyezése kötött,vagy állhat akár függőlegesen is?Köszi.Mindenki máshoz:mini itx alaplap,ár-érték arányban,mit ajánlotok?i5 alá.Köszi.
-
HookR
addikt
válasz
imibogyo #26553 üzenetére
Az előlapra nem tennék szellőzőnyílást, hogy a választott anyag (legyen akár alumínium, akár fa) színe és textúrája letisztult, sallangmentes formában érvényesüljön. Ennek megfelelően a bekapcsológombnál is érdemes fontolóra venni, hogy inkább a ház tetejére kerüljön.
Mivel nincs dVGA, ami akadályozná a légáramlást (és ahogy látom a ház lábai esetében sem gond, ha magasak), ezért ventilátort alulra tennék, a ház elejéhez igazítva, az alaplap alatt csak a vastagságának megfelelő távolságot hagyva. 140 vagy 180mm-est attól függően, milyen alkatrészeket is szeretnél elhelyezni, illetve a ház arányaival szemben mik az elvárások:(A) 140mm-es venti esetén a DC és AC táp a ház előlapjának belső oldalán, állítva, egymás mellett. 2,5"-es meghajtók a ház aljában, a ventilátor mögött (Megfelelő méretezés esetén a ház hátlapjának belső oldalán, az alaplap hátlapi kivezetése és a ház bal oldalfala közötti részen is szóba jöhet.).
(B) 180mm-es venti esetén alulra csak a légkavaró menne. DC és AC táp az alaplaptálca hátoldalán, állítva, egymás mellett. 2,5"-es meghajtók a ház előlapjának belső oldalán (Illetve megfelelő méretezés esetén a ház hátlapjának belső oldalán, az alaplap hátlapi kivezetése és a ház bal oldalfala közötti részen is szóba jöhet.)
(C) Alul csak a 180mm-es venti. 1db 3,5"-es és 2db 2,5"-es meghajtó, valamint a DC és AC táp a fentiekhez hasonlóan a ház előlapjának belső oldalán, illetve az alaplapi tálca hátoldalán elosztva a preferált szempontok szerint. Úgy mint:
- Funkció szerint csoportosítva: Külön a tápegység részei és külön a meghajtók.
- Méret szerint optimalizálva: AC táp + 2,5"-es meghajtó, valamint 3,5"-es meghajtó + DC táp. (Feltételezve, hogy az AC táp legalább ~1cm-rel keskenyebb a 3,5"-es meghajtónál)Minden esetben 1db nagyobb, alacsony fordulatszámú ventilátor gondoskodna a CPU-hűtő, a tápegység és adott esetben a meghajtók hűtéséről. Ha az alacsony terhelés okán épp le van kapcsolva, a ház passzívan alulról fölfele amúgy is könnyebben átszellőzik.
Személy szerint nem használnék 18mm vastag bútorlapot, mert helypazarló, ha nem marod ki belülről valamennyire.
-
törölt tag
válasz
imibogyo #26546 üzenetére
Előre leszögezem hogy a vörös arany színkombináció nekem tetszik!
Viszont: Az előlapot oldalt törtem volna meg. Pácolás és előkészítése nagyon el lett kapkodva.
A tápdugót rendesen tessék bedugni: [link]
Védőföldet a ház érinthető fém részeire is bekötötted gondolom.Szerintem nagyon szépet lehet fából is alkotni, de be kell tartani a technológiai lépéseket. Mindenek előtt jó alapanyagok és segédanyagok kellenek hozzá és sok türelem.
-
flashpointer
őstag
válasz
imibogyo #26541 üzenetére
A CPU hűtő az király
Az valami LED adapter? Úgy olvastam azokon nincs túlfeszültség meg semmilyen védelem, illetve a feszültség pontossága is kérdéses, amiatt nem mertem kipróbálni ilyennel mert a paneltáp közvetlen ráengedi a cpu-ra, nem volt vele probléma?
Nekem is az jutott eszembe ami Hookr-nek, mikor terveztem 20mm-es aluprofilból házat feltűnt hogy elég sokat elfoglal a házból.
Ja meg hány wattal van terhelve a paneltáp és nem tapiztad meg hogy melyik része melegszik? -
-
patomi
őstag
válasz
imibogyo #26546 üzenetére
Nekem tetszik. Egy árnyalattal lehetne sötétebb(bár lehet a kép ilyen csak) jobban passzolna a bútorokhoz.
Az oldallap ha jól emlékszem füst üveg lesz(?) Az nincs még meg? Sokat dobna rajta.A bordát nem tudod 90 fokkal elfordítani? Akkor ezen is átfújna az előlapi venti.
-
kisza25
félisten
válasz
imibogyo #26335 üzenetére
ebből a 9,2 dB/A az "A" betű az azt jelenti 1méter távolságból mérve, egyébként minél kisebb egy venti annál csendesebb azonos fordulaton, pl egy 12cm-es 1200-on már hangos nekem, egy 8cm-es olyan 1800-2000rpm-től ad ugyanolyan hangot...
mondjuk a 2800 az akkor is elég gyanús, lehet PWM-es az is
érdekes, mert a gyártó oldalán is az van, 3800-on meg 14dB/A -
Pista0001
addikt
válasz
imibogyo #26290 üzenetére
Az a baj, hogy ha 2 ventit közvetlen egymás mellé szerelsz, akkor a gumi felfogatók egymásnak feszülnek, a venti részt eltolják a kerethez képest, a venti beleérhet a keretbe. Kb 2 mm hézag már jó.
Ami képet linkelt valaki a PST-s Arctic PWM venti csatijairól, mutatja is egyből mi a probléma. A fordulatszám szál külön van a másik háromtól, ha egyedül használod a ventit, vagy ha utolsó a sorban, akkor be kell dugni ezt a csatit a toldó aljzatba, így az utolsó venti fordulatszáma lesz monitorozva. Na ez abszolút nem logikus szerintem. Azt a plusz csatit le kell venni, meg a toldó ágból ki kell venni a sárga szálat, majd a hosszú sárgát a sima aljzatba kell tenni a helyére. Így kevesebb a csati, a hosszú szálakat egybe harisnyázva letisztultabb lesz az összhatás. Így ha egyedül van bekötve a venti vagy az utolsó a sorban, akkor a toldó aljzatnak nincs jelentősége és az első venti fordulatszámát lehet monitorozni.
-
-
Pete55555
addikt
-
hszilard666
veterán
válasz
imibogyo #26092 üzenetére
Ismerős az érzés, de szerencsére nekem külön gépem van melóra
IMO a mATX a legjobb, mert nem túl nagy, de nem pici annyira hogy korlátozzon a megálmodott konfig megépítésében. A mostani matx lapom is meg van pakolva rendesen, de nem érzem szükségesnek hogy áttrappoljak ATX re.
Esetleg még egy dual xeont bevállalnék, de az nem az olcsóságáról híres(#26091) flashpointer:
Hát ha hűt rendesen akkor szerintem tökmindegy
Lehet hogy fix budgetük volt, és a 970 már nem fért bele. -
Ombre85
tag
-
Ispy
nagyúr
válasz
imibogyo #26036 üzenetére
Én is sokat szívtam régen, ezért egy ideje bevezettem azt, hogy minden cuccnak elrakom a dobozát, és minden nem használt alkatrész, leírás, papír a dobozban marad. Így amikor el akarom adni viszonylag gyorsan össze tudom készíteni a dolgokat.
Cserébe a padlásra ne akarj felnézni, hogy néz ki
Lassan már én sem merek felmenni....
-
válasz
imibogyo #25999 üzenetére
ThinITX-esből azért van választék (pl. Asus), de soknál 3GB/s-es a mSATA port, passzív J1900-asból meg még én sem láttam.
Szerintem jobban jársz, ha megtartod a Celeron-odat, és raksz rá egy nagy bordát, venti nélkül.
A zed által linkelt paneltáp meg...(#25998) zed1983
Nézegettem azt a paneltápot, de ÁFÁstul most úgy 20k-ra jönne ki, és kéne még hozzá egy bika notiadapter, ami megint úgy 15k. Sokkal inkább venném akkor már a korábban linkelt Zotac SFX tápok egyikét... -
-
KISDUCK
addikt
válasz
imibogyo #25662 üzenetére
Köszönöm a tanácsot nem próbáltam ki, mert eszközhiányban szenvedek, gondoltam kipróbálom hogy az uefi látja e a pendrivot és és látja (bootolható cucc van rajt, de nem gpt-s, bootolni nem bootolt róla, windowst indította a gép). Most a frontpanelről megnyitja az eszközöket. Nekem ez kissé furcsa ez most efi vagy windows baj lehet?
-
shteer
titán
válasz
imibogyo #25634 üzenetére
Az addig mukodhet is, ha nem kell fizetni a CNC uzemorajat.
Amig volt lehetosegem "okosba" megoldani a CNC marast, nekem is sajat tervezesu vizhutoblokkjaim voltak. Szepek voltak es igen hatekonyak. Anyagaron.
De szerintem a kis kezugyesseg keves hozza. Az a papircsakohoz kell.
Ide kreativitas kell es mernoki precizitas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Asus Rog Strix B450-F Gaming II ajándék: AMD Ryzen 3 1200
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest