- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
#16939776 #27655 üzenetére
Persze igaz.
De úgy gondoltam, hogy irreleváns az adott témával kapcsolatban. Mondjuk nekem amúgy is mindegy ez a része a dolognak ilyen mélységben, csak a sok hatásfokon és kihasználtságon siránkozónak szoktam berakni ezt a táblázatot (ami viszonyításnak jó, másra nem). De itt van egy részletesebb teszt is Jonnyguru-tól. Az tisztán látszik ebből is, hogy a minőségi tápok szinte minden terheltségi tartományon belül képesek egy nagyon szűk hatásfoktartományban dolgozni, és nekem ennyi a lényeg.
Meg amúgy is baromi nehéz sweet spot-ra venni tápot. Gondolj bele, hogy most 30-60W között eszik a gépem, ehhez mondjuk egy 100W-os táp ideálisnak tekinthető ~50%-os ideális terhelést feltételezve. Na most ha én holnap úgy döntök, hogy belerakok még egy 750Ti-t is a rendszerbe máris kicsúsztam nem hogy az 50%-os ideális tartományból, hanem konkrétan a táp terhelhetőségéből. Vagy ha veszek egy 200-250W-os tápot erre felkészülve, akkor meg mi van ha eladom a vga-t (ahogy történt is az én esetemben), akkor meg már a 10-20%-os tartományba estem vissza hatékonyság tekintetében.
És én meg tuti, hogy nem fogok minden egyes gépmódosításkor új tápot venni. Ezért szoktam úgy dönteni, hogy veszek egy jóval nagyobb tápot mint ami kell, lenyelem azt a pár %-os veszteséget, de legalább "bármilyen" módosítást tudok úgy eszközölni, hogy nem kell tápot cserélnem (persze ésszerű keretek között).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Sorozatok
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest