Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz #16939776 #27655 üzenetére

Persze igaz. :K

De úgy gondoltam, hogy irreleváns az adott témával kapcsolatban. Mondjuk nekem amúgy is mindegy ez a része a dolognak ilyen mélységben, csak a sok hatásfokon és kihasználtságon siránkozónak szoktam berakni ezt a táblázatot (ami viszonyításnak jó, másra nem). De itt van egy részletesebb teszt is Jonnyguru-tól. Az tisztán látszik ebből is, hogy a minőségi tápok szinte minden terheltségi tartományon belül képesek egy nagyon szűk hatásfoktartományban dolgozni, és nekem ennyi a lényeg.

Meg amúgy is baromi nehéz sweet spot-ra venni tápot. Gondolj bele, hogy most 30-60W között eszik a gépem, ehhez mondjuk egy 100W-os táp ideálisnak tekinthető ~50%-os ideális terhelést feltételezve. Na most ha én holnap úgy döntök, hogy belerakok még egy 750Ti-t is a rendszerbe máris kicsúsztam nem hogy az 50%-os ideális tartományból, hanem konkrétan a táp terhelhetőségéből. Vagy ha veszek egy 200-250W-os tápot erre felkészülve, akkor meg mi van ha eladom a vga-t (ahogy történt is az én esetemben), akkor meg már a 10-20%-os tartományba estem vissza hatékonyság tekintetében.

És én meg tuti, hogy nem fogok minden egyes gépmódosításkor új tápot venni. Ezért szoktam úgy dönteni, hogy veszek egy jóval nagyobb tápot mint ami kell, lenyelem azt a pár %-os veszteséget, de legalább "bármilyen" módosítást tudok úgy eszközölni, hogy nem kell tápot cserélnem (persze ésszerű keretek között). ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés