Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25999) imibogyo válasza AxBattler (#25995) üzenetére


imibogyo
veterán

Jah, pedig a thin-ITX lapok többségén megtalálható, meg a Gaming ATX deszkákon is... Én nem ezt tapasztaltam, persze láttam párat, de nem a "többségen", bár lehet rossz típusokat néztem. Az enyémen sincs. Anno a hangminőség miatt döntöttem ez mellett az ASUS M2-es lapjával szemben (a hangzásban nem is csalódtam), de mióta van külső DAC megint, azóta ez a feature totál haszontalan, ellenben muszáj vagyok külső SSD-t használni.

Van esetleg a tarsolyodban egy J1900-as passzív ITX (thin, vagy normál) alaplap, amin van mSata, vagy M2? Bevallom nem nagyon néztem utána, csak iponon, de ott nem láttam, persze lehet csak vak vagyok. És, hogy miért pont j1900? Mert ez passzív. Semmi más kritérium nincs. Most is passzív a gépem. És ezt szeretném ezután is így. Annyi különbséggel, hogy beépített DC tápos lapot keresek, hogy a tápellátás is passzív legyen és, hogy a házban még a paneltápnak se kelljen helyet keresnem. :B

Bár lehet az lesz a vége (mert igazából nem akarnám az alaplapot, procit memóriát stb. kukázni), hogy marad minden ahogy most van, és veszek mellé egy zed által is linkelt tápot, vagy valami hasonlót. Így akár egy későbbi komolyabb proci update-nek sincs akadálya, mondjuk kiegészítve egy 750 Ti-vel.

(#25998) zed1983: ezt én is néztem engem is érdekelnének (már ha vannak) tapasztalatok. :K

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.