Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26003) imibogyo válasza AxBattler (#26001) üzenetére


imibogyo
veterán

Szerintem jobban jársz, ha megtartod a Celeron-odat, és raksz rá egy nagy bordát, venti nélkül.
De hát az előbb linkeltem, hogy most is úgy van. :D Most is passzív a gépem, csak van benne (egy egyébként nagyon csendes) FSP sfx táp. Ettől gondoltam megszabadulni úgy, hogy egy beépített tápos alaplapot veszek, vagy ha marad a mostani gép, akkor meg egy jó kis passzív tápot (panel, pico stb.)... ;)

De ilyen árak mellett 30-40.000 egy ilyen tápért + egy külső tápegységért, hát nagyon nem gyere be. Akkor már inkább legyen egy kicsit nagyobb a ház és akkor jön egy passzív Silverstone 400-as tápegység, vagy veszek egy J1900-at és akkor meg mehet a kisebb ház is (persze akkor M2 és mSata nélkül, de legalább már ahhoz is megvan az SSD-m).

Az első megoldás a szimpatikusabb, mert akkor ugye nem kell lemondanom a mostani lapom tudásáról és nem kell új memóriát sem vennem, valamint ha egy év múlva úgy érzem, hogy na nekem mégis csak kell egy bika gép, akkor elég lesz csak procit és vga-t vennem, minden más már adott lesz.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.