Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz sagesz93 #8787 üzenetére
A G620 kb egy LGA1156-os i3 530-540-el van kb egálban processzor erőt tekintve (legalábbis ha jól sejtem).
A T verzió nem tudom megéri-e az árát, mert a sima underclockolva is annyit eszik külföldi tesztek szerint.
Mostanság én is valami kis fogyasztású cuccon töröm az agyam, de lehet egy nagy gép mellett elfér a brazos, vagy H/Z-s deszka és a VGA-m kiveszem... ha nagyon elkap a gépszíj, akkor bedobom a gépbe.
Akinek van brazos konfig a tulajdonában mindenki azt mondja, hogy érezni, hogy közben erőlködik és SSD-vel sokat lehet rajta dobni. IDLE viszont az LGA1155 sem fogyaszt sokkal többet és ugyanazt a gyorsaságot nyújtja win alatt is mint a mostani konfigod. (nem kell SSD hogy fürge legyen).[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz sagesz93 #8789 üzenetére
H61 elég bőven.
Raid és még 1-2 csati minusz a H67-hez képest.
P67- és Z68 ami alatt megy a tuning is (K-s proci szorzó emelése).
Max ramfrekit pedig írák úgy is az alaplap leírásában, gyártó oldalán. (elsőre úgy ugrik be, mintha 1333Mhz lenne a határ, de lehet nem így van).
2100-ra visszatérve, szerintem HT hiánya ha nem zavar, akkor G620 bőven megteszi. Teketóriát lehet egy gyorsabb HDD-vel is elkergetheted amit a Win betöltésnél tapasztalsz, vagy egy olcsóbb SSD-vel. Nálam is tökörészik (P67, 2500K, Samu F1 1Tb 7200rpm), de az UEFI miatt valamivel rövidebbnek tűnik a boot idő. -
_BM_
senior tag
válasz sagesz93 #8794 üzenetére
Nálam a leghangosabb vinyó kerregése is maga a menyország a kis ventik/tápventik! búgásához képest (legyenek azok vadiújak).
Ha most állítanék össze gépet, és nagyon fontos lenne az ár, akkor megvenném a házat, amit kinéztél, eladnám belőle (vagy eltenném tarcsiba) a tápot, és vennék a gépbe egy paneltápot külső adapterrel. Ez ugyan megdrágítaná a konfigot 10-15 rugóval, de fogyasztásilag bejönne az ára 1-2 év alatt (ha sokat megy a gép). A tápcseréből pedig lejönne a procihűtő-csere költsége (3-4 ezer), ugyanis a stockhűtő nem fér be a táp alá (ha jól kalkulálok).
Ja, és Asrock helyett inkább Gigabyte-ot vagy Asust vennék. Az a tuti[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz sagesz93 #8806 üzenetére
G840 1333 MHz-en hajtja a ramot + gyorsabb kicsit. A G620 1066-on, bár én nagyon megvagyok vele elégedve. Atomhoz, v Brazoshoz képest brutálisan gyors, és paneltáppal hajtva IDLE 25W-ot eszik. SSD-ről a Lubuntu 8, a W7 15 másodperc alatt bootol. Chrome 1 másodperc alatt tölt be 10 nyitott füllel. Egyetlen negatívum a gyári hűtő hangja. level 1 szinten a hangja kicsit morgós, bár ezt egy 3.5-ös HDD lehet h elnyomja, az én masinámban 2.5-ös HDD van az hangtalan. Én is csak azért cseréltem erre mert ez a gumiágyas motor felfüggesztés miatt tök csendes. Egyébként abszolút túlméretezett teljesítményben rá, mert a G620 alig fűt.
-
Mercutio_
félisten
válasz sagesz93 #8811 üzenetére
Az a nemsemmi, hogy még a gyártó oldalán sincs infó a ház méreteiről
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz sagesz93 #8813 üzenetére
Uhh a 2 s-ata vinyóhely alatti kihúzható tálca nem lóg bele egy normális mITX alaplapba?
Kár, hogy a ház bal oldala nem látszik, így nem derül ki mennyi hely van VGA-nakA mérete egyébként barátságos, már csak az a kérdés a tápventi hangja mennyire erős és mennyi hely van a proci coolernek?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ocso
tag
válasz sagesz93 #8815 üzenetére
Hali,
nekem is ilyen házam van, csak más a típus, de a méret azt hiszem ugyanaz, és a kialakítás is, kis leírás a bepakolásról: [link]
Azt hiszem a Proci és az alsó vinyó tálca között 6,20 cm hely van.
A tápban van venti...igaz az enyémben 220W-os van, de szerintem a gyártó ugyanaz lesz.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz sagesz93 #8815 üzenetére
Nem csak a szélesség, mélységre is elég termetes, mATX lap is simán belefér, kicsit Aerocool M40 utánérzésem van, de még annál is nagyobb.
Ha mITX és gamer konfig, akkor a Silverstone SG05/06/07 széria
[ Szerkesztve ]
-
ocso
tag
válasz sagesz93 #8818 üzenetére
Áh, azt nem írtam, hogy csak a 261, hozzászólástól van a házról szó: [link]
A ház anyaga nagyon jó, nincsenek éles és eldolgozatlan élek, szóval sérülésmentes lesz a szerelés. Nagyon jól össze van rakva, nem lötyög semmi sem. Vannak benne kábel rendező pöckök, persze kábelszorító műanyag is jár hozzá.
Az enyémben 8cm-es venti van elől és tápban is. A tápé hangtalan, de viszont, ami elől van, az ajtón, annak van egy kis motorhangja. Le akartam cserélni, de nem találok sehol 80x15mm-es ventit. A ház oldalán mivel kicsik a szellőző rácsok, ezért a szélzaj hallható, nekem egy ultra csendes Noctua venti van ott és az nem a venti zaja...
-
szacsee
nagyúr
válasz sagesz93 #8818 üzenetére
Lian Li Q07 nem annyira széles szerintem, viszont csak single slot VGA rakható bele, de hűtés tekintetében belefér a dupla slot magasságú is, ha a HDD keretet kikapod.
Ha jól látom csavarozva van csak. Ez viszont már kompromisszum, mert a HDD-t az optikai meghajtó helyére kellene tenned és 14K-s ára sem a Codegen kategória. -
-
nagynorbi
aktív tag
válasz sagesz93 #8835 üzenetére
Nem egyszerű a mini-ITX kategóriában megfelelő házat találni, pláne olcsón.
Előre is elnézést, mert nem szeretnék senkinek a pénzügyi körülményeiben vájkálni, de ha hosszú távra tervezel és nem csak egy-két hónapra, akkor szerintem nem érdemes spórolni az anyagiakkal (persze ésszerű keretek között), mert meghálálják a dolgot (legalábbis az én tapasztalataim szerint).Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest