Új hozzászólás Aktív témák

• erhas01

tag

Üdv:
    Leváltanám a jelenlegi 6 év körüli pentium M 1866 laptopot mini- ITX rendszerre.Van egy monitorom 18 col dvi-i,és a régi vga tűs kimenettel . Brazost sejtem mire jó és a HTPC is nagyjából, de más célt is akarok egyben. Csendesebbet szeretnék, mint a nyáron visító ventilátoros laptop és kb. annyit, vagy keveset fogyasztó, legalább olyan teljesítményűt. 200 nyitott lap a böngészőben ne fagyassza le. 100- max 120 ezer közötti ár.
    Mi legyen?

ALAPLAP:
    Giga Lan, Usb 3.0 minél több , E- Sata, tévé és monitor egyszerre működjön majd valamikor. Ehhez kimenetek kellenek BR, HD még nincs, 720p egyelőre elég. Legyen minél több Sata 3-4db. Raid nem kell.
    HDMI, DVI, Display-Port most melyik, ami fontos a jelen és a jövőben ?
    Kimaradt az életemből. Stabil alaplap, ha lehet passzív.
    RAM: 4GB vagy 8 GB 1600Mhz.
    Munkára, office, net, letöltés, játék és tuning nem érdekel,filmnézés és vágás várhatóan igen, ritkán photoshop, autocad, linux. Saját videó készítése túrákról.
    HDD: Később többet is vennék, tárhely kell. Optika csak a telepítésig kell.
    Általában 1- 2 menne egyszerre, csereberélve, a többi a szekrényben.
    A ventilátor zaj kimondottan zavar, panel TÁP, vagy a pico psu nem tudom van e több áram csatlakozójuk. 20 v. 24 -es? Mennyi áram vezetékenként?
    ERP, vagy miről volt szó? Ezekhez nem értek?
    HÁZ, ami kapható: Álló talán. Alsó v. felső táp? Legalább egy 3,5 hdd férjen bele, a többi később lóghat madzagon kívül is, vasfűrésszel, fúrással megoldom. Lehet nagyobb atx -es típusból is.

Ezeket ajánlottátok már, valahol köztük keresgélek, csak elakadtam:
    Giga lap, Asrock, Zotac lap megfelelőek!
    Processzor:
    i3 vagy duál cerka plusz vga -ban gondolkodtam, fogalmam sincs milyen típusú számozású proci kell ebből. 1155 ös lap? h67 v h61.
    Amd 3650 100w / ezt passzívan hűteni, nyári 40 fokban!? / ennél a fogyasztás, a 3600-as 65w -nak meg az árát sokallom.
    Van e értelme most két magosat 3400 ill. duál cerkát venni és később egy két év múlva erősebbre cserélni; 65w vagy 45w-osra ill. i3, vagy sok pénzért i5 re?
    Köszönettel : erhas01

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés