Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Nem fordítva esetleg? Amúgy sztem sok, ez. Ennyin akkor szokott lenni idle-ben, ha a ház szellőzés gázos, esetleg ki kell takarítani a porcicákat.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
toldy
őstag
I7 2600K és egy GTX 580-ra gondoltam, csak annyi radi nem fér bele ami mind kettőhöz elég, így viszont valóban felesleges, meg belegondolva a q08 kisebb és abba is belefér amit tervezek. Kitudja lehet hogy amd bulldozere lesz benne, ha lezs rá lehetőség. De csak augusztusra tervezem a gépet, ezt meg megtartom, kimondottam megszerettem ezt a lapot és procit.
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
-
ViZion
félisten
Ha nincs fordítva, akkor a CPU hőmérséklet jó, a chipsetre meg kellene nagyobb borda, vagy vmi kis venti fújja meg oldalról még, és nem lesz gond szerintem. Nagyon be van burkolva a cucc.
Vízet nem preferálom. Kétségtelen, hogy hatékony, de zgye pumpa+tartály+radiátor... helyben sokkal több, zajban meg a fene tudja, de egy normális 90-140 venti alacsonyan forgatva azért hűt rendesen. Ettől függetlenül csábító a vízhűtés, főleg ilyen Basics-féle fagypont alatti alkoholos lével...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
zodo
nagyúr
-
toldy
őstag
Egy ilyesmi jó is lenne, de amin pci-e ( agp ? ) is van az viszont valóban felejtős.
zodo: ezt néztem de ezen rajta a proc. Itthon volt egy kis noti bővítés és van most egy celeron m530 és 512 ddr ram, azon gondolkodtam összedobni egy nas-t, lassan jól jönne itthon és egy linuxal, elég is lenne. Egy antec isk65 házban egy ide cf adapter jó lenne a rendszernek, és mehet bele 2db 1T hdd az annyi. Múltkor volt aprón valami hasonló lap, de akkor nem foglalkoztam vele, 15 körül volt.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
-
zodo
nagyúr
Piros jelölésre tippeltem volna hogy befér egy 4 centis.
Ha enyém lenne a konfig és marad(na) ez a kuckó akkor tuti új tetőt tennék rá kb. a zöld jelölésre egy 12-es ventit.
-
zodo
nagyúr
Gyáá csak a kifogások.
Kösd be a floppy csatira. 5V-ról biztos halk lesz.
Nincs is csak egy (cpu) pwm-es csatid a lapon.
Kis Scythe venti csak 3 tűs és fix fordulatszámú.
Ha más nincs akkor kell egy venti hosszabbító kábel is. -
zodo
nagyúr
Nem láttam hogy oda lenne írva.
Szerintem alap hogy ha 4 pin-es akkor PWM-es is pl. Cpu viszont ha csak 2 vagy 3 pl. "system fan" akkor az már kétséges de nem szokás oda írni a gyártók részéről (esetleg a kézikönyvében vagy egyéb leírások közt) vagy csak eddig nem figyeltem.[ Szerkesztve ]
-
-
zodo
nagyúr
Te még sosem gányoltál.
tthom-nak adott válaszom ill. a képi segítségem 2-es példáját próbálnám ki.
Azaz nagy/lassú venti egy új fedlapba építve akár szilikonlábakkal rögzítve vagy amivel csak akarod.
Ajánlott topikból a képen nem látszik igazán jól de kivehető az elgondolás.Én a befelé fújó nagy venti preferálom a cpu felett elhelyezve (akár a chipset borda is alá fér mint pl. Ipaq-om) és a ház oldalán kiszökken annak légáramlata.
Kis méretű, kifelé szívó oldalsó venti is elegendő lehet. Ki kell próbálni, sokat nem vesztesz. -
peterk
senior tag
Csak nem ilyen házad van? Nekem ilyen van, és ránézésre a tied nagyon hasonlít...
Ha ilyen házad van, akkor vegyél egy Scythe Slip Stream 120mm Slim-et, ez befér. Vedd le a procihűtőt, a Scythe-t meg ragaszd rá a tetőre a rácsozott részhez. Ne direktben ragaszd oda persze, mert úgy rezegni fog és nem is szív úgy, hanem egy távtartóval. Pl. egy egéralátétből - vagy akármi hasonló, fél centi vastag gumiszerű anyagból - vágj ki ötforintos nagyságú karikákat, és pöttyintsd oda az egyik oldalát a tehőhöz a másikat meg a venti sarkaihoz.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Osibaa
senior tag
köszi
zodo:
Int. VGA-t én keveslem hozzá 40 SP-vel, míg a Radeon 6570-es 400 SP-vel magasabb órajelen 12.500 Ft.
Brazos nekem van itthon, de azzal én nem mernék játszani, szerintem nem arra teremtetett 1 csatornás memória vezérlővel és lassú procival. De lehet teszek egy próbát a WOW-val, mielőtt beruházok.
Köszi srácok!
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
ViZion
félisten
Nem, a végén az lesz, hogy a CPU (vagy mi, amiben minden I/O, audio, VGA és a proci, stb. is lesz) egyik felén a venti, a másikon meg a csatlakozók...
-
atom360
tag
-
toldy
őstag
Miért tántorít vissza? Hiszen abban benne van egy ( minimum) athlon II x4 és egy mostani 5570 vga kb. ( 4 mag és egy 400sp-s gpu) Másik oldalról igaz hogy a 2 magos 160sp lehetne 45w is ( bár szerintem idővel lesznek is).
atom360: nekem tetszik az a ház, bár slim odd nem kéne és a lapot/vga is rakhatta volna úgy hogy ne keljen toldó. De nagyban nyomja hiszen csatlakozók pl 3d nyomtatóval csinálta.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
Áhh, nagyon jó ez lap-proci így marad ez, jól tuningolható is ( 4,6 ghz léggel megvan) így ezt nem bántom. Egy lian li q07-be akarom egy gtx 560ti vel és vízhűtést neki azt csókolom. Most vettem egy LG M2350D-PZ így még "égetőbb" egy normális konfig merd kezdek megzakkani hogy nem tudom kiereszteni a gőzt egy kis gyilkolászással.
zodo: A hawk konfig leváltását nem bántam meg, mert az 5770+q8200+zotac lap utána a giga lap+i3+ gts 450 jobban szerettem. Egyebkent meg pont azért, csZ miért akar már most voltani?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
ViZion
félisten
+1 a Brazosra.
Hangon nem segít semmi: a HDD a leghangosabb ezekben a konfigokban. Érdemes lehet 40+ GB SSD rendszernek, és egy green HDD adatnak, ami kikapcsolja magát, így netezéskor tényleg hangtalan, filmnézésnél meg nem számít.HookR: Ez nekem új
zodo: Az asztalim teljesítménye elég bőven, persze most, hogy annyiért lehet kapni Phenom II 955-öt, mint anno a jelenlegi kockámat... Majd meglátom. Persze jön a BF 3, ahhoz őszre VGA csere is kellene...
VIA ITX-es project: linux driverekből jórészt megjöttem (a neten petíció is van a VIA-hoz, hogy ugyan csináljanak már normális drivert). Szal. valamelyik este rádobok egy windózt, pedig ott is volt aki panaszkodott neten, hogy 1080p laggol... de ki akarom próbálni, saját telepítéssel, a srác nem volt túl meggyőző a tucatnyi kodekpakkal... szal. utána tényleg logoutra rakom. A faházat még ki kell üríteni, festeni, és ha nem lesz übergáz, akkor arról is egy kis valami... bocs mindenkitől, de elhavaztam munkákkal (ami ugye azért kell, hogy a
hülyeségeimethobbikat szponzoráljam).[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Itt az Intel táblázata, a fő különségek az órajel, ht, a ram és az avx, ennyi. Valamint idehaza egy picit túl vannak árazva a core i procik ( szerintem). És igen, ennyi a különbség és ez 10 k idehaza.
Most nézem, az intel ára szerint is kb 10k difi van a kettő közt.
Ha már, itt, tudom már volt, de itt vannak jó képek is infók. Tudom zotac, de nagyon tetszik ez a gt430-as z68 lap.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
HookR
addikt
Éppenséggel a Bulldozer mellé pont kell, mert csak a Llano tartalmaz IGP-t. Bulldozer alapu APU csak jövőre lesz. Amúgy szvsz 2011 egyértelműen az ITX éve, úgy el leszünk árasztva. Csak az nem talál megfelelő alaplapot magának, aki nem tudja mit akar.
Hmm, úgy tűnik, a Gigabyte csak a H67N-USB3-B3-at vitte el a Computexre.
Bár tény, hogy a H55N-USB3-at is viszonylag később dobta piacra.
kép[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kisza25
félisten
én is ezt hittem, aztán vettem egy notit, de egy kis idő után már fejleszteni kellett volna ami notinál nem egyszerű még procit is cseréltem fullon volt rammal , de mégis kevés volt már nekem így eladtam ekkor jött képbe a mini-ITX, de én még ezt is sikerrel kinőttem, de ez inkább az miatt van, hogy nagyon kevés ház van és azok is nagyon drágák,
mert az alaplapom továbbra is mini-ITX egy i7-870-el és HD5850-el a ház ennyire nincs tele,
mondhatni félig van, de nem találok megfelelőt:[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest