- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Itt egy 4,42 literes (ha jól számolom) ház, 1u tápos és 2 slotos gput fogad.
És az arra érdeklődőknek van rózsaszínben is:
[link]
"álumínium" -
sb
veterán
ASRock DeskMeet X600 im Test: 8l-Mini-ITX-System für Ryzen 8000G oder 7000X3D plus dGPU
Nem rossz szerintem. A profilok+EXPO is biztató, hogy lehet majd finomhangolni a rendszert. Az ATX táp nekem elég fura, de végül is ennek is van előnye.
Viszont azt nem értem, hogy ilyenkor a tápventi és a cpu venti ellentétes irányú légmozgással mennyire lesz nyerő.
-
Pista0001
addikt
válasz
hszilard666 #61492 üzenetére
Venni bele drágább belet?
-
válasz
hszilard666 #61492 üzenetére
Megtartanám a helyedben a T60-at, a QBX ellenében. Ma már szinte mindegyik, hasonló felépítésű, normálisabb ITX ház közelíti a 30k HUF-ot, emiatt ne szorongj!
-
tippm86
tag
válasz
hszilard666 #61485 üzenetére
Én a helyedben nem adnám el csak azért mert a ház a konfigod legdrágább alkatrésze...
Ha tetszik és meg vagy elégedve vele később ha fejleszted akkor nincs gond.+1 indok, hogy ne add el, mert az új 22K:
-
válasz
HUN_Sector #61484 üzenetére
Na ez egy nagyon szép ház.
Ha építenék egy új ITX configot AiO-val, akkor valszeg ilyenbe menne.
-
Pista0001
addikt
válasz
Ha arra gondolsz, ami azon a felhajtható lemezen van, amire a hdd/ssd-ket lehet lenni, akkor csakis befelé!
-
hszilard666
veterán
válasz
HUN_Sector #61486 üzenetére
Kiváló! Köszönöm a hasznos gondolatot, így fogok eljárni!
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Cpu felett mindig elszívást használj, mert a meleg levegő a bordáktól felfele száll. Ha azt visszatolod, nem segíti elő a hűtést
-
hszilard666
veterán
Sziasztok,
Rég jártam erre, remélem mindenki jól van!Pici mentális feszültséget éreztem a konfigommal kapcsolatban, mivel az értékének a nagy része a ház, de ezt nem éreztem túlságosan racionálisnak, így úgy döntöttem, hogy meg fogok válni tőle. A magánéletemet is próbálom úgy élni hogy minden döntésem racionális legyen, és ezért nagyon bántott hogy a 81.000HUF os gépemből 30K a gépház. Emellett még a perifériákat is optimalizáltam és így ki tudtam venni még 10K-t, így jelenleg a gépem ház nélküli bekerülési költsége 40K. STONKS!
Túrtam az aprót hogy mi lenne a legjobb ár/érték arányú ITX ház amire rá tudom tenni a mancsomat, és találtam egy Cougar QBX et, egy kiváló EVGA casebadge el az elején! Évek óta akartam már egy EVGA casebadge-et, de sehol sem találtam. Egészen mostanáig! És itt még egy házat is kaptam mellé! :D
A kérdésem ehhez kapcsolódik. A T60 ban nem használtam külön ventilátort a házban mert nem volt neki hely, de a QBX ben van egy hely a CPU felett. Ide tennék egy Noctua ventit, csak azt nem tudom hogy befele tolja a levegőt vagy inkább exhaust legyen? A CPU-n egy ID cooling IS-60 van, rajta egy Noctua Nf-P12 vel. Melyik orientáció lenne okos szerintetek? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #61473 üzenetére
Jaja, én még tegnap reggel megrendeltem.
Szerintem a csapágy lesz az, csak még mielőtt igazán darálni kezd. Nem tudom jól megfogalmazni, Noctuák vannak itthon, ahhoz képest hangos.
Venti pontos típusa Jamicon KF0420B1H-SR (nem írtam el, valóban nincs gugli telitalálat); dupla csapágyas és valszeg legalább 8000rpm-ig elteker. Jelenleg azon agyalok, hogy talán bepróbálok egy picit gyengébb sunon maglevet helyette.
Valszeg majd hétvégén halad tovább a dolog, előtte még tesztelni akarom így egy kisgépen, aztán majd meglátom. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #61449 üzenetére
Most este vettem át, eddig még csak tápteszteren volt, különösebb cicergést nem véltem felfedezni, a venti határeset, még nem darál...de már nem néma (terhelve nem volt, lehet ott már darál). Még kitalálom mire/hogy cserélem. Kikapcsolva viszont néma, nem cicereg (a korábban említett Seasonic TFX-szel szemben, mert hogy olyan is van a szekrényben..).
Ennyiért szerintem ez okénak néz ki. -
Francia91
veterán
válasz
mpierre #61462 üzenetére
Szerencsére kb 2 éve sikerült bezsákolnom egyet 24 ezerért barátnőmnek, építésre vár (alaplap és proci megvan a géphez), csak most nyáron házat vettem és annak a munkálatai az elsők
-
mpierre
veterán
Ezek megvannak
, de nagyok. Ami nálam fura kijelentés, ebbe építésbe most nem kerülne full víz. Maradna levegőn.
@HUN_Sector:
Igen, a sakura limitált kiadás volt az, ha jól csalódom. Na az már nincs. Limitált kiadás miatt kb horror lenne az ára.
Akkor keresgélek még. Nem azonnal kell... Valami 6-9 lityó körüli kis gyösz lenne a nyerő.
-
HUN_Sector
őstag
Mpierre: Az nr200p-ből van pink, de nem tudom itthon kapható e
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #61455 üzenetére
Én pont ilyen "elfér az" megfontolásból rendeltem egyet.
4 centis noctua amúgy is van itthon tarcsiba szintén, úgyhogy ha még hangos is lenne, megoldom...ennyiért ez kb. ajándék, főleg egy hónap garival. -
mpierre
veterán
Nem egészen off... Nem tud valaki -
- rózsaszínű mitx házikót, ami hazai forgalomban kapható és nem sok 10000 pénz? Igp-s gépecske lenne vagy valami alacsony profilú csodával szerelt... Aztán meg billencs és egerentyű.
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #61455 üzenetére
inkább seasonic tfx-et vegyél
azok tényleg halkak, amíg nincsenek agyon használva
(több 300W-os is megfordult nálam, amik közel újak voltak, tényleg némák voltak
amik már régebbiek, ott ciripel a táp ha ki volt kapcsolva a gép, de nem áramtalanítva, viszont a ventik még ezekben is egészen halkak voltak) -
-
Ha valakinek kellene Flex táp, aprón most felkerült több Seasonic SS-250SU.
-
válasz
Dr.Adonisz #61446 üzenetére
Ja, télleg'... akkor inkább egy DAC-ot ajánlanék.
-
patyil
tag
válasz
Dr.Adonisz #61446 üzenetére
Elárulod amugy hogy mik a technikai okok?
Egy usbs hangkártya nem tudná ezt az outputot?
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
sasNAXO #61445 üzenetére
De 5 jack. Amúgy vele már beszéltem, mivel jópár üzletet kötöttünk. Ha jön szembe neki olyan ami nekem kell meg se hirdeti. Ebayen már nézelődtem, igazábol 2 gigabyte és 1 asrock fellne meg minden paraméternek de amiket láttam 70.000 nél kezdődnek.+posta(aztán vám mert ugye kína nem éppen eu tag.)
-
mpierre
veterán
válasz
Dr.Adonisz #61441 üzenetére
+1 az ebay-re. Néha bontatlan lap is előkerülhet...
-
válasz
1151 es 8. genes procit kezeljen, ddr4 es ramokat 32 gb-ig, ill -ami a legnagyobb nehezítés- hátul 6 jack csati.
Szvsz ez ma már nagyon nichée kombó. Írd össze, mely modellek felelnek meg a kívánalmaknak, aztán irány az Ebay!
Vagy vegyél egy megfelelő foglalatú deszkát + hozzá egy külső DAC-ot - sokkal hamarabb révbe érsz!No, véletlenül itt egy lap, ami megfelel minden kívánalomnak:
MSI Z370I Gaming Pro Carbon AC ITXSzupi kis modell, csak azt ne mondd, hogy drága...
-
zed1983
őstag
válasz
Már látom, ez csak 6-7 gen
-
zed1983
őstag
válasz
Dr.Adonisz #61439 üzenetére
Szia! Hardverapro.hu
A hirdetés címe:I7 6700k+ Asus Z170i Pro Gaming ITX Makulátlan állapotban!
Egy próbát megér!
-
Dr.Adonisz
tag
Üdv! Tudom a gugli a barátom, de sajna most ő sem tud segíteni. Technikai okok miatt pár paraméter fontos lenne egy itx lapnál, de eladót sehol nem nagyon találok.
Ami fontos lenne: 1151 es 8. genes procit kezeljen, ddr4 es ramokat 32 gb-ig, ill -ami a legnagyobb nehezítés- hátul 6 jack csati.
Van esetleg akár eladó, vagy 5let hogy hol talál6ok?
-
Grave_444
nagyúr
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Strezi #61432 üzenetére
Ezen cserélhető a kábel, tehát nem visszafordíthatatlan a dolog (oké, a nem cserélhető rész kb. 4mm-rel lett rövidebb, az visszafordíthatatlan). Persze kérdés mit csinálsz később a méretre gyártott kábellel.
Én most ketté szedtem egy korábban NR200-ban használt cpu kábelt, többsége egy Ghost S1-be megy, a maradék meg ide került.
Amúgy igen, ez egy nagyon pici ház, macera benne dolgozni.Más: apróra felkerült egy fehér Ghost S1, ha valaki pont egy olyat keresne...
-
Strezi
őstag
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
No hát akkor, ha esetleg valaki hasonló cipőben jár, a HDPLEX 250W GaN táp az AC oldalon ún. EL csatlakozókat használ. Egész konkrétan ELR-03V van a hálózati oldalon és ELP-03V van a tápegység oldalán. A bökkenő az, hogy nem tudom honnan szedték, de amit én rendeltem (tme -ről), annak picit más volt a toleranciája és cserélni kellett a tápegység oldalon is, mert veszélyes(nek tűnő)en laza volt. Csere után már jól illeszkedik.
És ennek megfelelően elkészült az egyedi belső tápkábel a gépbe.
A cpu csatit is cseréltem, ez most ezüst színű, majd egyszer egy teljesen egyedi méretű feketét összedobok, de most pont volt egy méretre passzoló másik amit kis átalakítással bele tudtam rakni. Ahogy első képen is látszik, beraktam az előlapi USB-C kábelt is; na ezzel sem vagyok túlságosan elégedett, éppen csak odafér és baromira merev kábel. Ha nagyobb hűtő lenne a gépben, valszeg nem tudnám elvezetni az alaplapi csatlakozóig.
Továbbra sem tökéletes, de alakul. -
Vigneau
félisten
-
HUN_Sector
őstag
Na, találtam itthom egy távtartót, ami pont akkora és ugyanolyan átmérőjű. Happyness boldogság
Alaplapi távtartó kicserélve, a táp kőkemény kábelei begyűrve a házba.
A táp csak fordítva ment be (előre állva a furatokra nem illik rá a keret, kéne 1 mm még (beakad a keret a psu csatlakozókeretébe).
Már csak a vga méretet kell megoldanom és ryzen 90000 apuig a géphez sem nyúlok -
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
Vigneau #61418 üzenetére
Elgondolkodtam rajta, esélyes, hogy beférne a PC-Q07-be. 70 mm-t találtam mint cpu cooler clearance, de az nyilván ATX táppal. Nekem SFX van asszimetrikus átalakítóval, szóval be kell férnie.
Most AXP90-X47 van benne, az ide indokolatlanul kicsi.
Mi ez? Látom, hogy SFX táphoz van, meg talán ATX táp helyhez, de annyira nem evidens.
-
HUN_Sector
őstag
Ez 2 óra BG3 adata (ennél csak a cyberpunk forróbb)
10 másodperccel kilépés után már 50 fok (réz power!)
Persze a maximum peakek önmagukban semmitt sem mondanak, de stressz teszttel szinte bármely gépet el lehet küldeni 100 fokig. Főleg egy 4,8 Ghz-es i7 esetében -
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61415 üzenetére
igazad van, csak az volt meg a fejemben, hogy nagyjából hasolnót mennek, a TDP-t nem néztem össze. ettől függetlenül én megnézném a polcon kívül is, hogy mennyit számít, érdekes adat lehet.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #61414 üzenetére
A te processzorod 65 wattos, ami úgy 100 wattig szalad fel.
Az én processzorom 84 wattos, 130 wattba is belenyal a fogyasztása ha 100%-on pörög. (120 wattnál olyan 84-85C)
Ez okozza szerintem a hőmérséklet különbséget. A 11. széria nagyon forrófejű processzorcsalád. A 11400 is ilyen hőfokokra járt fel az nr200p-ben, csak az vízzel hűtve.Ellenben terhelés után ez a proci hőfok rögtön visszaesik 50-re, majd hűl tovább. Mégiscsak egy 600 grammos réztömb van rajta, meg folyékony fém alatta.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61412 üzenetére
hogy jönnek ki ezek a számok? nekem kisebb a ház ugye, de az 5700X egy L12+A12x15 mellett játék 70-73°C, szintetikusban sem láttam 80°C felett. a 4070S meg játék alatt 69-72°C, egyedül egy A9x14 húz ki a kárty végénél felfelé. ott nálad valami nem kerek. egy dolgot tudok elképzelni, ami el is vihet ennyit: bezárod a házat egy dobozba. a szekrény visszadob mindent és a felmelegedett levegővel nem fog tudni hűteni.
ui.: a hibajelenség nekem kontaktnak tűnik. egy teljes újraépítés - amihez gondolom nincs kedved - megoldhatja.
-
HUN_Sector
őstag
A tápfelfogatás tárgytalan, azt elnéztem
-
HUN_Sector
őstag
Na konklúzió:
Melegszik. Még full copper hűtővel és galliummal is. Játék alatt 80-90, Prime95 stressz teszttel az i7 11700f-et fel lehet húzni százra kb 10 perc alatt. A thermalright hLP hűtő zajos. Persze a 92-es noctuám nehogy véletlen be tudjam rakni, mert csatos felszerelésű a venti és 2 mm-el magasabbb is lenne mint ahogy a házfal engedi. A jonsbo slim hűtőm meg 3 mm-el keskenyebb, az 12mm, az se megy fel a procihűtőre.
A GPU legalább jól érzi magát, 60 fok.Az RTX 3060 mint írtam, magasságra nem fér be, csak ha a PSU tápkábel hosszabbítót kilógatom. Gány ez így, bár nem látszik. Most vagy visszaváltok gtx 1650 superre, vagy a gyerek fekete (pfujj) rx6600-as kártyájával cserélek, vagy vehetek egy 4060 ti-t/6700xt-t, amihez nem sok kedvem van - nem mintha sok lenne fehér színben.
Hibajelenség is volt: Leállítottam a gépet, elindítanám, se kép, se hang. Átviszem egy másik konnektorhoz, ott megy. Visszaviszem az eredeti helyére, megy.
Nem értem.
Reggel meg ismét nem indul. Fel se pörögnek a ventik, süket az egész. Tápot kiszedem, gyerek gépében kifogástalan. Betettem az ő SFX-L tápját az enyémbe. Megint megy. Ja, de az már SFX-L, szóval már nem felfogatható, csak az SFX lenne az. Szóval most csak bent van a gépben. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61409 üzenetére
#61410: Ez ilyen, lehet nézegetni képeket, méricskélni mindent, de becsúszhatnak hibák. Ezek ellenére se térnék vissza nagyobb méretre, 2009. óta csak ITX alaplapot vettem, hozzájuk csak ITX házat.
-
HUN_Sector
őstag
Azt hittem gyors lesz.
Azt hittem egyszerű lesz.F*szom az itx házakba.
3 távtartóval és a túl magas rtx 3060 videokártya miatt "kisfiú" gépházzal (hátul lóg ki a psu csatlakozó)
Van valakinek -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #61405 üzenetére
Dremellel vágj bele, hogy lapos csavarhúzóval ki tudd tekerni.
Vigneau: francia Amazonon találtam 63€29-ért AXP-200 Muscle-t
-
HUN_Sector
őstag
B+, beletört a csavar a távtartóba (gyárilag volt szar a törés alapján)
Valami ötlet hogy szedjem ki? Fogóval nem tudok ráfogni -
zed1983
őstag
Az új és régi ház egymás mellett:
(SSUPD MESHROOM D VS LIAN LI A4H2O)
Már nagyon várom az építést
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Videós, mozgóképes topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest