- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaise
veterán
Tegnap összeraktam a korábban említett Bitfenix Prodigy konfigot, eddig szépen muzsikál, a kábelezéssel szenvedtem kicsit, de szerencsére a vga rendesen befért.
Következő lépés Pista0001 által ajánlott ventik beszerzése
-
saturn27
tag
válasz
Goose-T #13896 üzenetére
Hoppá-hoppá!
Most olvasom, hogy szenvednek az Asrock lapok?! Én is hallottam néha érdekes hangokat (sercegő? o.O) a gépből, amikor az elosztót áram alá helyeztem. Szerencsére ritkán.
Nekem egész más problémám van: amióta megvan ez az új kisgép, szakadozik a net, ha a routerre csatlakozok (ha a netkábelt simán a gépbe dugom, akkor semmi gond, csak ha a routerre csatlakozok). Tök mindegy, hogy kábellel vagy USB wi-fi stick-kel. A tesóim elmondása szerint amikor nem megy a gépem, akkor nem szakadozik a net. Valamint próbáltam másik routerrel is, az eredmény ugyan az, sőt talán rosszabb is. Állandóan DNS hiba, néha IP ütközés, néha meg mintha ki-be húzgálnám a netkábelt. Rendkívül idegesítő. Másnál volt ilyen probléma? -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #13894 üzenetére
Elszáll rajtuk a VRM. Gyakorlatilag csak egy alternatívája van Magyarországon, az pedig az MSI FM2-A75IA-E53.
-
Mercutio_
félisten
Szakik mi a gond az Asrock FM2-es mITX lapjával, és mit javasoltok helyette ami jó ár-érték aránnyal bír.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus AT3N7A-I alaplapom van, 4 GB rammal.
Házimozi célra használom, de úgy tűnik, hogy a digitális tuner kártya (DVB-C) már sok neki, nagyon lassan kezeli, a csatorna váltás nagyon lassú.Tudnátok olyan konfigot ajánlani, ami, amellett, hogy a fogyasztása alacsony, megoldhatja ezt a problémát?
Amire használnám, az csak filmnézés, éspersze a digitális tunerkártya működtetése.Csak akkor cserélnék, ha van olyan megoldás, ami tényleg megéri a váltást.
-
xtevo
őstag
válasz
TomiLi #13889 üzenetére
Szemeztem vele én is, sőt még mindig, de nem igazán illik a nappaliba. Az a baj, hogy hiába néz ki jól a ház, nem sok bizalmam van a codegen tápokban, bár annyira nem ismerem, mégis a CFI tápot inkább használnám.
Az LC-Power 1380-nál, az mit jelent:
"Motherboard Mini-ITX (standard: 170 x 170mm), PCI slot required"@Patice
Köszi, meglesem, bár ez első látásra nagynak tűnik. -
Goose-T
veterán
Hót kommersz 12cm-es ventilátor, annyi az extra benne, hogy csak 2cm vastag, így be fog éppen férni még a házamba. A másfél centi vastag Cooler Master ventinél valószínűleg halkabb és jobb légszállítású lesz. Azért kellett Amerikából rendelnem, mert 120x20-as ventit egyáltalán nem lehet kapni Európában (itthon meg főleg nem), pedig napokon keresztül kerestem a neten.
Amúgy még csak nem is PWM-es, mert olyan még az egész világon sem létezik, de az alaplapom (majd ha visszajön) tudja a sima ventiket is szabályozni.
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #13880 üzenetére
Majd a tesztekből úgyis kiderül idővel, hogy mennyire reális a megadott érték.
(#13881) Pista0001: "Csak nekem tűnik úgy hogy 120-asnak megfelelők a csavarhelyek?"
Igen, nagyon úgy tűnik.(#13883) Goose-T: "...ma megjött a Yate Loon D12SM-12C ventim is Kaliforniából..."
Arra kíváncsi vagyok. -
Goose-T
veterán
Na vettem egy fogyasztásmérőt 1500 Ft-ért akciósan (most nyílt nálunk egy bolt), és ma megjött a Yate Loon D12SM-12C ventim is Kaliforniából. Ha visszajön garanciából az elszállt ASRock FM2A75M-ITX alaplapom, akkor végre ki is tudom ezeket próbálni.
-
batagy
őstag
"Ja, az még lemaradt, hogy sem a PicoPSU-80, sem a PicoPSU-90 nem rendelkezik P4-es tápcsatlakozóval, ezért szükséged lesz majd egy P4 tápkábel átalakítóra is."
Szia!
A PicoPSU-90 sem rendelkezik P4-es tápcsatlakozóval, ez biztos? A Mini-ITX.box-on a 90W-osnál a kép szerint van P4 csati. Akkor a kép rossz, vagy mégis van rajta P4 csati?
Kösz
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13876 üzenetére
Akkor költségek tekintetében a ház+táp rögtön 15k-ra ugrana, és még egy 2,5" hdd is kellene... ez sajnos így már sok...
Az Intel atomos történetek felejtősek, nem? FullHD filmezés+netezésre ez az Asrock e350m1 tökéletes, vagy van jobb inteles alternatíva?
Ez a Modecom Feel egész csinos, köszi az ajánlást! Esetleg más ház, ami támogat 3,5" hdd-t? -
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #13874 üzenetére
Kell hozzá egy notebook töltő szerű külső táp, a linkelt üzletben 5000 Ft egy 60W-os darab újonnan. Ha mindent így veszel akkor 40K vinyó nélkül, használtan szerintem simán összejöhet 25 körül. Háznak például a Modecom Feel 202/302-t érdemes lehet figyelned az apróban, 3,5-es vinyót támogat és elég csinos mindkettő. Szerk.: említett házaknak tartozéka a külső és a belső táp is.
Bocs radi8tor1, természetesen xtevonak szólt a válasz
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13871 üzenetére
@Pista0001 & Grave444
Én is ebben gondolkozok, e350m1 + 2/4gb ram + 250gb hdd + mITX ház+táp/paneltáp.Ahogy nézem ez az EPC3 elég csinos darab, egyetlen "hibája" számomra, hogy 2,5" hdd-ket támogat...
Még sosem használtam paneltápot, ezt egy hétköznapi hálózati tápkábellel kötöm a 230V-ba, vagy kell hozzá vmi speckó adapter?@tlac
Netezni is szeretnének majd rajta szüleim, nekik szánom, egy kis pc-nek jobban örülnének, de köszi. -
xtevo
őstag
Sziasztok!
Szerintetek kb. 20k-ból ki lehet hozni egy mITX htpc-t? (Persze használt is játszik, ennyiért...) Semmi sincs, kivéve egy 250GB sata vinyót...
-
djnice
veterán
Sziasztok!
A Zotac márkán kívül elérhető itthon valamilyen alaplap, amiben Intel D2550 vagy D2700 proci van + Nvidia GT520 vagy GT610 VGA integrálva?
-
Patice
nagyúr
válasz
#16939776 #13863 üzenetére
Jelenleg a konfigom egy LC-Power 1400-as házban van (álló helyzetben használom) és az egyik oldallapon van egy kerek szellőző rács, ami nagyjából a proci fölé esik. A szellőzőhöz felraktam egy 10 centis low profile Scythe ventit (volt készleten) úgy hogy kívülről szívja a levegőt a procihűtő lamelláira és az alaplapra is. Felül, közvetlenül a procihűtő felett pedig egy Noctua 8 centis szívja ki/felfelé a meleg levegőt a házból.
-
törölt tag
válasz
Patice #13862 üzenetére
A noctua annyival tud többet a te mostani hűtődnél hogy megfelelő hely esetén egy NF-B9-et rá tudsz tenni.
A mostani hűtődön ha megfordítod a ventit úgy hogy fújja a bordát és ne a szívó oldalon legyen a terhelés a ventinek, akkor lejjebb megy a zajának a "tónusa" és kisebb fordulatszám mellett fogja tudni ua. a hőmérsékletet, Ha jó a doboz szellőzése.
Az a hűtő egyébként ugyan abban a betegségben szenved mint a LP noctua, miszerint túl sűrű a lamellázata, és nagy statikus nyomást tudó ventivel tudnának "jól" menni... de a slim venti nem olyan amivel adják.
De low profilos és ha csak slim venti fér oda akkor nincsen mit tenni
Utána ha csendesebbet szeretnél kell majd egy nagyobb/más konstrukciójú ház/ vagy egy kis fűrészelés
-
Patice
nagyúr
válasz
#16939776 #13860 üzenetére
Köszi a kifejtést!
Csak tény, hogy ilyen alacsony profilú hűtő nem sok van és ha szempont, hogy kicsi legyen az egész konfig, akkor nincs túl sok alternatíva és ezek közül papíron persze, a Noctua eddig a leghalkabb tudomásom szerint, de nyugodtan javítsatok ki, ha nem jól tudom.
Nemrég raktam össze egy gépet egy Scythe Kozutival és most az az egyik leghangosabb venti a gépben, bár igen csak visszafogottan forog.
Nekem személy szerint már a 20 dB is elég zavaró, 10-15 dB az már elég csendes közelről is, asztalon tartva a gépet, minimális ház zajszigeteléssel is.
-
Pista0001
addikt
válasz
Blaise #13858 üzenetére
Ahogy mondod. Összesen 5 darabot lehet felfűzni, és mivel elég kicsi az áramfelvételük ez sem korlátozó tényező. Sajnos nagy fordulaton nem nevezném halknak a típust, viszont akkor a légszállításs sincs gond. 10%-on (kb 400 rpm) elég halkak. Ahhoz hogy ennyire le tudd szabályozni telepítened kell majd az Easytune6-ot.
-
törölt tag
válasz
Patice #13857 üzenetére
Átfogalmazom hogy ne érezd azt hogy lefikáztam szegényt, mert nem volt szándékomban
:
Ha már csak ennyi hely maradt akkor messze a legjobb választás(ha szánunk rá ennyit) De ha ésszerű kialakítású házat választunk -korábban- akkor más olcsóbb hűtőt használva, sokkal csendesebb hűtésünk is lehet.
Olyan 50-féle ventilátor volt már a kezeim között. Ebből 4 féle noctua volt mindegyikből több darab.
92mm-es ből eddig egy félét gyártottak: NF-B9-et, ebből 6 darabot vettem(különböző időpontokban) és ebből EGY darab "sikerült nekik". Tényleg nem volt semmi hangja(sem motor, sem turbolencia) és még volt légszállítása is 5..6V körül.Ennek a ventinek kisebb a lapátfelülete, rövidebb a csapágyazása, és nagyobb fordulatszám kell ugyan akkora légnyomás létrehozásához mint az NF-B9-nek.
Nekem a rá írt zaj SEMMIT nem jelent, úgy is a beépítés körülményei fogják meghatározni hogy mekkora zajt fog produkálni. És csak ezeket a körülményeket optimalizálva lehet csökkenteni a szükséges fordulatszámot ami még a stabil üzemhez kell, és ezzel együtt a keltet zajt is.
És persze kinek mi a hangos/halk
-
Möre83
csendes tag
Megjött az új deszkám, GA-B75N. Lesz bele egy G850, mini PCI-E wifi, meg egy 64GB SSD.
Már csak ház, táp és hűtő hiányzik -
Patice
nagyúr
válasz
Gabesz26 #13855 üzenetére
Asrock-ék raktak alkatrészeket arra a területre, amit az AMD megadott "biztonsági területként" a proci köré a hűtőkkel való kompatibilitás érdekében.
Tehát az Asrock döntéshozói kúrták el, nem a Noctua.
(#13856) Duracellm... :
Ilyen alacsony profilú hűtő esetén tudsz HALKABB alternatívát mondani?
Az ellenállással 1800 rpm-re limitálhatod a max. fordulatszámot, ahol kb. 14 dB a zajszintje. Ez nem elég halk? -
törölt tag
válasz
Gabesz26 #13852 üzenetére
Ár értékre nem bajnok az biztos. És ehhez is kell még egy ventilátor ami a házat szellőzteti.
Zaj/légszállítás szempontjából meg nem jó ómen a slim 92mm-es venti. és a lamellák is sűrűek, kellhet hozzá légnyomás hogy át is menjen rajta az air.Ettől függetlenül ha csak Ez fér be, és később szeretnéd cserélni a ventit mert hosszútávra veszed akkor lehet "egyetlen menekülési lehetőség".
És a kompatibilitás... megelőztek
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Patice #13854 üzenetére
"az Asrock mini-ITX lapja felejtős ezzel a hűtővel."
Az FM2-es fórumon olvasottak alapján az Asrock mini-ITX lapja egyébként is felejtős
. Ettől függetlenül elég szomorú, hogy nem tudták megoldani, hogy mindegyik ITX-es lappal menjen (pl.: FM1-es asrock-al sem jó...). Így ITX-es AMD vonalon valóban nem túl vonzó (főleg ennyiért).
-
Patice
nagyúr
válasz
Gabesz26 #13852 üzenetére
mini-ITX lap + AMD FM2 proci esetén a kompatibilitási lista alapján az Asrock mini-ITX lapja felejtős ezzel a hűtővel.
Azaz az AMD-s változat FM2-es procival mini-ITX lapon csak az MSI terméke támogatott.
-
HookR
addikt
Ja, az még lemaradt, hogy sem a PicoPSU-80, sem a PicoPSU-90 nem rendelkezik P4-es tápcsatlakozóval, ezért szükséged lesz majd egy P4 tápkábel átalakítóra is.
-
HookR
addikt
válasz
storm4 #13818 üzenetére
Nyáron szerveztem csoportos rendelést, akkor 4 darab esetén darabja 8000.- Ft-ban állt meg, mindennel együtt (szállítási költség, Paypal valutakonverziós díj, csomagolási és kezelési költség, vámeljárás(27% ÁFA)). Szállítási díj skálázódása: #12083
(Tipp: Ketten próbáltuk DA-2-vel párosítani, sikertelenül. Úgyhogy nagyon úgy tűnik, hamarosan lesz 2 eladó)
(#13822) buca84: "Ha vkit érdekel, akkor van egy eladó Dell DA-2m."
Vegyétek, vigyétek, nagyon jó ár érte, alkalmi vétel!(#13832) Möre83: Hmm, érdekes, én még Simonnal levelezgettem.
-
mrbig25
őstag
Mivel a B75-ös és a H77-es Asrock lapon is ~53mm van a CPU foglalat közepétől a PCI-e sínig, így gondolom a 130mm széles procihűtőt a VGA-val párhuzamosan szerelte fel. Mivel máshogy nem lehet, ha az ember VGA-t is akar használni.
Saját képek, hogy miről van szó: 1 - 2
A képeken egy Alpenföhn Brocken van egy Asrock ITX lapon.Egyébként a linkelt Deepcool cuccot itt tudod megvenni.
-
bads1
aktív tag
válasz
Plexicushio #13834 üzenetére
Hmm ez nemrossz. De nem értem, ez is van 130mm széles, tehát CPU középvonaltól kell 6.5 cm, ez megvan akkor? Hol lehet ezt beszerezni és mennnyibe kerül? Venti milyen minőség? Nem nagyon morgós?
-
szabi__memo
nagyúr
Most olvasom kaptál teljes árlistát, elküldenéd nekem? Köszi
-
Plexicushio
senior tag
Én is sokat nézelődtem ez ügyben, aztán erre: Ice Matrix 400 esett a választásom, H77M-ITX+ i5, elfér Low Profile ramok mellett bőven, marad hely 1-2 cm, a dVGA környékén meg még több is.
-
Möre83
csendes tag
válasz
szabi__memo #13783 üzenetére
Kaptam pár szállítási költséget tőlük. 2 ház postája kb 50 USD, 3 házé 70 USD körül.
Rendelni nem tudsz neten, csak e-mailen. Európa Ellie Zhou-hoz tartozik. -
Pista0001
addikt
válasz
Blaise #13829 üzenetére
Sehogy vagy elosztóval. Amúgy azt javaslom hogy vegyél a gyári ventik helyett PWM-eseket, lehetőleg olyanokat amiket lehet "közösíteni" (pl.: Arctic F12 PWM). Az alaplap nem tud mit kezdeni a 3 tűs ventikkel, csak maxon pörgeti őket. Ha nem akarsz ventiket cserélni akkor ventivezérlő ajánlott. Az meg csak extra hogy a BIOS-ban nem nagyon lehet testre szabni a ventivezérlést, EasyTune6-ot kell telepíteni, abban be lehet jól állítani, és nem kell állandóan futnia mert elmenti a beállításokat a BIOS-ba.
Szerk.: Még egy megoldás az egy aljzatra több cucc problémára, ez is PWM-esekhez jó.
-
-
Blaise
veterán
Beköszönöm én is, ITX tulaj lettem egy Bitfenix Prodigy házzal
Pénteken jön meg a konfig többi része (Gigabyte Z77N-Wifi lap), remélem nem lesz para az összeszerelés.
-
buca84
őstag
Ha vkit érdekel, akkor van egy eladó Dell DA-2m.
-
Syl
nagyúr
Mivel a jelenlegi egy darab ssd-n kívül más nem kerül a gépbe (a vinyók usb3-as sharkoon dokkolóba kerülnek, vga kártyára pedig nincs szükségem), bőven elég lesz az a 60 W-os adapter, meg a hozzá való picopsu (ha majd lesz az adapter áruházban).
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
bads1
aktív tag
Nekem igazából teljesen mindegy csak hűtse le a procit (Core i3-3225) viszonylag alacsony RPM-en járatott ventivel együtt. Tudnátok olyan CPU-hűtőt mondani ami tutira elfér az Asrock B75M-en dVGA mellett?
mod: még egy kérdés: ha ár itt vagyok, Prodigy-be egy ilyen konfihoz (VGA valszeg egy Nvidia 650Ti lesz) milyen tápot ajánlanátok? Mint látható sokat nem fog fogyasztani, max egy SSD és egy HDD lesz bent.
Modulárisnak örülnék, de az sem baj ha nem az, árban 10-20k-ig jöhet. -
HookR
addikt
válasz
szabi__memo #13792 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom. De amúgy milyen gondolatmenet alapján jutottál erre a következtetésre?
(#13807) Syl: Na igen, ilyen kis terhelést jelentő konfigurációhoz inkább az AC adapter + paneltáp páros illik. Ha nem tervezel olyan bővítést, ami a 12V-os ágra támaszkodik, akkor már a zodo által javasolt 80W-os picoPSU (12V-on 4A) is jó lehet akár egy 60W-os AC adapterrel, mondjuk innen. (Talán még egy 5400rpm-es 3.5"-es HDD is beleférne, de éppen csak.) Ha hajlandó vagy rá kicsit többet szánni, akkor picivel nagyobb, pl. 90W-os picoPSU + 90W-os AC adapter (és a bennük rejlő tartalék) ártani bizonyosan nem árthat.
Ha olcsón akarod megúszni, hardveraprón akad 250W-os TFX táp használtan, 2500.- Ft-ért, de ilyen kis terhelés mellett ennek a tápnak se túl fényes a hatásfoka.(#13809) Mercutio_: Thx. Amúgy egy deklaráltan végtelen történethez híven, még mindig nincs teljesen kész. De ezt lassan már mondanom sem kell
A Dell DA-2 és az LR1106 is jól bírja a terhelést, hiszen a konfigomhoz mérten bőséges tartalékokkal rendelkeznek. Épp csak együtt nem hajlandóak menni...
Olybá tűnik, hogy csak nem bírok leszállni a s**pórollerről, teszem a bónuszköröket lankadatlan.(Egyelőre még csalok, SFX tápot használok. Mivel a Dell DA-2-höz ragaszkodom, kizárásos alapon az LR1106 kap útilaput és lesz helyette egy picoPSU, de még nem döntettem el melyik.)
(#13811) bads1: Ha nem veted meg a rendhagyó megoldásokat, akár tehetsz a PCIe sín közeli processzorfoglalatra 100 mm körüli széles, kisebb toronyhűtőt, amire a gyári venti helyett 120 v. 140mm-est rögzítenél... valahogy.
Csak egy kósza ötlet...
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #13814 üzenetére
Ez igaz!
Ezt mindig elfelejtem !Majdnem vettem múlt hét végén (FM1-re) egy noctua nh-9-es hűtőt, amikor én is szembesültem ezzel a problémával.
Szerencsére van, egy két megoldás (cpu hűtő), ami variálható, vagy éppen az amd foglalathoz jó. Már ha a fentebb említett elrendezés a fő csapás irány. -
Pista0001
addikt
válasz
TomiLi #13808 üzenetére
Az FM2-nél (mint ahogy az összes AMD foglalatnál) oda kell figyelni hogy milyen irányban van a hűtőrögzítő keret az alaplapon, valamint hogy a hűtő rögzítését hogyan kell felszerelni, ugyanis csak 180°-onként lehet forgatni a hűtőt, nem 90°-onként mint Intel esetén. Sok olyan párosítás lehet hogy nem hátrafelé (vagy előre) hanem keresztirányban szellőzve lehet csak felszerelni a hűtőt.
-
zodo
nagyúr
Klasz kégli.
Most épp nincs készleten az adapteraruhaz -ban paneltáp + külső táp csak utóbbi de az apróban is kereshetsz. Szerintem akár az ebben lévő tápra is ránézhetsz max. lesz egy plusz házad.Nem vagyok paneltáp ügyben jártas de úgy vélem ez biztos jó lehet: PicoPSU-80 12V DC-DC
-
TomiLi
addikt
Rajzban egyszerűbb:
Így gondoltad? (már bele kavarodtam)
Ha igen, akkor sajnos mélyebben a pénztárcába kell nyúlni, mert a fentebb lévő hsz. lép érvénybe....
PL a most szállingozó FM2-es ITX lapoknál már sokkal jobb a helyzet.
Talán a Haswell-nél már számításba veszik jobban ezt a "problémát" is, utána meg már úgy is mindegy, mert a lapra lesz integrálva a cpu....Na de nagyon elkanyarodtam....
-
Syl
nagyúr
Igen, Chieftec FI-02BC.
Csakhogy. A beépített 200 W-os táp elég zajos, plusz van egy sejtésem, hogy elég nagy veszteséggel dolgozik. -
Pista0001
addikt
Monitort vettem tőlük 3,5 éve, problémamentes vásárlás volt (leszámítva hogy BKV-vel kellett hazavinnem
).
Előtte egyszer VGA-t kerestem, szerepelt az árlistájukban egy termék ami tetszett, mindig csak annyit mondtak hogy nincs a nagykerben, de ezt a többiek is így csinálták akkoriban. Túl nagy az adatbázis (webshop) ahhoz hogy rendesen karbantartsák, nem követték rendesen hogy mik a kifutó termékek. Hangsúlyozom hogy ez kb 5 éve volt, akkoriban jellemző volt a pesti számtechboltokra ez a magatartás.
-
TomiLi
addikt
-
Syl
nagyúr
Gondolkodom egy paneltáp beszerzésén, kérdés milyet és mekkorát.
Amit el kell hogy lásson:
- Asrock B75M-ITX
- i3-3220T (35 W TDP)
- 8 GB DDR3
- 128 GB Samsung 830 SSD -
Grave_444
nagyúr
Már egy ideje megvan a Silverstone SG05 házam.
Hátha valaki ilyen házon gondolkodik, írok róla pár sort.Maga a ház marha kicsi, ebben a kategóriában talán nincs is nála jobb vga szempontjából.
Elfér benne HD7850/7870, ha jól tudom épp hogy a HD7950, GTX680 is belefér.
Szóval, aki a lehető legkisebbet keresi, mégis korszerű, felső kategóriás gépben gondolkodik annak ajánlom.Szellőzésre abszolút rendben van, ezen én is meglepődtem, hisz csak 1 12cm-es venti tehető bele, viszont oldalt és felül lyukacsos. A gyári ventillátora halk és van rajt rács is a belső részén.
Persze ha szükséges könnyedén rá lehet szerelni többet is.Anyagvastagsága közepesnek mondható, de nem hiszem hogy valaki erre akar ülni vagy 20 kilós monitort rakni. Nem recseg, nem rezonál, annak ellenére, hogy nem gumis a HDD rögzítő. (Mondjuk én tettem egy vékony gumit oda, ahol érintkezik a tartóval.)
A ház előlapi USB3 csatlakozóját az alaplapra lehet kötni, tehát nem kell hátra vezetni.
(Adnak hozzá átalakító, amivel az alaplapi USB2-re is rá lehet kötni.)Az adatlapomon lévő gép van a házban.
Ha bármi kérdés lenne szívesen válaszolok, képeket csak karácsony után készítek, ha már lesz vgam bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Synology NAS
- Honda topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged