- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
canniball #15092 üzenetére
"...a ház sem rezonál..."
"Szerencsés helyzetben vagy, sajnos nem mindegyik ház "ilyen rendes". Persze mint szó esett róla ha van ilyen jellegű probléma az kiküszöbölhető."Egyetértek. Nekem sem volt még szerencsém semmilyen gumialátétes, csavaros, műanyag keretes megoldáshoz, ami ne adta volna át a rezonanciát a háznak. Nálam a nagy gépben épp ezért gumiszalagra vannak lógatva a HDD-k. Még így is ezek a leghangosabbak (2db 7200-es) a gépben, de legalább a rezonancia nulla.
Az ITX gépben viszont sajnos erre nincs hely, ott 1db Green 3.5"-os HDD gumibakokon állt, ami a fentiek alapján eleve nem a legjobb megoldás, de sajnos egy idő után még be is hangosodott.
-
canniball
nagyúr
válasz
Benőke #15093 üzenetére
"Nem vagyok érzékeny, de a táp venti hangosabb."
Így már érthető, ha ventis tápod van akkor nyilvánvaló hogy az elnyomja."Biztos van ahol rezonál, de azok az olcsóbb darabok."
Van egy Chieftec Dragonom még a régi, masszív szériából (~80kg-os koromban nyugodtan rá is ülhettem), anno nem keveset csengettem érte és bizony sajna ennek is tud korogni a gyomra. -
Patice
nagyúr
válasz
canniball #15090 üzenetére
Desktop gépem van, az asztalon fent ketyeg. Még nem HTPC....
Prohardver cikk a hibáról. A követő hozzászólásokban rákereshetsz hogy még melyik típusokat érinti. Elég sokat.
-
batagy
őstag
válasz
canniball #15087 üzenetére
"Van arról valahol infó hogy ez melyik szériákat érinti pontosan?"
Coolmat cikkében fel vannak tüntetve két csillaggal azok, amelyeket érint a fejparkolás.
Én tegnap a Toshiba MQ01ABD050-n OpenSUSE 12.2-n kikapcsoltam ezzel a paranccsal a teljes APM-et, ami a fejparkolást teljesen kikapcsolja:
hdparm -B 255 /dev/sda254-es értéket is meg lehet adni, az nem teljesen tiltja le az APM-et. Ha jól emlékszek, a spindown-n engedi, de az APM-et tiltja, de lehet fordítva.
Minden bootkor be kell állítani, ezért fenti parancsot OpenSUSE esetén ide be kell tenni:
/etc/init.d/boot.localCsekkolás linuxban (nagy i betű, nem kis L):
hdparm -I /dev/sda -
törölt tag
válasz
canniball #15087 üzenetére
Semmi reprodukálhatót nem találtam, ami 100%-os lenne és véglegesen megszüntetné. Azt kell mondjam -sajnos-szerencse kérdése. Legalább is fél éve amikor hdd-t kerestem még nem volt ilyen.
Nekem két kék-el "nem volt szerencsém", utána vettem egy olyan blue-t amire nem notivinyó-FW-t rakott a gyártó.
A lemez pörgése hangosabb mint egy ugyan ilyen felépítésű blue-nak, közben a teljesítménye picivel jobb.
Mindezt azért, mert ki van benne kapcsolva a fokozott energiatakarékosság, és ezzel együtt a parkolgatás, és a kényszerített lemezleállítás is. Engem iszonyatosan idegesített a parkolgatás/akadozás így ennyi kompromisszumot hajlandó voltam kötni.Az idő 95%-ban nem megy a HDD, abban az 5%-ban meg el tudom viselni, nappal, nyitott ablaknál, utcazaj mellett
-
Benőke
őstag
válasz
canniball #15092 üzenetére
A fülem nem rossz nem is kiemelkedően jó. Nem vagyok érzékeny, de a táp venti hangosabb. Az átlagnál érzékenyebb vagy inkább.
Háznál szerencsés a helyzetem? Szerintem nem, csak egy átlagos ház CM 120 Elite. Nem a legjobb, de bőven jó. Biztos van ahol rezonál, de azok az olcsóbb darabok. A DVD meghajtó sokkal jobban tudja rázni a házakat szerintem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Benőke #15091 üzenetére
"...a gép karnyújtásnyira van de nem hallom..."
Akkor neked is rossz a füled, vagy nagy a környezeti zaj."...a ház sem rezonál..."
Szerencsés helyzetben vagy, sajnos nem mindegyik ház "ilyen rendes". Persze mint szó esett róla ha van ilyen jellegű probléma az kiküszöbölhető. -
Patice
nagyúr
válasz
canniball #15081 üzenetére
A többi komponens hangosabb, de írtam, hogy amikor egy ventivel kevesebb volt a gépemben, akkor is csak a procihűtőt hallottam csak, a vinyókat nem. Olyan közel nincs a fülemhez a gép.
A házhoz gumialátétes csavarokkal rögzítettem a HDD-ket, így semmilyen rezgést nem adnak át a háznak.
-
-
cofon
csendes tag
köszönöm sikerült!!!!!!!! így kb 1700-as a ford szám elég csendes lett ez már nagyjából "elviselhető". remélem nem fog túlhevülni de ezt egy pár napig figyelem köszi mégegyszer
-
cofon
csendes tag
a ventillátorok hangerejével kapcsolatos fenti kérdésemmel kapcsolatban eljutottam odáig, hogy a biosban ( fm2a75m-ufi) a legkisebbre állítottam a proci venti fordszámát(level1). most 3800f/perc-el forog, de még így is elég hangos!!! a10 5800-as (100w) dobozos változat, tehát a gyári hűtős!!. ha ezt lecserélném halkabb lenne -e , azaz van-e olyan megoldás a proci hűtésre ami valóban halkabb lenn???? le cserélte-e valaki a gyári hűtőt másra és az milyen , ???
-
törölt tag
válasz
canniball #15081 üzenetére
A rázkódástól teljesen meg lehet szabadulni elasztikus felfüggesztéssel. És ebben a hdd alacsony tömege is "partner"
A susogást a fedél csillapításával lehet csökkenteni, de megszüntetni nem lehet teljesen!7200 rpm-es WD black-et 2,5"-es méretben csak olyannak ajánlom akinek alapból hangos a gépe: min.1000-et pörgő 12cm-es venti, vagy egy diszkrét VGA butaaaa pörgetyűvel.
1-lemezes 500-as Blue, még a WD5000LVPT-is jó zaj* szempontjából.
*ha ki tudjuk kapcsolni a parkolgatást.
-
batagy
őstag
válasz
szente #15080 üzenetére
Szerintem 24 dBA hangos. Egytányéros notebook vinyókat érdemes venni, amik 17 dBA körüliek.
Én most egy Toshiba MQ01ABD050-et vettem, ami elvileg 17 dBA-s készenléti módban, máshol 19 dBA-t olvastam. Elég halknak tűnik, de közelről még ennek is hallom a susogását.
A másik amit ajánlani szoktak, csendesség szempontjából, WD Blue, WD5000LPVT, amire szintén 17 dBA zajt ír a gyártó az idle módra, de ezzel nincs személyes tapasztalatom. -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #15075 üzenetére
"Nekem két 750 GB-os WD Blue notivinyó van a gépemben. Semmit nem hallok belőlük. "
Akkor rossz a füled (vagy hangos(abb) a többi komponens).Nekem egy 500-as WD Blue-m van, a 3,5"-osokhoz képest valóban halk és ahogy írod nincs nincs felpörgési zaj sem, de azért adott esetben ez is be tudja rezonáltatni a házat és egy jellegzetes susogó hangja a 2,5"-osoknak is van. Ugyan ez nem mindenkit zavar és ha mindenképpen szükség van HDD-re akkor tényleg nincs ennél jobb választás, de aki kényes mindenféle zajra (mint pl. én
) annak ez is zavaró lehet.
-
Benőke
őstag
-
RootRulez
félisten
Na félig-meddig kész a gép, Hangosabb gépen lett, mint volt, bár erre számítottam. Majd még belebújok és finomítom...
-
Patice
nagyúr
válasz
szente #15076 üzenetére
Igen, 5400-as notivinyók.
A ventik viszonylag csendesek. Az SFX tápot nem hallom, a Procin egy Scythe Kozuti van, + felette egy 10 centis Slim Sycathe venti. 16 dB(A) max. zajszinttel. Amikor csak a procihűtő + a táp venti volt a gépben, akkor jóval csendesebb volt, de még akkor is csak a proci ventijét hallottam, a vinyókat nem.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
szente #15072 üzenetére
Szerintem a játékokat tedd az SSD-re (ha fér), a többinek meg elég egy 5400-as notivinyó is. Az legalább nem rázkódik annyira, mint egy 7200-as. Hangban túl nagy különbség talán már nincs a 7200-as és az 5400-as notivinyók között, de zenékhez, filmekhez, letöltéshez elég az 5400-as. Szerintem.
-
szente
addikt
Sziasztok!
A HDD topikban nem tudták segíteni, gondoltam megkérdezem itt, hátha nagyobb a tapasztalat.
Szóval eljutottam odáig, hogy a leghangosabb eleme a gépemnek a HDD.
Arra gondoltam, hogy halk is legyen, meg legyen tempó is, ezért a 7200as noti HDD-két nézegetem.
Tudja valaki, hogy ez mennyire hangos egy 5400ashoz képes, vagy mennyire halk egy sima asztali vinyóhoz képest?
Vagy jobb lenne úgy, hogy sima asztalim lennének a játékok, a letöltések, meg amik folyamatosan pörgetik a HDD-t, az meg egy 5400-as noti vinyón? Így az asztali lekapcsolna ha pl nem játszok, vagy filmet nézek stb.Köszi!
-
batagy
őstag
-
Góliát
őstag
válasz
batagy #15065 üzenetére
Kösz az infót. AMD vonalon is gondolkoztál? Erre gondolok.
Van aki intelre esküszik és van aki a FM2-es lapra.
Nálam nem fontos a játék, szinte nem játszom. Netezés, zene, filmek mennek. -
cscsali
tag
válasz
Mercutio_ #15062 üzenetére
De jó dolga van egyeseknek
Ezek szerint nem vmi webshop-ban vetted, 8 napos pénz vissza és miegyéb garival
Táp ventire kíváncsi lennék, teljes terhelésen.(#15066) cofon: 9 éves lapomban lehetett már szabályozni a ventiket. Ebben az Uefi-s csodában tuti lehet. Kézikönyv segít benne.
-
cofon
csendes tag
sziasztok! segítséget kérek !!!: most rakattam össze egy gépet- asrock fm2a75m-es alaplap a10 es amd proci coolermaster 120-as házzal, amiben 2db venti van --1 12 és 1 8 cm-es. hát ezekkel van a baj mert elég hangosak , már nem a forgásuk, hanem a levegő ki-beáramlás!! ezek működését tudnám-e az alaplapról vezérelni??? mint egy notebooknál, ha meleg a proci bekapcs , ha lehült kikapcs!! erre szeretnék hozzáértőktő véleményt esetleg ötletet!! előre is köszi cofi.
-
batagy
őstag
válasz
Góliát #15063 üzenetére
Szia!
Ezt a Streacom NanoPSU-t nem ismertem, de így első ránézésre a 150W-os NanoPSU-juk hasonlóan néz ki, mint a PicoPSU-160-XT.
Kérdés, hogy ez a NanoPSU a 12V-os ágon mekkora teljesítményt bír, de ha azonos a felépítése a PicoPSU-150-XT-vel, az 8A-t tud leadni a 12V-os ágon, ami 96W-os teljesítmény. Ennek elégnek kell lennie egy egyszerű Sandy Bridge chipes géphez. A lényeg az, hogy teljesítmény szempontjából jól választottál, minimum 150W vagy 160W-os Pico ajánlott ilyen konfighoz.
Gondolom hogy már megvetted, így nem játszik más, de ha most kellene venni, én ezt a Pico + külső táp csomagot venném, 73 + 9 EUR.
Alaplap témában, én is éppen ezt a kettőt néztem: Asrock H77M-ITX vagy ASUS P8H77-I.
Nos , a kettő közül az ASrock-ot venném, két ok miatt:
- Az Asrock-on van eSATA csatlakozó.
- Az Asrock lapon Realtek Audio chip van, míg az Asus-on VIA audio, utóbbitól tartózkodnék. -
HookR
addikt
"Az egyedüli slim ami szóba jöhet a listából kb. a Xigmatek Praeton.
(Kozuti is jó még, de drágább).
Ehhez a slim kiépítéshez várnék némi véleményt is, mert nem vagyok biztos benne, hogy egy alulfeszelt, de úgy is 45-50W körüli procira elég lenne abban a csöpp kis házban... halkan."
Itt van egy nem túl biztató vélemény róla. Ennek fényében a beüzemelést lehet, hogy érdemes rögtön a venti nagyobbra/csendesebbre cserélésével kezdeni.
Amúgy Praeton-ból kétféle is van: LD964 és LD963. -
cscsali
tag
Szevasztok!
Tervezem leváltani az öregecske, folyamatos üzembe lévő atom-os konfigomat.
A belseje meg is lenne a gépnek, de nem döntöttem el melyik házikó legyen.
Végig böngésztem nagyjából a topic-ot. Jól maradt meg, hogy végül nem vásárolt senki Antec ISK 300/310-150-es házat?
Érdekelne, hogy milyen hangzavart tud kelteni. Bár a leszabályozást megoldanám, van már benne rutinom.
Méretre elég szimpatikus lenne. Nem túl nagy, nem túl kicsi. Táp vadászattal sem kellene külön bajlódni. -
sb
veterán
Köszi.
Már korábban is nagyjából végignéztem a listát.Igazából az a gond, hogy csak a slim házba csak a legkisebbek férnek be. Ezekből pár darab van és/vagy nem kaphatóak itthon és/vagy horror áron. Az egyedüli slim ami szóba jöhet a listából kb. a Xigmatek Praeton.
(Kozuti is jó még, de drágább).
Ehhez a slim kiépítéshez várnék némi véleményt is, mert nem vagyok biztos benne, hogy egy alulfeszelt, de úgy is 45-50W körüli procira elég lenne abban a csöpp kis házban... halkan.(Eredetileg amúgy 2 magos alulfeszelt Llano-t terveztem bele ami 30-40W körül megállna - azt biztosan elbírná. De most egy 4 magost sikerült szerezni így azzal is teszek egy próbát.)
A másik verzió, a Powercube 10cm-es belmagasságához meg igazából kb. mindegy milyen hűtőt veszek, a legolcsóbb 2-3k-s hűtők is elviszik alap fordulaton és beférni is simán be fognak. Ott meg az az egy szempont lenne, hogy vmi oldalventist be lehet-e szerkeszteni ilyen magasságban, ami a tápra (és ki a házból egyben) fújná a levegőt.
szerk: És persze szűk keresztmetszet a kétféle felfogatás is, de még egyelőre képlékeny melyik proci hova kerül és milyen hűtő/ház kombó bír el vele.
-
HookR
addikt
- Időközben a lista bővítésre szorul a következőkkel: Noctua NH-L9 (Ebből külön verzió van Intelhez és AMD-hez), illetve ha minden igaz, a Thermalright AXP-100 is elfér.
- Nem mindegyikhez adnak univerzális felfogatást.
- Ha nem fontos, hogy PCIe slot közeli processzorfoglalaton (LGA1155-ös mini-ITX lapok többsége) elférjen a VGA mellett, akkor néhány további processzorhűtő is szóba jöhet, mint pl.: Akasa Nero LX, CoolerMaster GeminII M4, Noctua NH-L12, Scythe Big Shuriken... -
sb
veterán
Sziasztok!
Hűtőt keresek több (látszólag ellentmondó) szempont szerint:
1. Lehetőleg Intel (1155) és AMD-re (FM1) is jó kéne, hogy legyen.
2.a, Vagy Spire Powercube-ba kerül aminek az SFX tápjától megszabadultam és LR1106 került bele. Konkrétan a hátlapra lett felcsavarozva a régi táp magasságába. Így a procira kb 10cm magas hűtő fér be.
Gondolkodtam azon, hogy egy hátrafelé fújó ventis, álló toronyszerű hűtő jó lenne arra, hogy a paneltáp is kapjon némi légmozgást, viszont ebbe a magasságba nem nagyon fér bele a torony, Freezer 7 Pro, TX2, TX3 mind magasabb. Mivel a ventiek oldalra kell hely és ramok, stb fölé kell emelni gyakorlatilag nem hiszem, hogy van ilyen hűtő 10cm körül, 8-as ventivel. Régebben volt szerencsém egy ferde toronyhoz (már nem tudom milyen típusú volt), talán ilyesmi jó lenne...
2.b, Ha a efnti megoldás kiesik akkor pedig valami (nagyon) low profile hűtő lenne érdekes, mert:
- Az is elég lenne ebbe a gépbe.
- Lehet, hogy később átkerülne egy Modecom Feel 202-be, ahova max 4-5cm körüli hűtés fér el.3. A hűtési teljesítményt tekintve nincs szükség extrákra, de épp ezért kellene, hogy kb. hangtalan legyen (az lp-től némi zaj nyilván belefér).
Konkrétan egy i3-2100-ról van szó (max load konnektorból 58W körül), vagy egy A6-3620-ra kerülne később). Ez utóbbi jóval többet enne, de valszeg alulfeszeléssel itt is el lehet érni valami hasonló 60W körüli full load-ot.
Az is kérdés, hogy a Feel 202-ben nem főne-e meg. Oda az LP hűtés csak úgy lehet megoldás, ha a ház tetején lévő szellőzőn kinyomja a meleget. Bár nem 100%-ban lenne fedésben ott sem a szellőző és a hűtő.Tudtok ajánlani valamit ami a fenti szempontrendszer egyikének megfelelne?
-
Garold
senior tag
válasz
zolikaDB #15053 üzenetére
Az "olcsó jeligé"-be valószínűleg a paneltáp/pico psu nem fog beleférni, de azért jó lenne tudni mennyit szánsz rá.
Én a helyedben egy olcsó sfx tápot vennék, 3-5k között már lehet is venni az aprón is, és ehez vagy csinálsz vagy veszel atx átalakítót. -
zolikaDB
veterán
Udv Urak!
A kovetkezo konfighoz milyen tapot ajanlanatok olcso jeligere, hasznalt is jo, sot!
- Asrock E350M1
- 1*750GB HDD 2.5", kesobb plusz SSD
- 2*2GB 1333 MHz RAM
Mindezt pedig egy Lian Li PC Q07 hazikoba.
Amugy milyen az a TFX tap? Ha ebben a hazban ATX taphely van, a TFX-et be lehet barkacsolni esztetikusan?
Koszonom! -
Góliát
őstag
Sziasztok. Lehet, hogy hülyeséget kérdezek.
Eelegendő-e ennek a lapnak egy Pico PSU táp. Gondolom nem jó a 4 pines ATX csatlakozó, vagy lenne megoldás!
Köszönöm! -
Pista0001
addikt
-
törölt tag
(#15027) op9:
Én meg ahogy számolgattam olyan 20-70W között fogyasztana a konfig (H61-es ITX alaplap + Celeron G1620 + 4GB DDR3 + 64GB SSD). DC-ről mérve maxxxxx. 45W, AC oldalról 60W. szerintem ha olyat nézel ami le tud adni folyamatosan 6-7A 12V akkor azzal már túl is biztosítottad a dolgot!
(nálam !DC-12V-ról! max 65W-ot eszik a cucc intel burn in teszt alatt, idle 16,7W(kikapcsolt hdd mellett).
(#15036) batagy:
Nem teljesen, ebben a méretben vettem:[link]
Annyi történt hogy a csatlakozók helyére be lett forrasztva a fixre az előlapi kábel, és a +12V-ot a "Case-FAN" csatlakozóról kapja. A hátlapja lett csak "forgácsolva"Ez egy Nexus low-7000 R2, a ventilátor tartó alul lemezek nélkül, és egy kicsit elgörbítve :[link]
(#15038) tlac:
Ez egy nagyon régi modell, hogy már nem is lehet kapni: Morex 3777:[link] Itt aprón vettem bő 3 éve, és átesett egy kis átalakításon, hogy bele tudjak rakni egy 12cm-es ventilátort.
-
storm4
aktív tag
Üdv Uraim!
Van valakinek ezzel az alaplappal tapasztalata?
Válaszokat előre is köszönöm! -
törölt tag
Raktam fel ide képeket, ITX-es gépem és tápja végleges* állapotáról:[link]
*Lassan 4 hónapja üzemel megállás nélkül, hibátlanul!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
J.J. András #15032 üzenetére
4-es pontban le van írva hogyan tüntetheted el.
Amúgy SSD topic.
-
HookR
addikt
válasz
J.J. András #15032 üzenetére
"Egy kérdés: azt a picsányi 100MB levälasztott részt az SSD-m elején, ami a WIN7 telepítéséhez kell, hogyan tudom kiküszöbölni :?? nem akarom azt ott látni, menjen az egész SSD-t használja az OP..."
Amikor kérdi hova települjön:
- vagy egy már korábban, a telepítőtől függetlenül létrehozott partíciót kell kiválasztani (arra felmegy változtatás nélkül).
- vagy a nagyobb partíciót letörlöd és a 100MB-osat átméretezed tetszés szerint. -
J.J. András
őstag
válasz
Pista0001 #15004 üzenetére
hali,
igen, KÖSZI Radiator
Realtek N-s WiFi modul van benne...
Neked is Pista
, bementem, megnéztem, ... gondolkodtam, megvettem
Elsö tapasztalatok, a mini PCIE SSD nem minden häzban fér el az alaplapi tálca és alaplap között....
Az Intel-es WiFi-re meg szerintem kicserélem, nem hiszem ettöl ugrana a garanciája......
Eggy dologgal megszopatott a deszka, vagy a Win7x64, hogy USB-s telepítést csinaltam, de az USB2.0-ás beviteli eszközöket az USB3.0 portban telepítés alatt nem ismerte fel.... és azt hittem állandóan lefagyott.
Egy kérdés: azt a picsányi 100MB levälasztott részt az SSD-m elején, ami a WIN7 telepítéséhez kell, hogyan tudom kiküszöbölni :?? nem akarom azt ott látni, menjen az egész SSD-t használja az OP...
üdv
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15026 üzenetére
"Másrészt megkönnyebbültem, az a hír járta hogy a WD-k kevesebbet fogyasztanak a Seagate-eknél, de ezek szerint nincs nagy különbség."
Most így belegondolva józan paraszti ésszel, a felpörgött tányérok mozgásban tartásához már nem kell annyi energia, így az esetleges különbségek is eltörpülnek. Számottevő eltérést inkább a tányérok/fejek száma adhat (illetve még felpörgésnél az elérendő fordulatszám sem mindegy).(#15027) op9: "Vagy mi a helyzet a topikban többször is ajánlott LR1106-250W12VDCX2 paneltáppal? Specifikációk szerint jobb, de a Dell DA-2-vel nem kompatibilis..."
Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az enyém óta kiadtak egy újabb revíziót, amivel még nincs gyakorlati tapasztalat. Nem tudni, hogy pontosan milyen érdemi változtatást eszközöltek és hogy orvosolja-e a (nagy valószínűséggel) a power good jelet érintő problémát, vagy sem."Esetleg lehet egyéb defektje az LR1106-nak ha már egyszer van ez az inkompatibilitási gondja? Mert akkor nem kockáztatnék vele."
Sajnos nem tudom."Igaz is, mi lett a berendelt LR1106-oddal?"
Eladtam. Azóta mintAdarab-nál teljesít szolgálatot. -
viperabácsi
addikt
Találtam egy ILYET szerintem ideillik
-
Pista0001
addikt
Nekem a "kis" gépben 160XT van, de én használok 3,5-es HDD-t is, dVGA-t is és szeretek kicsit túlméretezni is, ki tudja mit hoz a jövő. Egyelőre elégedett vagyok vele teljes mértékben, bár még nem használom túl régóta. Nekem egy G540, egy
integráltmini PCI(-E) WiFi-s alaplap, 2*2 GB RAM, egy HD4350, egy SSD, egy green 3,5-es HDD és egy db 120-as venti megy róla, de ez még fog változni. -
op9
aktív tag
válasz
#16939776 #15011 üzenetére
Köszi,
Akkor ha jól nézem, akkor ők jöhetnének szóba:
picoPSU-120 DC/DC (120 Watt) + AC/DC 120W Adapter
picoPSU-150-XT DC/DC (150 Watt) + AC/DC 120W Adapter
picoPSU-160-XT DC/DC (160 Watt) + AC/DC 120W Adapter
Vagy mi a helyzet a topikban többször is ajánlott LR1106-250W12VDCX2 paneltáppal? Specifikációk szerint jobb, de a Dell DA-2-vel nem kompatibilis... bár ez nekem úgyis sok lenne már, mert ahogy olvastam a legjobb 25% és 75% között tartani a táp teljesítményét az optimális fogyasztás érdekében. Én meg ahogy számolgattam olyan 20-70W között fogyasztana a konfig (H61-es ITX alaplap + Celeron G1620 + 4GB DDR3 + 64GB SSD).
Esetleg lehet egyéb defektje az LR1106-nak ha már egyszer van ez az inkompatibilitási gondja? Mert akkor nem kockáztatnék vele.#15012 Pista0001: Köszi az infót, a picoPSU-kból is ezért már akkor a nagyobbakat néztem.
#15020 HookR: Olvastam én is a review-okat, már elvetettem a házhoz csomagolt paneltápokat, sajnos mindennek meg van az oka, hogy miért olcsóbb, ezért van most épp fenntartásom az LR1106-tal, mert elvileg jobb, mint a picoPSU, de olcsóbb. (igaz, nagyobb is)
Igaz is, mi lett a berendelt LR1106-oddal? -
Pista0001
addikt
Hát így hamar el lehet verni a 72 wattos (6 A) terhelhetőséget 12 V-on. 1 green vinyó is már határeset egy ilyen teljesítményű panel/pico táphoz cserélhető (nem T-s) proci mellé.
Másrészt megkönnyebbültem, az a hír járta hogy a WD-k kevesebbet fogyasztanak a Seagate-eknél, de ezek szerint nincs nagy különbség.
Nekem ST2000DL003-aim vannak ezek a 12 V-os ágon 2,1 A-t (kb 25 W!) kérnek felpörgéskor, ilyenkor 5 V-on nem vesznek fel semennyit. Az üresjárati és a normál I/O műveleti fogyasztás a 12 V-os ágon azonos, 0,3 A (3,6 W), 5V-os ágon idle 0,15 A (0,75 W), terhelve 0,44 A-t (2,2 W) kér, tehát a maximális idle fogyasztás 4,35 W, az üzemi fogyasztás 5,8 W körül van. Ugyanezek a WD Caviar Green esetében kb 21 W, 5,5 W és 6 W, tehát csak felpörgésben jobb a WD.
-
Mercutio_
félisten
válasz
rigo88 #14967 üzenetére
Bocs, erre majdnem elfelejtettem válaszolni: Anno totál le volt csupaszítva a W7, csak directX-et frissítettem rajta, felraktam egy MPC-HC-t, aztán az XBMC-t, felesleges szolgáltatások letiltva, ja és csak filmezésre használtam a cuccot, netezni csak ha eszembe jutott valami és nem volt kéznél okosteló
-
Mercutio_
félisten
Jut eszembe, ha esetleg valakit ilyen infó érdekel: AMD A6-3620 APU 3DMark06 és 3DMark2013 eredmények
-
canniball
nagyúr
válasz
Pista0001 #15019 üzenetére
Nem tudom azok milyen paneltápok voltak és milyen terhelésnek voltak kitéve...de mint írtam az én picom 12V-on 6A-t tud, az úgy vélem kellően szellős házba nem tervezek mást rakni csak a lapot, a procit, két memóriát és egy SSD-t, így ilyesmi eredményt várok, ez pedig nem jelenthet problémát.
-
Pista0001
addikt
Ne felejtsd el hogy az 5 V-os ág sem terhelhető nagyon, Ha tud 6 A-t az 30 W, ebből nem tudjuk hogy mennyit használ az alaplap. Csúcson ebből a vinyó kér közel 10 wattot, normál használat közben 6 W-t (már ha hiszünk a gyári adatoknak), a maradék minden másé. Ha elkezded telelógatni USB-s eszközökkel (akár slim DVD, akár 2,5-es külső vinyó, egyiknek sincs külső tápja, mobil-t töltesz,...) a gépet akkor ki tudja hova vezethet a dolog. Ja, és még mindig határra méretezünk, gyakorlatilag minimális (és csak elméleti) tartalékkal. Ez egyrészt a hatásfoknak sem jó (ugye 50 %-nál a legjobb), másrészt az élettartamot is csökkentheti.
-
HookR
addikt
Akadnak érdekes értékelések az egyik linkeden. A 2, illetve 3 csillagosokra gondolok.
(#15017) Pista0001: "...főleg nem 3,5-es vinyóval."
Ha a 3.5"-es WD Green-nek tényleg 5V-os a motorja és valóban csak annyit fogyaszt, ami az adatlapján szerepel, akkor az azért árnyalja a képet. HDD-s topikban kérdezősködöm kicsit, hogy így van-e, vagy csak én értek félre valamit. -
Pista0001
addikt
válasz
canniball #15018 üzenetére
Kiderül.
Egy barátom használt paneltáppal (Modecom Feel 202/302) 45 W TDP-s AMD X2-es procit 780G-s alaplappal, IGP-vel, 1 db 3,5-es vinyóval. Működött a masina, aztán x idő múlva megpukkant a paneltáp. Ezután szerzett egy Morex paneltápot, egy darabig ment, aztán az is megpukkant. A ház gyári helyén (élére állítva volt a ház, így a venti felül volt, a házból kifelé szívta a levegőt) volt egy (asszem) 5 centis venti, a procin Gelid Slim Silence AM2 volt, és ha jól emlékszek volt valami pici venti a chipset bordáján is mert nagyon melegedett. A paneltáp az említett elhelyezéssel alul volt, a ház azon az oldalon rácsos végig a paneltáp mellett. Ezekkel a körülményekkel nem volt egy tartós darab.
-
Pista0001
addikt
-
törölt tag
válasz
batagy #15013 üzenetére
Szia!
Delta ADP-150BB
Ilyenből van egy 24V/180W-osom... szétszedtem, mert négy csavarral szét lehet!!!... hát besz@rás hogy milyen jól meg van csinálva, és k. nehéz!a 24V-osban van pfc de én nem hallottam hangját
Egy próbát megér 40-50usd körüli árával
Amit linkeltél még a képről sem tudtam beazonosítani, meg kellene kérdezni őtőlük hogy mi-lenne-ez?
-
batagy
őstag
válasz
#16939776 #15011 üzenetére
Szerbusz mester!
JÓ 12V-os külső tápok közül, olyat amit nagyobb teljesítményű, 100W körülit, tudsz ajánlani, megbízható minőségűt? De olyat amiben nincs PFC, hogy ne ciceregjen.
Mint azt már egyszer kibeszéltük, nekem volt Mean Well GS90A12-P1M 90W-os, de a PFC miatt erősen cicergett.
Az itt kapható 150W-os pedig 20eFt, és nem is tudni milyen minőségű.
-
Pista0001
addikt
Ha a külső kocka kisebb teljesítményű az többnyire nem gond, mivel egy korszerű konfig javarészt a 12 V-os ágról fogyaszt, az 5 és 3,3 V-os ág már nincs annyira terhelve mint hajdanán. Sajnos a paneltápok legnagyobb hibája hogy jellemzően ez utóbbi ágak az erősek, pedig nincs rájuk annyira szükség. A pico tápoknál sem sokkal jobb a helyzet, jellemzően a 90 W és az alattiak nem jók nem integrált procis géphez (jellemzően 4 A 12 V-on), a 120 W és afölöttiek már jobbak, 6-8 A-t tudnak mindegyik ágon általában.
-
op9
aktív tag
válasz
Pista0001 #15009 üzenetére
Érdekes összeállítások...
ANTEC ISK300-65-nél pl. a panel táp a 135W-os, és a tápegység a 65, de a linkelt fórumon nem ajánlják azt a paneltápot, de az okát még nem találtam meg, ahol tesztelték.
Közben megnéztem a T-s procikat, de erős marketing. Kb ugyanaz, mint egy T nélküli alulfeszelve, és alacsonyabb szorzóval.
Teszt1
Teszt2
A T, és sima között load-on van kb 10W különbség, alatta meg kb. semmi. -
op9
aktív tag
Időkorlát miatt elveszett egy hosszabb lélegzetű mű.. de azért megpróbálom még egyszer tömörebben.
Szóval Antec-ről találtam tesztet, ahol lefotózták a panel tápot, és a névleges 90 helyett csak 60 igazából.
Ezek után már csak az a biztos, ha külön vesz meg az ember mindent... Így pl. egy M350 + picoPSU 90W + 12V DC / 6.6A tápegység máris 32ezer körül van. Ennyit nekem már nem ér meg... inkább keresek egy T-s 35W-os procit, vagy alulfeszelek egy 55W-osat, hátha bírják.
Itthoni Vialan házak paneltápjai is csak 12V 4A-t tudnak, többiről meg ugyanúgy kb. semmi infó.
Garold: Köszi, de gondolom az akkor 12V 6.25A, csak a paneltápot lett volna jó tudni, mert ott lehet, h csalnak rendesen, mint az Antec-nál is. Ha az ár valamennyire meghatározza az alkatrészeket, akkor érdekes lehet, mert 12ezerben benne van a ház + paneltáp + 75W-os tápegység, ami azért nem semmi.Köszi mindkettőtöknek az infókat! Még kutakodom tovább
.
-
HookR
addikt
A paneltáp adatlapja ismeretének hiányában nem lennék biztos benne, hogy elegendő a konfighoz. Az egy dolog, hogy elindul és működik valameddig, de ha teljes terhelés nem fér bele a hosszútávon fenntartható keretbe, az idő előtti elhalálozáshoz vezethet.
Brazos-szal nyilván nincs ilyen gond, mert lényegesen kevesebbet fogyaszt. -
op9
aktív tag
válasz
Garold #14991 üzenetére
Köszi!
Nem terveztem semmi optikai meghajtót. Kb. most ez az elképzelésem, de folyamatosan kutakodom..:
LC-POWER LC-1320mi
ECS H61H2-I3
Intel Celeron G1620
Kingston 4GB DDR3
Meg egy 60/64GB-os SSD.
Ha a stock cooler hangos, akkor még egy Scythe Shuriken Rev. BMeg tudnád mondani a ház panel tápjának, valamint az tápegységének a specifikációját?
Köszi!
-
Pista0001
addikt
válasz
J.J. András #15002 üzenetére
Nem Intel az tuti. Az Utility-k közt sincs Intel progi, és WiDi támogatás sincs. Ha Intel WiFi-s hasonló tudású alaplapot szeretnél akkor Gigabyte Z77N-WiFi-ben (van H77-es is) az van, csak annak nincs mSATA-ja. Ha ragaszkodsz az ASRock-hoz akkor meg egy noti szervizben vagy e-bay-en szerintem gombokért kaphatsz WiFi kártyát bele olyat amilyet szeretnél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
J.J. András #15002 üzenetére
Driverben Realtek feliratokat látok.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged