- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- 1eske: Bőrönd vétel. Hol és hogyan?
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Egy pár olyan hatcentis ventit tudnátok ajánlani, ami kellően halk, hogy a HTPC összképét ne rontsa el?
Esetleg a 80-90 (120-140) méret is érdekelne dár az utolsó kettőhoz egy csipszethűtőt meg kellene flex-szel fodrászolni. :-)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pista0001 #15995 üzenetére
Nekem már Milyen VGA kártyát vegyek topic-nak tűnt..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Maradjunk ITX témánál, ha kérhetem.
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15988 üzenetére
A hátlapot ki lehet cserélni egy slotosra. Már ha ugyanarra gondolunk.
-
ZetorGumi
addikt
Neem.
Ha kb 2 cm-mel magasabb lenne a ház, beférne előre is a dupla.
Meg most még azon filózok, hogy a felső dupla + radi páros nem-e fog belelógni az aquaero-ba.
Mondjuk csináltam új 5,25-ös tartót két lemezből, hogy ne kelljen a gyárit szétvágdosni, de azért kíváncsi vagyok. -
ZetorGumi
addikt
-
akom
őstag
Sziasztok!
Véleményetek szerint melyik a legerősebb olyan VGA ami:
- nincs külön táp igénye
- 1 vagy 2 HDMI port van rajta
- 1 vagy 2 DVI port van rajta
(szóval vagy 2 HDMI és 1 DVI vagy 1 HDMI és 2 DVI portja van)
- maximum 2 slot helyigénye vanElőre is köszönöm a segítséget!
-
HookR
addikt
Silverstone DS380 - Férőhely: 8x 3.5" + 4x 2.5"-es meghajtónak, 266mm-es VGA-nak - [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #15954 üzenetére
Pedig batár sok hely van benne, 2 teljes méretű ODD (5,25") és 3 HDD, 2 slotos VGA, teljes méretű táp fér bele. Poénból beledobtam egy mITX lapot szinte nem is látszott
HookR: Annak a CX-nek a kábeleit elég lehetett elrendezni. Van most nálam egy CX400 de tartok tőle, hogy mennie kell, elszoktam már ekkora kábelhosszaktól
-
HookR
addikt
NCASE M1 - Belakva. Egyelőre csak léghűtéssel, ATX táppal. - [link]
-
HookR
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
ZetorGumi #15951 üzenetére
Az nem bántás, csavarozva van. A másik oldallapba szerelt műanyag rácsos bigyóra gondoltam
Egyelőre biztos nem vagdosom szét, de a távolabbi terv az hogy szerzek még egy rácsos oldallapot (már ha találok eladót külön), és mindkét oldalra plexizve ilyet rakok, a bekapcsoló/usb/hang cucc meg megy a tetőre.
Mercutio_: Egy barátomnak volt ilyen AeroCool háza, nagyon szerette (bár nem annyira mint a mostani Shuttle házat amiben a mini-ITX konfigja lakik
). Így az MX-31 mellett sem tűnik túl nagynak.
-
contaxg
veterán
Osszetoltam az asztalon a vasat. Z77N-WIFI+3570k+Aurum400+16GB RAM
USBrol Ubuntu Live fut mint alom. Igy full HD-es Youtube alatt 43W-ot vesz fel a halozatbolViszont kifogtam egy szar gyari hutoventit...
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #15941 üzenetére
Az aljlemezen 120 és 140mm-es ventilátornak megfelelő felfogatási lehetőség egyaránt található. Oda mehet egy legalább 140mm-es. VGA-nak meg egy passzív bordás, hőcsöves változatot kell keresni (ha más nem külön vásárolt hűtővel), így a ház és a VGA szellőztetése is letudva. HDD meg mehet egy-egy az előlap mögé és az 5.25"-ös keret aljára, ízlés szerint. Végül is hasonlóan, mint nálam.
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q27 és PC-Q28 hivatalos oldala fotókkal.
==========================================
Abee Acubic D30 - abee.co.jp, gdm.or.jp
==========================================
Tiny by Floyd - bit-tech.net
-
HookR
addikt
válasz
#25954560 #15930 üzenetére
Már eleve a házadon sincs 2 bővítőkártyának hátlapi nyílás. Amúgy mini-DTX szerű alaplap még akadna (ASRock H61M-VS3), de nem AMD vonalon.
-
törölt tag
sziasztok,
opencl-ben valo elmelyedes okan megengedhetem magamnak a luxust h AMD alapu mITX munkagepet rakjak ossze, lehetoleg hd7-es sorozatu kartyaval. milyen alaplapot ajanlanatok? egyelore csak az otletelesnel tartunk, lehet h mATX lesz, ha muszaj a ket pci-e slot (videokartya + halokartya) :/
penz szamit, sajat zsebbol megy, meg ha dolgozni lesz islegszebb az lenne, ha az adatlapomon levo gepben lehetne alaplap+proci cseret csinalni (plusz bezsufolni a videokartyat).
jah, es javasoljatok plz procihutot is. regebbi gepeimben scythe-ok voltak, szerettem oket.koszi,
&rew -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15928 üzenetére
Nem csak az IGP driver-eire gondoltam, hanem pont dVGA-s esetre. Az milyen már, hogy a Clarkdale I3 PCIe v3.0-s VGA-val (függetlenül az alaplap, vagy VGA gyártójától), ha restartot nyomsz, csak v2.0 X1-es módban hajlandó menni, ha meg ki-bekapcsolod a gépet, akkor v2.0 X8-asban? Pontosabban korábbi AMD Catalyst-ben még ment az X16-os mód, de gondolom letiltották az - általam is tapasztalt - instabil működés miatt. Intel support köszöni szépen az információt, de végfelhasználókkal 'nem áll szóba', forduljak bizalommal az alaplap gyártójához (Ők irányítottak az Intelhez az alapos tesztelés és a hiba reprodukálása, majd behatárolása után). Intel és a terméktámogatás... ha nincs zsebbevágó médiahiszti, akkor pont nem érdekli őket mennyire hibás a termék, elvégre a Clarkdale I3 eladásokat már nem befolyásolja...
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #15923 üzenetére
Bevallom, nem követtem hogy alakul a sorsa.
HookR: Szóhoz sem jutok
Amikor a kis ház vázát eloxáltattam ott is mondták hogy a végleges szín nagyban függ az ötvözettől. A hegesztési varratok középszürkék voltak, míg az L-profilok nagyon sötét antracit színűek (feketének határeset lenne nevezni).
dVGA mellett milyen terméktámogatásra vágysz?
-
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #15922 üzenetére
Ha most kellene a kettő közül választanom, valószínűleg az ASRock FM2A85X-ITX-et venném.
Szálcsiszolt, feketére eloxált felület van beütemezve. Mondjuk a kivitelező szerint mindenképp vigyek feláldozható próbadarabokat, mert a különböző (szilícium tartalmú) ötvözetek eltérő eredménnyel szolgálhatnak. Elmondása alapján már előfordult, hogy a feketének szánt alumínium végül enyhén lilás árnyalatban pompázott. Márpedig az elő- és hátlap vastaglemez alapanyag - ha minden igaz - eltérő ötvözet a lágy burkolati lemezekhez képest...
-
pils00
tag
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #15904 üzenetére
Hivatalos infóról nem tudok, de abból ítélve, hogy már az ASRock és a Gigabyte is megvillantotta a Z87-es mini-ITX lapját, olyan 2-3 hónapot tippelnék. Asus-ék eddig sem csipkedték magukat (nem nekik kell pedálozni a piaci elsőségért), meg jelenleg az ő termékkínálatukban szerepel a 'non plus ultra' Asus P8Z77-I Deluxe.
=============================================
Nini, 2 kép settenkedett a galériába.
Tesztüzem, helyén a hardverelemekkel. Jöhet az utolsó szétszedés; tápcsati helyének és rögzítésének elkészítése; alapos szépészeti csiszolás; eloxálás; kábelezés testreszabása és harisnyázás. Iparkodni kell, mert már csak egy hét van hátra. -
radi8tor
MODERÁTOR
Remélhetőleg akkor ASrock-nak biztosan lesz alaplapja.
ASUS érdekelne elsősorban, egy jobb VRM áramkörrel. -
radi8tor
MODERÁTOR
87-es lapkakészlettel mikorra várhatóak alaplapok?
Vagy már vannak kint (mini-ITX) csak elkerülte a figyelmemet? -
HookR
addikt
Project Mini GP 1 - [link]
-
op9
aktív tag
válasz
#16939776 #15899 üzenetére
A ventillátort úgy értettem, hogy nem olyan fajta, amit szétbuherálnék.
A brick volt egy műszerésznél, és 11.3 és 12V között ingadozott, és mondták, hogy rossz. Szóval valami jön belőle, de nem kóser. Nem tudom, hogy emiatt nem indul-e a lap. Vagy a PicoPSU-nál van a gond. Nem szívesen erőltetem a tápot a Pico-ra, mert nem tudom, hogy mit csinál pontosan, de ha egy elosztóba dugom a tápot, amire egy hangfal is rá van dugva, akkor a táp halk kattogása hallható a hangszórón keresztül is. Kb. másodpercenként 2-szer.
Holnap megpróbálok azért egy multiméteres vizsgálatot, de a brick szerintem sehogy nem jó. Éppen ezért az lenne a kérdésem, hogy:Tudtok ajánlani egy jó brick-et? Lehet használt is... 12V és min. 8A kellene szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Dell notebook topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest