- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otes
tag
válasz
Boolash #10533 üzenetére
A célnak megfelel, csak nagyon hangos lesz!
nekem HTPC-nek egy Zotac Ion A(passzív hűtés) alaplapom van, ssd-vel és passzív táppal
szóval zéró hang! Nem tudom milyen filmeket akarsz nézni, de pl Horrornál már a vinyó-t is lehet hallani, nem hogy a tápnak a ventiét... a Filmek tárolására én klön építettem egy nas-t...
pár hozzászólás fentebb láthatod is, épp most raktam fel a képeket... ha csak 1 db 2tb-osat veszel akkor te is beleférnél bár nem tudom hogy a raid-e a cél.... amúgy egy 10-es a ház meg kb 5e a külső táp. Ebből a Zotacból amúgy van beépített tápos széria is, egy kicsit drágább de akkor ügye alapból passzív a táp és nem kell venni külön tápot... szóval ugyan ott vagy kevesebb zajjal
szóval marad a vinyó, amiben viszont annyira nem tudok tanácsot adni, mert én SSD-re váltottam, de 2tera abból kicsit drága lenne
szóval abból tesztek olvasása és a leghalkabb kiválasztása...
O.
-
Pista0001
addikt
válasz
Boolash #10524 üzenetére
Fölösleges a kit RAM, úgyis csak egy csatornás a memóriakezelés. Ha az egy darab 4 GB modul olcsóbb akkor azt is választhatod. Merevlemezből is jobban járhatsz az 1 db 2 TB-al ha nem akarsz RAID-et, mert szólóban a nagyobb kapacitású tárolóknak általában jobb a sebessége.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9587 üzenetére
Igen, csak az USB3-ban van különbség a két Asrock lap között.
A Brazos lapot én egy Universal M350 házba tettem, mert az volt az elvárásom, hogy fel lehessen szerelni a TV hátuljára. Sok jó mini-ITX ház van, inkább az a kérdés Neked mire van szükséged (fekvő / álló, szín, HDD mérete és száma, ODD mérete, bővítő kártya hely, stb)? A topiklakók ebben (is) tudnak segíteni.
USB távirányító alatt azokra gondoltam, amikhez van egy USB-s infra vevő + a távirányító, ez a tipikus felállás. Van sok MCE kompatibilis távkapcs, vannak az óccó kínai darabok és vannak a spécibb megoldások; itt is attól függ mire van igényed. Példák: MCE, kínai óccó, spéci
Én az óccó kínai változatot vettem, mert van Logitech Harmony univerzális távirányítóm, ezt használom, a kínainak lényegében csak az USB-s infra vevője kellett. -
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9572 üzenetére
Nézd, a HD tartalmak lejátszása teljesen független a CPU teljesítményétől egy modern konfig esetében, ezt a GPU intézi. A Brazosban pedig UVD3-as motor van, ami minden elterjedt formátumot kezel, a BD25 és BD50-et is.
A 3D lejátszás már más tészta, ahhoz kell a HD3D támogatás és a HDMI 1.4, ami a Brazosban nincs meg. Viszonyításképp az AMD Llano-ban és Core i procikban ez megvan, Pentiumokban típusa válogatja.
A Brazos teljesítményére visszatérve, így néz ki letöltés közben, a videólejátszás pedig nem sokat dob rajta, mivel a nagyját a GPU végzi, csak a DTS/DD hangot kell dekódolni a procinak, ami nem nagy kaland. Ahol érezhető lassulás van, az a filmek indítása, 2-3 másodpercig töltöget mielőtt beindul, utána már teljesen folyamatos a videó.Nekem is Asrock E350M1 van, semmi gondom nincs vele. Én nem raktam bele SSD-t, mert éjjel-nappal megy, nem használnám ki a magasabb sebességet (nincs se bootolás, se program indítás). Távirányító létezik ehhez a laphoz spéci Asrock, ami közvetlenül az alaplapra küldi a jelet, nem USB-re, mint a többi MCE típus - ilyet Mo-on boltban még nem láttam, ha külföldről rendelsz, érdekelne engem is.
Én most sima USB-set használok hozzá, ezzel sincs gondom.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9566 üzenetére
14 Mbps-es BD25 film lejátszása DXVA nélkül 35-42%-ban terheli meg a 2100 MHz-es i3-as procim. Gondoltam viszonyításképp megteszi.
Brazos konfigom is van itthon, eddig kb. 200 db filmet (főleg 1080p) néztem meg rajta, egyiknél sem volt gond a lejátszással, bízhatnál egy kicsit benne.
-
blg
senior tag
válasz
Boolash #9566 üzenetére
szerintem rosszul raktad össze az infókat, ha csak filmlejátszásra használnád a gépet, még egy i3 is túlzás lenne. én egy Pentium G840-el elvagyok, de ha elmennél a szaktopikba: [link] akkor 1080p filmlejátszásra valószínűleg egy még ennél is gyengébb processzort ajánlanának (pl. Celeron G540)
-
user137
őstag
válasz
Boolash #9557 üzenetére
a videót majd a szakik megszakértik, kell-e - az i3 integrált GPU-ban sajnos nem tökéletes a 23.976fps lejátszása - én egy ~10e forintos HD6450 passzívval ellennék sztm.
viszont a Photoshop legfontosabb gyorsítója a RAM, a második legfontosabb a fizikai magok megléte. első körben 8GB RAM nem akkora befektetés, második körben egy olcsóbb i5-öt néznék.
házból szarul állunk, az olcsók nagyon trágya minőségűek általában hulladék táppal (Codegen MX31), a jók meg elég drágák (Silverstone SG05-06-07-08, Lian Li ITX házai). 1-2 oldallal feljebbig ha visszanézel, van egy halom ház ajánlva. (apropó ezek elférnének már az 1.hszben is - valaki érzi a kihívást?
)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!