- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Str8 sk8r #12006 üzenetére
Realan E-2012 - Ismerős?
-
-
-
HookR
addikt
válasz
Str8 sk8r #10508 üzenetére
"...találtam egy megfelelő hangkártyát, [link] csak nem biztos, hogy "normális" formában elfér a "low profilos" elölapjával a házban..."
Az általad belinkelt házban bizonyosan nem fér el."nem értem mi olyan qrw@ drága 2 kis darab nyákban, 14 cm flexi kábelben, és egy foglalatban...
..."
Valószínűleg az alacsony darabszám.(#10512) kzkz: "Íme a nagyjábóli, de méretarányos kezdeti terv:"
A táp szellőzését és a HDD-k kábelezését jobban át kéne gondolni. Az alkatrészek rögzítéséről nem is beszélve.(#10513) Ringman: A PCI Express CEM rev 1.0a is hasznos. A 6. fejezet tartalmazza a bővítőkártyák fizikai méreteit.
"ahogy rajzoltad, úgy a táp és a vga (feltételezem felfelé fog nézni) egymás elől szívja el a levegőt."
A VGA lefelé néz, az úgy jó, ahogy van. A tápot ellenben valóban érdemes megfordítani, amennyiben ott marad.(#10519) kzkz: "és valószínű a venti se lesz a vga bordáin, mert remélem elég lesz úgy is a légáramlás."
Ezt erősen kétlem.(#10522) kzkz: A VGA-t visszaraknám alulra, hogy onnan szívhasson friss levegőt. Az a benyomásom, hogy a HDD-k kábelezését még mindig nem veszed figyelembe.
(#10546) HookR: "...hosszabbak,
DTRszerűek."
Akarom mondani DTX szerűek. -
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10511 üzenetére
Ime az én kialakításom...
Balra a slim cdhelye alatt van az sdd-m
És a pci hely, persze fektetve...
SSD-vel túl sok gondom nem volt, 1,5éve dolgozik, semmi hiba nem volt eddig
igaz nincs is nagyon kihasználva XD kb 150mb az OS meg a mediacenter progi összesen a többi samba/mysql-en található...
-
Otes
tag
válasz
Jogos elnézést a pontatlanságért
De ha már alapból passzív hűtés van az egészen, gondoltam a hűtés csere is felesleges
igaz akkor kimarad az élvezet
Illetve az alkalmanként filmnézés nem zárja ki 720p és annál nagyobb felbontású filmeket, amihez kevés az intel cucc... A zotacnál nekem atom-ion páros van ezért is gondoltam ideálisnak neked...
Amúgy én is az adapternél vettem a házam
csak az EPC1-es-t, de egy kicsit már megbántam a gyenge műanyag előlapért :/
-
kzkz
őstag
válasz
Húú, kölcsön v. oda tudnád adni nagyon olcsóért?
Igazából háztervezéshez kellene, hogy minél pontosabban belőjem a méreteket, majd ha kész a ház, akkor venném meg bele a cuccost, hogy ne értéktelenedjen el a belső, amíg elkészül a külső
Nagyjából ilyen kellene nekem, ebben 4 vinyó, full-táp, 29cm-es 2 slot-os vga elférne, és maximális lenne a szellőzés (2x14cm venti), minimális hang mellett, pláne ha ATX-es táp helyett két téglával hajtom meg az egészet. Méretek: 32cm (lap+dőntött vga) x 32cm x 14cm
Ha nem törekszem a maximumra és elég 25cm-es vga is, akkor csak 28x32x14cm.
Kétféleképp lehetne elhelyezni:
1. A 14cm-es oldalán állva, a ventik előre néznek
2. A ventik lefelé néznek, és az egész cucc a monitor mögé van "akasztva" a hosszú oldalával párhuzamosan neki a monitornak v. falnak. Igazából ezt preferálom, mert egyrészt nem látszik semmi a gépből, másrészt könnyű hozzáférni a csatlakozókhoz, csak be kell nézni felülről a monitor/tv mögé.Íme a nagyjábóli, de méretarányos kezdeti terv:
-
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10508 üzenetére
Ha filmet is szeretnél nézi akkor az inte gpu felejtős...
Alaplapra nem tudom mennyit akarsz áldozni, de mindenképpen vagy ION-os legyen ha intel, ha meg AMD-t veszel akkor meg mindegy mert azokban csak olyan kari van
illetve vannak olyan alaplapok mint pl enyém (zotac ion) amin 1 nagy hűtőborda van és képes passzívan végezni a dolgát szóval no sound...
Nem tudom van-e pl nas-os vagy egyéb kis gép valahol elrejtve a lakásban, mert ha van akkor érdemes egy 16GB-os SSD-t venni és akkor 0hang lesz
nekem bevált
O.
-
zodo
nagyúr
válasz
Str8 sk8r #8829 üzenetére
Kár az ECS lapért. Kiszemelt Asrock pedig teljesen jó az elvárásaidnak.
(#8833) Attix82
Anno lehetett kapni ebből a háztípusból olyat amiben gyárilag volt kártyaolvasó + távirányítót is mellékeltek hozzá de jelenleg sehol nem találtam de azért érdemes rákesened.
Amúgy jó az összeállítás, esetleg az íróhoz ne felejts el venni Slimline Sata kábelt ha nem lenne otthon.
A házzal kapcsolatban pedig ajánlom figyelmedbe kisza25 tagtárs blogját.(#8838) dfdfdf
Szerintem beállítás függő hogy megy-e a memóriád 1066-on, de miért nem menne?
Felhasználói teszt.Nemrégiben volt szó az SSD-ről.
(#8841) Mercutio_
Pont a házad nem látni de kb. emlékszem rá így azt mondom hogy legyártod hozzá a megfelelő adaptert és sima ügy.
Jobb szellőzésben amúgy lehet nem segít majd mivel lefelé vagy felfelé nézz majd a venti így csak zajosabb lesz de nem hatékonyabb ha jól tippelek a házad típusára.
Ezen mondjuk segíthet ha éllére állítva is be tudod szerelni amihez kb. 125mm beltér szükségeltetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged