- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Engem idén ma ért először pici érdekesség. 8 óra hossza állás az 1 fokban kint éreztette a törődést az Aprilia akkujánál. Azt hittem be sem tekeri,még a műszerfal piros világítása is elment egy pillanatra.
-
Dj.Mike
senior tag
Hali van esetleg valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban,hogy a factory sr-eknél az első lámpát lehet oldalra is állítani? Tehát nem csak fel meg lefelé, mivel nekem a távolsági eléggé jobbra hord. Szeretném hogy középre világítson, mert nem az út szélét szeretném látni ha már egyszer távolsági.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Soha nem hallottam ezt még,de én akkor már inkább a vpower 95-öt raknám,ha tényleg így van. Persze ha van rá pénzed,ártani nem árt a motornak. Ez pont ugyanaz a szituáció,mikor írta valaki itt fórumon,hogy gyári 50es motorok vígan elvannak a félszintetikus olajokkal is, felesleges a full. Persze ez is olyan,hogy aki nem sajnálja rá,az csak jót tesz a motornak,ha full szintetikust vesz. Mint én is, nem azért vettem motort,hogy ilyeneken spóroljak. Ha bebizonyosodna 95ös benzinhez fűzött állítás,én is raknám simán bele a 100ast.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én próbáltam párszor a 100as benzint,szerintem felesleges pénzkidobás. Jobb nem lett tőle,se rosszabb. Az a gumicső valószínűleg az akkumulátor szellőzőcsöve.
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok régebben volt téma nem tudom ki emlékszik még, hogy ugye az sr50 r kijelzője nem mutat vízhőfokot. Időközben azért csak nem hagyott nyugodni a téma és csak addig keresgéltem a neten,mígnem ráakadtam egy gyári hőgombára,amin a gumiborítás nem fekete,hanem piros. Bementem ezzel a boltba és rendeltettem is egyet,mivel az enyémben a fekete van és az eladó saját szájával mondta hogy igen,a fekete az csak piros lámpát mutat,vagyis gondolom csak forráspont jelző és a piros mutat hőfokot. Csak az a vicc hogy anno tőle vettem a fekete hőgombát is és akkor nem jutott az eszébe a fenti megállapítás? Már akkor is ugyanez volt a gondom,hogy nem jelez a műszer hőfokot. Akkor is mondhatta volna igazán,hogy a piros való bele. Most miután kiderült hogy minden más jó aminek köze van a hőfokhoz,reménykedem benne hogy a piros hőgomba tényleg beválik.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Isten ments hogy futárkodjak vele. Szimplán imádok motorozni és nem ritka ha összejön a napi 100. Eddig a rekord 120on valahány km volt egy délután. Persze az étvágya is megvan mellé de nincs okom panaszra.😁 Az más tészta hogy mire hazaérek mindenem fáj annyira elülöm magam rajta. Persze szoktam szüneteket tartani ivásra meg egy kis telefonozásra, tájban gyönyörködésre.
-
Dj.Mike
senior tag
Szia félre ne érts, nem vitát akarok generálni, csak az lenne a kérdés hogy mi alapján állítod azt hogy egy 60-120 km távolság nem 50eseknek való? Ugyanis az én sr 50 factorymmal ha belelendülök ott egy délután egy 100km a minimum amit megyek vele. És észre sem veszem hogy bármi gond lenne vele.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szerinted okozhatott benne akkora kárt a víz hogy cserélni kelljen az alaplapot? Vagy szimplán ki kell szárítani és megint jó lesz?
-
Dj.Mike
senior tag
Hali az lenne a kérdés hogy mit lehet tenni abban az esetben ha adott egy Aprilia sr 50 r factory aminek a gyújtásalaplapra csatlakozó soklábú kábelköteget víz érte. Ugyanis mióta megtörtént az eset azóta folyamatosan szopat. Ha nagy nehezen ad szikrát onnantól kezdve indul rendesen. Viszont ha lehűl akkor már megint nem ad szikrát. Meg vagyok győződve hogy ott a gond mivel hajszárítózás után pöccre indul érdekes módon. Létezik hogy még mindig nem száradt volna ki?
-
Dj.Mike
senior tag
Hali van itt olyan aki szolnoki és szintén factory sr-je van? Gurulhatnánk valamikor egy jót mert egyedül unalmas. Ma is beleraktam több mint 100 km-t. Ha netán valakinek lenne kedve egy kis guruláshoz azt szívesen venném.😎
-
-
Dj.Mike
senior tag
Továbbra is ugyanaz a gond. Ha hozzáteszem a hengerfejhez a kábel végét egyből mutat a műszer. Ha visszadugom a hőgombára akkor már nem.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen ha letakarom is kijelzi a hőfokot a műszer illetve akkor ha le van testelve a kábel. Szerintem talán a kábellel lehet valami gebasz.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Eléri az az üzemi hőfokot csak a kijelző nem jelzi. Gyári Piaggio termosztát és hőgomba van benne. Nem értem mi más jeladó kéne még hogy legyen benne illetve hol.
-
Dj.Mike
senior tag
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy mitől lehet az hogy a 2010es Aprilia SR 50 R vízhőfokjelző nem akar felmenni? Ma kapott új termosztátot illetve hőgombát is de a probléma továbbra is fennáll. Egyébként úgy megy fel csak a hőfokjelző ha a légbeömlőt letakarom a hűtő előtt. Valakinek esetleg ötlet?
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Mindenképp vashengert mert azok még nem olyan nagy teljesítményűek amihez már mindenképp kéne erősített főtengely. Sima utcai használatra kell meg munkába járásra. Az imént nézegettem a 70es szetteket különböző gyártóktól pontosan 4 fajtát is. Naraku, Motoforce, Malossi meg DR. Nem igazán tudok dönteni melyik lenne a jó választás. A DR meg a Malossi biztos jók de elég drágák is. Ott a Naraku ami meg túl olcsónak tűnik és talán nem valami jó minőség lehet. Nem tudok választani.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem olyan rég került rá. Azzal nincs is baj mert jó az égés a gyertyán látszik is. Igazából pont azért került rá mert már előtte is volt az a drasztikus olaj csöpögés és annak a reményében hogy ha több keveréket kap a henger elég lesz neki hogy ne szoruljon meg. De mostmár elindultam az úgynevezett tuning útján azért is kérdeztem a nagyobb hengert hogy mennyire éri meg rátenni. Amúgy a karburátor nem árt talán még javult is valamicskét a dolog tőle.
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Korábban vettem egy gyárival megegyező paraméterekkel rendelkező kipufogót ugye pont amiatt mert a Giannelli kiszívta az olajat. Csakhogy mára rájöttem hogy iszonyatosan lefojtja a motort tehát ma került is visszafele a rezonátor. Viszont mintha nem spriccelné már úgy az olajat. Ja és persze sebességre jobb vele a motor. A fojtott kipufogóval ha elérte a 60at utána már nagyon nehézkesen ment felfelé a mutató vagyis gyenge volt vele. A lényeg hogy most a Giannelli hogy megint rajta van simán túlmegy a 80on. Remélem nem járok úgy hogy kinyomja az összes kenést. Inkább rakok még kevés olajat a tankba is. Nagyon gondolkozok egy 70es hengeren mert a gyárinál nagyobb karburátor már rajta van meg ugye a kipufogó. Nem tudom mennyire éri meg rátenni a hengert és mennyire menne a tartósság rovására.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazából úgy volt hogy előzőleg másik szerelőnél volt a motor és miután visszavittem kipufogócserére meg görgőcserére akkor mondta a boltos hogy hiányzik a gyári alátét és azért tett bele vastagabbat mert nem volt nála készleten új. Csak azt nem értem ha hiányzott volna akkor hogy rúgtam volna be? Én arra tippelek hogy mikor vette le légkulccsal a tárcsát akkor eshetett le és azért nem találtuk.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
A lényeg az hogy ugye a 2 tárcsa közti gyári vékony hézagoló elveszett és most jóval szélesebb alátét van a helyén amivel eléggé kicsi a gyárihoz képest a végsebesség mert nem engedi teljesen összezárni.
-
Dj.Mike
senior tag
Elméletileg a szétszedés előtt sem volt közte alátét legalábbis a boltos szerint és mégsem darálta le a szíjat. Csak nem értem ha nem volt ott hézagoló akkor hogy a fenébe értek össze a berúgó cuccai? Végülis csak szerezni kell odavaló vékonyabb hézagolót mert ami most van ott az tuti hogy nagyon vastag oda és sokat korlátoz a sebességen.
-
Dj.Mike
senior tag
-
Dj.Mike
senior tag
Az a fura hogy addig jó volt míg ki nem lettek cserélve a görgők meg a kipufogó. A boltos srác szerint nem is volt ott semmi alátét mégis be lehetett rúgni. Ha jól emlékszek akkor ő is próbálta összerakni alátét nélkül de elforgott a berúgó szóval csak kellett oda az alátét.
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Ismét tanácsra van szükségem. Adott ugye a gyári variátor amihez ugye jár kis vékony hézagoló alátét ami valahogyan elveszett belőle. Most valamivel vastagabb alátét került a helyére mivel ha nem teszünk oda semmit akkor a külső tárcsa annyival bentebb kerülne hogy nem lehetne berúgni. Viszont most azt vettem észre hogy a túl vastag alátét miatt nem bír kifutni teljesen a szíj és érezhetően lassabb lett a motor. Valami értelmes megoldás létezik a problémára?
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát menet közben annyira nyomta kifelé az olajat hogy még a hátsó kerék is olyan lett. Hangolás annyi lett hogy kapott nagyobb karburátort meg könnyebb görgőket erősebb kuplungrugókat. Jól is ment végre a motor de kis fordulaton gyenge volt.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen konkrétan okádja az a kipufogó az olajat. De mióta felkerült a gyárival egyenértékű azóta teljesen jó a motor. Még erősebb is lett.
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Tudom nem pont a hirdetés helye de azért megkérdezem: Érdekel esetleg valakit egy rövid ideig használt Giannelli extra kipufogó? Le kellett cserélnem egy gyári tulajdonságokkal rendelkező kipufogóra mert annyira húzta az olajat kifelé hogy még a dupla olajzás sem volt neki elég és meg is szorultak a főtengelycsapágyak.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nyilván minél keményebb annál többet mutat az óra legalábbis úgy tudom. Nekem azt hiszem talán 12es kerekeim vannak. Igaz 3 barral kicsit rázós de legalább jól megy. Sőt arra is úgy emlékszem minél kisebb egy kerék annál több levegőnyomás kell bele.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én kB 3-al járok a Benellivel.
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Az lenne a gond a mocinál hogy ugye fel lett újítva a blokk és persze kellett a járatás ideje alatt a tankba is tenni olajat a különolajzás mellé. Nos az lett a következménye hogy a kipufogó jól berakódott olajjal és nehezen megy. Azóta elhagytam már a benzinbe öntött olajat mert eltelt a járatási idő de még mindig nyomja a rengeteg olajat a kipufogóból de gyakorlatilag annyira hogy még a hátsó kerékre is jut belőle. Valami ötlet van arra hogy hogyan lehetne eltávolítani azt a sok olajat a kipufogóból?
-
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok a kérdésem egyszerű: Bejáratós motornál természetes dolog az ha többet fogyaszt mint egy bekopott henger esetében?
-
Dj.Mike
senior tag
Különben a boltos srácot direkt megkérdeztem és ő is azon a véleményen volt hogy nehezen indul még be. Sőt egyik tapasztalt fickó szerint is nehezebben mint egy bejáratott henger. Nem értem hogy egy teljesen egymáshoz illő henger+dugó+hengerfejen mit nem lehet nem jól összerakni mikor úgy vannak legyártva hogy üzemelnie kell vele a motornak. Hengertalp tömítés csak 1 szokott lenni a gyűrűket meg direkt megnéztem és tényleg jól állnak. Dugattyú is jó irányban áll. Valószínűleg már rég beindult volna berúgókarral ha jó lenne. Önindító forgatta de nem elég gyorsan mivel lemerült az akku. Nem ott tartok hogy nem bírom jól összerakni hanem nincs rá módom hogy beindítsam a rossz berúgóracsni illetve a lemerült aksi miatt. Amúgysem most volt az első henger összerakásom mivel korábban is cseréltem dugót meg gyűrűket csak akkor még be tudtam rúgni. Szóval azért annyira nem kell kezdőnek nevezni. Ha tudnám hogy úgysem lesz jó hozzá sem mernék fogni.
-
Dj.Mike
senior tag
Köszönöm a tanácsokat és mivel már megint összeraktam elviszem a szerelőhöz és csináljanak ők neki amit akarnak. Elvégre ott kaptam gyakorlatilag használhatatlan szettet tehát oldják meg. Mellesleg legelőször forgatta az önindító betekert gyertyával is persze amíg le nem merült az aksi.
-
Dj.Mike
senior tag
Szerintem sincs vele gond mert direkt úgy vettem hogy passzoljanak egymáshoz a cuccok. Csak az a kérdés hogy akkor a bikázáson kívül milyen más megoldás lenne alkalmas a beindításra ha a berúgókar nem üzemel az önindító meg nem forgatja át épp az általad leírt esetleges magas kompresszió miatt.
-
Dj.Mike
senior tag
Bele nem érhet a hengerfejbe mert elsőnek úgy lett összerakva hogy teljesen fent volt a dugó és bőven volt hely a henger meg a dugó teteje közt. Máshogy nem tudom értelmezni hogy mi lehet még az a préshézag. Ja és korábban leírtam hogy nem jó a berúgókar a ledarált racsni miatt.
-
Dj.Mike
senior tag
Hát én lehúztam a hengert de bizony a gyűrűk a helyükön vannak. Annyit megcsináltam hogy bekentem a henger falát olajjal hogy jobban csússzon. Szépen lazán bele is csúszott a dugattyú. Szóval lehet hogy az önindító nem bírja de nem is kínlódok vele mert összerakom és holnap eltolom a szervízbe bebikázzák.
-
Dj.Mike
senior tag
Komplett 50es hengerszettet tettem rá a hozzávaló dugóval amit ugye vele kaptam. Majd azt azért kipróbálom hogy leveszem a hengerfejet. Kézzel mikor átforgatom a főtengelyt nem olyan nagyon sokkal nehezebben forog de azért észrevenni hogy új. Viszont az önindítónak már nehéz. Ja igen a hengerfej is új 50es hengerhez való. Kipróbáltam a régi hengerrel meg dugóval hogy a gyűrűt úgy tettem a dugóra hogy nem a helyére hanem hogy körbeforogjon és úgy meg nem ment bele a hengerbe tehát gyanítom hogy az új szett rendesen lehet összerakva mert viszonylag könnyen rácsúszott a henger a dugóra.
-
Dj.Mike
senior tag
Épp ott a gond hogy gyertya nélkül sem fordul át önindítóval csak kézzel. Remélem nem karcolta még meg a hengert a dugó. Akkor szedjem le a hengert?
-
Dj.Mike
senior tag
Fel lett töltve az akku de már az önindító sem forgatja meg a főtengelyt. Azt hiszem marad a bikakábel. Nem gondoltam hogy úgy meg tud szorulni hogy csak karral lehessen megmozdítani. Csak az a fura hogy eleinte miután összeraktam akkor még tekerte bár akkor még be volt olajozva a henger fala is meg a dugattyú is. Gondolom kidolgozta magából és azért szorul.
-
Dj.Mike
senior tag
-
Dj.Mike
senior tag
Helló. Felraktam az új hengerszettet a mocira. Az van hogy még nem akar beindulni bár állítólag új hengerrel mindig nehezen indulnak először. Nade annyira hogy lemerítette az aksim? De persze elméletileg jól is van összerakva de valami jó nehéz átforgatni a főtengelyt. Akkorát nőtt volna a kompresszió? Feltöltöm az aksit aztán próbálgatom. Sajnos berúgókar nem üzemel. Erősítsetek meg benne hogy az természetes dolog ha elsőre nehezen indul.
-
Dj.Mike
senior tag
Nos feltettem támaszra megforgattam a kereket és bizony van ám hangja. Sőt még kotyog is a kerék. Nade péntek reggel 9re van időpontom szerelőhöz kicseréltetem mind 2 oldalon a csapágyakat úgy legalább tuti nem lesz vele gond egy darabig. Mellesleg veszek rá egy új hengerszettet is mert a mostani sajnos megszorult korábbi olajcső lecsúszás miatt és sajnos mintha érezhetően gyengébb lenne.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
mumtaz
üzenetére
Hát egy 1997es évjáratú mocitól bármi elképzelhető. Sajna nem fiatal már kijöhetnek a hibák rajta. A középtámasz is úgy lóg hogy mikor felállítom rá még sík területen is majdnem eldől. Egyébként ha a kerék nem lötyög meg simán forog zaj nélkül akkor talán a csapágyaknak nincs is bajuk? Lehet le sem kéne venni akkor a kereket?
-
Dj.Mike
senior tag
Épp az a fura hogy semmi rendellenes zaja nincs a keréknek. Pedig tologáltam gurulgattam vele szépen akadálymentesen forog . Megmozgattam oldalra is a kereket de nem lötyög. Inkább mikor valami egyenetlenségre tolom akkor jön elő pár kotyogó hang de sima felületen egyáltalán nem.
-
Dj.Mike
senior tag
Nos szétszedtem a hajtás felőli részt. Szerencsére az ott lévő 2 csapágy jó tehát a hiba nem ott van. Van továbbá 2 fogaskerék amiből az egyik kicsit kotyog de gondolom nem vészes. Holnap amint le tudom szedni a kereket megnézem a kipufogó felőli oldalt is hátha esetleg ott ment ki valamelyik csapágy. Mellesleg legalább kapott tiszta hajtóműolajat is.
-
Dj.Mike
senior tag
Igazság szerint leírtad az igazat mert tényleg jó régóta csinálja de eddig nem hittem volna hogy nagy baj is lehet belőle. Meg aztán a motornak azt a részét én még nem babráltam csak az összes többit és igazad van benne hogy ahhoz tényleg nem értek azèrt is kérdeztem meg. De meg fogom kérdezni a menetèt és ha végképp nem megy akkor marad a szerelő. Elvégre csak nem játék.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor a kereket le se kell venni? De gondolom akkor a kuplungot kéne levenni hogy le tudjam húzni a csapágyat?
-
Dj.Mike
senior tag
Hello. Kérdésem a következő: Minek lehet az a jele ha a hátsó kerék felől csörgő kopogó hangok jönnek? Esetleg csapágytörés? Ha igen ahhoz mit kell megbontani hogy hozzáférjek a kerékcsapágyhoz? Már jó ideje fennáll a jelenség de ma vettem észre hogy még intenzívebben csinálja.
-
-
Dj.Mike
senior tag
Na közben megadta magát a másik izzó is az első lámpában. Még jó hogy állandóan kiégett valamelyik mikor a 35 w helyett 15 w volt benne. És még csodálkozok hogy miért nem látok vele a sötétben.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Igen hasonló a lámpám ahhoz amit linkeltél. Én is xenonra gondoltam csak ahogyan te is említetted nem tudom elbírná e a gyári elektromos rendszer. Sajna az az érzésem hogy hiába is vennék új gyári lámpát az is ugyanúgy szarul világítana. Magasságot hiába állítom mindenhogy szar a fénye.
-
Dj.Mike
senior tag
Hi. Gyári projektoros első lámpa helyett tudtok valami értelmes megoldást? Csakmert sötétben eléggé veszélyes vele közlekedni mivel kb semmit nem látni a fényénél.
-
Dj.Mike
senior tag
Hello. Érdekes kérdésem lenne. Vettem egy teljesen új kuplungot a mocira amibe át lett tève a régiből a kèk kontrasztrugó és a közepes kisrugók. A régi kuplungpofák már kopottak voltak azért is kellett a csere. Csakhogy miután bele lettek téve a dolgok az újba azóta túl korán nyit és melegen 40nél többet teher alatt nem megy. A kopott kuplunggal meg jó volt. Valami ötlet?
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Na vettem rá új szívócsonkot és most mintha ugyanannyi levegővel meg dús lenne a keverék mert mintha jobban füstölne melegen is. Menni nem mentem vele de ha jól emlékszem most talán 2 fordulatra van kitekerve a levegőcsavar. Alapjárat viszont egészen jó attól hogy dúsabb a keverék. Lehet hogy mégiscsak volt valamiféle kis fals szívás? Nem tudom mennyire találtam el a helyes beállítást mert ugye gyári az olyan 1-1.5 fordulat. Kiváncsi vagyok holnap mit produkál menet közben.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Ha a karburátor szivató keverőcsőre gondolsz ami a 2 fúvókánál van benn az a hosszú akkor azt ki lehet venni sőt már volt is kifújva az is a fúvókák is sőt még a levegő meg alapjárati csavarok is. A probléma még mindig fennáll. A szívócsonk viszont meg van repedve de azt nem tudom hogy belül is vagy csak kívül. Mert gondolom ha belül is akkor ott szívhat falsot nem? Lehet érdemes lenne új szívócsonkkal bepróbálkozni?
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Az az igazság hogy új gyertya van benne illetve súbertű a legalsó állásban de így van tökéletes égése mivel szép őzbarna a gyertya. Nem valószínű hogy a több benzin megoldaná mivel így is túl dús volt a keverék amihez csak a sportszűrővel tudok elegendő levegőt bejuttatni. A nagyobb főfúvókával is ki volt próbálva akkor meg már túl sok volt neki a benzin akkor meg egyáltalán ki se pörgött.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Nem olyan régen volt kifújogatva mikor fúvókákkal kísérleteztem. Még a gyári Dellorto van rajta. Ma tettem bele 4 grammos görgőket azonkívül sportkipufogó és sport szűrő is van rajta amikkel elég jól megy de ugye sajna néha jelentkezik az induláskori fulladás. Ja igen és jobban inkább melegen csinálja hidegen szinte egyből megindul.
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Lehetséges az a jelenség valamiféle karbi dugulásnak köszönhető hogy alapjáratról való elinduláskor van hogy nem akar rögtön felpörögni hanem mintha fulladna és jóval utána pörög ki? Az a fura hogy nem állandóan csinálja mert van mikor meg normálisan elindul. Van valami ötletetek? Vizes fekvő Minarelli a blokk.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Az igazság az hogy mivel nagyon valószínű hogy még a gyári rugókkal megy a motor amit ugye 1997-ben gyártottak már csak azért is indokolt a csere. Gondolok arra hogy már el lehetnek gyengülve csakúgy mint a régi kontrasztrugó. Mellesleg legutóbb volt egy szíj csere ami során a kuplung eléggé össze lett nyomva általa pedig jól előre húztam a variátor tárcsák közt szóval nem tudom azóta mennyire ér a csapszeghez. De már párszor volt szerelőnél is szétszedve de nem esett szó róla hogy nem lenne megfelelő a hézagolás mert akkor az valószínűleg javítva lett volna. Úgy vagyok vele lesz ami lesz kárt nem csinálok vele szerintem mármint a rugócserével.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
dzso22
üzenetére
Hello. Igen amennyire lehet kint van a szíj. Legalábbis úgy tudom. Miért az jó vagy rossz? Egyébként a variátor illetve a kuplung még a gyári rajta csak a kontrasztrugó nem. Az erősebb lett betéve a kipufogó miatt. Ja igen meg voltak benne 4 grammos görgők de azokkal is ugyanaz volt a gond mint az 5.5 grammosakkal. Szóval szerintem nem görgő függő. Nekem azt mondták szervizben hogy korán nyit a kuplung.
-
Dj.Mike
senior tag
Hello. Adott egy Benelli 491 rr Giannelli extra sportkipufogóval 5.5 grammos görgőkkel és kék kontrasztrugóval ami nem rég lett beletéve. A kérdés az hogy melyik kuplungrugó szett lenne hozzá az ideális? 15-30-50%? Ugyanis állítólag túl korán nyit a kuplung és eléggé nehezen indul meg. Könnyebb görgőkkel is.
-
Dj.Mike
senior tag
Hi. Ma jártam úgy hogy szerelőnél kontrasztrugó csere után próbálgattam a gépet majd a túl rövid illetve laza csatlakozású olajcső szépen lecsúszott a karbiról és megállt a dugó. Szerencsére nem mentem gyorsan és pihentetés után beindult végül is. Tapasztalatom szerint ugyanúgy megy mint szorulás előtt. Na de a kérdés az hogy mit lehetne hirtelenjében kiokoskodni azzal a rövid csővel hogy ne kelljen szétbontani az olajpumpánál hogy csövet cseréljek. Esetleg megoldás az ha kicsit vastagabb gumicsövet rátolok a régire és meghosszabbítom vagy hagyjam a különolajzást és járjak keverékkel?
-
Dj.Mike
senior tag
Hello. Ha van egy Giannelli extra V2 sportkipufogó 4 grammos görgőkkel ahhoz mekkora főfúvóka javasolt a gyári karburátorba? Vagy elég lenne a súbertűn állítani? Fekvő vizes Minarelli a blokk.
-
Dj.Mike
senior tag
Hello. Első teleszkópba lehet tenni hidraulika olajat is vagy csak kimondottan teleszkóp olaj jó bele?
-
Dj.Mike
senior tag
Hi. Benelli 491 re ha ráteszek egy Giannelli extra V2 sportkipufogót ahhoz kell valamit állítani azon kívül hogy a hozzá kapott görgőszettet beleteszem?
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok. Nem tudom ki mennyire ismeri illetve látta már a Benelli 491 első világítását de valami kicseszettül gyenge. Sötétben majdhogy semmit nem látni vele. A kérdés mit lehetne vele csinálni illetve van valami jó módszer hogy erősebb fénye legyen és azért lássam hova megyek?
-
Dj.Mike
senior tag
Hello lenne megint kis gond. A lényeg h azt vett3m észre mostanság h teljesen hideg blokknál nem pörög fel az alapjárat mint régebben tehát vszinű h a szivató nem igazán akar szívatni de indul rendesen.Hiába tekerem akármerre de ha meg nagyon betekerem akkor meg melegen füstöl mint az állat főleg nagy fordulaton viszont jól húz. A kérdés az hogy mit lehetne csinálni h ne is füstöljön melegen de a szivató működjön hideg blokknál rendesen? Esetleg a szivató lenne rossz? Benelli 491 robiról van szó.
-
Dj.Mike
senior tag
Na úgy néz ki hogy lassan kialakul a dolog mert már pöfékelget a gyertyamelegítések alkalmával szóval remélem jó lesz de még tartósan nem jár de jobb mint edig volt. Köszönöm szépen a tanácsokat.
-
Dj.Mike
senior tag
válasz
csongi
üzenetére
Szia. Most próbáltam a karbi nélküli szívócsonkba való benzinfecskendezést. A jó hír az h rőffent indításnál de most le kelett venem az úszóházat mert az úszó is felakadt mivel anno kevés benzinnel tettem össze. A másik rossz hír vagy jó h a henger kipufogórészénél is csupa olaj a tömítés mellett kinyomta tehát gondolom n3mkevés olaj lehet a hengerben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És pontosan mire vagy kíváncsi? Vagyis mit tudnál megállapítani a képekből?
nyogo83