- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #47195 üzenetére
Van neki, de büszkén nem hassználja
.
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #47168 üzenetére
Na ja, az más
(persze tudtam csak nem sejtettem
). Mondjuk az autóm fékrendszere az hidraulikus, ja meg a bicajomé is, na de egyy ventilátort hidraulikával hajtani elég érdekes lenne
.
Amúgy ezek sima siklócsapágyak, csak belül a tengely és csapágy között egy olajfilmmel, ami a forgás során terül szét egyenletesen köztük, ezért indításkor fémes súrlódás jön létre, amíg a filmréteg nem alakul ki egyenletesen körben a tengyely és siklócsapágy között. Ez tehát nem hidraulikus hanem olajfilmes vagy errefelé folyadékcsapágyasnak hívott megoldás. -
fuze
őstag
válasz
Mr.Csizmás #47168 üzenetére
Ez tipikusan az amikor belemászok egy témába angolul és ha Magyarországon kell hozzá valami nem tudom leírni, elmagyarázni mert totál furcsa más neve van. Ez kifejezetten igaz alkatrészekre mint pl ez
Mindenesetre én baromi elégedett vagyok velük mert jó a teljesítményük és a hangjuk. Az én nyomtatómon minden Noctua, a blower csak azért nem mert nem őrültem meg teljesen
Reggie, kíváncsi leszek. Biztosan így van, ha egy évet bírnak nekem jó. Cserébe kellemes. Ez a jobboldali biztos hibás, az oldala is párás. Szivárog az olaj?
-
TomMusic
őstag
válasz
Mr.Csizmás #47126 üzenetére
Köszi!
Nálad ez bevált?
Elég húzós az ára, 0.5kg 11ezer -
icemad
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #47121 üzenetére
Aztaqva...
Azért szerintem ez otthonra hobbi célból nem kicsit overkill. -
válasz
Mr.Csizmás #47121 üzenetére
jaaa, így is lehet? -
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #46982 üzenetére
thx ezt nem tudtam
Egyébként tök jól lerakosgatja egymás mellé a klónozás is mostanában már
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46982 üzenetére
Naja, pont akartam írni... de ha nem gyorskombinációzol, akkor meg ott a dedikált gombsoron ami kell hozzá;
Sőt, az Auto orient is egy nagyszerű dolog;
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46803 üzenetére
Sajnos jellemző, nem is kicsit és egyre inkább hívják fel a figyelmet már erre is. Nem újkeletű dolog, de való igaz, hogy mostanában lett felkapott ilyen formában.
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #46747 üzenetére
Tudom, de nekem már voltak gondjaim vele, ezért inkább kerülöm egyelőre
.
-
Diocles
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #46696 üzenetére
"- Milyen 3D nyomtatót ajánlotok?"
"- Először tedd fel légyszi ugyanezt a kérdést a Bambu topikban, mert csak ott tudok válaszolni." -
RVR400
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46675 üzenetére
Amúgy nincs külön Bambu topic?
-
rodman73
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #46675 üzenetére
A1 minit ajánlották a kedves fórum társak, de ahogy nézem az A1 egyre szimpibb. Azzal lehetne nyomtatni 1:18-as autó modelleket elfogadható minőségben? Tudom, hogy ez egy "olcsó" gép, nem várok csodát tőle. 200k jó magyar forint körül szánnék rá most kb.
Annyi "baj" van, hogy szeretnék rendszám tábla tartót is csinálni és ahogy itt olvasgatom oda inkább zárt masina az ajánlott az anyag miatt.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #46483 üzenetére
dollárba jó
-
kzkz
őstag
válasz
Mr.Csizmás #46431 üzenetére
Nagyon úgy tűnik
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #46412 üzenetére
Nem egy évig, hanem a helyileg hatályos törvényeket betartják, tehát itthon 3 évig, olvasd el az ászf erre vonatkozó részét
-
axlfsi
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46356 üzenetére
akkó mán bejárónő
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46271 üzenetére
Nincs aktív hűtése az A1 szériának sajnos, bekuckózva megdöglik.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #46269 üzenetére
mert nem zárt és ABS/ASA miatt kell a zárt tér....
-
syler123
veterán
válasz
Mr.Csizmás #46218 üzenetére
A videói alapján azért nem most látott először 3d nyomtatót. A Flow kalibrálásnak ehhez nem sok köze van, mert egy tenyérnyi foltban rossz a réteg.
Azt nem tudom, hogy a Bambunál állítható-e, hogy a Besdmesh hány mérési pontból álljon, bár ehhez a pici asztalhoz ennyinek elégnek kell lennie.
Nekem a Sovol SV06 plusnál sokat segített az 5x5 mesh-ről 10x10-re váltás, de ritkán kell elkészítenem, így inkább kivárom a 10x10-est. -
TeebyKay
őstag
válasz
Mr.Csizmás #46138 üzenetére
Így sikerültek, a fekve nyomtatott mintába csak kettő szín fért bele, de látszik, hogy így az a két réteg vékonyabb lett a magasabb figuráknál. Az A1 mini plate-je nem elég nagy, hogy alacsony modellre színátmenetet lehessen kihozni, max nagyon sűrű kitöltésekkel.
[kép] -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #46072 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
-
Scallion
senior tag
válasz
Faszságokhoz ,persze hogy jobb.
,Egyszerü, egyszerü felhasználóknak.
-
szabieable
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #45988 üzenetére
Nem flamet szándékoztam indítani
csupán hozni egy ellenpéldát, mert elég jól ismerem az eredeti terméket amiről készült az SV08.
A Voron egy DIY gamer pc kategória ahova be lehet szállni pici pénzből is megfelelő kitartással. Ami a hatalmas előnye az az időállósága és modolhatósága amivel a saját igényeidre tudod szabni aszerint, hogy miket nyomtatsz leginkább. Amikor az első gépet csináltam a Stealthburner még nem volt elérhető, nemhogy a TAP vagy canbus. Most már ezek teljesen alap dolgok egy friss gép esetén.
Senki sem kötelez modolásra mert az alap gép is tök jól használható, de ha kinövöd van lehetőséged fejleszteni a teljes gép cseréje nélkül és ez a nagy varázslat benne. Elég kevés két egyfoma voron létezik és nem azért mert szabadon választod meg, hogy milyen színű legyen a printer
Tavaly átalakítottam a nem kitből épített 300as Tridentem a gyári 250zről 350Zre, pár új frame elem, új plexik, integrált orsós Z motorok, majd kijött a Monolith gantry és átálltam AWD xy rendszerre. A kiherélt partokat átvette egy voronos kolléga amiből majd egy új printer készül de lényegében kisebb összeg befektetésével született egy teljesen új gép ami ki tudja szolgálni az igényeimetAzt azért tudni kell rólam, hogy az early buyer kategóriát képviselem és elég hamar beszerzem az új dolgokat tesztelésre mindenféle támogatás nélkül, ebből kifolyólag nagyon sokat szerelem a gépet
-
Marci79
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #45917 üzenetére
29-30cm széles lett volna párszor, de átlósan se fér el a mostaniban. Illetve több dolgot is nyomtattam volna már "egyszerre", de azok sem fértek el rajta.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #45667 üzenetére
Igen. 10100 gép, 32gb ram és 1050Ti kártya.
A munkahelyi asus rog strix laptop-erőmű is elég lassan nyitja meg, 3080 as kártyával és húzott 5900hx procival
Nem szeretném erre is feltenni a szeletelőt és importálni a beállításokat rá, de lehet ez lesz a végső megoldásValakinek valami más tipp?
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45660 üzenetére
Azon van, de próbáltam mind3 devizával. Ki-beléni, cookie-kat törölni is.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45648 üzenetére
Elhiszem, de nekem leginkább csak tapadási problémáim szoktak lenni, meg most szivat egy filament (Sunlu Meta Black) de... ennyi. Lehet kivárok egy P1P/P1S akcióra, meglátom még. Addig is tanulok a nyomtatás buktatóiról legalább.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45627 üzenetére
Ha a sima A1 lenne olcsóbb, nagyon elgondolkodnék...
Ezek az A1-ek is ugyanúgy kalibrálják magukat mint a P1s és feljebb?
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #45627 üzenetére
Ennyiért tényleg best buy lett
-
KrAt
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45548 üzenetére
Köszi, épp meg akartam tervezni az első saját, komplexebb cuccomat (bringa vázsarokba rakott kábelelrejtő kis dobozkát), pont jó is lesz ez a videó a fentebb említett programmal
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45561 üzenetére
Spectrum-ok milyenek minőségben? Róluk asszem már olvastam negatívat is.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #45548 üzenetére
Csak Walter nem igazán iskolás stílusban mutatja be.... nem szeretem... Követni egy kezdőnek lehetetlen kb...
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45529 üzenetére
Esetleg ez megérhet egy próbát: [link]
-
RVR400
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45482 üzenetére
Sajnos ez az, és az én kocanyomtatásomhoz mérten már a 100e is "luxus", főleg annak fényében, hogy a Hornetnek csak a sebességével van bajom, egyébként bőven megfelelő kis gép. Nyilván az elején bele kellett tanulni, de láttam már itt is jó pár olyan nyomatot 200e pluszos gépekkel készítve, amik minőségre semmivel sem voltak jobbak, mint amiket nekem sikerült összehozni vele.
Nyilván ezért hajlok inkább a SW X4 felé, mivel meg vagyok elégedve a Hornettel, de jó pár nyomtató van 100e Ft környékén (+-10e), viszont a Creality maradt még fent a rostán ebben az árkategóriában.
Tudom, hogy itt nagyjából a közösség 90%-a bőven magasabb kategóriában utazik, meg is értem a dolgot, de ahogy írtam is, valahol meg kell húzni az észszerű határt.
-
RVR400
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45474 üzenetére
Van egy Artillery Hornetem, ilyen kis lépcsőfokot nem lépnék meg, bár klipperezve már lehet, hogy jó, és ez is hasonló ár.
-
szabieable
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #45417 üzenetére
én az aktív chamber fűtésnél húznám meg a határt, oké a qidinek van corexynak csúfolt gépe heaterrel de az inkább sebtapasz a hiányos insulationre, hogy normális meleget tudjon tartani házon belül. Prusánál még nem tiszta, hogy piacra lépnek saját pekk/ultem anyaggal a géphez hangolva ( aka pccf nyitott nyomtatóval ) de egyértelműen otthoni nyomtatásnál nem igazán van szükséged ezekre az anyagokra, sőt rendes igazi PCt se nagyon fogsz consumer gépen nyomtatni csak olyat amit erősen kevertek adalékkal
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45389 üzenetére
Áh, én mozdonyvezető vagyok Belgiumban.
Viccet félretéve nem, itthon dolgozok az elektronikai iparban, lassan tíz éve. Csak az additive manufacturing mint téma érdekel, és probalkozok kicsit kiélni magamat benne.
-
pchris
tag
válasz
Mr.Csizmás #45389 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor nagyon sokan azok vagyunk itt. Ez egy közepes méretű depo Skóciában, ahol vagyok, és jelenleg négyen vagyunk magyarok. Voltunk öten is már. Pedig ezen a vidéken arányaiban jóval kevesebb a magyar, mint délen.
A legérdekesebb, hogy egyikünk sem vezetett otthon buszokat. Van közöttünk programozó, építő technikus, grafikus. Jómagam pedig mérnök voltam egykor. Innen az indíttatás, hogy mindent is megoldjak egy jó terv megvalósításával. Amihez az egyik legjobb eszköz egy 3d printer. -
mumtaz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #45339 üzenetére
Én pont szemezgetek ERCF V2-vel. Olyannyira, hogy a BTT féle vezérlőt már akkor megrendeltem hozzá, amikor pár apróságot amúgy is bevásároltam BTT-től.
Összerakok egy hatost, de végülis csak az extruder fogaskerekek kellenek, meg pár apróság. Léptetőmotorom meg van 4 darab is.
Össze fogom rakni, de annyira nem létkérdés, így apránként van időm összeszedegetni hozzá a cuccokat. Ender 3 V2-t meg már átépítettem E3NG-re. Már használom, bár még nincs kész és még nincs burkolva. De minden meg van hozzá.
Így én már nem adnám el. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Ezeket néztem én is, de a jó ég mentsen meg tőle kategória... az egyszerűbbek mint a Chameleon is kész sz..ás beállítani, oké hogy szeretek mókolni de ez már nem az a szint.
-
snake1977
őstag
válasz
Mr.Csizmás #45336 üzenetére
Köszi ez jó tipp volt, pont ma akartam rendelni filamentet, kettőt be is dobtam a kosárba.
Más, beállítottam ma a nyomtatófelület csapágyait (már úton vannak az újak, azt hiszem az egyik gond ez volt hogy nem sikerült eleinte rendesen nyomtatni) , így meghúzva és beállítva ezzel is sikerült egész jól nyomtatni, de vannak ilyen megfolyás szerű részek, ezeket okozhatja esetleg hogy túl magas a nozzle hőmérséklete? [kép] [kép] [kép]
Vagy más beállításban lehet a probléma gyökere? Gondolom így nem teljesen normális.
Szerk: Az eredeti tervek a thingiverse-ről [link] -
fabula
őstag
válasz
Dettó ugyan így csináltam, csak én másik corexy nyomtatóról váltottam. De óriási a különbség a Bambu javára minőségben és AMS-el kényelemben is
.
-
SaPeter
kezdő
válasz
Mr.Csizmás #45293 üzenetére
Hát ez nem jó hír, akkor cserélem vagy kikötöm a Sunlu 2 ventijét..
Milyen 3D nyomtatót vegyek?
Van már némi tapasztalatom, Fusion360 + Cura-t használtam általában kisebb tárgyak, alkatrészek (max. 8x8x8 cm) és jópofa letöltött formák alkalmi nyomtatására. Heti pár alakalom. Lakótérben lesz elhelyezve. Anyag: PLA esetleg TPU, Gyanta biztos nem.Fő elvárások (talán Ender 3 V3 SE-hez képest)
0. Automata szintezés, automata z-offset1. Pontosan és szépen nyomtasson. Ha több elemet nyomtatok, akkor a tárgyasztal szélein is. Jó első réteg-tapadás. Lehet erre alkalmasabb a Delta vagy CoreXY szisztéma?
2. Legyen kicsi kompakt, CoreXY előnyben?
3. Legyen csendes - halk motorvezérlés, és főleg a ventik zaja legyen alacsony. Csendes üzemmód? , esetleg moddolás is belefér valamennyire. Ender 3 V3 SE mellett ha le volt szabályozva a sebesség/gyorsulás lehetett élni. Másik szobában akár aludni.
4. Mágneses nyomtatólap. PEI vagy Ender 3 V3 se féle PA - porbevonatos.
Jó tapadás + leszedhetőség. Lehetőleg ne kelljen ragasztózni.5. Lineáris sínek. Zaj-sebesség-pontosság talán ettől is függhet.
Másodlagos szempontok:
1. Sebesség: nekem megfelelt a Ender 3 V3 Se sebessége.
PLA 120-160 mm/s TPU 40-50mm/s
Keveset nyomtatok és általában kis tárgyakat max. 2-3 óra volt a legbonyolultabb is, de ha ha a filament és a rezgés nem korlátoz, akkor legyen gyors. G-szenzor fontos?2. Legyen zárt? Mivel lakótérben lesz és 99%-ban nem üzemel, olyan mint egy bútordarab vagy dísztárgy. Már légkeverős sűtőnél is szempont volt a kinézete.
3. Wifi, LAN? Eddig is elvoltam nélküle, de jó ha van és kényelmes így nyomtatni.
Talán a kamera jó lenne, hogy telóról ellenőrízzem és leállítsam ha van gond.4. Klipper? Ha a fő szempontok teljesülnek akkor talán mindegy.
5. Automata kikapcsolás. Éjjel magára hagyhatnám. Feltéve ha elég halk.
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #45254 üzenetére
Jogos, de én is külön vettem (igaz 50€ akcióban), mert egyben nem volt rá elég zsé
.
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #45254 üzenetére
Én is AMS-el vettem, de Emunem fórumtárs keretébe már a P1 se nagyon fér bele.
-
RVR400
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45195 üzenetére
Nem biztos, hogy nem találták el a színt. A múltkor néztem a Variometrumnál a lila PETG-t, ahol a pink színű fénykép szerepelt, írtam is nekik egy emailt. Kiderült, hogy volt egy szállítmány, ahol a lila PETG valójában pink volt, így azért volt kint az a kép. Szóval, aki akkor lilát akart, mert a leírást nézte, az kicsit meglepődhetett a csomag kibontásakor.
Viszont időközben már tényleg lila lett a lila, így a fénykép most már tényleg a helyes színt mutatja. -
katyilkadr
tag
válasz
Mr.Csizmás #45167 üzenetére
Ez a kép csak példa, ez működik. Ami nekem kéne, az "genius-pro-firmware-all-metal.bin" 137KB. A gyártó oldaláról, de nem csinál semmit.
-
fo_di
őstag
válasz
Mr.Csizmás #45093 üzenetére
vannak stl-jeim, a vamitoolszal az a problem, hogy N-es (1:160) cuccot elég keveset nyomnak
-
KisBundi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44980 üzenetére
Azt megköszönném.
Neten hiába kerestem, ez pont hiányzik mindenhonnan. Csak az új papír orsót találtam meg.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #44941 üzenetére
Ez is hulladék nélkül nyomtat?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44877 üzenetére
Akkor rakjam el bontatlanul, és 30 év múlva egy patika példány nagyon sokat fog érni?
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44883 üzenetére
Igen külsőre....
És sokan meg mondják nem adnak a Bambuért +100e-el többet..
Majd ha szívnak vele, akkor meg majd nem tudják eladni és 2x100e-et buknak. -
TeebyKay
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44790 üzenetére
Nincs, a plate típusát átállítottam textured PEI plate-re.
-
KrAt
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44767 üzenetére
Azzal kezdtem, de ott valami nem igazán stimmel szerintem, mivel tökmásképp néz ki
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44721 üzenetére
#44718 hsz-emben linkeltem a Sunlu vákumos zacskót meg van hozzá király kézi pumpa is.
Én már sokféle zacskót meg pumpát kipróbáltam, de ezek sokkal jobbak, mint bármi eddig.
A pumpához meg nem kell áram sem és mivel nagyméretű és menetesen megy rá a zacskó szelepére (amin van menetes zárósapka is), tényleg könnyedén és gyorsan lehet vele vákumozni.
Az ára sem borzasztó a minőségéhez képest. -
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44721 üzenetére
Biztos jó a pumpa az IKEA-s tasakhoz? Kép alapján annak is menetes, pozitív szelepe van. A linkelt pumpa ránézésre csak sík szelepre illeszkedik normálisan.
Amúgy ez az IKEA-s tasak nagyon nagy, 2-3asával lehetne bele tekercset pakolni.
-
Janos46
tag
válasz
Mr.Csizmás #44690 üzenetére
Igazad van. Részletesebben. FreeCAD-al készítettem, és annak a projekt egyesítésével raktam össze az alkatrészeket és nem az a2plus assemblerrel. Mellékelem a fájlokat. A jó stl fájl lett az amit a nem tudom hogy sikerült Compound módszerrel csináltam. Ahhoz kellene a segítség hogyan is kell csinálni.
Arduino NANO panell.FCStd Eredeti
Arduino NANO panell-Compound.stl Nem tudom hogy sikerült
Arduino NANO panell.stl Egyszerű exportálás -
KisBundi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44607 üzenetére
Vennék, ha lenne...
Köszi, szétnézek. Gyártó még esetleg PLA-ból ami jól működik és gazdaságos? -
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44602 üzenetére
Onshape, video oktatóanyagok meg pl. itt: [link] .
-
válasz
Mr.Csizmás #44602 üzenetére
TinkerCAD? Onshape?
-
Reggie0
félisten
válasz
Mr.Csizmás #44531 üzenetére
De satuval is be lehet, en ugy is szoktam.
-
szazbolha
addikt
válasz
Mr.Csizmás #44531 üzenetére
Köszönöm! Ha lesz egyszer valami alkalmas alkatrészem akkor kipróbálom.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #44492 üzenetére
Sajnos "pillanatnyilag nem elérhető"
Hamar lecsaphattak a készletre. -
RVR400
veterán
válasz
Erről csúnyán lemaradtam.
-
Guba4
tag
válasz
Köszi
-
smithsys
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #44485 üzenetére
Rakja össze 2 komponensű epoxival.
Bármelyik Praktikerben / Obiban be tudja szerezni.
A dupla fecskendős verzió jól kezelhető / adagolható, és az életben nem szedi szét ha megköt. -
Scallion
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #44485 üzenetére
Nem tudom sajnos, nem Magyarországon élek.
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44338 üzenetére
Hobby célra kinek van szüksége PEEK-re?
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #44336 üzenetére
51 590 Ft az a peek nem 41e
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #44303 üzenetére
+1, a másik egy fájdalom.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #44303 üzenetére
AURAPOL PLA 3D Filament márvány 1 kg 1,75 mm 7190 kóddal
-
foxmont
lelkes újonc
válasz
Mr.Csizmás #44261 üzenetére
Több hozzászólásban és most nálad is olvasom,hogy nem tetszik amiért zárt terű.
Miért,mi a hátránya ennek szerinted?
Kérdezem ezt úgy,hogy nekem még nem volt zárt terű (gyárilag) nyomtatóm. -
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #44261 üzenetére
Nem ismerem a K1-et, de láttam/tapintottam, mert egyik ismerősöm azt vett. Aliról vette kuponokkal ~160k-ért. Érted mit mondok ugye? Miért akarja mindenki a Bambuhoz hasonlítani? Nem kell, csak a helyén kell kezelni a dolgokat. Az Anycubic Deltával is lehet jó minőségben nyomtatni, pedig az még tényleg az alja a nyomtatóknak.
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #44255 üzenetére
Ezt a cinikus hsz-ed nem értem, pont azért írtam, mert akkor miért hasonlítják össze a két nyomtatót mikor nem is egy kategória? Szándékosan nem akarok autós példával jönni, szerintem anélkül is érti mindenki.
-
Joshi
titán
válasz
Mr.Csizmás #44234 üzenetére
Igen. Mondjuk ha nincs szükség TPU anyagra, akkor a directdrive-ot el lehet engedni. Visszaemlékezve amikor az első nyomtatómat kerestem, én is a lehető legolcsóbban akartam megoldani. Persze kb még1x ráköltöttem a nyomtató árát a projectre.
Nem vagyok nagy szakértője a 3D nyomtatóknak, de talán a Creality K1 az ami árban még elfogadható, de azért már megüti a mércét. Természetesen a saját feltételeimet figyelembe véve.
-
Bubukain
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #44216 üzenetére
-
Bubukain
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #44212 üzenetére
Newton-méter
gondolom másodperc -
daninet
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44212 üzenetére
erről az apple féle grafikonok jutnak eszembe
[kép]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #44192 üzenetére
solved, levettem 50%-ra a sebességet
-
Wasquez
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #44159 üzenetére
Úgy tudtam, hogy ez fog történni, összeraktam egy Alza rendelést, addigra elfogyott!
Kellet cserélgetnem visszaküldeni újra rendelni, vártam, húztam a dolgokat, de tegnapra megjött minden! Most mi van, megint elérhető! Bmaké-t! -
Imy
veterán
válasz
Ez Bambu AMS kompatibilis spool méretre?
-
Lookup
tag
válasz
Köszi, vettem is gyorsan 3 adaggal. Ennyi pénzért ez a legjobb anyag amivel dolgoztam
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #43665 üzenetére
-
daninet
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44082 üzenetére
szerintem vicces
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44078 üzenetére
De meg ám, sokkal kevesebb az elrontott nyomtatás ezzel a műanyag szemét is és lényegesen többet lehet vele nyomtatni egy adott idő alatt megbízhatóan.
Végül nem kell tuningolni és kísérletezni, hogy megfelelő végterméket gyártson és magára is lehet hagyni. Mindez rengeteg idő és anyagmegtakarítást jelent hosszabb idő alatt (lassan egy éve használom), valamint sokkal kevesebb stresszt.
Sokan egy "olcsó" nyomtatóra már ráköltöttek annyit, hogy kijönne belőle egy Bambu (többek között én is). Soha többet nem vennék "olcsó" nyomtatót, mert ugyan nyomtatni tudnak elfogadhatóan, de sok szívás is van velük, meg előbb-utóbb rájön az ember, hogy nyomtat ugyan, de nem olyan szépen és megbízhatóan, mint szeretné és ekkor jön a tuning, mert futunk a nyomtatóra kiadott pénzünk után. Na ekkor lesz igazán drtága a kis "olcsóság"
.
A Bambu után - ha még veszek másik nyomtatót - csak egy sokkal jobbat fogok, még ha kicsit drágább is lesz, de ez most nézve a dolgok állását még elég messze van, mert egyenlőre mindenki előbb utolérni szeretné a Bambut és hogy mikor sikerül úgy megelőzni, ahogy a Bambu tette a többi 3D nyomtató gyártóval, az még kérdéses. Szerintem. -
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #44060 üzenetére
Hát árban talán
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #44056 üzenetére
Azért an Ender 3 közelébe nincs a Bambunak...
-
Lookup
tag
válasz
Mr.Csizmás #44045 üzenetére
Én is ezt mondogatom mindig magamnak
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43877 üzenetére
Köszi, jó tipp
.
-
Tomika75
tag
válasz
Mr.Csizmás #43864 üzenetére
Oké, meggyőztél, rendeltem egy packot ha másra nem supportnak jó lesz vagy kutyát dobálni.
ADAM1337 marketplacen árul most valaki K1 speedyt ha esetleg nem akarsz jövő évig várni... -
gyemipapa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43846 üzenetére
Matek ötös, leülhetsz. És hol árulnak még ennyiért egy kilós PLA-t?
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43801 üzenetére
Köszi, mindenkinek, át fogom gondolni ezt a málna kérdést, ha ez az adapter dolog halott ügy, addig is rakom a forintokat a perselybe, egyenlőre elég volt a kiadás a nyomtatóra, meg a filamentekre. :-)
-
syler123
veterán
válasz
Mr.Csizmás #43665 üzenetére
Amúgy különösebb gond nincs ezzel a filament-el, nagyon picit szálaz, ha magasabb a hőfok, de amúgy teljesen jó. Kár hogy nincs csak fehér pack, én mindent jobban szeretek fehérben nyomtatni, bár még az is van itthon bőven.
-
Brain75
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #43612 üzenetére
Köszi.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #43583 üzenetére
Nekem ezért nem volt eddig nyomtatóm, mert láttam a kínlódásokat vele.... kivártam és bejött
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43583 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Elden Ring
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest