Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Quadgame94 #93898 üzenetére
" csak 3 npod van az elállásra"
Ez hülyeség, nincs 3 napos elállás, ha meghibásodik a készülék 3 nap alatt akkor cserélik, de ha nem tetszik vagy nincs semmi baja, akkor IJ.
-
Vismajor01
addikt
válasz Lootolok #93903 üzenetére
Én megrendeltem emagtól a ramot amit
Elsőre 37 ezres áron töröltek
Másodjára 37 ezres áron töröltek de nem szóltak róla
Jarmadjára 40 ezres áron elvileg nem törölték
Többen panaszkodtak róla h nem 64gb lesz ennyiért csak 32 -> chaten a csaj konfirmálta h 64gb de TUTI hogy ugyanazt az adatlapot nézte amit te is meg én is, szal kösz a semmit
Mondom ha easyboxba veszem át még kibontani se tudom mielőtt kifizetem -.-' De gyanítom a futár se engedné.Szeretek veszélyesen élni
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
HaZsolt
őstag
M5xl6 philips tvhez valo csavarja van valakinek (4db). Nem adtak a dobozban... Nem tudom osszeszerelni igy. Sos-ben kellene, nagyon megkoszonnem
-
szakavatott
csendes újonc
válasz Quadgame94 #93891 üzenetére
Köszi a reakciót!
-
celf
őstag
válasz Vismajor01 #93859 üzenetére
+ rainman72
Bocsánat, felhősödésre gondoltam akkor. a Jelenlegi sima Samsung LED már tiszta foltos.
És be is van néhol égve picit, hozzátenném. Az hogy lehet?[ Szerkesztve ]
-
resist
tag
Sziasztok, tapasztalatok alapján melyik tv-t ajánlanátok inkább? Hisense 55U7NQ vagy TCL 55C765? Megbízhatóság, képminőség (ezen belül mennyire fekete a fekete), ilyenek érdekelnének. Vagy inkább egy LG 55QNED87T3B? Köszönöm
-
arny14
csendes tag
TCL 65C765 ennél olcsóbb lesz szerintetek? Ár/értékben már így is ez a legjobb jelenleg a piacon. [link]
Visszaírni luxus?
-
ndomokos
csendes tag
Sziasztok,
50UH635V lesz cserélve, VA paneles volt talán, webos szimpatikus volt.
475.000 MAX
Reggel, délután 2-3óra TV (főleg HD valami és Jimjam, Nick) este Xbox Series S 1-2óra. Hétvégén film, 2-3óra.
Min. 55” ideális lenne, 65” szerintem ennyi keretbe nem fér bele.
50-50 kb. Világosban oldalról kap fényt a szoba 1 nagy ablakon kb. félig engedve a redőnyt.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
3-an a gyerekkel együtt, ágy a tv-vel szemben. Így szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nincsenek ilyen előfizetéseink.
Csak HDMI, abból 2, Telekom box, Xbox
Teljesen mindegy.
LG-webos-magic remote nagyon szimpatikus volt.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Csak a képminőség érdekel elsősorban.
Csak új.•Euronicsben nézelődve LG C4 Oled tetszett,
(az én felhasználási szokásaimhoz nem tudom mennyire megfelelő az Oled, főleg a statikus tartalom miatt, mindig ugyanazok a tv csatornák logói, este sokszor bekapcsolt tv-n alszik el a gyerek néha úgy maradt hosszabb időre a műsorújság is, de elvileg a mai modellekben sok védelem van a beégés ellen) itt nincs HDR10+.
•LG QNEDről lebeszéltek hogy egy rakás sz@r..
•Samsung QN90-S90, azt mondta az eladó itt a panelekkel kavar lehet, VA-ADS, WOLED-QD-OLED. Képminőség itt is patika volt, tizen rendszer annyira nemjött be, a távirányító szintén. Itt nincs Dolby Vision.
•Hisense-TCL nekem nagyon kínai, nem igazán tetszettek.
•Sonyból volt egy W755, azt nagyon szerettem. Mai modelleket nem ismerem.
Átolvastam vagy 50 oldalt tesztekről, egy tucat reddit posztot, mindig mindenki mást ajánl, amire aztán ha rákeresek azt meg mindig lehúzza valaki...
Nekem fontos hogy gyönyörű színek és jó kontraszt legyen, a fekete ne legyen szürke… élmény legyen bármilyen tartalom….oled az talán ilyen wao faktor lenne, de félek hogy tönkretenném ezzel a felhasználással?
Így teljesen tanácstalan vagyok, hátha ti tudtok segíteni[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz arny14 #93917 üzenetére
Ugyanezt a keszuleket nezem en is 1-2 hete, azota olvasom a TCL topikot. Jelen pillanatban annyira nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom venni. Papiron valoban jobb, mint az utobbi, de eleg sok kep- es lejatszasi hibat irnak.
TCL 65C765 2ev 349.900
Hisense 65U7NQ + Chromecast 4K 5ev 326.500E30 (oo=[][]=oo)
-
ndomokos
csendes tag
válasz AxBattler #93919 üzenetére
Oled topicban sajnos az alábbi választ kaptam :
Nekem hasonlótól égett be a Duck TV logó. Meg egyéb más is annyira, hogy nem volt egységes a panel. Védelemmel, pár ezer óra után, alacsonyabb fényerő mellett. Úgy, hogy egyébként az első két évben nem sokat, kizárólag konzolos játékra volt használva, és akkor még egységes volt a kijelző. Viszont garancián belül az LG -nél könnyen megy a panelcsere. Ha nem kap közvetlen fénycsóvát a kijelző, akkor ez oké. Az LG szerelője azt mondta, hogy az ebből felmerülő meghibásodás sem ritka. Valószínű nem mindenkinél jelent problémát, de a panelnek nem túl jó.
-
félisten
válasz ndomokos #93925 üzenetére
Valami régebbi modell nemtörődöm felhasználója lehet... az újabbakon vannak erre beállítások, frissítések, stb.
De ha mégsem, akkor Telekomtól:
TCL 65C805, 75C655
Samsung QE65Q60D, QE75Q60D"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz ndomokos #93932 üzenetére
Azért húztam alá, mert azt jobban ajánlanám: miniLED és natív 120Hz.
YT-on találsz magyar C805 tesztet (pl. Tamás Zsolt), érdemes párat végignézni.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Az alábbiakra keresnék TV-t:
Alapvetően sajnálom rá a sok pénzt, mert a drága is elromolhat, legyen kb max 400e, komfort zóna 300 alatt .
Film, TV, játék ritkábban
~3m, min.55, de lehet nagyobb is
sötétebb, minden napszakban, szemből kapja a fényt a TV
szemből, 2en
PIP nem lenne rossz, de nem feltétel
jelenleg semmi, jövőben lehet optika
mind1, falra kerül
LG + magic remote van most, tetszik
csak új, lehetőleg minél több garanciávalLG OLED-eket nézegettem először, de nem tudom, hogy a napi 1-2 óra film v TV nézéshez van-e értelme. Ráadásul ott az olcsóbb modellek félek nem is annyival jobbak, mint mondjuk egy nanocell. Abból pedig már nagyobbat is lehetne venni ugyanannyiért.
Előre is köszönöm!
B -
Vhiktor
veterán
válasz balazsovics #93940 üzenetére
TVL C805, 845
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Korábban az itt kapott ajánlásra vásároltam egy TCL 55C805 típusú TV-t.
Gyerkőc miatt szükségessé vált hogy falra legyen felszerelve. Abba szeretnék segítséget kérni, hogy milyen fali tartó ajánlott, tapasztalatokra is kíváncsi vagyok?
Fontos hogy masszív legyen.Ha van erre másik topic segítsetek kérlek.
Előre is köszönöm.
-
Ozsi009
tag
válasz rainman72 #93947 üzenetére
Fixre gondoltam, esetleg dönthető lehet még jó, ha olyat is tudsz ajánlani megköszönöm.
A keretet "megfordítanám". Mennyit érdemes rászánni ami biztosan masszív és jó minőségű? Nem vagyok tisztában az árakkal, de 20k körül már lehet jót venni vagy nagyon vakon vagyok?
-
freeland0806
lelkes újonc
Ti a jobb felső sarokban egyetlen halott pixellel rendelkező 43c655-t visszaküldenétek? Vagy inkább hagynátok mert 1 még belefér és a cserekészülék lehet, hogy rosszabb lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic