Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatva itt a hozzáértők hsz-eit, megszületett a döntés, hogy beruházunkk egy LG 55LF652-re. Megnéztük, tetszik! Segítséget kérnék olyanoktól, akik már esetleg javíttattak webshopos garanciában készüléket, hogy mik a tapasztalatok? Remélem nem fog elromlani, de azért...
Ugyanis webshopból szeretném megvásárolni, de egyikről rosszabbakat írnak, mint a másikról... Sajnos most az MM majd 310-ért adja, az ismertebb Eur...cs, Extr...ál.., stb, 270-280 körül. De a 220-nál, Ato..Tv-nél, avp..nál, aqu..nál 230-235 körül elérhető.
De egyiket sem ismerem. Előre is köszönöm a segítséget! -
herrká
senior tag
Sziasztok! Valaki segítsen már! Nem tudtam válaszolni a nagyfiam kérdésére, ami úgy hangzott, hogy a jelenlegi 40" körüli lcd tv-knek mennyi a válaszideje? Monitoroknál megvan adva a 3-4-6 stb milisecundum, de a tv-knél ilyet nem talál! 4K-s tv-ben gondolkodik a pc-jéhez, főleg fps és autós játékokhoz.
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Sziasztok! Trémobiltól lenne lehetőség csomagváltás miatt TV-t vásárolni. Pár éve nem olvasgattam itt, melyik TV-ket kerüljük? Típusmegjelölésre gondolok. Ne valami teljesen alja belépő "szemetet" válasszunk! :-) Egyébként 40 - 50" közötti 4K-s TV-t keresnénk a gyerkőcnek. Nagy elvárások nincsenek, tehát a fő szempont az ár/érték arány és a nem túl magas ár! Sokat "jutubozik" és filmezik a srác, talán ennyi. Játszani a pc-n szokott, a TV-ket ehhez lassúnak találja! Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
"Trémobiltól lenne lehetőség csomagváltás miatt TV-t vásárolni." Ezért. Mielőtt tovább OFF-olnánk, lakhelyünkön csak ők vannak elérhető szolgáltatóként, és inkább nem részletezném...
Érdemi segítséget továbbra is nagyon köszönök! Melyik típusoknál melyik betű vagy számkombinációk jelzik a belépő szintet? (Mint például régen a Samunál a 4-es, vagy 5-ös sorozat volt a belépő, stb. Melyiket kerüljük? Köszönöm!
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Nem akarom tv tipusok hosszú sorát beírni. Ha kell, akkor persze megteszem.
Kérdésem: valaki ismeri a Telekom tv kínálatát? Onnan szeretnénk tv-t vásárolni, 65 - 70" méretben. Valószínüleg QLED lenne a legmegfelelőbb. Nappal is sokat nézzük, nem csak sötétben. Full hd forrás van jelenleg nálunk. Pc-ről filmek (a jelenlegi ősöreg hardver nem tudja a 4K-t), illetve sima tv adás nézés a fő profil. Kifordított hifis hasonlattal élve, nem vagyunk "vájtszeműek". Átlagembernek normál használatra szép kép, ennyi a kívánság. Kb 3 méter a nézési távolság. Jelenlegi LG LCD tv-nk 55", azt is innen nézzük. Szóval a tré kínálatából tudna valaki ajánlani jó ár/érték arányú tv-t? Vagy azok nagyon gagyik? Ár max 400 körül. Ha kevesebb, az se baj! Köszönöm szépen! -
herrká
senior tag
Sziasztok! Én is beleestem ismét abba a hibába - mint régebben is már sokszor - hogy megpróbálok jó alaposan utánaolvasni a témának. De minél többet olvasok, annál inkább elbizonytalanodok! Korábbi hsz-ben érdeklődtem trénél kapható 65"-os tévékkel kapcsolatban. Kaptam is ajánlásokat, amiket nagyon köszönök! Aztán kezdődött, hogy esetleg ne is a trétől! Miért csak 65"? Elfér a 75" is a falon! Ha már ennyit rászánok, de 50-el többért lenne xxx, akkor miért ne?
Aztán! Olvasok itt TCL meg Hisense tv-kről is.
Ezekről mit lehet tudni? Mennyire megbízhatóak? Illetve ajánlottak? (Én anno leragadtam a Samu, LG, Philips triumvirátusnál.)
Köszönöm! -
herrká
senior tag
válasz Saccco #77049 üzenetére
Sziasztok! Elnézést, hogy ennyit irkalok tv vásárlással kapcsolatban! De mint feljebb írtam, elbizonytalanodtam eléggé.
De azért kezd összeállni a téma. Szóval, az oledet szerintem kizarom. Nálunk kb 85-90%-ban tv adások nézése van. A maradék pedig pc-rol filmezés. Bele olvasva az oled fórumba, a beegest sokszor említik, a különböző automatikus javító program futtatása ellenére is.
Sajnos qled vagy nanocell fórumot nem találtam. Itt azt írtatok, hogy a nanocell inkább kerülendő! Ennek mi az oka, azt lehet tudni? Egy ilyen mezei felhasználónak észrevehető amiért kerülni kell? Vagy csak a hozzáértő, minőségi tv-zest szerető igenyeseknek?
Egyenlőre emiatt a qled felé hajlok. De ha a nanocell is megfelelhet, akkor bővül a kínálat számomra.
Sajnos itt a helyi kis MM-ben alig van tv választék, így még nagyon összehasonlítani sem tudom őket. Meg nyilván a bolti beállítások félrevezetőek!
Összefoglalva: jól teszem, ha kizarom az oledet?
Csak a qled akkor?
Vagy a nanocell is lehet?
Köszönöm szépen! -
herrká
senior tag
válasz Geza74 #77066 üzenetére
Nem vitázni akarok, de szerintem ez a netes finombeallitas is szem és "egyszerű" felhasználó függő.
Annak idején is alaposan "felkészültem" a milyen tv-t vegyekbol. Így vettük meg az lf652-es LG -t. Ő kerülne most másik helységbe. A helyére keresem most a tv-t. Visszatérve. Tetszett a képe. De a fórumon, youtube-on osztogatták az optimális beállításokat. Így hát én is beállítottam. A család 2 perc múlva "sírva könyörgött", velem együtt, hogy azonnal vissza a gyári Eco beállítás! A hozzáértők szerint szuper beállítás, nekünk fakó, színtelen, halvány halk esti fény volt csak. Most is ezért érdeklődtem, hogy nanocell, qled? Sima ledet már én sem akarnék.
A magunk nevében nyilatkozva, mi azt szeretjük, ha "rikitanak" a színek és világít a tv rendesen![ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Előbbit már nem tudom szerkeszteni.
Ismét felmerült bennem egy kérdés! Ha már tv, legyen nagy! Így a 65 helyett már a 75"-osat nézegetjük. De mivel a forrás csak full hd lesz, kivéve esetleg netről a youtube. Szóval a full hd 75"-on kb 3 méterről nem lesz pixeles? Van tapasztalata ezzel itt valakinek? Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Van még kérdés... :-)
Konkrétan TCL tv leírásában láttam: típusa qled, háttérvilágítás direkt led. Ez nem két külön dolog? -
herrká
senior tag
válasz Vhiktor #77107 üzenetére
Akkor ez elírás? Vagy a qled az direkt háttérvilágítású? Már belekavarodok...
Mert ahogy próbálok tájékozódni, a Direkt LED is egy fajta rendszer. Ezt a fent említett leírást egy TCL talán 735(?) leírásában találtam.
Akkor nem minden direkt led - qled? De minden qled - direkt led? Vagy?
Köszi -
herrká
senior tag
-
herrká
senior tag
-
herrká
senior tag
válasz Kiskutya #77132 üzenetére
Valóban nem olcsó. Azt hiszem Samuk is ilyen árban mennek az olcsóbbak. Mindjárt nézem azokat is újra. Mert eddig csak a 75" és a QLED volt a fő keresési kritérium. Mostmár felvettem a képfrissítést is.
hunaqua, igaz, de nincs is csak talán 3 Euronics boltban - bemutató vagy utolsó db státusszal...
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Kezd elegem lenni. Beleőrülök, mint feljebb írta egy "sorstárs"...
Mi a vélemény a SAMSUNG QE75Q70BATXXH-ról? Vagy alternatíva kb eddig az árszintig? Qled, 75", 100Hz legalább. Köszi -
herrká
senior tag
válasz hunaqua #77144 üzenetére
Igen, jónak tűnik. Csak Miskolc messze van. Tudom, feltalálták a telefont, de azt az üzlethálózatot nem egyszerű felhívni. Központ, onnan kapcsolják a boltot, ott felveszik, vagy inkább nem... Megnéztem a bolt értékelését a guglin. Hát... Még személyesen ha bemész is félretájékoztatnak. Telefont nem veszik fel, emailra nem válaszolnak, az eladókat nem is érdekli, sőt inkább zavarja a vásárló, stb. Így még ha el is érném őket, kitudja igaz lenne vagy sem, amit mondanak a telefonban... A reklamáció kezelést már nem is említem.
Megnézem a Sugárban a 725-öt. Kíváncsiságból. Csak amint már írtam, az csak 60Hz-es. (itt is írták nekem) De a samut azt mindenképpen. Aréna, Örs vezér tere ahol előfordulok holnap. Nem tudom milyen műszaki üzletek vannak ezekben a "hyperszupermarketekben", de csak lesz pár! Még a Duna Pláza, ahová eltudok jutni holnap és ennyi. De bízom benne, hogy jó pár készüléket megtudok nézni "élőben", és üzleti módban -
herrká
senior tag
válasz hunaqua #77171 üzenetére
Szia! Hát, semmi jó nem volt. :-) Sajnos pont az Örs-re már nem volt lehetőségem kijutni. Így is most estünk haza nemrég.
Duna Pláza MM: LG Nanocell hegyek. Samsung Q60 1-2 db. Jellemzően 40-65 zoll közötti méretben. OLED és NEO QLED tv-k mindenhol. Pár Sony, de azokat nem néztem eddig, tehát nem tudom milyenek? Valamint sok szerintem sima LED vagy LCD?, mert 65" és mondjuk 235ezer forintért.
Ezután Alza: TCL 75, de a 835 vagy 865?, ez már a fájdalom küszöböm feletti árban. Illetve egy 635-ös 65"-ban. Vicces volt, ki volt rakva egy 635 55"-ban is. Mellette a 65"-os. Szemben a 75"-os. Magyarázom a zasszonynak, hogy mi merre, mikor mutatja a 65-öst, hogy a miénk most ekkora, ugye? Mondom, nem! A miénk ez, az 55-ös... Kikerekedett a szeme: nemár! Ilyen kis nyami tv-nk van??? Kell a 75"!!! Valóban, így egymás mellett nagyon jól látható a méretbeli különbség. Mivel már megszoktuk az 55"-t, kívánja az ember szeme, hogy minél nagyobb legyen! Volt még pár Pana, Sony, Philips - Nem elérhető cimkével ellátva.
Ezután Aréna MM: Ugyanaz kb, mint a DP-ban. Annyi kivétellel, hogy néhány méretben Samu Q60 és Q80 volt kirakva, de Q70 sehol! Itt is a NEO Qled, OLED és szintén LG Nanocell, illetve a fentebb említett LCD vagy LED tv-k. Hisense 55" - 65"-os méretekben, amit még látni lehetett. Így sajnos nem lettem okosabb. Jó lett volna legalább egy Q70-et látni. 75"-os tv-t talán ötöt láttam ma. Nanocell-t. NEO QLED-et, OLED-et, illetve Q60-at, és talán egy 50Hz-es Sonyt.
Látatlanban kell tv-t rendelnem... Lehet kifutó a Q70? De akkor miért volt Q60? Szóval, eléggé eredménytelennek ítélem a mai napot tv vadászat ügyben. -
herrká
senior tag
Sziasztok! Talán (?) végleges választás. Még mindig nagy a bizonytalansági faktor.
Samsung QE75Q70B, 473000, vagy
TCL 75C735, 480000.
Melyik legyen a befutó?
Köszönöm -
herrká
senior tag
válasz herrká #77212 üzenetére
Lenne még kérdésem. Sosem volt még 75"-os tv-nk. Főleg nem 30kg-os. Sosem volt még falra szerelt tv-nk sem.
Viszont van 12-es valaszfal téglank, az a lyukacsos.
Szoval, a 400*400 vagy 400*300-as Vesa falikonzolt, milyen rögzítés technikaval kellene felszerelni, hogy a tv ne szakitsa majd ki a falbol?
Valaki tudna ez ügyben is tanacsot adni?
Köszönöm -
herrká
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Tv állvány/szekrény van. De csak a nappali egyik végébe tudom csak tenni a tv-t. A jelenlegi tv szekrény, állvány nem jó sajnos. A mostani 55-os tv-tol le tudom engedni a mennyezetre szerelt projektor vásznat. A 75-os már kitakarna. Ezért szeretném a tv-t majd a falra, mert akkor elé le tudna jönni a vászon.[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz Rottweiler89 #77223 üzenetére
Köszi!
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Tudom, nemrég elfogadtam a tanácsot, hogy várjak hátha lesz tavaszi áresés.
De most szembejött az elvileg kiválasztott Samsung QE75Q70-el egy GQ 75Q74. Jó 50 ezerrel olcsóbban. Összehasonlításban én nem látok különbséget. Valaki tudja mi a diferencia a két modell között?
Köszönöm!(A TCL-t szerintem elengedtem. Tényleg sok a panasz a szervizelésre és garnaciális ügyintézésre)
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz rainman72 #77305 üzenetére
Köszi! Az előbb dobta fel a MM 420-ért. Raktáron, majd kb két perc múlva: várhatóan egy hónapon belül - a státusza. Nem találok sehol képfrissítési adatot róla.
Megvan, 100Hz.Azt lehet tudni, hogy milyen különbségek vannak, ha kifejezetten a német piacra készült? A magyar piacra készülttel ellentétben.
Mert az az 50 ezer megfontolandó...
Méh talán felvételi opció is van? Egy német teszt szerint ikertuner.. Hmm[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Ezt valóban nem tudom. Eddig csak Videoton és utána LG tv-ink voltak. Azokkal meg - lekopogom - soha nem volt problémánk. De a TCL-el itt a topikban találkoztam először. Azóta láttam élőben is. De sok negatívot olvastam tényleg és ez elriaszt. Azért a samunak csak nagyobb a szervizhálózata, mint az egy db Videoton és TCL szervíz fehérváron.
-
herrká
senior tag
válasz aginor #77320 üzenetére
Eleve csak egy szervizet mondanak fehervaron. A samunak ezért kiterjedt szervizhalozata van. Mivel főleg a két nagy webáruházban kapható, azoknak a garanciális ügyintézéserol is csak rosszat olvastam. Valamint az esetlegesen felmerülő alkatrész pótlás sem egyszerű.
Nincs tapasztalatom! Nem is szeretnék emiatt vitázni! A samus topikban is írtak, hogy az sem hibátlan. De engem elgondolkodtattak az olvasottak. -
herrká
senior tag
válasz Tompika777 #77327 üzenetére
Saját vélemény! Kérdezték miért. Válaszoltam. Ennyi.
De ha ennyire zavaró, kérem a Modit, hogy törölje a szervizes hozzaszolasaimat! Köszönöm -
herrká
senior tag
válasz aginor #77332 üzenetére
Annyit tudok biztosra állítani - szintén saját és a feleségem véleménye - hogy egy olyan előtt tatottuk a szánkat legtovább! Gyönyörű képe volt kb másfél méterről is a 75"-osnak.
Ne vedd figyelembe a korábbi véleményem, az is csak a saját hozzá nem ertesemet bizonyítja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest