Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:27

LOGOUT.hu

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88952) Quadgame94


Quadgame94
senior tag

(rögzített hsz)

Szerintem zárjuk le a témát! Ugyanis az eredeti témától már nagyon eltértünk (65G4 v 65G3). Konkrét termékekről beszéljünk, de ne dobáljunk be random árakat, meg random méreteket, hogy mi éri meg és mi nem. Ez a kérdés konkrétan felmerült. Akinek van érve a G4 +500 ezres felára mellett az írja meg a kérdezőnek.

Az nem érv, hogy "van aki a legújabbat akarja".

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#55701) asdf_ válasza adp (#55700) üzenetére


asdf_
veterán

Szerintem ezt enyhítsuk annyival, hogy elvileg IPS-nek kéne lennie, de hírek szerint mostanában VA-t (is?) raknak bele, így attól függ, mikori gyártásút kap, de a lényeg a lutri.

(#55702) tomboy0013 válasza tsh (#55698) üzenetére


tomboy0013
veterán

Én úgy tudom a Hitachi garanciája se 5 év hanem 2, ettől az évtől változtak a garanciális feltételek és összeghatárhoz kötik. De javítsátok ki ha ez csak a forgalmazóra vonatkozik, közvetlenül a gyártótól véve lehet 5 év.

10.000-99.999-ig - 1 év gari
100.000-249.999-ig - 2 év gari
250.000-től - 3 év gari.
Csodás kicseszés ez a fogyasztókkal.

[ Szerkesztve ]

(#55703) asdf_ válasza tomboy0013 (#55702) üzenetére


asdf_
veterán

El vagy tévedve. Nem a maximumot szabályozza a jogszabály, hanem a minimumot (mert az volt a nonszensz, hogy negyed-fél-egymilliós szarokat egy év garival toltak egyes gyártók). Ha egy gyártó jelenleg 5 évvel akarja adni a cuccát, akkor bármikor ráíírhatja az 5 évet a jótállási jegyére, ebben senki nem gátolja meg. A 32"-es TV-kre is 2 évet ad pl. az LG, pedig 80e Ft körüli cucc, tehát a jogszabály csak 1 évet ír rá elő. Valamint fontos észben tartani azt, hogy a jogszabályban irt időn túlra nyújtott önkéntes gyártói jótállásnak egészen különböző feltételei lehetnek (és szoktak is lenni), mint a kötelező jótállás időtartama alatt.

(#55704) tsh válasza asdf_ (#55699) üzenetére


tsh
újonc

Köszi a válaszokat.
Az 5 év garit mire írod? Hitachi 5 év gyári vagy az LG 2 év plusz 23e Ft-ért 3ev azaz összesen 5 év garancia? És amúgy ebben van 5 év baleseti biztosítás is amire az alap garancia nem vonatkozik. Csak nem tudom, hogy tényleg fizetik ha a gyerek neki dobja véletlenül a labdát és baja lesz? Pici gyerekeink vannak, ez valós veszély... :U

Nem engedi külön hszbe, akkor ide...
De az ilyen fontos paraméter az miért lutri? A lábak elhelyezése miatt is külön számozás van akkor a panel miatt miért nincs?
Én szeretném ha nem csak totál szemből adna jó képet és elfogadom ha cserébe sötét szürke a fekete (ha jól értem ennyi hátránya lenne az IPSnek)

És a drágább 793nano esetén is lutri? Vagy mit kéne venni? Nem muszáj LG, Samsung vagy bármi megbízható jó, de kísérleti nyúl nem akarok lenni, szóval szívesebben veszek valami sokak által kitapasztalt márkát/típust.

[ Szerkesztve ]

(#55705) tomboy0013 válasza asdf_ (#55703) üzenetére


tomboy0013
veterán

Köszi a kiigazítást, így már kerek.

(#55706) F-ECT$ válasza tsh (#55704) üzenetére


F-ECT$
titán

A baleseti biztosítás fizet azért ha baleset éri a tv-t, viszont általában nem teljes árat.

Az eltérő panelnek lehet külön számozása, de nem feltétlenül kell annak lennie. Az is előfordul, hogy idővel változik valami a készülékben, mégsem kap új számot.

A VA panelt meg nézd meg élőben, nekem VA-s tv-m van, de még 45 fokról nézve is alig van különbség a színekben a teljesen szemből nézéshez képest.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#55707) F-ECT$


F-ECT$
titán

Kis ellenvélemény "a vegyél olyan nagy tv-t, ami csak belefér a keretedbe" általános vélekedésre. 43-as 5 éves tv-m kb 1 hónapja megadta magát, szerencsére volt rá kiterjesztett garancia, így levásárolható formában visszakaptam az árát (Edigital). A tv-t kétféleképp használtuk: kb 1.5 méterről egy gaming chair + lábtartó kombóval konzoloztam, és olyan 2.5-3.5 méterről néztünk rajta filmeket, sorozatokat. A felbontás / távolság táblázatok alapján akár 75 colos tv-t is vehettem volna ez utóbbihoz (de 65-öset mindenképp), én viszont az 55-ös méret mellett döntöttem.
Egyelőre pár nap tapasztalatom van csak, és lehet, hogy ez idővel változik, de azt látom, hogy jó, hogy nem vettem nagyobb tv-t. Azt természetesen látom én is, hogy ha valaki mozis élményre vágyik, annak nem nagy egy 75-ös tv se 2.5 méterről nézve, szóval nem akarok senkit sem arról meggyőzni, hogy ne vegyen nagy tv-t, de érdemes elgondolkozni arról, hogy mire és hogyan használod majd a készüléket és annak fényében kell meghozni a méretbeli döntést.
A konzolozási tapasztalataim alapján azt látom, hogy kicsit messzebbről (~2m) kell majd játszanom, mert 1.5 méterről túl nagy lenne ehhez a tv: egyrészt a kép széleit csak periférikusan látom, tehát játék közben mozgatni is kellene a fejem, ha valahová fókuszálnom kellene, másrészt sokkal nehezebben tudok egyszerre sok dologra figyelni így, hogy minden olyan nagy. (Egyébként az esportban is inkább a kisebb monitorokat használják a versenyzők, és nem csak a késleltetés miatt, hanem mert jobban átlátható így a képernyő.) Illetve lehet hogy a PC-s múltam miatt, de engem zavar, ha 3-4 méterről kell játszani, olyan távolinak tűnik, jobban szeretem, ha max 2 méterre vagyok a kijelzőtől, vagy kisebb kijelző esetén még közelebb. A másik érdekesség, hogy a TV középpontja kicsit fentebb került, így ha maradnék az eddig megszokott 1.5 méternél, akkor a fejemet kicsit fölfelé kellene emelnem, ami nem túl kényelmes (olyan mintha moziban az első pár sorban ülnél). Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy én IMAX-be is csak úgy szeretek menni, ha az utolsó 3-4 sor valamelyikébe tudok ülni, közelebbről túl nagynak találom a vásznat.
Tv nézés közben egyértelműen jól jön a nagyobb méret, bár a 43-as mérettel sem volt gondunk, de az 55-ös azért jobb élményt nyújt, és nem érezzük túl nagynak sem.
Ami még érdekes, hogy az FHD alatti felbontásokban jobban tetszett a régi tv képe, hiszen a távolság ott elfedte a hibákat, ekkora méretben sokkal jobban kijön a kis felbontásból fakadó gyengébb képminőség. Sajnos nagyon sok tv adás csak így elérhető, szerencsére mondjuk egyre kevésbé nézünk lineáris tv-t, a Netflixen meg általában nincs gond a minőséggel.
Hogy 5 év múlva maradok-e az 55-ös méretnél, vagy ahogy mindenben, úgy ebben is a folyamatos növekedés lesz a trend, az meg majd kiderül :)

TL/DR: Csak azért ne vegyél óriási tv-t mert elfér, gondold át, hogy mire használnád, és ez alapján válassz méretet.

ui: Bocsi ha többször olvasod, beteszem 2-3 releváns topicba ezt a hozzászólást.

Dive ever, work never.

(#55708) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!
2021-es LG tévéknek mikor várható a részletesebb specifikációja?
Majd csak ha megjelennek?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#55709) rainman72 válasza AxBattler (#55708) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Én nézegetem a displayspec.-t sűrübben.
Napokban a Samu qledek kerültek be,
Q60A-Q70A-Q80A.
Érdekesség hogy lesz 60 meg 70" is.

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55710) Kaba válasza AxBattler (#55708) üzenetére


Kaba
veterán

Már vannak 2021-es tv-k a displayspecifications.com oldalon.A lista folyamatosan egészül ki.

[ Szerkesztve ]

(#55711) rainman72 válasza AxBattler (#55708) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Most néztem rá, a Philipsnél bekerült a
PUS8506,és 120hz-s panelt hoz,ez jó hír :D

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55712) potyka2 válasza rainman72 (#55676) üzenetére


potyka2
csendes tag

Szia. Sima kábellel a oled nem igen tudott mit kezdeni talán azoknak volt a legrosszabb képe(maszatos ,széteset).
Ebben a kis Pana csúcs magasan verte!
Én meg túlnyomó részt kábelt nézek, sajnos azok közül is a rosszabbat.
Akkor a magasabb kategóriában már a ANALÓG tabú? :F
Üdv.:István

(#55713) AxBattler válasza Kaba (#55710) üzenetére


AxBattler
félisten

Sajnos csak QNED és OLED modellek vannak még feltöltve, nekem meg a sima LED + Nano az érdekes.

#55711 rainman72
Ja, és 2db HDMI2.1 csatin megy a Freesync Premium + VRR. :K

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#55714) rainman72 válasza potyka2 (#55712) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Szia
Teljesen megértem.
Nézési szokásához,tartalmakhoz kell tv-t választani.
Én ami kevés tv adást nézek ahhoz meg van a hd csatorna,és azok márkától függetlenül jól mutatnak.Az meg sztem mind1 hogy kábel vagy sat.
De az SD adások felskálázását lehet ezek szerint a Pana oldja meg legjobban.

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55715) jas39 válasza F-ECT$ (#55690) üzenetére


jas39
tag

Igaz ;) de ha valóban egyik legjobb nem OLED választás a 65Q90T, akkor szívesen megveszem jövő hónapban. Kell a jó mozgásmegjelenítés és gondolom filmezni is jó! Nézetem a teszteket és a Samu topic ot addig is

[ Szerkesztve ]

(#55716) tsh válasza F-ECT$ (#55706) üzenetére


tsh
újonc

Köszönöm. Lehet csak én ijedtem meg a leírások alapján a VA betekintési szögtől.
Közben éjféltől a 7400 ára felment, a 65UN7300 viszont csökkent, 5 éves Kiterjesztett garancia plusz biztositassal is megvan 220bol (197e+23e) Falra szerelés miatt a láb nekem mindegy.

De a 65UN7300-ra ugyanúgy igaz, hogy elvileg IPS gyakorlatilag lutri? Vagy úgy általánosan minden márka minden típusra igaz, hogy írtatok a fenti táblázatban valamit (IPS/VA/mva) de a gyakorlatban bármi lehet?

Vagy ilyesmi áron tudtok ajánlani jobb ár/érték arányú tv-t? A nagy méret, legalább 65 coll fontos lenne, mást ugye nem igazán tudok mire lehet igényem, hisz sose volt lapos TV. :B

(#55717) rainman72 válasza tsh (#55716) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Nem volt jellemző az elmúlt pár évben, hogy év közben változott a panel.

Ez most jött elő az Lg 65UN74-nél és a Samsung 65TU8502-nél,elvileg.
Az Lg-nél ez nem is rossz csere,de a Samunál ha tényleg IPS van 65-be,az nem igazán sikerült jól,fotók alapján.
Legalábbis nekem személy szerint,az Lg cseréje bejövősebb.
Nem tudom az előzményeket,de ha VA is jó lenne akkor ez tv jó paraméterekel,és jó desing-al rendelkezik [link]

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55718) sfefe


sfefe
őstag

Sziasztok!

250k-ig melyik a legjobban ajánlott VA paneles Tv?
(50" kb)
Ps-hez leginkább.

Köszi
Sfefe

[ Szerkesztve ]

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#55719) F-ECT$ válasza sfefe (#55718) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha ráérsz akcióra várni, akkor lehet hogy a Sony 55XH90 lesz még annyi. Bf-kor ennyi volt az ára, azóta 300k körül mozog.

Dive ever, work never.

(#55720) asdf_ válasza tsh (#55704) üzenetére


asdf_
veterán

Az 5 év garit mire írod?

Az LG-re.

... az LG 2 év plusz 23e Ft-ért 3ev azaz összesen 5 év garancia? És amúgy ebben van 5 év baleseti biztosítás is amire az alap garancia nem vonatkozik.

Nem,nem és nem. Nincs 5 év garanciád. 2 év LG garanciád van valamint további 3 év biztosítási szerződésed, ami NEM garancia, azt csak elhitetni szeretnék veled. Ebben a biztosítási időszakban kb. a következőkre számíthatsz: (de a pontoshoz olvasd el a biztosítási szerződés feltételeit) ha meghibásodik a készülék, akkor ingyen javítják (nem feltétlen a márkaszerviz és nem feltétlen végteleszer, van, amikor ha volt 2 drágább javítás, akkor egy harmadikkal már esetleg elhajtanak, mert "nem fér bele" tehát készülékár x százaléka a termék teljes élettartama alatti összes javítási plafon), ha javíthatatlan, akkor levásárolhatod (de nem feltétlen az eredeti vásárlási összeget, mert avultathatnak is), ha kicserélik a cseretermékre már esetleg nem lesz érvélnyes a biztosítás, meg hasonló mókaságok.

És emellett a 2+3 évben együtt futhat (ha olyan a biztosítási módozat) pluszban egy baleseti kárból eredő biztosítás is, ami mondjuk arra fizet, ha a porszívó csövével takarítás közben felborítod a tv-t, de sok mindenre meg nem (megintcsak tessen elolvasni a szerződési feltételeket).

(#55721) asdf_ válasza tsh (#55716) üzenetére


asdf_
veterán

De a 65UN7300-ra ugyanúgy igaz, hogy elvileg IPS gyakorlatilag lutri?

Ha a 65UN7400-ba mehet VA panel, akkor a 7300-ba is. Belül tökugyanaz, tuti, hogy ugyanarról a gyártósorról jön le, csak a műanyag káva különbözik, amiken különböző helyeken van a talprögztési pont.

[ Szerkesztve ]

(#55722) sfefe válasza F-ECT$ (#55719) üzenetére


sfefe
őstag

Köszi, és ez jó ps-hez?
Vrr/freesync-et ez nem tudja igaz?
Vagy az nem lényeg?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#55723) tsh válasza asdf_ (#55720) üzenetére


tsh
újonc

Köszi majd át olvasom előtte, persze. Érdemes egyáltalán akkor ez a kiterjesztett gari? Hány évet bírnak amúgy ezek a tévék? Azt sejtem, hogy nem 30 mint a kis régi tévénk. De azt hittem épp azért jó ez a plusz gari, hogy akkor 5 évig teljes nyugalom lehessen e téren.

(#55724) F-ECT$ válasza tsh (#55723) üzenetére


F-ECT$
titán

Nekem 4.5 év után romlott el a Sony tv-m, írtam a biztosítónak, elvittem a kijelölt szervizbe a tv-t, szóltak hogy nem javítható, így kaptam egy csere utalványt a tv eredeti áráról. Ez kb 2.5 hét volt.

Dive ever, work never.

(#55725) F-ECT$ válasza sfefe (#55722) üzenetére


F-ECT$
titán

Egyelőre a PS se tudja a vrr-t, de ígéret van rá hogy az is és az xh90 is tudni fogja egy update után.

Dive ever, work never.

(#55726) asdf_ válasza tsh (#55723) üzenetére


asdf_
veterán

Jónak jó lehet, és nyugalom is lehet, csak ne hívjuk garinak a biztosítást, mert nem az. A biztosítás az biztosítás a jótállástól TELJESEN eltérő feltételekkel.

(#55727) sfefe válasza F-ECT$ (#55725) üzenetére


sfefe
őstag

Koszi es a Samsung Q80t?
Sony jobb?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#55728) F-ECT$ válasza sfefe (#55727) üzenetére


F-ECT$
titán

A Samsung is jó, de az picit drágább jelenleg.

Dive ever, work never.

(#55729) sfefe válasza F-ECT$ (#55728) üzenetére


sfefe
őstag

Ez a ketto ami szamitasba johet?
2 kozul melyiket inkabb?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#55730) F-ECT$ válasza sfefe (#55729) üzenetére


F-ECT$
titán

Ebben az árban VA-ból ez a 2 a legjobb. Drágbban ott az LG BX/CX, de az OLED. Illetve konzolhoz még ajnálott az LG NANO90 is, de az meg IPS paneles.

Én az XH90-et vettem, de főleg azért mert 55-ös méretben 60k-val drágább lett volna a Samsung abban a boltban, ahonnan vennem kellett.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#55731) gonger


gonger
senior tag

Sziasztok

Költözés miatt a hétvégén új TV-t kell vennem. Az előző Samsung HD Ready LCD TV-m még mai napig tökéletesen működik, de az új lakásba már nem tenném be.

Segítsetek tisztába tenni pár dolgot:
Samsung UE55TU8502 -től indultam. Ennek már szép a képe, de a Sony Bravia KD-55XH8096BA bezavart, bár a szélesebb kávája miatt inkább a Samsung.
Viszont a boltban nézegetve, lehet, hogy 65" is elkelne a nappaliba...
Aztán ott van a Samsung Q67T Qled, ami még jó iránynak tűnik, de a technológiai fejlődést én az elmúlt 10 évben egyáltalán nem követtem.
Tudom, hogy ezek inkább csak középkategóriás készülékek, de a felhasználási célt figyelembe véve enneél nagyobb összeget nem látom értelmét elkölteni. (szeretek racionálisan dönteni, tehát akár meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről)

A MM-ban először úgy éreztem, hogy lebeszélnének a sima VA panelesről.A Samsung Qled-nek van annyi előnye a VA-val szemben, hogy megérje a felárat fizetni?

1. Tévére szánt összeg, forintban? 200 körül az ideális, de ha van lényeges minőség különbség, és inkább a nagyobb méret javallott, akkor 250-ig elmegyek
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) film, tv
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? kb 2,5 m a kanapéról
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? a szoba napfényes, sok ablakkal, de az életvitel okán a TV inkább este van bekapcsolva rövid meseidőre, és max ha gyerek elalszik, akkor sorozatozunk nagy ritkán
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? szemből, max 2-3 fő, aki a kanapén elfér.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Youtube, esetleg netflix, Apple TV
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) nincs különösebb. A beltéri egységből optikain megy a hang az erősítőbe, az nekem elég
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? a két oldali jobban tetszik, diszkrétebb
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Samsung, Sony, az LG oled fantasztikus, de 400 + -t nem adnék érte
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) -
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? új

(#55732) sfefe válasza F-ECT$ (#55730) üzenetére


sfefe
őstag

Ha az arat nem nezzuk a kettonel? Akkor a samut vetted volna?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#55733) adp válasza asdf_ (#55701) üzenetére


adp
őstag

Nem a hirek szerint hanem konkretan egy ideje. VA panellel gyartjak, ahogy a 65tu85-ot IPS-re valtottak.... Ha nem. hiszed menj be egy uzletbe es kopogtass....
Ettol lehet, hogy talalni meg itt ott másmilyet ami noname helyek raktaraban. all, azonban MM-ben meg Emagon ahol porog az uzlet mar ezek vannak

[ Szerkesztve ]

(#55734) F-ECT$ válasza sfefe (#55732) üzenetére


F-ECT$
titán

Akkor lehet, de a 2 hét alatt amíg nézelődtem végig drágább volt.

Dive ever, work never.

(#55735) rainman72 válasza gonger (#55731) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Hi
A Samu Q60 is VA panel.A Q67 csak egy színvariáns.
Azzal járnál a legjobban.A 65TU8502 a hírek szerint az eddigi VA helyett IPS panelre váltott, nem nagy sikerrel.
Ha jó az IPS akkor marad a Sony,de ha 65be kell akkor az Lg 65Nano793 ajánlott [link]

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55736) gonger válasza rainman72 (#55735) üzenetére


gonger
senior tag

Köszönöm! Most még annyi futott át az agyamon, hogy a TV szekrény 120 cm széles és mellette két álló hangfal van.
A 65"-os Samsung készülék 123 cm széles (tehát kicsit túllógna) az 55"-os pedig 111 Cm-es, lehet az arányosabb lenne a szekrényen is.

De ha jól értem, akkor a Samsungból csak a Q67 ajánlott, egyébként pedig a Sony vagy LG nanocell?

(#55737) rainman72 válasza gonger (#55736) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Ha van rá keret akkor érdemesebb Q60 vagy Q70-ben gondolkodni.
A Sony-ból az XH8096-9096, pénztárca ahogy engedi, illetve itt mások a panelek illetve a háttérvilágítás.
Igazság szerint az 55-65XH9096 lenne az ajánlott model,de az jóval túl megy a kereteden.
Lg-ből a Nano793.
Illetve vannak még VA paneles TCL és Hisense modelek.

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55738) rainman72 válasza gonger (#55736) üzenetére


rainman72
Topikgazda

Azok a méretek nem jók amiket írtál.
55" kb 120-125cm széles
65" kb 145cm
Itt megtalálod a tvk adatait [link]

[ Szerkesztve ]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#55739) tsh válasza rainman72 (#55717) üzenetére


tsh
újonc

Köszi szépen, megnéztem ezt a Hisense tévét is. Nekem az Ethernet hiányzik belőle, ha hinni lehet arukereso leírásának. Illetve számomra olyan ismeretlen ez a markanev, kicsit emiatt is félnék tőle.

(#55740) gonger válasza rainman72 (#55737) üzenetére


gonger
senior tag

Köszönöm! Megnézem még élőben a Q70-es képét is, ha van számomra is látható különbség akkor áldozok rá. És akkor már csak 100 ezer a diffi az LG OLED 55BX3LB-hez :-) de fogalmam sincs, hogy az a mi felhasználásunkhoz kell-e. AZ áruházban a demo képek gyönyörűek, de hogy a Telekom tv és a stremelt sorozatok, töltött filmekhez megéri-e a felár egy belépő szintű OLED-ért....??? passz.

#55738 rainman72 Köszönöm, igazad van. Így már biztos, hogy 55" fölé nem mehetek, (hacsak nem akasztom a falra) alá meg talán nem érdemes, ha kb 2,5-2,8 méterről nézzük.

[ Szerkesztve ]

(#55741) F-ECT$ válasza gonger (#55740) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha már oled akkor inkább CX, az meg még +50k. Tv-ként használva annyira nem éri meg szerintem, minőségi tartalom kell hogy kijöjjön a különbség.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#55742) gulyasa válasza tsh (#55739) üzenetére


gulyasa
őstag

Szerintem nincs is ma már olyan (okos)tévé, amiben ne lenne ethernet...

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#55743) tsh válasza gulyasa (#55742) üzenetére


tsh
újonc

Nekem arukereso alapján úgy tűnik, hogy van amelyikben csak WiFi van. De nekünk pont a router mellett lenne a tv, akkor meg célszerűnek tűnik kábellel csatlakozni.

(#55744) Kaba válasza tsh (#55743) üzenetére


Kaba
veterán

Van rajta Ethernet csatlakozás.

[ Szerkesztve ]

(#55745) AL válasza gonger (#55740) üzenetére


AL
addikt

Szia. Nekem Panasonic GZ950 és oled és Sony LED tévém van. A Telekom TV optikai kábelen jön, így minősége a MinDigTV vel azonos. Az oled képminősége még TV adásoknál is sokkal jobb ( élethűbb, tiszta, egyenletes ), mint a LED tévéi, pedig az is a jobbak közé tartozik. Én nem osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy tévéműsort nem érdemes nézni rajta. Nagyon is látszik a minőség. Próbálj a tévéből felvett műsorokkal egy oledet és egy ledet megnézni. Sajnos minőségi probléma mindkét technológiával lehet, mert nincs tökéletes termék. Az 55Q70 is már a jobb készülékek közé tartozik, natív 100 Hz. Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#55746) gulyasa válasza tsh (#55743) üzenetére


gulyasa
őstag

Szerintem az árukeresőt ne vedd kielégítő információ forrásnak. Vásárlás tekintetében sem mindig a legoptimálisabb találatokat adja - de ezt most hagyjuk -, de szakmai téren inkább a gyártók honlapján keresgélj, vagy az itt sokszor említett oldalakon (rtings, displayspecifications, stb.)

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#55747) Bugarov válasza F-ECT$ (#55741) üzenetére


Bugarov
aktív tag

OLED topik-ot olvasva elég sok a panelproblémás CX mostanában, úgyhogy csak olyan helyről venném, ahol gyorsan intézik az esetleges cserét (MM) (de inkább nem venném).

(#55748) gonger válasza AL (#55745) üzenetére


gonger
senior tag

Ma megnéztem a Q77-es képét összevetve az LG nano 863-assal. Mindkettő szép volt, talán egy kicsit a samsung Q70 színvilág közelebb áll hozzám(268 e Ft akcióban). Oled-et elengedem a BX/CX anomália miatt, még esetleg a Q80-ast hozom be a képbe, annak a feketéje is elég zsiványnak tűnt, de lehet, hogy csak a demo téveszt meg.

#55741F-ECT$ köszi neked is, sokat segített ez a mondatod!

Mivel csak 120 cm-es a TV állvány( de 2,5-2,8 méterről nézzük) , még az jutott eszembe, hogy 50 colra lemenve a Q80-ast 283-ért lehet most megvenni. Érdemes a Q70/Q80 közötti lépcsőért beáldozni a képátlót???

[ Szerkesztve ]

(#55749) KöGö


KöGö
csendes tag

Sziasztok,

Ezt a TVt megérheti megvenni, újszerű az állapota:

https://edigital.hu/led-televizio/sony-kd65xg8596baep-4k-uhd-android-hdr-led-televizio-ujszeru-p807010

Köszi előre is a válaszokat :)

(#55750) F-ECT$ válasza KöGö (#55749) üzenetére


F-ECT$
titán

A bontott mindig lutri, az edigitalnál meg főleg. Ha ráérsz szórakozni azzal hogy esetleg vissza kell küldeni, akkor az ára miatt tehetsz bele egy próbát.

Dive ever, work never.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen TV-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.