Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ambilightos 50-55-58" körüli Philipseket nézegetek, Android jó lenne, így a PUS8505 ami a legszimpatikusabb, viszont itt elég rosszakat írnak róla. Van olyan ambilight-os Philips aminél nincsenek jelen ezek a problémák, vagy az már mindenképpen OLED lesz?
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok, anyukám szeretne új tv-t szinte csak sorozatokat, filmeket néz, amik a kábel tv-n mennek, de később menne HBO Go, Netflix, kettőre szűrtem le miután olvasgattam róluk itt, az egyik a Q60T másik a 8502, olyan 2,5 méterről távolságból, déltől szépen betűz a nap, este meg kis lámpa szokott felkapcsolva lenni a kanapé mögött, de az se mindig, ágyból is szokta nézni, ezért nem mindig szembe lenne, próbáltam rábeszélni 55"-ra a távolság miatt, de neki az túl nagy, így 43"-ost szeretne, jelenleg egy 32"-os van, köszi a segítséget!
-
temp123456
tag
Koszonom mindenkinek a segitseget, 65U8QF lett a vegen.
-
crm
csendes tag
Sziasztok!
Esti filmezéshez, ill. napközbeni sport nézéshez mi a legjobb ár érték arányú 65-ös tv? Q80-as Samsunggal szemezek, de lehet felesleges azt vennem erre a célra.
-
doki_b
csendes tag
Sziasztok!
Megérett a cserére az egyébként jól működő 9 éves Samsung 32F5000-es tévénk.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
250-300 ezer
Jelenleg alapvetően tévézésre használjuk, esetleg még filmnézés lehet gyakoribb a jövőben.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5-3,5 méterről nézzük, a rendelkezésre álló hely szélessége adott, így legfeljebb 58'-as tévé jöhet
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
A nappali nyugati, délnyugati tájolású, szóval alapvetően világos. Többnyire este nézzük hangulatvilágítás mellett, de a jelen helyzetben nappal is bekapcsoljuk.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Általában többen nézzük, jellemzően szemből, ugyanakkor a legszélső pozícióban ülő családtag a képernyő középvonalától kb 45 fokos szögből látja a tévét.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO GO
semmi extra
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Az újat preferálnám.
Átolvasva a fórum hozzászólásait és szétnézve a piacon, az alábbi típusok jönnének szóba:
LG 55NANO913 - van már a családban, a Magic Remote és a webOS jól használhatónak tűnik,
SONY KE-55XH90-es sorozatból - tényleg annyival jobb a képe, amennyivel drágább?
Philips 58PUS8505 - az Ambilight csábító
Hisense 55U8QF - az ár/érték bajnoknak tűnő típust sikerült élőben is meglesnem, nem tűnt annyira látványosnak a színek fakulása oldalról, az HBO GO jelenlegi hiányát talán meg tudom oldaniKérdés még, hogy a fenti paraméterek mellett van-e értelme a felső-középkategóriás LCD tévék helyett bevállalni egy belépő kategóriás OLED-et (LG BX)?
-
hkari
őstag
válasz
rainman72 #56589 üzenetére
Szerintem nyaraló embereknek elég a HD, és kb a minél olcsóbb annál jobb
Nem tudom mennyire lehet belemenni ezekbe az ismeretlen márkákba. Gogen, Hyundai, Sencor, JVC.. Ezekből bőven van választék 50 alatt is.
Viszont ezt találtam most, de lehet csak el van árazva?
SONY BRAVIA KDL32RE405BAEPEzt néztem még: HISENSE 32A5100F
-
rainman72
Topikgazda
válasz
meinkampf #56587 üzenetére
Nehéz lesz olyan tvt találni amiben minden szimpi
Az összefoglalód jó lett
Android sztem nem rossz,föleg ahogy ezt elöadjàk,a sok app azért elöny.
Ha nekem kéne vàlasztani az iràsid alapjàn akkor a Pana lenne vagy az U7QF,igaz ott nekem se jön be annyira az op.rendszer.
Philipset direkt nem irtam,abbol van/volt nàlam vagy tíz az elmult 2 évben.
Sajàt op.rendszeres VA Philips 58PUS7805. -
meinkampf
újonc
válasz
rainman72 #56585 üzenetére
Igen, azzal tisztában vagyok, csak hülyén fogalmaztam...
U7QF és U8QF-et is nézegettem, de az U8QF ára már messze túlhalad a 200 ezres határon.
Az 55"-os U7QF az most ilyen 190k.
Csak így már nem hogy csökkenne, redukálódna, sokkal inkább terebélyesedik a lista...- SAMSUNG TU8500 - Tetszik a design, tetszik a rendszere, a távirányítója, nem néz ki videókon rossznak a Dual LED és dícsérik is
- SAMSUNG Q60 - QLED, rendszer, táv u.a, mint a TU8500-nak, de nem tetszik a design annyira
- PANASONIC HX810 - Japán, dícsérik, tesztek alapján szintén agyon van dícsérve
- PHILIPS PUS8505 - Tetszik a design, a táv, az Ambilight, Direct LED, viszont az Androidtól kicsit félek, 2GB RAM nem túl combos, kitudja, hogy 2 év múlva nem-e fog belassulni és lefagyogatni...
- HISENSE U7QF - Új versenyző a látókörömben, QLED ez is, plusz Full Array Local Dimming, az sokat segíthet az általam vágyott jobb feketékben... táv és rendszere annyira nem szimpi. -
hkari
őstag
Sziasztok!
Egy nyaralóba szeretnék egy teljesen egyszerű TV-t, 80 cm környékén. A lényeg hogy CI+ foglalatos mindigTV kártya belemenjen, és ismerje a DVB-T2 és HEVC szabványokat.
Egy évben maximum pár hetet lenne használva, szóval semmi extra igény nincs.
Van olyan ami ajánlott ilyen belépő szinten?
Köszi a segítséget!
-
-
AL
addikt
Szia. Játékgéphez jobb a natív 100 Hz es TV, de azok 200 körül kezdődnek. Nézd meg az 56500 , 56008 as levelemet, abban találsz néhány tippet. Szemből jobb a VA paneles, de sokan az IPS pártján vannak. Szerintem ilyen távolságra már legalább 55 ös kellene, mert sok kis részlet elvész majd. Főleg 4K nál. Az LG 55 ös méretben IPS, 50 es méretben VA paneles. A Samsung mind VA. Ha mégis maradsz az 50 es méternél, akkor érdemes a Samsung 50Q60 ast is megnézni. Üdv.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
lajosx #56579 üzenetére
Nem egy àr a 2
A 75Q60T az 400e
A Sony 75XH90 meg 530e
Tehàt 130e a difi.Ennyiért kapsz plusba FALD ledet és nagyobb fényeröt.
Pénztàrca dönt.A Sony jobb persze de a Q60-al is meg lehet màr lenni.
Itt a Sony tesztje nézd össze a Q60-al.
Kontraszt lényegesen alacsonyabb még LD-vel is viszont fénybe jobb. [link]
Nem tudom hogy megéri-e a 130e felàrat.
Vàrj még véleményt. -
rainman72
Topikgazda
válasz
meinkampf #56572 üzenetére
A 3 tv a SamuTU8502-PhilipsPUS8505-PanaHX830 kb egy szintet képvisel.
A Samuknak magas szokott lenni a kontrasztjuk,ettöl alapabb model is 5000 felett van,viszont a fénnyeségben sztem alatta van a màsik 2-nek.
A Panàk-nak a legjobb a képe illetve a felskàlàzàsa,illetve a gyàri képmódja,itt a fórum alapjàn amit leszürtem.A Philips se panaszkodthat,a dedikàlt P5 Engine jól dolgozik,ezt meg én làtom itthon.Persze az sd adàsokkal egyikse fog csodàt tenni,de 720p-töl fölfele màr nagyon jó,akàr nagy méretben is,65-75col.
Nem rossz ott a Pana edge megoldàsa se egy nagyon vékony tvt kapsz igy,nekem az is szempont,a Samu is edge keskeny kàvàval,a direct ledes Philips elég konzervativ megjelenést kapott a maga széles keretével.A Philipsnél az idei modelek lesznek màr a Samuhoz hasonlóan vékony kàvàsok.
Szóval nem 1szerü a vàlasztàs
Még 4.-nek oda raknàm a VA direct ledes Hisense A7500f modelét is hasonló speckókkal [link] -
Sziasztok ! Kaptam már ajánlást erre a tv-re itt
SONY KD75XH9005BAEP
Viszont gondoltam még egyszer rákérdezek,akkor ezzel nem lövök mellé igaz? Mert akkor nem keresgélek tovább,próbálom ezt a tv-ét meg venni. Nekem házimozihoz csak filmre kell,sőtét szoba,kb 2.5 m nézve. Elég sokat olvastam utána,és jónak gondolom. Esetleg egy alternatívát még elfogadnék,ha ezt nem sikerülne kapnom,hogy ebben az árban kb mi az ami hasonlóan jó? Köszönöm szépen -
Kiskutya
veterán
-
meinkampf
újonc
válasz
Kiskutya #56570 üzenetére
Hát igen, mindenkinek más a véleménye, IT-ban dolgozom, de valahogy a képmegjelenítés mindig elkerült az elmúlt évek során, leginkább üzemeltetés, hálózat-tervezés, és egyéb szerveres dolgokban vagyok otthon... kollégáimat kérdezgetve természetesen mindegyik másra esküszik. Valaki azt mondja, hogy az LG a jó, más azt mondja, hogy hulladék, én azt mondom, hogy Philips és Panasonic, valakinek meg az a hulladék.
Szóval hiába próbálom napok, hetek óta döntésre vinni a dolgot, valahogy mégsem akar megszületni, de ismétlem magam, lehet én vagyok a balf...
TU8500-at is nézegettem, de ott meg az rettent el, hogy sok tesztben pont a Panasonic HX800-as szériával van összehasonlítva és ott a Panát hozzák ki nyerőként, hogy szebb a kép és a fekete is, nagyobb fényerővel.
-
Toma
tag
1. Tévére szánt összeg, forintban? 150 ezer Ft.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) 50-50% TV adások és Xbox
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3,5 méterről és a jelenlegi 42-esnél nagyobbat szeretnék!
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Többnyire este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Teljesen szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Nincs ilyen
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Gondolom ezek közül, már majd mindegyik készüléken mindegyik akad. HDMI USB Optikai, esetleg egy fejhallgató kimenet.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Teljesen mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Maradnék az LG-nél elsősorban, de nyitott vagyok bármilyen márkára.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)Szeretjük a Magic Remote-ot.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Újat szeretnék!Köszönöm!
-
meinkampf
újonc
válasz
rainman72 #56559 üzenetére
Minél jobban belemegyek az egészbe annál bizonytalanabb vagyok. A Panáról (HX810E) azt írják mindenhol, hogy nagyon szép a képe, de a feketéje egy VA LED panelhez sem az igazi. (Igen, tudom OLED kellene, de nincs rá money, meg aztán be sem merném vállalni, mert amilyen szerencsétlen vagyok a fél millás tévét második héten beégetném, mert elalszok mellette akár a Windows asztalnál is...
) Tesztekben ilyen ~3000:1-hez a kontraszt. A Philips fényjátéka nagyon bejönne, de nem létfontosságú, elvagyok nélküle is. Ennek ~5000:1-hez a kontraszt. Ezek alapján egyértelműen Philips, de bepötyögve a típust ide keresőbe, nagyon sok vélemény azon van, hogy tesztekben, meg papíron brutáljó a Philips, de élőben meg a többi márkához képest hulladék.
Elbizonytalanít, mert pl ebben a tesztben, ahol egy Dual LED Samsung TU8500-at tettek a Philips mellé, és nekem a Samsung jobban átjön, sokkal mélyebbek a színek... Vagy csak én nem értek hozzá, és nem értem mit kell nézni. Most mi legyen...Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz kiválasztani egy hülye tv-t... jó pár évvel ezelőtt meg bementem a helyi kis elektro-bácsihoz (csak így hívtuk mindig, kisvárosban csak erre futotta), akinél ki volt téve mindig 5-6 tv, alaptól az akkori csúcs plazmákig, aztán eldönthetted mire van pénzed...
Most meg úgy borul rád a végtelen+1 lehetőség, hogy ki sem tudok igazodni... -
Sly189
senior tag
Sziasztok, engem egyfajta iránymutatás érdekelne.
Melyik az a TV márka, esetleg típus vagy OS- amihez tudok két Bluetooth-os fülhallgatót párosítani és azon keresztül hallgatni az adást? -
qssoi
csendes tag
Hi!
Kis tévéknél mekkora jelentősége van a márkáknak, 40-43" közt? 2,5m-ről nézném, csak filmezés (Netflix), de az minden napszakban. 150-200e keretem van rá.
Köszi az ajánlásokat. -
F-ECT$
titán
Egy tv miatt nem feltétlen éri meg áruhitelbe verni magad, de te tudod. Számolj azzal, hogy ekkora kiadáshoz már megéri garancia hosszabbítást venni, ez még 30-60e Ft is lehet a bolttól és a biztosítás típusától függően.
Ha esetleg megelégednél egy 55-össel is (3 méterről még megfelelhet) akkor 250-300k körül lehetne jó LED tv-t venni vagy 350-400k körül jó OLED-et a 2020-as kifutó modellek közül.
75-ös méretben már nem fog beleférni az OLED.
Ambilight és HDMI 2.1 nem lesz együtt a 2020-as modellekben.
A 2021-es modelleknek novemberben lesz jó ára.
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok! Samsung UE50TU7102 VA paneles? Esti filmezésre lenne és ahonnan tudnám venni ebben a kategóriában ez a tv mennyire ajánlott?
Köszönöm!
-
Tod
csendes tag
Sziasztok. Május környékén szeretnék tv-t cserélni. Addig gyűjtögetek
Kitölteném a táblázatot. Légyszíves segítsetek dönteni.1. Tévére szánt összeg, forintban?
450 - 600 eft (Lehetőleg olyan helyen ahol van áruhitel
)
Főleg mozizás és konzolos játék (Ps4 , Ps5 majd)
Néha nézek is sportot Forma1, Atlétika.
Sajnos a sima tv adás az műholdas (Upc) nincs más környéken.
Netflixen gondolkodom a jövőben.3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Durván 3 m lenne a tv -től a távolság.
65 v 75 colos méretben gondolkodnék.
Oled v vmi Premium Lcd (120 hz Ps5 miatt???)4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Szobában közepesen van világos. Főleg délután , esti használat lenne.
Teljesen szemből néznénk. Általában 2 fő.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)Hbo go van jelenleg. Netflix tervbe van.
Hdmi 2.1 új konzolok miatt.
Középen. De valószínűleg falra lesz szerelve.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Lg, Samsung, Philips
Philips Ambilight -ot szívesen kipróbálnám.
Oled panel jó lenne ha beleférne.
Normális beépített hangszóró, sima tv adáshoz.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?Új tv-ben gondolkodnék.
De nem kell legújabb modell generációElőre is köszönüm segítséget!
-
meinkampf
újonc
válasz
rainman72 #56538 üzenetére
Nem tudom elengedni még a tesztek és videók nézését/olvasását.
Viszont ez a Phillips elég jónak tűnik, márkával sincs bajom, tetszik maga a TV is.Most már csak az a kérdés, hogy a Panasonic vagy a Philips legyen a nyerő?! Össze tudom valahol hasonlítani a két TV tulajdonságait? Létezik ilyen oldal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest