Új hozzászólás Aktív témák

• Veron

addikt

válasz dkess #85789 üzenetére

Félreértesz.

Szóval most a topológia ilyen: zenwifi routere a "főrouter" ezen lógnak csillagban a node-ok gigabit backhaulon. Az emeleten és a földszinten is 450 mbps körül mérek 5 Ghz wifin közvetlen rálátással az eszközre. Ha fal van köztünk, akkor olyan 230-280 körül wifin, emeleten és földszinten is.
    Ha a kábelen csatlakozom a node-okra akkor 820 körüli értéket látok, de közvetlen az ONTon is ennyit mérek, valószínűleg ennyit tud gyakorlatban a gigabites Digi.

A torrentet egy PC-n mértem az emeleten 5 GHz-en (AC) wifin egy fal távolságból. Elvileg itt ugye 230-280 mbps van speedtest szerint, de kalózos torrentekkel csak 10 MB/s körül. Ez a fura számomra.

Ami a csillag topológiás felvetést illeti, annak a lényege az, ha egy nem AiMesh képes eszköz a főrouter, akkor hogyan működne két AiMesh eszközzel (router és node) akár AP módban.
    De tettem erre egy kísérletet, az ONTot hagytam főrouternek, az AiMesh routert és node-ot kábelen összekötöttem csillagban az ONTon keresztül. Viszont így nem Ethernet backhaul van a Zenwifik között, hanem 5 Ghz wifis. Magyarul nem AiMesh képes routeren keresztül egyelőre nem működik, vagy csak valami extra beállítás mellett, az Ethernet backhaul.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés