Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TheProb

veterán

Sziasztok!

Vettem ma egy Xiaomi AC2350-et. Gyors teszt, vélemény róla:

- Viszonylag gyors és könnyű konfolni.
    - Az elején régiót kell választani, de MO nincs. Én németet választottam, mert az volt kb. a legközelebb. Amennyire számomra kiderült, ennek kb csak az időzóna tekintetében van jelentősége. Utólag nem lehet módosítani!
    - A webes és a telefonos felület is eléggé fagolyó. Nem nagyon lehet lobotómiázni. Ami számomra eddig a legfájóbb, hogy nem lehet DNS resolver-t változtatni (pl. DHCP esetében). Az sem kerül ki, hogy mi a beleégetett.
    - Digi 500/500-as csomaggal az alábbiakat max kisajtolni (speedtest/Antenna Hungária):
    Kábel: 520/317
    Wifi: 443/280 (router mellett állva)
    - Tetszik, hogy az app szól, ha új eszköz csattant fel a hálózatra.
    - Tetszik, hogy az app-ban lehet monitorozni, hogy melyik device milyen forgalmat generál. Az viszont nem, hogy ez csak live data, hisztorikus nincs.

Összességében jobb a teljesítménye, mint a régi TPLink Wrt1043nd v2 (suste/headless)-nek és ami kell, azt tudja többnyire. ~12e körül szerintem jó deal lehet.

De én még mindig a mikrotik-re esküszök, persze az jóval másabb árszint (3-4x-es különbség!). hAP ac-n gondolkoztam erősen, de kíváncsi voltam, hogy mi tud ez a ketyere ("hivataos" xiaomi buzernyákként). Szóval kicsit almát a körtével szitu. Lehet azért van hiányérzetem, mert SOHO kategóriában a RouterOS-hez viszonyítok.

Új hozzászólás Aktív témák