Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

Sziasztok!

Linksys WRT120N-nel kapcsolatban lennének kérdéseim (rákerestem előtte azért a topikban).

Ma kötik be hozzám az UPC-s kábelnetet (FiberPower 15), eddig Vodás mobilnetet használtam, Linksys WRT54G3G routerrel megosztva. Úgy gondoltam, mivel a mobilnetet úgyis lemondom, ezt a routert eladnám és a WRT120N-t venném helyette. A Linksys-szel nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak, a márkához ragaszkodnék, újonnan 10 ezer körül, ár/érték arányban, garanciálisan a WRT120N jónak tűnik.

A tervek szerint egy asztali és két notebook csatlakozna a nethez a router-en keresztül, mindegyik wireless-ként. Nem feltétlenül egy időben, valószínűleg egyszerre egy, maximum két gép lenne bekapcsolva.

Tisztában vagyok azzal, hogy a WRT120N - a Cisco marketingje ellenére - nem "igazi" N-es router. Olvastam róla jót és rosszat is. Annyi számít, hogy egy 50 m2-es panelhez elegendő jelerőssége legyen és viszonylag jó adatátviteli sebesség (a névleges G körül) legyen a gépek között (itt a tervek szerint upgrade lesz: az egyik notinak draft N-es wifije lesz, az asztali gépnek G+ wlan adaptere van, a másik noti sima G-s lesz.)

Erre elegendő lesz ez a router? Nem fog éjjel-nappal torrent csorogni, legfeljebb az egyik gép ftp-ről tölt, esetleg időnként audio/720p video stream-mel kell megbirkóznia.

Köszönöm előre is. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés