Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
válasz
Gubek-Einste #69299 üzenetére
Akkor mit ajánlasz?
-
-
bb71
őstag
Digi 1000Mbit
D-Link DIR-882 erről van vélemény, vagy a D-Link nem ajánlott?
Meg még ezeket is néztem, csak a wifi lefedettség és erősségben a D-Linket hozta ki jobban, de egyebet nem olvastam róla... [link]
-
-
hyper83
tag
Sziasztok,
tudnatok ajanlani egy megbizhato WIFIs routert, amin jol fut az OPENWRT es kitud szolgalni 7-8 klienst is probalmamantesen. Jelenlenig netkapcsoalt 300/100Mbps, de valszeg gigabites lesz, max 30 ezer FT-ig. (TP-LINK Archer C8-rol mi a velemenyetek?)
Elore is koszonom!
-
Con Troll
senior tag
válasz
adika4444 #69274 üzenetére
Köszi, utánanézem, úgy néz ki itt meg lesz a menüben az, ami kell, úgyhogy meg is rendeltem.
Nagyjából 15-en fogjuk használni a netet (wifin vagy AP-n keresztül). A limitálás hetente néhány alkalommal kell majd, akkor is a feltöltés miatt (hogy ne vigyék el letöltéssel, esetleg feltöltéssel az elérhető sávszélességet). -
rekop
senior tag
válasz
Death666 #69290 üzenetére
Szintenként egy UAP AC-lite megfelelően elhelyezve például. Egy wifi hálózat, roaming, minden ami kellhet... Mellé routerből és switch-ből meg igény szerint. Én ER-X-et szoktam javasolni mellé ha számít az ár, viszonylag könnyű beállítani, atomstabil, rendszeres frissítéssel. Ha szükség lesz még vezetékes kapcsolatra akkor mellé mehet egy switch. Én ebből "smart"-ot vennék, mint például ez, ami már tud néhány extra funkciót. Így később ha felmerül olyan igény hogy vlan kell vagy iptv, akkor nem leszel gondban, mert tudni fogják az eszközök.
-
tylerddd
veterán
Hello! Androidos telefonról szeretnék 4G netet megosztani Asus RT-N18U-val, USB-vel rákötve. Van-e esetleg más alternatíva erre, ebben az árban (max. 30k)?! Esetleg az említett cuccnak van-e utódja?! Esetleg arról infó, hogy a fenti megoldás működőképes-e az Asus-szal, valaki használja-e így?! Köszi!
-
-
Death666
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy 130 nm-es családi házba szeretnék router venni.
Vettem egy TP-LINK Archer C5400-as routert, hogy az biztos elég lesz, de az a baj hogy amint felmegyek az emeletre egyáltalán nem is látni a router jelét. Valószínűleg vasbeton van a két szint között. Úgyhogy én visszaviszem a routert, viszont kellene valami alternatíva. Olyat szeretnék, hogy ne legyen több hálózatom, szóval ha több router is van, akkor is egy hálózat alatt fusson, ne kelljen az emeleten átváltanom semmire. UTP hálózat ki van építve az egész házban.
T-home 500 Mbit.
Előre is köszönöm! -
Mexbacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #69288 üzenetére
Köszönöm. Királyok vagyok, c5v4 lesz
-
-
Mexbacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #69286 üzenetére
Csak saját lakásban használnánk. Semmi extra, sima netezes letoltesre kell. Én ezt néztem ki még az ára miatt. https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c1200-ac1200-p356075045/
-
válasz
Mexbacsi #69285 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N
Dual band wifivel: Asus AC58U/AC66U B1, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Bekötötték az 1gbs internetet azonban a mostani routerem csak 100mb wan bír. Milyen routert ajánlotok helyette? 2 gépre lenne kötve, wifi sebesség nem annyira lényeges, csak mobilon használjuk.
Leírásban csak ezt a kettőt találtam 1000 wlanhoz
https://www.asus.com/Networking/RTN56U_B1/
https://www.asus.com/hu/Networking/RTAC87U/ -
válasz
TeeJay #69283 üzenetére
Elsőre szerintem tisztázni kellene, hogy mi is a nyers, fizikai helyzet.
Én úgy csinálnám, hogy külön-külön, a másik AP befolyásoló hatása nélkül, egy sima sétateszttel, Wifi Analyzerrel a kézben (aár több telefonnal) letapogatnám a vett jelet, és rajzolnék egy kis térképet. Ha ez azt mutatja, hogy a 66-os a gyengébb, akkor ott tényleg gond lehet az AP-jával, és mehet vissza, helyette meg jöhet egy másik 66-os.
Ehhez nagyon még be sem kell állítani semmit, csak szórják a routerek az SSID-t.Ha ez rendben van, akkor el kell dönteni, hogy milyen FW legyen, abból menjen fel a friss, és lehet mókolni a topológiával és a beállításokkal.
MaCS
-
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #69282 üzenetére
főleg hogy itt sokan más routerről jöttünk AC66U B1-re és mindenki javulást tapasztalt az új cuccal
nálam a 2,4GHz is jobban megy pedig ugyanoda lett téve az Asus router is
teamvieweren esetleg tudok segíteni bekonfigurálni csak előtte neki kell a FW frissítést megcsinálni -
válasz
viktorhu #69281 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Valami ilyesmi járt az én eszemben is, amikor banális külső hibát említettem.
Nem jellemző, de előfordulhat ilyesmi az Asusnál is, de amíg van idő, meg kellene próbálni korrektül konfigurálni, aztán jöhet a csere, de a típusváltást mindenképpen indokolatlannak tartom.
MaCS
-
viktorhu
veterán
-
Csatlakozom TeeJay-hez és Vikrothuhoz.
Nem a típussal van Nálad probléma, hanem az valami egyedi dolog. A felsorolt típusokkal nem lennél beljebb, sőt, a D-Linkkel sokkal kiljebb lennél, az Asus RT-AC58-asra pedig nincs CFW, amivel feljebb lehetne csavarni a wifit, amint tudtommal a TP-Linkre sincs.
Ebben az árkategóriában egészen egyszerűen az RT-AC66 most a legjobb eszköz, aminek típusszinten kiváló a stabilitása és nagyon jó a wifi-lefedettsége.Feltételezve, hogy nincs Nálad valami banális külső hiba, nem a típussal, hanem a megvásárolt példánnyal van problémád.
MaCS
-
o_pegazus_o
tag
válasz
Gubek-Einste #69278 üzenetére
Nagyon köszönöm! A Archer C5v4 lesz a befutó.
-
válasz
o_pegazus_o #69277 üzenetére
TP-Link 1043N vagy Archer C5v4 megfelelő lehet.
-
o_pegazus_o
tag
A segítségeteket kérem. 50/10 Mb internetem van. A jelenleg használt régi tp-link routert cserélném le. Erről megy minden wifi-t használó kütyü. Viszont a pár méterrel arrébb lévő szobába már nem stabil és gyenge a jel. Könnyűszerkezetes a ház, ezért szeretnék egy stabilabb routert, mert ezt időnként újra is kell indítani.
Az összefoglaló már nem túl aktuális. Árban 15e ft-ig gondolkozok. Milyen routert ajánlotok ami stabilan használható akár az xbox one wifi kapcsolatához is? -
-
-
-
festina10
tag
válasz
bluemirage #69267 üzenetére
Köszi szépen, ha nem a Xiaomit venném, és többet szánnék rá,akkor melyik AC-s routert ajánlanád?
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok,
Gigabites nethez kellene router. Eddig TP-Link párti voltam, de az új felületen nincs lehetőség normális sávszélesség limit állítására, úgyhogy más márka után kell néznem.Fontos szempontok:
Viszonylag erős wifi teljesítmény
Kábelen hozza a sebességet
Sávszélesség limit állítás lehetősége (be tudjam állítani, hogy a kapcsolódó eszközöknek külön-külön mennyi a kiosztható min/max sávszélesség).
(Bár ezek elég alap tulajdonságok, biztonság kedvéért csak leírom):
Port forwarding
Eszközöknek FIX belső IP.Jó ha tudja, de nem ragaszkodom hozzá:
USB port fájlmegosztáshoz
Dual Band WifiÁr kb. 25000 Ft.
Köszönöm!
-
iff
senior tag
Valószínű már nem kapható a v1 v2-es. Kérdeztem a boltot ahol szoktam vásárolni, de nem tudnak hozni már belőle. Próbáltam szétnézni neten, de sok helyen nem egyértelmű a leírás és így elég zsákbamacska.
Ez nem tudom, hogy melyik lehet.
Itt hozzászólás "Lényeges lenne, ha a fénykép a termékről készülne és ne másik termék legyen rajta!" ???
-
Bence008
tag
Üdv! Feltenném itt is a kérdést. Huawei B525S-23A Telekomtól vásárolt routerhez tudna valaki küldeni gyári/debranded firmware-t? Egyáltalán le lehet cserélni? A Telekomos sajnos le van csupaszítva. Előre is nagyon köszönöm.
-
iff
senior tag
Köszönöm a gyors választ!
Természetesen kábeles kapcsolat a 150-190 Mb/s. Ami érdekes, hogy tavaly váltottam 250/20-ra, akkor mérve megvolt az OpenWrt-vel is. Nem volt hozzányúlva a routerhez. Mostanában azt vettem észre, hogy vezetéken felment 200-ra aztán visszaesett 0-ra, majd onnan olyan 150-190Mb/s volt a max. Ezt eljátszotta úgy két napig aztán beállt 190Mb/s-re. Ez főként akkor volt, ha újraindítottam. Most hétvégén lett 300/20as netem.
Tudom, hogy az OpenWrt nincs hardveres nat, de előtte hozta a 256Mb/s. -
válasz
festina10 #69258 üzenetére
A panel-es zsúfoltság miatt kötelező' az 5Ghz-es azaz dual band-es, azaz ma már inkább AC-snak mondott router. A típusok.
Az esetedben a max 15 tHUF-os határ miatt a Xiaomi Mi Router 3G jöhet szóba. Külföldről rendelve és csak 2 LAN port lesz rajta, ezért kellhet egy Gigabites Switch is (Pl. TP-Link TL-SG105), ha több eszközt vezetékeznél rá. A Router topikjában segítenek angol firmware-t tenni rá és másban is. -
Szia,
Hardver tekintetében a v1/v2 lenne a legjobb választás (a sötét színű, 3 antennával rendelkező a v1), a világos színű v4 már csak fele RAM-ot kapott.
A C1200 típust inkább ne, ha nem muszáj, abban nem az igazi a SoC. (A C5 v1 képével hirdetik, ez ne tévesszen meg, mert több tekintetben sem stimmel.)
Ha nincs C5 v1/v2, akkor inkább C5 v4, mint C1200.
Kép alapján nem szabad persze vásárolni, a kiválasztott üzletben érdemes rákérdezni a verzióra, több helyen is előre megmondják.
A 150 - 190 Mbps sebességet nem tudom, hogy kábeles vagy wifi kapcsolatra írtad, de nem gyári, moddolt firmware verzióval ha a (HW) NAT nem megy, akkor amiatt lassú a sebesség kábelen, wifi kapcsolaton pedig nem várható több N szabványos 5 GHz-en, ahhoz már AC kell(ene és nem csak a router, hanem az ellenoldali eszköz tekintetében is). -
iff
senior tag
Sziasztok!
Tp-Link 3600 ver.1.5 routerem (OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) szeretném lecserélni, mivel mostanában egyre gyakrabban dobál le a wifiről ill. a 300/20 "csak 150-190Mb/s tud (néha instabil). A gyárival is kipróbáltam és szintén csak 150-190 Mb/s. Legalább olyan tudásút szeretnék mint ami a 3600-as. (usb-ből elég 1db is) Esetleg OpenWrté támogatással. A mostani típusok között kezdtem elveszni.
Amiket néztem eddig:
TP-Link Archer C5 Router
TP-Link Archer C5 V4 Router
TP-Link Archer C5 AC1200 Router
TP-Link Archer C1200 AC1200 RouterEzek között főként kinézet és verzió szám a különbség?
Melyik lehet a legjobb választás, illetve a wifi hatótávolság?Rákölteni max. 15e többet nem szeretnék.
-
vargalex
félisten
válasz
Ati7512 #69247 üzenetére
A port továbbítás egy alap funkció. Ugyan nem ismerem az adott típust, de kétlem, hogy ez ne működne benne.
Ha a kliensben uPnP-t akarsz használni, akkor azt a routeren is engedélyezni kell (ha van ilyen). A másik lehetőség, hogy a kliensen fix portot használsz és ezt továbbítod a router felületén a megfelelő IP-re (ilyenkor az adott eszköznek statikus DHCP lease-t érdemes beállítani).
Szerk.: az uPnP-t az user manual szerint a Settings->Network->Advanced settings-ben lehet bekapcsolni.
A port továbbítást a Features->Virtual Server menüben (a Port Forwarding menü nekem kicsit zavaros, úgy tűnik, hogy nem erre való). -
-
grigo
őstag
válasz
TeeJay #69259 üzenetére
Egyelőre nem tudok beállítani semmit, mert megint nem férek hozzá az asus felületéhez. Újra reset kell majd neki megint és kezdődik az egész beállítási hercehurca elölről. Nem tudom mit lehet még rosszul beállítani egyébként, mert végigvisz rajta megadom az előfizetési adataimat ap módba teszem és van net. De néha eltűnik és azt veszem észre, hogy 4G-n vagyok. Még csak nem is panelban vagyok hanem tégla ház.
Merlin alatt gondolom ezt értetted..
Megpróbálom amit mondtál, hátha az még segít, de lehet így is visszaküldöm mert szerintem nem normális, hogy két naponta nem érhető el az asus menüje és hard reset kell neki. -
atosz
őstag
Pont erre a modellre akartam rákérdezni.
Csak abban nem vagyok 100%-ig biztos, hogy gigás LAN-jai vannak. Ezt meg tudod esetleg erősíteni?A hivatalos tech sheetjében ezt találtam a LAN-nál: IEEE 802.3/802.3u
Rákeresve ezekre a szabványokra azt találom, hogy ezek viszont csak 10/100.
Persze a tulajdonságoknál még ez van: "Access to Gigabit Ethernet networks"
Azaz számomra nem 100%-ig egyértelmű, de reménykedem, hogy valóban 10/100/1000-es az összes port és nem csak pl a WAN port.
-
TeeJay
félisten
tedd fel a legutolsó Merlint
wifit meg úgy állítsd be hogy
2,4GHz
auto mód
20MHz fixen
WPA2-AES titkosítás
a professional részen meg a WMM APSD-t disabled-re tedd5GHz
auto mód
80MHz fixen így csak AC fog menni rajta
WPA2-AES titkosítás és ott is kinyomod a WMM APSD-t és kész
nekem 1hónapja van a router de beton stabil laptopon is meg 5androidos okos eszközön isha valami nem frankó akkor vagy hibás a cucc vidd vissza kérj másikat vagy valamit nem jól állítasz be
de az hogy nem stabil vagy gyenge a wifije az kamu
TP-Link 1043ND V2.x után vettem ezt és biza ugyanoda téve ugyanabban a panel lakásban 2,4GHz-en veri a TP-Link-et nagyon...
ahol a TP-vel csak 5-10megabit volt már ezzel még mindig van 25-30megabit ugyanott mérve
az 5GHz pedig a routertől legtávolabb is hoz 100megabitet LG G4 telóval mérve ami csak 1antennás tehát 433mbit linket tud max, router mellett 240megabit -
festina10
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen router érdemes venni?
Adott egy panel lakás (55nm), T-home 150mbit/s nettel.
Eszközök:
1 db asztali pc (WIFI)
1 db laptop (WIFI)
1 db okos tv (kábel)
1 db NAS (kábel)
1 db mediaplayer (WIFI)
2 db mobiltelefon (WIFI)max 10-15ezret gondoltam rákölteni.
Előre is köszi!
-
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy ASUS RT-AC51U. Mobilnetet használnak, Digis ZTE MF190 usb-s eszközzel. Ezt kéne összehozni az Asus routerrel, de nincs közte a válsztható usb modemeknek. Ellenben, ha megnézem az Asus oldalán, ott pédául írja, de azt is, hogy ez nem minden eszközre vonatkozik...
Akkor megoldható-e, hogy menjen ezzel a ZTE modemmel, vagy se? Ha nagyon muszáj, esetleg openwrt vagy ilyemi megoldás?
Nincs náluk sajnos semmilyen vezetékes szolgáltató, pedig Békéscsaba külvárosa... vadkelet. -
grigo
őstag
válasz
viktorhu #69251 üzenetére
Igen, kikapcsoltam és ap módban van. Egész egyszerűen azt veszem észre, hogy 4G van már telefonon, aztán egy idő után visszajön. De valahogy nagyobb hatótávot, erősebb jelet és stabilabb működést vártam volna az asustól. Vagy nem tudom mit csinálhatok rosszul. Most szemezek ezzel a D-Linkkel, de nem tudom, mert nem igazán látom az ajánlóban a Dlinkeket, pedig régen nagyon mentek (10-15 év). Nem tudom milyen specben kellene előrébb lépni, hogy jobb legyen a helyzet.
Ja és olyan van még hogy az 5G hálózaton azt írja, hogy nem jó a jelszó. Pedig ugyanaz, mert össze van szinkronizálva. Nem tudom ezt miért csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Tőzsde és gazdaság
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest