- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is 50/30 alap digim van. Ehhez keresnék routert. Vezetéken 1 laptop, wifi-n is egy laptop és két mobil csatlakozna. A lényeg hogy működjön és ne csökkentse a sávszélességet. Jó lenne minél olcsóbban, csak bedugni kelljen és menjen vagy 3-4 évig
Előre is köszi!Üdv!
-
SOAD19
addikt
válasz
farena #35998 üzenetére
Hát nem tudom, most lecsekkoltam a sppedtest.net-en, és ezt dobta ki (3* egymás után is megmértem most, és letöltésre mindháromszor 90 felett volt): [link]
(#36000) atomanti19
Mérd már meg Te is, neked most mennyit mutat a speedtest.net? Megint emeltek volna?
-
farena
tag
válasz
Gubek-Einste #35994 üzenetére
Köszönöm
5 ghz miatt jobb választás a WDR3600?
Elég sok wifit talál a környéken kereséskor. -
SOAD19
addikt
válasz
Gubek-Einste #35992 üzenetére
Azt hittem, hogy ezt nem kell megadnom, mert ahogy láttam már ezek az olcsóbb modellek is 150 Mbps-osak. Digis netem van alap csomaggal, nem rég növekedett meg, most olyan 40/20-as ha jól rémlik.
-
Zewa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35991 üzenetére
Hogy érted hogy hamar tönkremenne?
Amikor egy európai nagyvároson kel át egy turistacsoport busszal, igényli hogy közben legyen tisztességes, ingyenes internet-hozzáférése. Nagy többségben kínai emberkéket utaztatunk, akik bőségesen elvannak látva okostelefonokkal, tabletokkal.. Ezt az igényt szeretnék kielégíteni. Minden adott, már csak a router a kérdés. -
-
farena
tag
Sziasztok!
Routert szeretnék cserélni. Linksys wrt54g2 rouerterem szeretném lecserélni. DIGI netem van most 50/30 a le/feltöltés sebesség. De ez később emelkedhet. Panellakásba kell. Torrent, netezés (telefon, laptop) + Tv, médialejátszó kábellel csatlakozik. Ár max 20.000 Ft.
Az itt olvasott hozzászólások közül ezt néztem ki: TP-LINK TL-WDR3600
Mivel nem értek hozzá ezért inkább megkérdezem. Asus P7P55D PRO [link] alaplapom van, tudja kezelni a gigabites routert? Szerintem igen, de hátha rosszul tudom.
A WDR3600 és WDR3500 csak az a különbség, hogy az utóbbi nem gigabites?
Esetleg más routert is tudtok ajánlani?
Válaszokat előre is köszönöm. -
-
-
SOAD19
addikt
Hali!
Gondolkodok egy router, vagy wifi adapter vételén. Egy sz.gépem van, és csak a telefonom miatt vennék valamit, hogy nagy néha azon netezzek otthon, hogy mindig időben értesüljek, ha jön egy mail, vagy hogy a frissítéseket azonnal megkapjam. Sok frissítés wifit követel...
Első körben egy ilyen wifi adapterben gondolkodtam, de elgondolkodtam, hogy akkor jobb lenne egy router, hogy kikapcsolt gép mellett is legyen wifi jelem. Ez az olcsó router jó lenne a célra.Vagy a MM kínálatából melyik lenne a legolcsóbb router, ami már bevállalható (azért innen mert van egy 2-3k-s kuponom, ami ide szól...) [link]
Néhány további olcsóbb modell: NETGEAR N300R-199EES, D-LINK GO-RT-N150, TP LINK TL-WR720N, TP LINK TL WR740N.
Köszi!
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
LTE routert keresek, olyat amely gond nélkül tud kezelni 50 eszközt. Hatótáv nem kifejezetten fontos mert ey 15m-es turista buszra lesz. Milyet lenne érdemes venni?
Előre is köszi!
Üdv!
-
válasz
bambano #35987 üzenetére
Mekkora távolságra kellene?
Az a helyzet, hogy nem nagyon van "erősebb" típus, van pár eszköz amely átlépi a törvényi szabályozás mértékét de mivel a wifi két irányú így mindkét oldalon ugyan olyan szintű eszközt kell elhelyezni, hogy rendesen működjön.
Ha komolyabb távolságra kellene akkor csak egyetlen megoldás van: irányított antennás eszközt kell telepíteni de ennek alap feltétele a tiszta rálátás. -
-
Jedster
tag
válasz
csiki_92 #35979 üzenetére
Ha van rá pénz, akkor szerintem vedd meg az N18U-t. De tényleg csak akkor, ha nem sajnálod rá a pénzt. A vezeték nélküli használat le tudja terhelni a routert. Ez biztosan bírni fogja. Valószínűleg a hatótávja is jobb, és hardveres NAT is van benne. Nem beszélve a QoS-ről. Azaz a játék mellett simán elbírna több felhasználót is.
Talán az N12D1-nek is menne, de mivel ott nincs hardveres NAT, és a wifi-s forgalmat is az SoC bonyolítja, így előfordulhat, hogy eléggé leterhelődik több felhasználóval. Bár lehet, hogy kiszolgálna gond nélkül. Az E-végű ASUS routereket viszont mindenképp kerüld (N12E, N10E).
-
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #35972 üzenetére
nincs hova tenni.
meg nem tudom, wireless repeaterként működik-e a 4300-as. de ha működne, se lenne hova tenni -
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35980 üzenetére
Ennyire azért tisztában vagyok a dolgokkal. Nincs leterhelve az internet, a router-el van valami baj. Általában a család többi tagja csak facebookra, meg skype-ra használja az internetet.
-
LeNoob
csendes tag
válasz
Jedster #35968 üzenetére
Gubek-Einste és Jedster: köszönöm Neketek a választ
elég sok wifi -re van rálátás (kb 12-14.. 4 emelet, 6 lépcsőház van a tömbben) akkor inkább legyen az 5ghz-s (árban úgynézem kb mindegy)? igazából ha marad a kábeles összeköttetés akkor 3 telefon és egy tablet marad a wifi-n -
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35978 üzenetére
Igen, jobb lenne az antennás. Egyébként jó lenne a 12-es, nem kell gyorsabb, az fontosabb, hogy megbízható legyen, ne szakadozzon, ne laggoljon.
-
-
polonic
félisten
válasz
Intruder2k5 #35974 üzenetére
Miert nem ajanlod a 15-os asust?
-
csiki_92
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #35974 üzenetére
Köszi a gyors választ! És ez milyen egy 841ND-hez képest? Jelenleg egy ilyet használok, de már a hajam égnek áll tőle, hogy 20 percenként ledob a játék. És ehhez gondolom az lenne a legjobb, ha asus adaptereket vennék, vagy rosszul gondolom?
-
válasz
csiki_92 #35973 üzenetére
Szia!
Egy ASUS RT-N12 D1 megtenné? Vagy ha erősebbre gondoltál, akkor ASUS RT-N18U, bár ez "kicsit" túlzás a 30-as nethez, de fel lehet fogni úgy, hogy marad benne jócskán tartalék! Igazából az antenna nélküli RT-N15U-t nem nagyon ajánlanám, árban meg ez a következő lépcsőfok...
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy routert, ami az alábbi feltételeknek megfelel? (lehetőleg ne TP-Link-et, mert már rémálmaim vannak tőle)
30 megás netem van itthon, kb 5-6 eszköt szokott lenni rajta egyszerre. 3-4 falon is át kéne mennie, és mivel online multizunk rajta tesómmal, olyan kéne, amivel nem ingadozik a net, nem dobálja el, nem laggol. Ja, és ha hozzá tudnátok ajánlani adaptert is, azt is szívesen venném. (Az ár lehetőleg észszerű keretek között maradjon, lehetőleg ne 30-ezrest.)Köszönöm.
-
-
-
polonic
félisten
Sziasztok!
MIlyen lehető legjobb routert ajánlotok kb 15 ezer Ft-ért?
-
-
-
-
bambano
titán
van olyan kétsávos, openwrt képes router, aminek nagyobb a wifi adási jelszintje, mint a tplink 4300-asnak?
-
air76
tag
Na megrendeltem az asus n18U-t.Nehéz szülés volt,remélem nem lesz vele semmi hiba.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
LeNoob
csendes tag
válasz
Jedster #35958 üzenetére
Sziasztok!
Akkor ez nekem is jó lesz?! - panel lakás, 50/30 digi net
milyen wifi-s megoldást ajánlotok eme router mellé a gépekbe? pl egy ilyen elég lehet? (csak netezés lenne)
előre is köszönöm -
Levis76
csendes tag
válasz
Levis76 #35704 üzenetére
Sziasztok,
leszűkült a lehetséges router-ek száma kettőre:
- TP Link WDR3600
- TP Link WDR1043ND v2amit eddig láttam, hogy a 3600 dual band-os, de pillanatnyilag nincs 5GHz-en működő kütyüm.. (de még lehet). A 1043ND-nek talán jobb a Wi-Fi-je 2,4GHz-en, de nem túl nagy a lakás, sem ez sem perdöntő..
Árban kb 1000 HUF a különbség, szal ez sem érdekes. Design egyforma.Láttam tesztet a 3600 vs 4300 között, és ott egyértelműen a 3600-ot hozták ki jobbnak. Sajna ilyet nem találtam a fenti 3600 vs 1043ND v2 tekintetében..
Szal a kettő közül melyik legyen inkább?
-
Multibit
nagyúr
válasz
Crockett75 #35959 üzenetére
Topic összefoglalót elolvastad? A felső kategóriában kell keresgélned olyat, ami megfelel a pénztárcádnak.
-
Crockett75
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni router vásárlás ügyében.
Nagyobb netre váltok,240/20 Mbit/s sebességűre,és ehhez keresnék routert.Nem wi-fin megy a dolog,hanem kábelen.Egy számítógép,illetve egy videójáték van rákötve.A lényeg,hogy bírja a 240 Mbit/s-os netet.
Nem túl drága,de megbízható érdekelne.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Jedster
tag
válasz
jbauer05 #35956 üzenetére
Biztosan bírni fogja. Mármint, ha nem egyszerre használod mind a 9 eszközt a wifin. Sokkal erősebb, mint az N10E. Még custom firm-el is tökéletesen átviszi a neted. Az N10E és az N12E nem a legjobb routerek. Gyakran panaszkodnak rájuk.
Ha nem fogsz ki egy selejteset, akkor bírni fogja és stabil lesz. Bővebb infot a router saját topicjában keress.
-
jbauer05
tag
Üdv
Kinéztem magamnak egy TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 routert. Egy digis 80-as nethez lenne, 2 eszköz használná vezetékesen, és 9 eszköz a wifin keresztül. Ezeket így röhögve elbírná a router? És mennyire megbízható a router stabilitása(tehát nem omlik össze naponta) és a sebesség elosztása ? Nem kell, két naponta újra indítani mint egy megbízhatatlan Asus rt n10-e routert? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
-
Bár nem tudni a hely alapterületét, milyen falak vannak és mennyi, milyen eloszlásban lenne a WiFi és UTP csatlakozás, 20 emberből vajon 20 vagy csak 1 akarna maximumon állandóan torrentezni, szükség van-e a sávszélesség korlátozására, stb...
Pont a sok nyitott pont miatt: http://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD-IN
-
malwy
senior tag
Sziasztok!
Egy padláson kialakított diákszállóban kéne kialakítani az internetet.20 fő. kik rendelkeznek telefonnal, laptoppal.
Eddig 2 db, régi, g-s szabványt támogató routerrel volt megoldva.
Megosztandó internet UPC 240Mbit.
Keret 40 000Ft.Két TP-Link TL-WR1043ND v2.x megoldaná?
Köszönöm a segítséget!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35947 üzenetére
Köszi!
-
-
air76
tag
A problémát a vállalat AiCloud médiaszervere okozza, így akinek nincs szüksége a szoftveres komponensre, annak a lyukat betömő frissítés megérkeztéig mindenképp érdemes azt kikapcsolnia. Szerencsére a patchek fejlesztéséért felelős csapat gyorsan reagált: az ASUS tájékoztatása szerint az RT-AC66U, RT-AC66R, RT-N66U, RT-N66R, RT-N65U, RT-N65R, RT-N14U, RT-N16 modellekre már elérhető, az RT-N56U és DSL-N55U modellekre pedig július 19-én érkezik a javítás
Akkor megnyugodtam!
-
air76
tag
[link]
Távolról törhetők az ASUS egyes routerei.
Ez gondolom már nem aktuális?! -
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35941 üzenetére
Nézném én már nézném, de baromira nem akar bejönni az oldal egész nap...
De ha jól értem, akkor az a cucc 1 féleképp tud netet csiholni->usb sticken keresztül?
És ilyenkor gondolom a stick-nek kell tudnia a 4g-t is, nem elég 3g-s sticket használni, ugye?
Jó az előző kérdés elég hülyeség, de nem teljesen értem, hogy itt most az MiFi eszköz szórja a Wifit vagy a stick?
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35943 üzenetére
Amúgy fura, de a 1043ND-n OpenWRT van itthon, de itt nem találok repeater funkciót közte:
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35934 üzenetére
Az nem lényeg, hogy gyárilag tudja, sőt, kifejezetten jó, ha megy rá CFW.
A 841ND mivel tudna repeaterként funkcionálni?
Köszi!
Amúgy EBBEN gondolkoztam még.
-
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35933 üzenetére
SIM kártyás jobb lenne, ha a stick-es olcsóbb lenne az se baj.
Pontosan ugyan úgy mint minden más hálózati eszközt, admin felületen, igény szerint.
Ezt nyilván tudom, de hogy csatlakozok fel rá és mivel?
Most ezt találtam: katt
Ez független és stick-et is ismeri, mondjuk nem tudom milyen a készülék úgy unblock. Lehet 4G-set jobb lenne venni manapság? Bár nem tudom mire nem elég a 3g.
-
Osiris
őstag
válasz
Gubek-Einste #35913 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
Azt hiszem a TL-WR1043ND jó lesz nekem, most a régi fehér kocka verzió van nekem. Az új v2 az ez lenne? Mert a legtöbb helyen még mindig a régi fehér képét látom a webáruházakban. Az új jobban tetszik, arra felmegy a dd-wrt simán?Ha igen azt veszem.
Mi a különbség a régi és az új között? -
-
válasz
gyáliSanyi #35920 üzenetére
Kapta, hogy tesztelje de ő nem tesztelte.
-
-
-
válasz
Vasinger! #35914 üzenetére
Esetleg 3G-s MiFi routert tudtok mondani ami sokáig bírja és megbízható?
SIM kártyás vagy stick-es kellene?Azt lehet tudni, hogy ha nincs 3G akkor átváltanak EDGE-re?
Az ilyen eszköz pontosan ugyan úgy működik mint minden más mobilnetes eszközÉs hogyan kell ezeket bekonfigurálni? (titkosítás stb.)
Pontosan ugyan úgy mint minden más hálózati eszközt, admin felületen, igény szerint. -
-
pigatt
őstag
válasz
Intruder2k5 #35930 üzenetére
AC56U a legszimpatikusabb a 3 közül.
-
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
200/50-es internethez, milyen routert ajánlanátok? Wifi sebesség nem mérvadó, elsősorban kábelen lenne használva.
-
válasz
Vasinger! #35927 üzenetére
Igen arra van DD-WRT is, illetőleg Tomato is! Hogy gyenge lenne hozzá, azt nem mondanám, mert többnyire ezekkel még jobban teljesítenek a vasak, mint a gyári firmware-el! Ez alól egy dolog a kivétel, a hardveres NAT, mert azt még nem támogatják az alternatív megoldások, de például az E900 esetén nincs ilyen funkció, így semmi jelentősége! Teljesen tönkretenni nem igazán lehet egyiket se, de úgy haza lehet vágni, hogy csak soros kábellel, vagy JTAG-al lehet aztán feléleszteni! A Linksys E900 nem ilyen, abban van tftp-s recovery mód, illetőleg a korszerűbb modellekben már webes a recovery mód is, tehát böngészővel használható!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #35926 üzenetére
Lehet felteszem az otthoni routeremre, egy E900-as Lynksis az egyik, arra érdemes lehet feldobni, vagy picit gyenge hozzá? (múltkor láttam, hogy van rá DD-WRT)
El lehet rontani egyébként így a routert véglegesen?
-
-
Benőke
őstag
válasz
RumiTT #35918 üzenetére
Háhhá akkor majd te is jól megkapod a Cisco EPC3925 csodáját. Van akinek jó van akinek nem. Nekem pl 1db azaz egy eszközzel sem megy a wifi normálisan... Kellett egy másik wifi router ac módban hogy legyen wifi... A G -s routerem agyon veri ennek a cisco -nak az N -es wifijét...
Egy hete kaptam én is, szóval ámulok és bámulok, hogy a cisco mit ad ki a kezéből. ilyen sz@rt még noname -ben sem láttam...
Ez persze nem szentírás, mert ahogy olvasom van akinek megy : [link]Várd meg az eszközt, aztán ha megy, akkor jó, ha nem még ráérsz valami wifi eszközt venni.
Majd azért figyelj, mert jelszó nélkül szokták otthagyni a cumót...
Tehát a wifi -nek adnak jelszót, de a modemnek nem... -
gyáliSanyi
őstag
Nézegettem pár hírdetést. Ez egy kicsit furcsa: [link]
"bontatlan"...."tesztpéldány volt"
Mit is teszteltek vele, hogy mennyire fogja a port? -
krealon
veterán
válasz
helltp #35916 üzenetére
"Van az ajánlóban lévő TP-Link TL-WR741ND -nél olcsóbb, de még használható WiFi-s router?"
Van. TL-WR740N. Ugyanaz a belso, mint a fenti, de nem cserelheto az antenna.
Leteznek meg ennel is olcsobbak, de azokhoz altalaban nincs *-WRT tamogatas, a gyari firmware frissites is csak elmeleti.D-link-nek peldaul lenne 1-2 jo eszkoze (D-link DIR-636L es DIR-839L), de a toolchain 2.6-os kernelre van csak, igy alternativ firmware egyelore nincs hozzajuk, annak ellenere, hogy a vas bennuk eleg jo.
-
RumiTT
tag
UPC-től rendeltem egy FiberPower30 csomagot. Azt írták, hogy modembe épített wifi routert biztosítanak.
Ez elegendő lesz ahhoz, hogy 2 laptopon és 2 telefon internetezzünk a lakásban? 1 szobás lakás, így kétlem, hogy az erősségével baj lenne. Böngészéshez kell csak az internet, illetve néha letöltésre, de semmi komolyra. -
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Van az ajánlóban lévő TP-Link TL-WR741ND -nél olcsóbb, de még használható WiFi-s router?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Van otthon egy TP-Link 1043ND router OpenWRT-vel. Milyen routerrel vagy AP-val tudnám ennek a jelét kiterjeszteni, legegyszerűbben/legolcsóbban? Fontos, hogy N-es hálózaton menjen. Tehát lényegében milyen olcsó router tud universal repeater módot?
Köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Esetleg 3G-s MiFi routert tudtok mondani ami sokáig bírja és megbízható?
Azt lehet tudni, hogy ha nincs 3G akkor átváltanak EDGE-re? És hogyan kell ezeket bekonfigurálni? (titkosítás stb.)
-
válasz
Osiris #35904 üzenetére
10-20k között már gigabites típust érdemes venni de kérdés, hogy megéri-e.
Két lehetőség van: vagy veszel egy TP-Link 1043NDv2 a jelenlegi mellé (nem írtad, hogy a mostani v1 vagy v2), vagy veszel egy dual band eszközt és a jelenlegi lesz a másodlagos, ebben az esetben az ajánlottak az Asus N56U és a TP-Link 3600/4300. -
Jedster
tag
válasz
kmisi99 #35909 üzenetére
A helyi rendszergazdával kéne elbeszélgetni. Vannak koleszok, ahol router használata szigorúan tilos. Be kell félév elején a MAC-et regelni. Olyan helyek is vannak, ahol pedig az általad linkelt 2-es csatlakozó is szobánként van beállítva. Ha átvitted a géped egy másik szobába, nem lehetett használni.
Szóval egyik megoldás sem garantált, de én switch-el próbálkoznék. Az valószínűbb. Gyakorlatilag, ha mindegyik gép működik külön-külön bedugva a 2-es fali aljzatba (tetszőlegesen), akkor egy sima switch is működni fog.
Mondjuk a külön wifit nem értem miért tiltják. Talán csak nem szeretnék, hogy bárki netezzen a koleszos hálóról, tetszőleges készülékkel. Viszont ennyi erővel valószínűleg az összes router tiltott lesz.
-
-
válasz
kmisi99 #35909 üzenetére
Amennyiben adnak három IP címet, úgy mindenképpen olcsóbban jöttök ki egy switch-el, ráadásul az át is viszi a 100-as sebességet teljes egészében, nincs lassulás, mint mondjuk egy TL-R460-as routernél lenne! De azért mondtam, hogy ezt kérdezd meg az ottani rendszergazdától, mert egy rackszekrény fotójáról ezt nem fogom megmondani neked!
-
kmisi99
addikt
válasz
Intruder2k5 #35908 üzenetére
Értem és ez esetben egy switch jobb/olcsóbb választás lehet mint egy router? Csak jó lenne beköltözésre ha már nálam lenne az adott eszköz. Emeletenként van egy ilyen elosztó szekrény [link] Lehet hülyeség de ez alapján vajon tudható, hogy elég e switch vagy router kell e? Ha meg nem biztos akkor meg veszek eg Tp link TLwr941ND routert az van most a környékemen jó árban eladó.
-
-
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #35903 üzenetére
Értem, még lenne egy kérdésem, a szobákban van egy ilyen dupla utp-s csatlakozó [link], de a szobákban 3 ember van. Ezért kellene egy router, de mintha úgy emlékeznék van akinél switchet láttam. Lehetséges, hogy switch is elég a net megosztására 3 fő részére?
-
Multibit
nagyúr
válasz
CortezX #35905 üzenetére
Minden attól függ, hogy hajlandó vagy-e tudomásul venni, hogy a router elsősorban routernek készült és csak visszafogottan lehet média-, illetve letöltőszervernek használni (még az olyan erős routereket is, mint az AC56U). Ha ezt elfogadod, akkor lehet egy kellemes NAS-pótlékod. Tehát vedd vissza a torrent sebességet, a kapcsolatok/szálak számát és ügyelj arra, hogy ne terheld párhuzamosan izzasztó feladatokkal a routert (pl. letöltés + FHD film továbbítás + online játék, stb.).
Én magam azt az ortodox nézetet vallom, hogy minden eszközt arra használjunk, amire való. -
CortezX
aktív tag
Üdv!
Érdekelne a véleményetek/tapasztalatotok a következő témában. A közeljövőben tervezek beruházni egy hálózati eszközre. Elsősorban fájl és médiaszerver feladatokat látna el, másodsorban pedig torrenteket futtatna (max 100-150-et). Egy informatikus haverom nagyon ajánlja az Asus N65 és AC56 routereket. Az erősebb hardver miatt természetesen az utóbbit venném. Egyelőre egy 500 GB-os noti vinyót kötnék rá, de a későbbiekben vennék egy 2-3 TB-os WD RED-et. Szerintetek 100/50-es net mellé jó döntés erre a célra az AC56?
A legtöbben itt a fórumon inkább egy NAS-t ajánlanak, de tartok tőle hogy a TP-Link TL-WR841ND-m nem bírná a strapát 24/7-ben. És persze minek menjen 2 eszköz ha nem muszáj.
-
Osiris
őstag
válasz
Gubek-Einste #35891 üzenetére
Nem kell túlbonyolítani. Egy tp-link 1043nd utáni kéne, amire mindenféle trükközés nélkül felmegy a dd-wrt. Csináltam már párat, csak az utóbbi időben nem követem a témát, de ha jól emlékszem voltak olyan problémás verziók amiknél pl. a wan port nem ment dd-wrt frissítés után.
Szóval csak annyi kéne, hogy mit érdemes 10-20eFt között most venni dd-wrt fw-hez? Megbízhatóság fontos, mert messze lesznek egy padláson. Köszi! -
-
kmisi99
addikt
Korábban írtam, hogy router kellene nekem 100+ mbites kollégiumi nethez, de kiderült, hogy mégse lehet saját wifis eszközt oda így egy vezeték nélküli is jó. Na mármost a gigabites routerek azok veszett drágák. Milyen hátrányom lehet pl egy olcsó routert vennék?
pl
Tp link
TL-R402M
TL-R460Azt korábban is írtam, hogy tök mindegy ha kicsi lesz a sávszél csak lehessen vele normálisan internetezni.
-
mcwolf79
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget
A TP-Link router-t rendeltem,most is olyan van,és meg vagyok vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple asztali gépek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vicces képek
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 Detachable Touch 13,3" i5-1140G7 2,6GHz 16GB 256
- KBDFans Tofu 60 Redux, custom, angol feliratozású, PBT kupakos, hot swap, programozható billentyűzet
- Keychron Q0 Plus, kiterjesztett numpad kiosztású, halkított, PBT kupakos makropad billentyűzet
- Samsung Galaxy s24 Dual sim 8/128GB Független
- Keychron Q8 halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet + második csere belső
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest