- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bluobluo75 #19399 üzenetére
kis javulást már a 8-as is eredményezhet, ha korrekt az a 8-as érték!
ilyesmire gondoltál? link -
amennyiben nincs vele probléma, úgy nem feltétlenül fontos a csere, de egy 700-as szériás (tl-wr741nd, tl-wr740n, tl-wr743nd) router már sokkal jobb minden szempontból; jóval erősebb hardver, nagyobb átviteli sebesség kábelen és wifi útján is! a jelenlegi routered ugye csak g szabványos wifi modullal rendelkezik, ami jobb esetben is csak kicsivel több, mint 20 megabit/sec átvitelére képes, viszont ha az ellenoldalon is n szabványos wifi modul van, akkor a 700-as szériás n szabványos router esetében, wifi útján sem probléma a 40 megabit/sec teljes átvitele!
ja, és árban sem húzósak, már 5 - 6 e ft között találni! -
Kerio
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Diginetem (Basenet 40/20) van TL-WR542G routerrel. Állandóan van rajta 2 telefon, és időközönként 3db notebook. Ezek akár egyszerre is.
Érdemes lecserélni a rouert nagyobbra? Vagy jó ez? -
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
válasz
bluobluo75 #19393 üzenetére
Sokkal nagyobb nem tud lenni, de keress olyan antennát RP-SMA csatlakozóval, aminek a dBi értéke minél nagyobb. A mostani kb 5-ös.
Ha csak sima SMA, akkor kell majd egy ilyen: [link] hogy tudd majd csatlakoztatni. -
Tarill
őstag
sziasztok! [link] valaki ebben segítene? Köszönöm!!
-
válasz
[CS]Blade2 #19389 üzenetére
megfelelő torrentes beállítások mellett nem lesz gond, elég jól bírja a terhelést a router!
-
Pallor
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gigabit LAN-nal és N szabványos wifivel rendelkező routerre lenne szükségem, amely firmware dd-wrt moddolható. Maximum 30 ezret szánnék rá. Mit tudtok ajánlani?
Üdv,
Pallor -
[CS]Blade2
addikt
Akkor megnézem először, hogy mennyi jön át, aztán abból levonok egy 3Mbit-et, és lekorlátozom a routerben, aztán majd ahhoz az értékhez belövöm a torrentet annyi szálra, hogy azért a sebesség rendben legyen.
Azt gondoltam, hogy tönkre nem teszi, de gondolom torrent alatt kapná rendesen a terhelést, talán kicsivel jobban is melegedne, de a lényeg, hogy ne kelljen resetelni, meg ne dobálja el a kapcsolatot. -
válasz
[CS]Blade2 #19386 üzenetére
amennyiben visszaveszed 100 megabit/sec alá, úgy kicsivel jobb/kiegyenlítetteb lesz a sebesség és a stabilitás, illetve kicsivel több tartalék marad a routerben, nem lesznek terhelési tüskék, de annyira azért nem gyenge az a router hardveresen, hogy teljesen megfeküdjön attól, hogy többet kap a wan port, mint a névleges átviteli sebessége - a húzós torrent meg az erősebb routert is képes elfektetni!
-
szasanyi
félisten
válasz
[CS]Blade2 #19386 üzenetére
Azt nem hiszem. Nálam stabil, igaz WR842ND és 80/25 GidiNET van - sztem nem lehet eget rengető a különbség. Torrent letöltés ~10Mbps, és WiFi-n sem dobál le, nem még vezetéken.
-
szasanyi
félisten
válasz
[CS]Blade2 #19384 üzenetére
Miért kéne korlátozni? Valszeg úgysem fogod viszontlátni a teljes sávszélességet, mert ha jól értelmezem, akkor ennek (is) csak 10/100Mbps port áll rendelkezésére. legalábbis én így értelmezem.
-
[CS]Blade2
addikt
Egy WR841N v5 kapni fog az arcába egy fiber120-at. Aki jobban benne van, azoktól kérdezem, hogy korlátoznom kell-e majd a sávszélt, vagy mehet annyi, amennyi átjön? Gondolom a port tudhat kb. valósba egy 90Mbit-et max, kérdés, hogy a router hw-e ezt hogy tolerálja torrent esetén
-
Soma01
veterán
válasz
bluobluo75 #19380 üzenetére
1 irányba akarod,ugye?
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
TP-Link TL-WR741ND routerhez milyen nagyobb antennát ajánlanátok amivel jelentősen meg lehetne növelni a jel hatótávolságát és ne kerülne túl sokba?
Köszönöm előre is! -
Paloczi95
tag
Sziasztok!
Én is 80/25-ös Digi nethez vennék router-t, mert a mostani Dlink DI-524 kicsit kevéske hozzá. Az első dilemmám, hogy megéri-e 5GHz-es N-es router-t venni, vagy elég a 2.4GHz? Linksys E2000 és TP-LINK WR1043ND jött szóba. Megérné a felérát a Linksys? Kb semmit nem használnék a szolgáltatásai közül, nekem csak az kell, hogy rendesen átmenjen rajta az a jel, ami bemegy, illetve hogy lehessen portforwardingolni, esetleg a nyomtatószerver. Ezen kívül persze a minél stabilabb vezeték nélküli jel is. Nagy hatótávolság nem igazán kell, légvonalban 8 méterre kell elmennie kb, 1 fal választja szét az útját. A jövőre nézve pedig nem tudom, mi lenne a jó (2.4GHz vs 5GHz). A másik felvetülő kérdésem, hogy a másik gépnél levő 802g-re képes 2.4GHz-es USB-s adaptert akkor cserélnem kell?
-
-
zso85
tag
válasz
Gubek-Einste #19376 üzenetére
A router-re köszönöm a linket.
A rendes gép/ NAS alatt mit értesz???
Tudnál benne segíteni??? -
Ehhez a nethez már gigabites portokkal rendelkező típus ajánlott, legolcsóbban a TP-Link 1043ND-vel lehet megúszni de torrentezéshez 3rd party firmware kell.
Ezt a netet nem lehet kihasználni router-re kötött HDD-vel, rendes gép/NAS kell ahhoz ha teljes sebességgel akarsz torrentezni. -
zso85
tag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok.
Segítségeteket szeretném kérni router vásárlásban.
Digi netem van 80/25Mbit /s,olyan routert szeretnék hozzá ami wifi-s és lehet vele torrentezni is külső vinyó használatával!!!
Mi lenne a legjobb választás???
Segítségeteket előre is köszönöm. -
-
Asbee
veterán
válasz
Gubek-Einste #19372 üzenetére
Köszi. Ettől féltem, hogy 100 és 1000 között nincs átmenet. Bár ez egész jó áron van, azt hittem 20 felett vannak a gigabitesek.
-
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
120/10 mbps-os nethez keresek wifis routert. Melyik a legolcsóbb ajánlható? Minél kevesebbet szeretnék rá költeni. Köszi! -
-
bexinho23
őstag
http://bit.ly/yfd1sN
Nos, ez a kiszemelt! Vélemény?
-
bexinho23
őstag
válasz
Gubek-Einste #19366 üzenetére
Értem, köszönöm. Utánaolvasgatok.
-
-
bexinho23
őstag
Az a helyzet, hogy most sem tudom teljes mértékben kiszűrni hogy mi a helyzet. Felvázolom pontosan a helyzetemet:
1. Komárom-Esztergom megye, egy sváb falucska, ahol az ADSL elérést úgy oldotta meg a T-com, hogy sehogy... 1,5 évet vártunk arra, hogy pestről küldjenek a T központból egy elutasító papírt, miszerint az utcában élő 10 család nem elég ahhoz, hogy behúzzák az 50méterre lévő utcából a kábelüket. Ezért mi vettünk egy 50méteres telefonkábelt, amit a felsőszomszéd telken keresztül lehúzva a főútról behúztuk a házunkba.
Adott egy PR telekom, ami irtó drága, 1-2 éve indították be szolgáltatásukat. Digi a szomszédos városból nem húzzák be, valószínűleg sose fogják ahogy elnézem csekély támogatott városait a digitérképen. Így nem számítok semmi javulásra, szolgáltató váltásra.Még megjegyezném, hogy elég perifériára szorultunk jelerősséget tekintve, így 15mbit helyett csak 10-11el tudunk tölteni, és mivel 5 és 15-ös csomag van, így inkább a 15öset választottuk minimális ktg növekedéssel.
2. Mivel T-com os vagyok, 2. D-link 360R ócska modemet fogyasztom, amit állítólag a T előszeretettel osztogat netelőfizetőknek évek óta. Millió percet öltem fórumokba (miután az első modem beadta a kulcsot 1 év után), hogy mi lehet a gond. Írták, hogy ez egy vacak modem, nem sokat lehet vele kezdeni. De mivel nem akartam 10-20+ért venni modemet, így megvettem 4ezerért újra, mondván nem mindenkinél szarik be.
3. Első wifis routerem Linksys WRT54G. 1,5 év után beszart. Elküldük árgépnek, 2 év gari volt rá. 2 hónapig ültek rajta (folyamatosan telefonáltunk), majd mondták nem javítható, de levásárolhatom. Nos, 8ezer volt a cucc, a legolcsóbb routerük 12ért WRT54GS (nem sok különbség, minimális ráncfelvarrás az előző típushoz képest). De már így is +4be jöttem ki, + nekem kellett a futárt is kifizetnem (1e huf).
4. Tökéletes volt ismét minden a WRT54GS-el és az új modemmel... 1,5 év után megint elkezdte csinálni naponta 1x-1x, hogy eldobta a netet. Elején routerre gyanakodtunk, mert előző is így adta be, kb ennyi idő után. Majd szépen a modemre terelődött a gyanú. Volt, amikor nem tudtunk semmit csinálni, mert nem reagált se resetre, se táp kihúzásra a modem. Mostanában működik minden, kérdés meddig....
Kicsit hosszú lett, de lényegében talán érthető, miért is szeretnék egyben egy modem-routert. Minimum a modem 10-15, a router 15-20. 30-40-be vagyok külön. Egyben lehet 20-25ből kijövök.
-
válasz
bexinho23 #19363 üzenetére
Nagyon ajánlott a modem-router egybe készülékek mivel hiba keresésnél nehezebb kiszűrni, hogy a hiba + egyszerre két eszköz megy tönkre. Ha esetleg lesz valami fejlesztés nálatok akkor már ki is lehet dobni a drága pénzen vett eszközt. És ekkor még nem beszéltünk a beállítási nehezségekről.
A legjobb megoldás egy stabil, jól bevált modem (D-Link 360R T1 vagy 321B) dchard firmware-rel + egy korrekt, sokak által használt/tesztelt router.Router-ből bármelyik a témában ajánlott típus jó lesz, legolcsóbban egy TP-Link 74x lehet megúszni a beszerzést.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok. Jelenleg egy linksys wrt54gs routerem van, viszont szeretnék egy N-es-re beruházni.
Amit fontos, hogy tudja a router:
- N-es szabvány
- megbízható, nem jeleldobáló/összeomló (mint ez a linksys)
- legyen egyben ADSL MODEM is (T-mobile 15 mbit -es ADSL-em van jelenleg)Minden tanácsot szívesen fogadok!
-
szasanyi
félisten
válasz
lore86 #19361 üzenetére
Ezt nem próbáltam, de a beállítások leírásában nem nézted van-e erről vni információ?
-
lore86
csendes tag
Üdv valakinek van tapasztalata a TP-Link TL-WR842ND -el, hogy rá lehet e rakni usb elosztót? Konkrétan arra gondolnék hogy rá lehet-e kötni a nyomtatót és egy pendrive-ot egyszerre.
-
válasz
TomyLeeBoy #19349 üzenetére
TP-Link 842ND
-
Robbee
csendes tag
válasz
szasanyi #19351 üzenetére
Köszi, akkor úgy látom még nem sikerült ezt kipróbálnod.
Mondjuk én sem fogom még tudni, mert nekem sincs külső winyóm.
Ezek jó hírek, hogy stabil és megbízható! Akkor nem dobálja el a wifi-t, van állandó kapcsolat?Valamiért ma az új belépést követően új nick-em lett, és újra újonc lettem.
Eddig spiky03 néven szerepeltem itt.
Már írtam az illetékeseknek ez ügyben. -
szasanyi
félisten
válasz
Robbee #19350 üzenetére
Igen. Nagyon jó router szerintem, különösen az árához képest: gyors, stabil, erős. Próbáltam az USB-t, de elsőre nem jött össze mert nem volt elég időm rá. 4.9 USB Settings menüpontban részletesen megtalálod - ezt sajna később találtam meg, de most átmenetileg nincs külső USB HDD-m, hogy újra nekifussak.
-
Robbee
csendes tag
Ennél valaki próbálta már az USB-s winyó lehetőségét?
Tapasztalatok? -
TomyLeeBoy
tag
Helló!
Melyik most a legolcsóbb router ami rendelkezik usb-vel és képes egy nyomtatót kezelni azon keresztül?
Ezenkívül sok mást nem is kellene tudnia. -
válasz
szasanyi #19346 üzenetére
gyakran látványos a dolog, hogy egy adott ellenoldali wifi modul miként viszonyul például a egy bizonyos router/chipset wifi szórásához, mert akár több/sok megabit/sec sebességbeli eltérés is mutatkozhat - persze úgy is, hogy más befolyásoló tényező nincs, nem érhető el másik wifi hálózat...stb, tehát valóban csak a csatorna értékének módosítása okozza a javulást/romlást!
ezért szoktam azt mondani, hogy nem minden, ha szoftverrel keres valaki egy üres csatornát és azt használja, gyakran nem mindig az a legjobb, sokszor előfordul, hogy egy amúgy foglalt, de az ellenoldali párosítás miatt előnyösebb csatornán jobb a szórás, gyorsabb az átvitel, tehát javasolt minden csatornát manuálisan tesztelni!
lesarkítva; a valós átviteli sebesség, a stabilitás, és a ping is változhat a használt -párosított - csatorna értéke/frekvenciája által, és bizonyos esetekben közel annyira fontos lehet a két eszköz megfelelő csatorna általi párosítása, mint az üres csatorna használata!bluobluo75; a tp-link wifi eszközöknél a a típus végén a "d" jelölés utal az antenna cserélhetőségére! "nagyobb" antennával valóban javítható a szórás!
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
A mai nap láttam egy nagyobb antennát TP-Link TL-WR741ND routerhez ami meglepett hisz nem is tudtam, hogy nagyobb antennát is lehet ehhez kapni.
E fajta bővíthetőség érdekelne és van valahol itt a prohardveren ilyen bővíthetőségről leírás, antennák, infó stb?
Felkeltette az érdeklődésem, mivel falun lakom, a géptől van mikor több méterre is távolodom wifi-s telómmal, van mikor több fal is akadály, így fontos lenne majdani bővítése routeremnek
A boltban mondták, hogy akár a duplájára is növelhetem a jel hatótávolságát
Szóval ha valaki tud ilyen vagy hasonló leírásról itt vagy máshol azt szivesen várom!
Előre is köszönöm! -
szasanyi
félisten
válasz
Gubek-Einste #19340 üzenetére
Köszi. Ezt nagyjából tudtam, csak azt nem vágom, hogy a csatorna száma lényeges-e bár miben? Mármint 1, 6 vagy 12 - a csatorna száma, nagysága befolyásol-e bármit, vagy nem és csak az a lényeg, hogy ott - esetleg a környezetében ha lehetséges - ne legyen más "adó". Lehet, hogy amatőr kérdés, de annyira nem vagyok jártas a témában, és ha véletlenül nem mind1, akkor ezt is tudjuk és olyat csatornaszámot válasszunk ami jobb.
-
spiky03
veterán
Hát azért csak nem, mert azért többen leszünk ott. Ha valamit manipulálni akar, akkor majd ütünk.
Én is így gondolom, hogy teljesen jó lesz ez a router, és így van az 5év garancia sem utolsó.
Arra az USB-s winyó kezelésre leszek majd kíváncsi, hogy azzal mit tudok majd kezdeni -
válasz
spiky03 #19341 üzenetére
akkor a közelébe ne engedd ennek a routernek!
direkt rosszul állítja majd be, és bizonygatja, hogy milyen rossz a tp-link...
a cisco jó, ezt senki sem vitatja, de akkor mondjon már neked olyan típust, ami a beépített kis antennáival több falon át is domborít wifi tekintetében, mint a külső antennás jobb tp-link szériák?!?! mellesleg a lényeg a router motorja, abban pedig nincs jelentős különbség, de legalább is közel sem akkora, mint az ár különbözete feltételezné, sőt!
tp-link; 5 év cseregaris, nem lesz azzal gond! -
spiky03
veterán
Köszi a válszat.
Remélem én is jó tapasztalatokat szerzek a készülékről.
Majd megosztom veletek is, ha van érdeklődés iránta.
a beállítással szerintem nem lesz gond, mert az egyik haver hálózatokkal foglalkozik, így remélem jól betudjuk majd lőni a készüléket.
Igaz ő azt mondta erre a routerre, hogy olcsó húsnak....
Neki a Sisco a jó routerDe én meg annyit nem adok egy routerért, szerintem amire nekem kell arra ez is tökéletes lesz. Nem kell 5 betonfalon átmennie, csak max 2 kis vékony falon, azt meg remélem átviszi majd.
-
-
spiky03
veterán
Ennél a routernél mennyire megbízható? Itt gondolok arra, hogy nem dobél le bizonyos időközönként a netről, hanem folyamatosan van net kapcsolat.
Thx
-
Beri
addikt
válasz
neptunes4you #19332 üzenetére
Szükségem lenne egy wireless repeaterre
TP-Link 730RE, 830RE.ami képes egy, tőle kb. 20 méterre levő WiFi jelet befogni, és ezt a jelet felerősíteni, tovább szórni
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen."Ha netalántán van nektek is ilyen eszköz eladó, ne fogjátok vissza magatokat.
Szakmai topicban tilos a hirdetés. -
neptunes4you
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék felépíteni egy WiFi hálózatot, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Íme a helyzet:
Szükségem lenne egy wireless repeaterre, ami képes egy, tőle kb. 20 méterre levő WiFi jelet befogni, és ezt a jelet felerősíteni, tovább szórni. Már olvasgattam a témában, de szeretném a ti tanácsotokat is kérni: milyen routert vegyek erre a célra, és honnan? (Ha netalántán van nektek is ilyen eszköz eladó, ne fogjátok vissza magatokat.)
Előre is köszi minden válaszért. -
Határozottan nem! A LAN forgalom nem megy át a router processzorán, tehát még egy 2000Ft-os noname xar is át kell eresszen 90Mbps-t! Hálózati kártya driver, ethernet kábel, antivirus + tűzfal (főleg gyengébb gépek esetén, stb...
Nekem is volt WL-500GP-m, először egy v2, aztán egy v1, de most is van egy másik v1, és egy WL_500W is az RT-N16 mellett, és mindegyiken átmegy a 90Mbps. Mellesleg route-olni is tud 50-90Mbps-t, a kapcsolat típusától függően
-
cafez
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #19329 üzenetére
Sziasztok, köszi a választ. kb ez a sebesség akkor, ha 2 gép utp kábelen van rákötve. Én azt hittem, ez teljesen normális, ennyi az áteresztőképessége és kész. Akkor futok még köröket többféle géppel, hátha tényleg nem a router a hibás. 90Mbps-sel teljesen meg lennék elégedve. Szóval ha jól értem, nem tartjátok jelentősen gyorsabbnak a tplinket sem, legalábbis nem a 100mbites verziót. Köszi még 1x.
-
-
djsilas
tag
Hello!
Ez sajnos a látatlanból max megtippelhető probléma kategóriája...
De hogy pontosítsunk: a LAN, mint olyan, magába foglal(hat)ja a wirelesst is. Tehát UTP-UTP esetén is 2-3MB/s a sebesség, vagy Wireless-UTP esetén? Ha jól rémlik (fixme) 842 "csak" 100Mbit -et tud. Ha belefér a keretbe, én inkább vennék már Gigabitest.
Minden esetre valóban karcsú a sebesség, de sok minden tudja befolyásolni: gép kora/állapota, kihasználtsága, akár egy víruskereső. És ezek még csak "alap" dolgok... -
cafez
csendes tag
Sziasztok, nekem asus wl-500gp v1-em van kamikaze-val, és azért cserélném, mert kritikán aluli a LAN sebessége, kb 2-3 mbyte/mp. Szerintetek ha lecserélném egy TL-WR842ND-re, az jelentősen gyorsítana a fileok másolásán LAN-on belül? Nem a WLAN a lassú, kábelen is csiga. Azért gondoltam, mert a Tplink N-es, így talán maga a hardver is gyorsabb, mint a jelenlegi. Most csak usb drive és printer megosztás amit extraként használok, de később szeretnék scannert is megosztani.(mivel néhány hónapja már támogatja az openwrt a scanneremet is). Üdv:Z
-
-
pista1235
tag
sziasztok! router vásárlás előtt állok, mivel a régi smc-m kínlódik. 10 megás netem van, ahhoz kellene vennem.
eddig ezt a 2 típust néztem:szerintetek melyik a jobb? linksysből ajánlott ez a típus, használja valaki? tp-linket olvastam feljebb hogy többen ajánlották. vagy tudtok ezektől jobbat ajánlani? előre is köszönöm
-
freaghill
őstag
Bedöglött a routerem, és szeretném kérdezni, hogy milyet érdemes vegyek? Nagyon nem konyítok a router témához, ezért írok ide. 10 Megás netet kéne szétosztania 3 gépre, wifi nem fontos. Bírja a non-stop használatot.
-
válasz
Tarill #19312 üzenetére
akkor a legolcsóbb javaslat ár/érték arányban a szokásos tp-link tl-wr741nd vagy a tl-wr743nd lenne (5 - 6 e ft környékén), illetve jó még a tl-wr740n is, de utóbbin nem cserélhető az antenna, és esetedben akár az is szempont lehet! illetve ha n szabványos és mimo képes az ellenoldal, akkor lehet menni magasabb kategóriába, tl-wr841nd, tl-wr941nd...stb (6 - 10 e ft környékén), mert a mimo kapcsolat adott szempontból is javít(hat) kicsit a szóráson!
drágábbat azért nem feltétlenül muszáj venni, mert a wifi szórás szempontjából a "márkásabb" router sem fog többet tudni! fontos, hogy esetedben tartózkodni kell a beépített kis antenákkal rendelkező routerektől!
amennyiben húzós falakról és környezetről van szó, úgy valamelyik fenti router mellé kell egy range extender, például tl-wa730re (5 - 6 e ft környékén mozog), ami által toldásra kerül a jel! -
Tarill
őstag
hát a net az 8 megás tehát 1 mb a tényleges letöltési sebesség árban pedig minél olcsóbb annál jobb, de amit meg kell venni azt muszály lesz. Notebookokba nem tudom milyen wifi vevő van de annak kéne olyan jelet juttatni hogy netezni, esetleg kicsit letöltögetni lehessen. A többi kérdésedre nem igazán tudok válaszolni mert ehhez nem nagyon értek
-
válasz
Tarill #19309 üzenetére
amiket itt leírtam, továbbá kellene, hogy milyen sebességű nethez lesz (kell gigabit, vagy sem), milyen ellenoldalak adottak (például kell mimo, vagy sem), illetve fontos lenne, hogy mennyit szánsz rá?
nem kizárt, hogy egy router kevés lesz 4 - 5 fal esetén - pláne, ha gyengébb az ellenoldal -, akkor esetlegesen kell még egy eszköz a jel megtoldásához! -
VaMik
tag
Srácok, valaki tudna nekem egy rövid felvilágosítást adnia wps felépítéséről és gyakorlati hasznáról?
-
Tarill
őstag
sziasztok! olyan problémám lenne hogy itthon meg kellene osztani a netet két helyre a szobámban van a modem(kábelnet) és itt az udvarban lévő hátsó házba kellene hogy eljusson a net gondolom routerel légvonalban ez kb 15-18m a nagyobb baj hogy van kb 4-5 fal is ez megoldható? mit tudnak ezek a routerek manapság? gondolom egy gagyibb alapmodell édeskevés lenne erre a feladatra tudnátok ajánlani nekem olyat ami megfelelő lenne nekem? köszi üdv!
-
-
spiky03
veterán
válasz
szasanyi #19257 üzenetére
Sikerült letesztelni az külső winyót a routerren?
Hh működik az a NAS funkció.Itt olyanra gondolnék, hogy pl egy BD játékost is meglehetne osztani, vagyis úgy, hogy elérje a külső winyót?
Meg gondolom ehhez csak olyan játékos jó, ami tud DLNA-át? Egy sima pl LG BD550-en nem menne? -
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #19301 üzenetére
Vargalex Luci-hoz nincs magyar menü? Mint ha ilyesmit olvastam volna ott.
-
Szotyi25
tag
válasz
Intruder2k5 #19301 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!
Azt hiszem, komolyabban bele kell vetnem magam ebbe a témába. Kezdetnek veszek egy általad javasolt d-link modemet, és visszarakom a régi routerem, amíg át nem nézem a felhozatalt hogy mire is érdemes váltanom.
Nagyon köszönöm! -
válasz
Szotyi25 #19300 üzenetére
Hidd el, tényleg ezerszer jobban jársz a két külön eszközzel! Ha ezt megtartod, és veszel mellé egy saját routert, de még akkor is, ha veszel saját modemet, és saját routert is! ADSL modemnek - bár ez nem ezen topik témája - bátran merem ajánlani a bármelyik T-pontban beszerezhető D-LINK DSL-360R T1 tehát csakis a fekete, és nem a régi fajta szürke-kék modemet! Utóbbi nem T1 verziószámú, hanem B3 vagy C3, Neked a T1 a jó! Szükség esetén erre tudsz tenni dchard féle moddolt firmware-t, ami roppant hasznos tud lenni, mert az instabil vonalat stabilizálni tudod vele, egy kellően erős vonalból pedig akár még plusz sebességet is tudsz vele nyerni. Ezzel az fw-vel egyébként multi Annex lesz a modem, tehát tudni fogja az A és B szabványt is. Az ára körülbelül 6000Ft, tehát marad még 14-15 ezer HUF routerre. Ebbe belefér akár egy ASUS RT-N12, akár egy ASUS RT-N10U, vagy a mások által favorizált TP-LINK családból is választhatsz, 841, 941, 1043ND verziók szintén 300-as WiFI-vel vannak szerelve, de utóbbi még gigabit-es is, és az RT-N10U-hoz hasonlóan USB-s, amivel akár még torrentezni is tudsz, na persze ezt is csak moddolt fw-vel. Mondjuk van még egyéb lehetőség is, de a magyar fw-ről szerintem minden esetben le kell mondj! Ha viszont nem kell másik modem, akkor 20k körül ott van még a Linksys E2000 is, ami a WRT320N utódja. Stb...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- World of Tanks - MMO
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Aggódnak a cégvezetők, Trump még több Intel-üzletet akar
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- One mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Citroen C3 Picasso 1.4 Benzines, 2011, 156E valós km, sérülésmentes, vadiúj gumi garnitúra, KLÍMÁS!
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Gamer PC i7 32GB Rtx 3080
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64-128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest