Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #18996 üzenetére
Nem akarom megvetetni vele, még mindig kitartok az álláspontom mellett, 30 klienshez nem SOHO router való.
Viszont dd-vel igenis lehet 10k kapcsolatot tartani egy 1043ND-vel.Soma01: Ha egy torrentkliensben beállítasz 100 szálat, az nem 100 nyitott kapcsolatot jelent.
-
Soma01
veterán
válasz
Szerintem ezen most ne civakodjon senki.
Nem ér annyit.
Már mint, hogy ki mit mondott...
Amúgy van valakinek esélye ilyet kipróbálni?
A 30 egyetemista nem torrentezik egyszerre. De szerintem 20 sem. A torrent kliensek általában 200 peer szára vannak beállítva és ez elég szokott lenni. Aki felviszi, az sem lesz több 500-nál. Ha mind a 30 nyomná a torrentet, akkor is 30x500=15.000 kapcsolat. De ez nagyon max. tuti, hogy 10.000 alatt lesz jóval a gyakorlatban ez a szám. Nem nyomja mindenki a torrentet (csak kb. 10-15-en) és az alap beállítást meg nem emelik szerintem az alap 200 fölé. Ha meg igen, akkor sem kapcsolódik annyi ember szerintem hozzájuk.A nagyobb kapcsolat számhoz amúgy memória vagy "MIPS" kell inkább?
-
válasz
Na ez engem is érdekel
-
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #18992 üzenetére
Nyilván egy 1043-as nem fog 10000+ szálon kapcsolódni 30 klienssel a webre...
Gond nélkül megoldja.Kicsit más a helyzet, mikor 20+ gép elkezd torrentezni, és más amikor elengedsz egy ilyen mérést...
Teljesen ugyanolyan, ha nem forgalmaznak adatot túl gyorsan (25MBit gyakorlatilag semmi). -
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #18992 üzenetére
Hi!
DIR-825-ön teszteltem a max. kapcsolatok számát. Szerintem az 1043ND-nek sem okozna gondot.
Anno Brogyi kolléga csinált egy képet DD-Wrt-vel.
-
-
Soma01
veterán
válasz
vargalex #18988 üzenetére
És a max. kapcsolatok száma mennyire firmware függő? Vagy hardver függő inkább? Proci vagy memória? Már csak azért, mert a 1043-ból (esetleg a 64 megásból) lehet e olyan routert csinálni, ami elbánik sok kapcsolattal (több torrent kliens). Wifi nem kell, csak a vezetékes route menne.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #18977 üzenetére
Gargoyle-ban azért elég durván lehet config-olni a le/feltöltési sebességeket.
Elég részletesen állítható a kvóta is:akár IP címenként, illetve kvóta érvényessége, mi történjen, ha elérte (leállítja az internet hozzáférést, lassítja a le/feltöltést egy megadható értékre, stb. Kvótába számító időszak, tényleg szinte minden megadható. Persze ehhez saját scripteket (sőt, c forrásból előállított binárisokat) is használ, nem ültethető át annyira egyszerűen a default OpenWrt alá.
-
válasz
Tsebacsi #18985 üzenetére
Ez már inkább wifi hálózatos kérdés, de aktív "jelerősítőt" senki nem használ beltérben, az ismerősődnek valószínűleg jelismétlőre(repeater) / range extenderre van szüksége.
Azzal megvalósítható hogy az emeleten letéve kapcsolódik a füldszinti routerre és továbbszórja ugyanazt a hálózatot. Egyszerű és nem drága : TP-Link WA730RE (150mbit/s) és WA830RE (300mbit/s). -
-
válasz
gyoridav870 #18982 üzenetére
1 wifi router nem fogja az összes szintet jól lefedni, de ha 1 vagy 2 repeatert/range extendert is veszel mellé akkor nagy valószínűséggel sehol nem lesz problémád a jellel (még a pincében sem.)
-
válasz
gyoridav870 #18982 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt felejtsd el...
Esetleg, ha a másodikra teszed, akkor talán... De csak talán!
-
gyoridav870
csendes tag
Hali!
Négyszintes családi házhoz tudnátok wifi routert ajánlani?
A router a legfelső szinten lenne, de klassz lenne, ha pincében is lenne jel.
Köszi -
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #18980 üzenetére
Jó.
-
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #18977 üzenetére
Köszi!
Össze kevertem akkor a Tomato-val. Mert olvastam valahol, hogy abban jól lehet állítani ezeket.
Ok, hogy SOHO, de az említett Cisco sem egy világbajnok CPU sebesség alapján és ahogy néztem a menüjét, ott nem láttam, hogy annyira lehetne korlátozni a felhasználókat. Úgy látom a VPN kapcsolatok száma alapján sorolták be. -
-
válasz
Soma01 #18975 üzenetére
Ezt miből szűrted le?
Az igazat megvallva a Gargoyle-t nem nagyon ismerem, csak egy rövid ideig próbálgattam anno WL-500GP-n. Sőt, az egész OpenWrt-vel nem nagyon szimpatizálok, és azt kell, hogy mondjam, hogy OpenWrt-ben nem is olyan egyszerű ez a gépenkénti limitálás. Egész biztos, hogy van rá mód, én ezt nem kétlem, de az igény már többször is felmerült rá, többek közt a 1043-as topikban is, de egy-két külföldi fórum linken kívül semmilyen megoldás nem született rá!
Ha végképp eldöntötted, hogy SOHO routerrel akarod megoldani ezt a dolgot, és engem kérdezel ez ügyben, akkor azt tudom javasolni, hogy vegyél egy Tomato kompatibilis vasat, mondjuk egy Linksys E4200-at, abban ez simán beállítható. Mind a torrent szűrése Layer7-el, és / vagy a fontosabb tracker url-ek blokkolásával, illetőleg könnyen limitálhatod a felhasználható sávszélességet és maximális kapcsolatszámot is. És bár továbbra is fenntartom, hogy 30 klienshez nem SOHO router kell, ha kellően megfékezed a torrentezést, mondjuk gépenként 50 engedélyezett kapcsolattal számolva, egy időben 20-25 júzerrel, az maximum 1000-1200 kapcsolat, ami még beleférhet.
De nem ez az ideális megoldás!
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #18974 üzenetére
Szerintem Te jól ismered a Gargoyle firmware-t, képességeit. A "30 kolisnak" jó lenne szerinted egy ilyen router? Korlátozásokra (IP, MAC alapján), torrent, nagyobb letöltések kordába tartására? Egy megfelelően erős (és Gargoyle firmware kompatibilis) hardverre felrakva?
-
-
aelod
veterán
válasz
Intruder2k5 #18972 üzenetére
hmm
upc 120as netem van
jelenleg egy draytek vigor 2200x ilyen routerem van ajándékba kaptam így nem költöttem rá
mivel van egy laptop meg egy tapicskolós teló is a házban jó lenne egy wifis inkább
-
-
aelod
veterán
sziasztok!
TP-LINK TL-WR340GD 54Mbps -routerről szeretném a véleményetek kérni!
jó nem jó, gyakori hibák stb
minden választ előre is köszönök! -
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #18969 üzenetére
Oh, értem, köszönöm.
-
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #18967 üzenetére
Köszi, de lehet béna vagyok, de nem találtam ezt a típust.
-
-
gabber01
addikt
Hali!
Wifi routert keresek 5M-s ADSL-hez. A cél mindössze annyi, hogy a laptopot szobán (házon) belül tudjam használni kábelcibálás nélkül. Max 8k a keret, ami nem sok, de mi lenne ezért ami árához képest azért minőségi? -
válasz
Intruder2k5 #18961 üzenetére
Néhány óra ráfordításával simán beállítható (linuxot ismerő embernek még kevesebb) a 450G és ebbe már beleszámoltam mikrotik wiki olvasását is.
Bátorság és/vagy időhiány esetén keresni kell egy hozzáértőt aki 5-10e Ft-ért szívesen beállítja-elmondja mit merre hogyan és egy huszassal még mindig bentebb lesznek. -
krealon
veterán
válasz
betyartakacs #18954 üzenetére
Ilyen nagy terhelesre en a Netgear WNDR3700-ast (v1, v2, de a v3 nem) valasztanam Openwrt-vel vagy DD-WRT-vel.
Olcsobban ki lehet jonni (de nagyobb TCO-val) egy regi PC-be rakott 2 halokartya + PfSense.
Egy helyen mokodik egy ilyen osszeallitas 365 napnal nagyobb uptime-al.
Valoszinuleg portalanitas miatt le kell majd allitani, de egyebkent hibatlanul uzemel. -
RBJ
addikt
Csókolom.
Na most szenvedtem a routerremel /tp-link 542g/ elővettem a spájzból/anno használtam xbox live ra/
Na megakartam mókólni, hogy az asszony is tudjon online kapálni a netbookján. sikerült minden wifi, saját gépen is. egy bibi van a upc/120Mbps/ netem fele sávszélességet produkál.
Felvilágosítottak, hogy hiába van ráírva 10/100Mpbs lan ra nem tudja.
Így megvilágosítottak, hogy gigabites router kő.
Tippjijje valakinek, milyen típust ajánlotok. a wi fi másodlagos fő a lan része legyen gyors. -
-
válasz
Osztom Intruder2k5 véleményét azzal kapcsolatban hogy az általad írt routerek (bár soho szinten erősek) nem 30 kliens kezelésére/kiszolgálására lettek tervezve.
Keretduplázás nélkül (ahogy már másnak is ajánlottam) jó választás lehet a Mikrotik RB450G is, ami lazán elbír a 25mbit/s nettel és a mögé kötött 30 kliens sem okoz gondot neki, ahogy a letöltések és torrentezés kordában tartása sem probléma, bőven komolyabb feladatokkal is megbírkózik a szoftvere. -
-
válasz
Szia!
Mindkét vas meglehetősen erős tagja a soho kategóriának, de 30 klienshez, amiből többen torrenteznek is, nem ez való! Néhány nappal ezelőtt volt szó hasonlóról (bár ott talán csak 20-25 kliens volt), ott is az volt a javaslat, hogy meg kell duplázni a keretet, és akkor legalább egy CISCO! A torrentet meg le kell tiltani, és kész!
-
válasz
Viktoár #18951 üzenetére
tl-wr741nd vagy tl-wr740n + tl-wn751nd vagy tl-wn781nd vagy tl-wn722nc vagy tl-wn722n
-
betyartakacs
csendes tag
Sziasztok
Korábban írtam nektek egy router beszerzéssel kapcsolatban 3 szintes ház, kb 30 kollégistával.
Beszerzési megkötöttségek miatt kettő routert találtunk: egy WNDR3700-ast és Asus RT-N56
Nagy bajom, hogy vannak letöltések és torrentek is (hozzá egy 25 megbites sávszélesség kb).
Bírni fogják? Méghozzá úgy, hogy 3 AP van rájuk kötve?
Köszi!
-
Sziasztok!
Tegnap délelőtt megjött a TP-Link TL-WR1043ND router, este be is üzemeltem.
Szép is, okosabb is mint a linksys, nagyon meg vagyok vele elégedve, a monitorozáson a jel sima, mint a víztükör
Még1x Köszönöm mindenkinek, aki segített a választásban, eddig minden tökéletes, szép és jó! -
Viktoár
addikt
Igazad van, az ellenoldalra nem gondoltam. Az egy asztali gép lesz és vennék bele egy wifi kártyát.(Azt sem tudom milyet érdemes.)
Összedobtam egy mórickarajzot az ominózus lakásról hátha segít.
Az alsó szint nagyobb mint a felső de ez ne tévesszen meg.Nem vagyok egy nagy műszaki rajzos.
Természetesen nem méretarányos a rajz.
-
válasz
Viktoár #18948 üzenetére
ami 5 e ft környékén belefér; tp-link tl-wr741nd, tl-wr740n
azt látatlanban sajnos egyik - akár még jóval drágább - router esetében sem lehet megmondani, hogy mire lesz elég a távolságot és az akadályokat tekintve, ráadásul még az ellenoldal milyensége sem ismert!?!? nem mindegy, hogy egy gyenge mobillalal akarod használni, vagy egy jobb belső antennás notival, netán egy brutál külső antennás wifi modullal... -
xpedient
tag
Hello.
Nekem a következő a problémám: egy meglévő wifis hálózat hatósugarát szeretném kibővíteni, mivel már gyenge a térereje pár fallal odébb. (Külső antennával sem elégséges a térerő.) Ehhez ha jól tudom, egy acces point kell. Na most az lenne a kérdésem, hogy van nekem egy TP-Link TL-WR841ND routerem amit nem használok, és létezik-e ehhez olyan firmware, amivel jó lesz nekem erre a feladatra, vagy vmi másban gondolkodjak.
Köszi -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Kétszintes ház felső szintjén van internet.(5 megás ADSL) Ezt szeretném routerrel elosztani illetve wifivel az alsó szintre "vinni".
Milyen routert ajánlotok? 5k-s keret karcsú hozzá?
(A két szintet 30cm vastag betonfödém választja el.)
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18946 üzenetére
köszönöm az infókat!
-
válasz
Intel fan11 #18945 üzenetére
Nyomató/vinyó megosztásra, mobilnetes modem csatlakoztatására, csatlakoztatott vinyóra torrenet-ezés de ezeket leginkább 3rd party firmware-rel lehet megoldani.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18943 üzenetére
usb port mire jó egy routeren?
-
-
válasz
Intel fan11 #18941 üzenetére
Ezzel már sokkal jobban jársz, hosszú távra lehet vele tervezni.
Ha nem is lesz rövid időn belül olyan neted amivel ki tudnád használni a képességeit de wifi-n mindenképpen sokkal jobb lesz a helyzet mint a Linksys-szel.
Inkább olyat vegyél aminek cserélhető az antennája így ha nem lenne megfelelő a térerő akkor könnyen egy erősebbre cserélhetnéd.
Már kapható az új verzió is 842ND néven, ezen már van USB port is. -
krealon
veterán
válasz
Intel fan11 #18937 üzenetére
A G szabvany miatt elavult a WRT54GC.
1500-ert nem draga. Az uj ara 10 000 Ft folott volt evekkel ezelott. Az tenyleg sok.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18940 üzenetére
Láttam itt a ez a típus ajánlva van! Sztem veszek egy ilyet!
http://lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=5129&back=H%E1l%F3zati%20Elemek
-
válasz
Intel fan11 #18939 üzenetére
Gyakorlati átviteli sebessége olyan max 20-22 körül alakul megfelelő viszonyok között + hardveresen sem valami erős ami miatt csak xDSL neteket tudja lekezelni.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Gubek-Einste #18938 üzenetére
és ebben mi a rossz?
-
válasz
Intel fan11 #18937 üzenetére
Mivel G-s szabványú.
-
krealon
veterán
válasz
Intel fan11 #18935 üzenetére
Elavult, tularazott.
Ha csak arra kell, hogy a szoban belul ne keljen drotozgatni egy 5-10 Mbit-es ADSL-t, akkor elmegy.
-
Intel fan11
őstag
üdv!
Linksys WRT54GC-EU ----> erről mi a vélemény?
-
LGabor001
tag
válasz
Intruder2k5 #18929 üzenetére
Köszönöm az infót
Mit értesz a szerényebb torrent alatt? -
zsolti093
tag
Miben jobb a 2 antennás router, mint az 1 antennás?
Van egy TL-WR740N routerem, de TL-WR841N-et szeretnék. Megéri lecserélni?
-
válasz
LGabor001 #18928 üzenetére
TP-LINK-et kapsz ezen a kereten belül, akár USB-vel is. Bár az újabb modell árát nem tudom, nem néztem még utána, de a 1043 még sokkal olcsóbb is, mint a rendelkezésedre álló pénzmag, ráadásul annak is forgalmas topikja van itt a fórumon, és van hozzá komplett firmware is, torrent klienssel! Persze szerényebben torrentezik mint az RT-N16, de a felébe kerül...
-
LGabor001
tag
válasz
Intruder2k5 #18927 üzenetére
Igen, néztem elég húzós mind 2
Lehet lemondok feltöltő kliensről és marad a tp link -
LGabor001
tag
Sziasztok
Routert szeretnék venni mit ajánlanátok?
80/20mb nethez kell, esetleg torrent klienst kezelje+ USB-n winyót rá tudjam kötni....
Amiket néztem:
TPlink: WR1043ND
WR2543ND
WR2843...
Netgear: WNR3500L
WNR3700
N600
N750
Asus: N46
N16
Dlink: DIR827
857
Köszönöm a segítséget! -
-
válasz
leroyclub #18909 üzenetére
vélhetően bezavar egy másik hálózat, ami azonos vagy szomszédos csatornán forgalmaz!
192.168.1.1 címen belépsz a router adminisztrációs felületére, ott; wireless -> region; hungary, channel; próbáld ki mindendet egy ideig, hogy melyiken a legjobb!
esetleg ezzel az alkalmazással feltérképezheted a környezetedet, hogy milyen hálózatok vannak, és azok milyen csatornákon szórnak; wirelessnetview (nem kell telepíteni, csak futtatni!)
az alkalmazás alapján mutatottak szerint, olyan csatornát állíts be magadnak, amelyik nem foglalt, és lehetőség szerint a szomszédos értékei is szabadok!
bármilyen wifi eszközöket is használsz, ez a probléma sajnos mindenhol adott lehet, pláne panelban vagy hasonló közegben, ahol több wifi hálózat összeér! -
leroyclub
senior tag
Szia! Kb egy hete megvettem a 3 antennás routert. Jelszóval levédtem, azon kívül semmit nem állítottam. Eddig tökéletes volt, azonban pár napja azt csinálja, hogy 1,5-2 megánál nem jön többel a letöltés. Ha direktbe rádugom a kábelt, akkor 3-mal jön. (25Mbit-es a netem) Próbáltam már ujrainditani is. Mi lehet a gondja? Van ezekre valami szoftverfrissités vagy valami?
-
-
válasz
bluobluo75 #18900 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tenisz topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- IFA 2025: SSD-vel kombinált mini portreplikátor a Sharge-tól
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest