Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67141) fogtunder válasza megaandrew (#67139) üzenetére


fogtunder
nagyúr

az első és legfontosabb, hogy View 31-et ne. vannak a Thermaltake-nek jó házai, a view széria alsó fele nem tartozik ebbe a halmazba. az az előlap nagyon szép, de plexi, ami tapasztalataim szerint már attól karcolódik, ha ránézel, de legalább levegőt is csak az egyik oldalán enged be. amúgy a váz az jó lenne, az erre épülő X31 és F31 elég jó házak.
az üveges F31-re én nem várnék 3 hónapot, a sima abalakos is 30K, ha ez lesz 35-37, akkor sok értelme szerintem nincs.
ha körbe üveges kell, akkor én a Corsair Crystal szériát javaslom, a 460X ára még elviselhető, körbe üveges, és a 400C vázára épül, ami elég jófajta. ha nagyobb kell, ott az 570X.
szigeteltből 30 alatt a Fractal Define C TG van kb, ebben kevesebb a szigetelés, mint az F31-ben, de elég jó ház. drágábban Define R6 TG, vagy BQ Dark Base 700, ez utóbbiba gyárilag silent wings ventiket szerelnek, ami nagyon nem rossz, ezek magukban 10K feletti értéket képviselnek.

az RGB venti egy komplex kérdéskör. fogalmam sincs, mitől lettek 9 PINesek az új Riingek, de kétlem, hogy át lehetne alakítani őket és 7K-s ventiket szétvágni eléggé érdekes ötlet. van a régiből is szoftveresen vezérelhető szett, de én pár hónap keresés után feladtam ezt a sztorit. nagyjából minden gyártó megoldása valami egyéni, speckó cucc, ami soha, semmi mással nem lesz kompatibilis, egy kétséges minőségű szoftverhez vagy kötve velük már a fordulatszám szabályozás terén is, és nem is olcsók. engem a 12-es Riingről Grózi eléggé lebeszélt, pedig néztem én is, bár én az alapszettet.
amit végül vettem és tudok ajánlani, az a Phantkes Halos. teljesen különálló, olyan ventit veszel alá, amilyen tetszik, alaplapról is vezérelhető, de én egy 2K-s infrás LED kontrollerrel hajtom. van már v2 verziója is, ami kompatibilis az új Aura vezérlőkkel és címezhető LED-ek vannak benne, itt már az a kérdés inkább, hogy mit tud kezelni az alaplap. Egyébként a 40K körül kapható Phanteks Enthoo Pro M SE-ben van két ilyen gyárilag.

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.