Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joefasalasso
aktív tag
válasz joefasalasso #66940 üzenetére
Phanteks Enthoo Evolv mini-itx lett belőle, nem kis utánajárással.
...már ha valakit érdekel.
Köszi amúgy...
[ Szerkesztve ]
-
TigerDzsó
tag
válasz m0h0senator #66954 üzenetére
A hétvégén csinálok még pár képet.
A headphone jack alatt lévő gombra én azt hittem, hogy az a reset. Úgy tűnik akkor mégsem.
-
Mans20
addikt
válasz m0h0senator #66957 üzenetére
[link] Itt a 9. oldalon meg resetet ír. Alatta az 5. pontban meg ott a panelnél is. Mindegy ezt így kell szeretni.
[ Szerkesztve ]
-
Szeszkazán
senior tag
Sziasztok,
Tud nalaki olyan házat ajánlani ami pollen szűrős és bele fér a Cryorig A80? Az a radiátor elég nagy.
Olyan 25 ezer körül gondoltam.Köszönöm.
-
félisten
Sziasztok!
Nemreg kerestem mATX hazat egy studioban levo gepbe. Ki is valasztottam a Fractal Design Define Mini C hazat.
Sajnos azota valtozott a gep, mert bekerult egy AMD 380X VGA kartya, es kiderult, hogy a proci is huzva lesz, illetve bekerult 2db 5,25" meghajto (ODD + audio I/O panel).
Az elvaras igy osszegezve a kovetkezo:
- maximalisan csillapitsa a winyok rezgeset
- legyen minel inkabb csendes, akar hangszigetelessel
- kello keppen hutheto legyen a benne levo ~400W-ot fogyaszto gep.
- ferjen bele egy 185mm magas top-flow huto
- szep legyen, minimal design
- hosszu elettartamu legyen a haz; a mostani utan 2-3 gepnek legalabb "otthont" kell nyujtaniaElsosorban mATX haz lenne jo, ATX csak vegso esetben.
Mivel nottek az igenyek, igy a ra szant keret is nott, nincs konkret keret, attol fugg, hogy milyen tavra lehet tervezni az uj hazzal. Azert 30k fele csak akkor mennek, ha nagyon indokolt.
Koszi elore is.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
félisten
válasz fogtunder #66962 üzenetére
Aaa, ertem, vagyis a hangszigeteles csak alapbol mersekelt huzat igenyu gepek eseten hasznos?
Sajna a Meshify nem tartalmaz 5,25 helyet, ide meg ketto is kellene.
Esetleg kisebb ATX hazak kozott jobban megtalalnam a megfelelot?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
fogtunder
nagyúr
De az a Mini C-ben sem volt, a HDD keret meg ugyanaz.
A szigetelt házak mindig rosszabbul szellőznek, mert a hang ugye levegőben terjed, szóval ami a hangot fogja a légáramot is.
Két 5,25" hellyel nincs olyan, hogy kisebb ház, mert azok sok helyet foglalnak.
Alapvetően egymásnak ellentmondó dolgokat szeretnél. Vagy száműzöd a HDD-ket egy NAS-ba, vagy valami kevésbé kazán jellegű VGA kellene.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
félisten
válasz fogtunder #66964 üzenetére
Igen, ezert sem jo a Mini C sem.
A winyokat nem tudom NAS-ba szamuzni, mert azokra mennek a videok, zenek, stb. A gigabit nem eleg ide, a Raid0 miatt kell ket 7200-as winyo. Egy ido utan SSD lesz belole, de meg sokkal olcsobb a ket winyo, tekintve, hogy itt napi 700GB iras is elofordulhat.
Esetleg ATX meretben van megfelelo haz?
A procit egy Scythe Grand Kama Cross 2 elegge halkan tudja huteni, es a VGA is csak 50 fok korul indul be, es csak nagyon nagy terhelesnel jom meg a hangja.
A fo gond az, hogy a mostani atmeneti hazaban (BirFenix Shinobi) olyan vekony a lemez vastagsaga, hogy a winyok alapjaraton is rezgetik az egesz hazat.
Elsosorban akkor ezt szeretnenk lekuzdeni, megspekelve elegendo szellozo hellyel, hogy sok alacson fordulaton jaro venti tudjon levegot vinni belulre, es onnan ki.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
marquuard
veterán
Sziasztok, bugyuta kérdés de Deepcool Kendomen-hez járnak alaplap felfogató csavarok és távtartók?
PSN ID: marquuard
-
TigerDzsó
tag
válasz m0h0senator #66957 üzenetére
-
Jackx
tag
Sziasztok!
Az NZXT Noctis 450-t néztem ki magamnak az ajánlottak közül, és az volna a kérdésem, hogy ennek a ROG változata miben különbözik pontosan? 34 helyett 41 ezer. Van bármi előnye a ROG változatnak?
Ha jól láttam max. a külső panelen van egy kis design változás, illetve jobb rgb világítást kapott a ház. Ennyi volna csupán?
-
imroid
tag
Sziasztok!
Új számítógép vásárlás előtt vagyok és nézegettem a gépházakat amiből 2 meg is tetszett de nem tudok dönteni. Gondoltam megkérdezlek titeket hátha vannak tapasztalataitok valamelyikkel kapcsolatban. Vagy esetleg tudtok jobbat ajánlani ezektől Árban jobban nem szeretnék többet kiadni így körülbelül ebben a árban maradnék.
1. Cooler Master MasterCase H500P
Válaszokat és segítségeket előre is köszönöm!
-
marquuard
veterán
Topik jellegét tekintve nem találtam megfelelőbb helyet, de irányítsatok át nyugodtan. Remélem itt tudtok segíteni. Tulajdonképpen egy gépházcsere múlik rajta. Van egy CM Storm Scout 2 (Advanced) házam, amihez feltétlenül be kell szereznem alaplap alá standoffokat és velük kompatibilis csavarokat mert a mostaniak teljesen leamortizálódtak és így veszélyes használni. Nem sikerült sajnos információhoz jutnom, hogy milyet vegyek belőlük. CM support az elosztóra mutogat, az elosztó a központra, a központ a helyi disztribútorra.
PSN ID: marquuard
-
Kiratheonly
tag
válasz marquuard #66973 üzenetére
Szerintem mérd le és utána rendeld meg Ali-ról. Én egy halom csavart felhalmoztam már onnan, mert eléggé szűkösre veszik a támogatásukat. Szóval tégy így, egy pár száz forintból több gépházra elegendő csavar készleted is lehet.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
-
kolgabor86
csendes tag
mAtx lapomhoz keresek új házat max 15e huf-ért. Két kiszemeltem van:
Corsair carbide 88r ez egy mAtx-es vagy FSP CMT 240 ATX-es kuckó
esetleg CM n200, n300 de a kábelmenedzsment hiánya miatt ezek annyira nem tetszenek.
Valakinek van tapasztalata, véleménye ezekről a kuckókról?A Válaszokat előre is köszönöm
-
fogtunder
nagyúr
válasz m0h0senator #66976 üzenetére
Nem kivehető, de alap esetben a tetejére akarod rakni a radit.
-
fogtunder
nagyúr
válasz m0h0senator #66979 üzenetére
Jahogy épített víz. Dual radiátoros rendszerre szerintem vannak ennél jobb házak. Miket akarnál beletenni?
-
fogtunder
nagyúr
válasz kolgabor86 #66977 üzenetére
ATX játszik? Az olcsóbb mATX házak általában nem a legjobbak, könnyebb nagyobb méretben megfelelőt találni, ami meg tényleg jó és kompakt is, az 20K felett van.
-
eventus
veterán
Sziasztok!
mATX házat keresek ami jól állja a por hadat és hangokat is magában tartja. Pántos evolv eddig a kiszemelt. Vélemény? Koszonom.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
vlaho
aktív tag
válasz eventus #66984 üzenetére
Ha halk gépet akarsz, akkor már rendelheted is az új ház ventiket. Nekem 7V-ra leszabályozva is eléggé hallható.
Mikor szereled a gépet, a kábeleket elrendezésére figyelj, mert elégé gyenge a mágnes azon az oldalon. Ha kicsit kiáll valamelyik kábel, már nem tartja meg a mágnes az oldal üveget.[ Szerkesztve ]
Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának
-
fogtunder
nagyúr
válasz m0h0senator #66982 üzenetére
én inkább a radiátorok méretére gondoltam, szélesség-vastagság, mert ilyen rendszereknél az szokott sok helyet foglalni, a beszerelt hardver is ezt határozza meg alapvetően, de ehhez a részhez nem nagyon értek.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Azt kérdezném, hogy a BitFenix Prodigy M (m-ATX-es) háza méretileg elég egy normál videokártya fogadásához? Vagy figyelni kell és centizni, hogy olyan legyen ami még befér?
Illetve, hogy elég jó e a szellőzése/hűtése egy átlagosan erős mai gamer konfighoz is?
Köszi!
-
fogtunder
nagyúr
válasz m0h0senator #66988 üzenetére
hát ha azt vesszük, hogy átlagban mondjuk 40mm vastag egy normális radiátor, akkor a Pro M és kategóriája már kicsi.
Phanteks Ethoo Primo, BQ Dark Base 900, TT Core X71, X5 jutnak hirtelen eszembe.
-
fogtunder
nagyúr
válasz SunMount3r #66989 üzenetére
definiáljuk az átlagos méretű és átlagosan erős fogalmakat pls.
a középkategóriás 1060-ból van 18cm-es és 30cm-es kártya is, meg ezek a fogalmak mindenkinek mást jelentenek.
gamer konfighoz viszont nem akarsz Prodigy M-et venni.
-
veterán
válasz SunMount3r #66992 üzenetére
Mert megsulnek az alkatreszek benne (gamer = nagy fogyasztasu VGA - CPU) . Netezos konfignak eleg egy Prodigy , masra nem is valo.
-
fogtunder
nagyúr
válasz SunMount3r #66992 üzenetére
azért, mert egy gamer gép fogyaszt mondjuk 250W-ot, vagy felette terhelésen, ennek egy jelentős része hő formájában távozik, először a gépházba. az ilyen célra ajánlott házak közös jellemzője, hogy van opció megfelelő mennyiségű levegőt betolni a házba, amivel ki lehet szellőztetni az így termelődött meleget.
a Prodigy M nem rendelkezik az ehhez megfelelő kialakítással.
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok
Alsó tápos házba a tápot ventivel felfelé vagy lefelé kell beépíteni?
Köszi
-
varmi2
nagyúr
válasz joefasalasso #66997 üzenetére
Ha felfelé építed be, akkor a házban lévő meleg levegőt szívja be, ha lefelé építed, akkor kívülről a hűsebb levegőt szívja. Te döntöl. Meg, ahogy a kábelek engedik.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
geassAvalion
újonc
Hello, tudnatok-e segiteni. Haz vasarlas elott allok es vagy a nanoxia hazakban vagy a fractalban gondolkodom. De mielott megvennem egyiket vagy masikat kicsit korbe akarom jarni jobban a temat .. Ti melyiket ajanlanatok jobban es miert!? Igen a fo szempont, hogy legyen csendes vagyis en azt szeretnem. Nekem az uvegfalra nincs szuksegem szoval egy "hagyomanyos" oldallap tokeletes. Tetszik ez a letisztult formavilag mind a 2 nel a nanoxianal meg az tetszik, hogy a haz tetejen az usb portokat el lehet rejteni ha nem hasznalom ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest