Hirdetés
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mallee
tag
Helló,
Érdeklődni szeretnék, hogy egy AM2, AM2+, AM3-as univerzális hűtő kompatibilis-e az FM2-vel?
Pontosabban erről lenne szó: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/053/scnj3000-detail.htmlKöszi
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
Merlin olcsóbb mint a dx..
Genuine Connectland...Alpenföhn...Srácok, ez nem egy Brocken?
[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
daredar562
tag
válasz headhunter #42842 üzenetére
huhh jó ezt hallani h nem csak én lesem az ilyen hűtőket ... lehet rá még egy második hűtőt felrakni a hátoldalra ?
Asrock B450 Steel Legend - Ryzen 5 2600 - 2x8 GB Kingston HyperX
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy erre a lapra[link] milyen hűtőket lehet tenni, hogy ne érjen hozzá a diszkrét vga-hoz. Köszönöm Ár mindegy.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
karis
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy egy MSI Z77-g43-as alaplapom van és a bios azt irja ki, hogya CPU FAN 1400rpm pörög. Egy arctic freezer i30-ról van szó. Nem sok ez egy kicsit?
-
Potzee
addikt
válasz Razermazer #42854 üzenetére
Szerintem ilyenekben gondolkodj:
Deepcool Theta 30
Xigmatek Praeton LD964
Cooler Master Hyper TX3 Evo
Arctic Cooling Freezer 7 - Pro PWM Rev.2
esetleg
SCYTHE Katana 3 [link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Banderos
tag
Hello!Van egy Asus Silent Knight 2 hűtöm rá lehet erre a lapra szerelni, ha igen van értelme lecseréli a gyári hűtöt erre vagy esetleg milyen hűtőt ajánlotok hozzá?Előre is köszi
Alaplap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P AM3
Proci:Athlon II X2 250 3.0 GHz +gyári hűtőhttp://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=banderos&submit=
-
Potzee
addikt
válasz Banderos #42857 üzenetére
...a gyári coolertől minden jobb...
A Tom's hardware szerint fel lehet tenni és a max.65W TDP prociddal könnyedén elbánik, sokkal halkabb és hűvösebb lesz a gép, mint a gyári AMD-s szirénával...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
galocza
aktív tag
sziasztok,
tudom, jópárszor szerepelt már itt, de régebben, hátha van szebb/újabb/jobb/friss citromillattal.
örököltem egy i7 920-at (rev d0), gigabyte ga-ex58-ud3r-on pihen, s a kérdésem:huzigáláshoz még mindig ajánlott az alpenföhn brocken?
árkategória kb ez (11-12k max), magasságra elvileg belefér a házba (össz szélesség 180mm, a hűtő 157mm magas). házban semmi + hűtős eszköz nincs (egy öreg chieftech), kábelek össze-vissza. ó, nég egy kérdés (valszleg felesleges, bocsi):
fordítható ez úgy, hogy a gép hátulján levő rácson fújjon kifele?
köszi előre is a tippeket, tanácsokat, igazolást, cáfolatot,
g -
daredar562
tag
huhh , egyszerűen nemtudok dűlőre jutni cooler választásban, egy biztos hogy CM Haf XB házba kerülne majd ... de viszont magasak a memóriáim, fellelhető egy lista amiben olyan coolerek vannak amik alatt magas hűtőbordás ramok elférnek ?
-
Brutus880
tag
Új Corsair H110i
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
Jocika84
tag
Sziasztok!
A minap vettem itt a prohardveren egy Scythe Mugen 3 de még nem raktam be a gépbe.Utólag jobban utána olvastam és elbizonytalanodtam hogy megfelelően döntöttem-e.Egy i5-3570 szeretnék vele hűteni csenden minnél alacsonyabb zajszintel.A házam szerintem elég jól szellőzik van benne 3 db swift2-em.Jelenleg egy cooler master tx3 használok ami 30 fokosan tartja a procimat alapon játékközbe olyan 55 fok körül van.A kérdésem az lenne hogy jó döntötem e.
A segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? I7 3770k 4400mhz -en cooler master evo 3 t hütővel Aida-ban 78C -fok (linix vagy v. ilyen nevű programmal 88C -nál már kikapcsoltam), megéri -e lecserélni egy EKL Alpenföhn Brocken-re. Mennyivel lenne hűvösebb?
Előre is köszönöm! -
Potzee
addikt
Mi a pontos típusa a coolernek? ...evo 3 T ? Így nem ismerek egyet sem...
Egy I7 3770K (max.77W TDP) procinak egy collermester alatt sem lenne szabad ennyire izzadni...ott valami más gubanc is van...(pasztázás?, biztosan jól van rögzítve a cooler?)...bár a CM nem egy tuninghűtő
Egyébként a Brockennel egy kb. 90-100W TDP cpu-t (pl.Q6600) IDLE 35-40 fok környékén lehet tartani...szerintem kb. ennyi lenne egy 4.4GHz-en futó i7-3770K hőmérséklete is...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz daredar562 #42860 üzenetére
Szerintem még nem készült ilyen lista...
Milyen procira kell a cooler? Lesz tuning?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Potzee
addikt
válasz Jocika84 #42862 üzenetére
Igen, jó vétel volt!
Hűvösebb és sokkal halkabb lesz a géped...A TX3 -nak elég hangos ventije van.
300-500-ra leszabályozva a ventit azt sem fogod hallani, hogy működik-e vagy sem...
Milyen házad és alaplapod van? Lehetséges, hogy nincs szükség mind a három házventire...így még halkabban fog működni a konfig
Attól függően, hogy milyen irányban fog állni a Mugen, szerintem elég lesz 1 venti vagy a ház hátuljába vagy a tetejére...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Jocika84 #42871 üzenetére
A ház elején és a tetején lévő ventiket kiszerelném...a Mugen-t úgy tenném be, hogy hátrafelé fújja a levegőt, a hátsó venti pedig szívja a meleget...a coolerről a meleg levegő egy része úgyis felfelé száll és kiszellőzik a perforált háztetőn is.
-
Razermazer
őstag
válasz Potzee #42856 üzenetére
Húhh köszönöm ezekről nem is tudtam szinte, és nem is vészes az áruk, egy i3 3225-t kell majd hűteni tuning nem lesz és ebbe a házba lesz[link] 175mm magasságig lehet elmenni, ezek amiket ajánlottál mind megfelelnek eme kritériumnak, és tényleg karcsúak, így elfér a kártya is.
Melyiknek van a legjobb teljesítménye és hangzásban a leghalkabb? erről nem tudsz valamit?
[ Szerkesztve ]
-
daredar562
tag
válasz Potzee #42868 üzenetére
AThlon II X4 750K ... tuningban még nem gondolkoztam, pontosabban , nem tudom hogy merjem e kicsit megtuningolni( sosem húztam még procit)...igazából a magas ram borda (46.41mm) miatt nem tudok dűlőre jutni ... a ház az biztos hogy CM HAF XB lesz.
-
Potzee
addikt
válasz Razermazer #42873 üzenetére
Szép kuckó!
Egy i3 3225-t (max. 55W TDP) akár passzívan is hűthetnél... ...pl. egy SilverStone NT06-PRO-valAz AC Freezer 7 tutira halk, a CM TX3 ventije a leghangosabb ezek közül...
Teljesítményben az eddigiek közül Katana 3 lenne a legjobb, de mostanában csak AMD-s felfogatással láttam, de létezik Intel-re is...a Deepcool-t és a Xigmatek-et nem ismerem, de ITT egy teszt a Xigma-val egy Z77E-ITX lapon...Két újabb izmos versenyző: SilverStone NT06-PRO neccesen ez is elfér [link] ill Thermalright AXP-100 itt vannak a méretek...lehet méregetni!
-
Potzee
addikt
válasz daredar562 #42874 üzenetére
CM HAF XB - "CPU cooler height: 180mm" Itt magasságban gyakorlatilag minden elfér...
Egy Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1 alatt biztosan elférnek a magas ramok...és ez egy roppant halk cooler!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Potzee #42876 üzenetére
Na igen. de az nem annyira hatékony, mert rá fuj a ventilátor a hő meg felfelé szál, tehát valamilyen szinten bent reked a meleg levegő, persze, ha egy no tuningos gépről van szó, akkor nincs para.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Darkness
aktív tag
üdv topik lakók!
szeretnék beruházni egy Corsair H100i -re, de nem tudom hogy képes e elég hűvösen tartani egy i7-3770 -es CPU -t 24/7 -ben 100% -on terhelve.
van valakinek erről tapasztalata?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
-
Darkness
aktív tag
válasz L1ZRRR #42879 üzenetére
nem...
csak megy a munkám, fut néhány vmware, meg megy közben a SETI. s mivel ez a nappaliban van, ahol alszom, nem igazán szeretném ha túlságosan hangos lenne. ja meg ez a TV-m is.
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
Potzee
addikt
válasz Razermazer #42880 üzenetére
CPU TDP - Fanless :65W
1 x 12020mm Fan:95W
1 x 12025mm Fan:130W
12020 + 12025 mm Fan:150WDimension - 140mm (W) x 82mm (H) x 139mm (D)
Ha nemm menne passzívan - de miért ne menne -megy halkan egy ventivel...
...bár, aranyárban mérik ezt a cuccot...
-
Potzee
addikt
Jaj, szegény TX3-at a 92 mm-es ventijével nem tuningra találták ki...és egyébként is már eljárt felette az idő... Bármilyen 120 mm-es ventivel szerelt coolerrel (Xigmatek Gaia, Alpenföhn Triglav, Zalman CNPS10X Optima, stb..) és pláne egy Brockennel sokkal halkabb működést és jobb hűtési teljesítményt lehet elérni!
-
Potzee
addikt
válasz daredar562 #42874 üzenetére
Szerintem egy Scythe Grand Kama Cross Rev.B alatt is elférnének a magas ramok...a cooler csak 137mm! rajta egy 14 centis venti!
Esetleg egy Scythe Kabuto II
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy az alábbi hűtőről mi a véleményetek:[link]
-
Razermazer
őstag
válasz Potzee #42884 üzenetére
Húúú ez tényleg overkill drága, de ha azt veszem, hogy a vízhűtésem amit eladtam csengeti a 100k-t akkor ez semmi, de ezen el kell gondolkodjak, nem is nagyon kapni csak 1 helyen szép áron.
Inkább hajlanék, a jópár ezerrel olcsóbb thermalright felé, volt nekem thermalrightom egy silver arrow, azt mindent vitt már csak méregetnem kell, hogy elférjen lap nálam nemsokára és lehet mérni.
ami még nagyon szimpatikus az az Arctic Colling Freezer 13, még a ventije sem kell rá érzésem szerint, mivel a házban lesz huzat neki, az is elég egy i3-hoz.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz daredar562 #42894 üzenetére
Dimensions: 210 x 210 x 160 mm...csak 160 mm magas...mondhatni, átlagos. És elférnek alatta a magas ramok is. Inkább a 1,5 kg-os tömege miatt aggódnék...[link]
-
Brutus880
tag
válasz Potzee #42893 üzenetére
Meg hát ezzel a rózsaszínű ventilátorral kissé olyan csajos.
(#42898) Potzee: Max felrakhatod kis súlynak egy súlyzórúdra is.
[ Szerkesztve ]
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Synology NAS
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Arena Breakout: Infinite
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külpolitika
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok